HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Systembloggen

Tips & rekommendationer för att välja rätt system
som får ditt företag att växa.

Utforska de främsta KPI:erna för Professional Services

Utforska de främsta KPI:erna för Professional Services

Konsultföretag och andra aktörer i professional services-branschen är proffs på att hjälpa sina klienter lösa svårigheter genom handfast vägledning och rådgivning. Men de står också inför egna utmaningar. I Delteks senaste årliga branschstudie ‘EMEA and APAC Deltek Clarity’, tillfrågades hundratals konsultföretag om deras mål och utmaningar.

Gästblogg från Deltek - 2024-03-03 - ERP-system
Värdefulla tips som förbättrar din likviditet

Värdefulla tips som förbättrar din likviditet

I detta gästinlägg från FINQR så går vi på djupet med hur man kan arbeta för att stärka företagets likviditet. Även om det alltid är ett relevant ämne, så är det kanske lite extra relevant just nu när många företag har konjunkturkänningar och behöver se över sina utgifter och intäkter. I denna artikel går vi igenom några centrala områden för hur du kan arbeta med er likviditet. Om du vill ha en mer heltäckande genomgång, så är vårt råd att ladda ner en pdf med 17 tips för bättre likviditet direkt från FINQRs webbplats.

Gästblogg från FINQR - 2024-01-16 - Faktureringsprogram
Medarbetarupplevelse genom preboarding, onboarding och offboarding

Medarbetarupplevelse genom preboarding, onboarding och offboarding

Att övergå från en fas i medarbetarresan till en annan kan vara en påfrestande upplevelse för kandidater, och en utmaning för HR. Vi kallar denna typ av övergångar för medarbetarövergångar, och att de fungerar bra är avgörande för verksamhetens långsiktiga stabilitet och produktivitet.

Gästblogg från Talentech - 2023-12-12 - HR-system
Tips vid byte till ett avtalshanteringssystem

Tips vid byte till ett avtalshanteringssystem

Att investera i ett avtalshanteringssystem är ett viktigt beslut för hela företaget. Det handlar om bättre kontroll, smarta påminnelser, ökad översyn och att rätt personer får rätt information. Lösningen måste vara enkel att använda och framtidssäkrad för att investeringen ska bli lönsam. Kan man få allt det man vill ha i samma system för en enklare hantering? Vad är det viktigaste du behöver tänka på?

Gästblogg från Qnova - 2023-11-30 - Avtalshanteringssystem
Utmaningar med att ha separata HR-system och hur du kan lösa det

Utmaningar med att ha separata HR-system och hur du kan lösa det

Det finns fördelar med att ha ett integrerat HR-system. Det samlar din data på ett enda ställe och sparar tid när du behöver använda den. Ändå finns det många företag som arbetar på tvärs över flera olika HR-system, och detta har sina utmaningar.

Gästblogg från Talentech - 2023-11-06 - HR-system
De 7 vanligaste dolda kostnaderna när du inte investerar i digital HR

De 7 vanligaste dolda kostnaderna när du inte investerar i digital HR

En undersökning från SD Worx visar att 58% av de europeiska företagen aner att de fortfarande har en lång väg att gå när det gäller att erbjuda sina anställda en bra digital upplevelse. Men det visar sig att det finns många dolda kostnader med att ta det långsamt eller inte digitalisera alls. Vi har listat 7 kostnader som du kanske inte tänker på.

Gästblogg från SD Worx - 2023-10-16 - Lönesystem
Du kan tjäna mycket pengar på smartare avtalshantering.

Du kan tjäna mycket pengar på smartare avtalshantering.

Smart avtalshantering, vad är det? Och hur kan du tjäna pengar på det? Inte bara spara pengar, utan faktiskt öka dina intäkter, din avkastning och få mer tid att fokusera på verksamheten. Vi benar ut vad smart avtalshantering kan betyda för dig.

Gästblogg från Qnova - 2023-06-14 - Avtalshanteringssystem
8 fördelar med att byta från Excel till molnbaserad tidrapportering

8 fördelar med att byta från Excel till molnbaserad tidrapportering

Excel är ett effektivt verktyg för att bearbeta stora mängder data. Många företag rapporterar tid i programmet, men för företag med bara en handfull anställda finns stora vinster att göra genom att flytta tidrapporteringen till ett molnbaserat system. Vi har listat 8 anledningar till varför du borde sluta rapportera tid i Excel och byta till ett digitalt system.

Gästblogg från QBIS - 2023-04-11 - Tidrapporteringssystem
CPW-hjarta_hjarna.png

CPQ är hjärnan och hjärtat i er affär

I tuffare tider behöver man ha 100% koll på sin affär. En CPQ gör det möjligt – nu och framåt. All framgångsrik affärsverksamhet bygger på ett kontinuerligt och fokuserat arbete med kunderbjudandet för att säkerställa relevans och lönsamhet. Affärsmodeller behöver uppdateras och förändras, marginalerna ses över baserat på nya kostnader, affärerna digitaliseras och automatiseras.

Gästblogg från Chessit - 2022-11-29 - CPQ
bw blogpost.png

Project Management: 5 tips för att lyckas bättre med era projekt

Ett projekt består av många olika komponenter som alla måste synkroniseras för att ett projekt ska kunna bli så framgångsrikt som möjligt. För en projektledare är det en balansgång mellan varje aktivitet i projektet, alla dess medlemmars förväntningar och att leverera inom ramen för de deadlines man har satt upp.

Gästblogg från QBIS - 2022-10-23 - Projekthanteringsverktyg
Microlearning Learningbank.png

Mikroinlärning: Så får ni in personalutbildning under arbetsdagen

Jobbar du inom HR eller är ansvarig för utbildning av personal? Ja, då känner du till kampen om att lyckas få in personalutbildning i fullpackade scheman. Hur ser du till att de anställda får den kunskap de behöver vid rätt tillfälle på ett enkelt sätt?

Gästblogg från Learningbank - 2022-07-07 - LMS
CPQ - Ett exempel från verkligheten

CPQ – Lead to Cash, ett case från verkligheten

Genom att digitalisera och effektivisera sina processer kan Aspia nu enkelt offerera och leverera sina tjänster med en träffsäker prissättning

Gästblogg från Chessit - 2022-06-21 - CPQ
HR Study: Half Your Staff Are Thinking of Leaving - Here´s Why

HR Study: Half Your Staff Are Thinking of Leaving - Here´s Why

The bad news? Some 46% of employees in Europe´s small and medium-sized companies plan to look for a new job in the next 12 months. That number alone shows a very clear change in the needs, wants and opportunities at hand for top talent.

Gästblogg från Personio - 2022-05-11 - HR-system
Equality & Diversity In The Workplace: Definition, Tips, and Strategies

Equality & Diversity In The Workplace: Definition, Tips, and Strategies

The benefits of equality and diversity in the workplace are as diverse as the term itself. Not only in terms of corporate culture, but when it comes to reporting, analytics and overall performance.

Gästblogg från Personio - 2022-05-04 - HR-system
The 5 Metrics That Help Track Employee Wellbeing

The 5 Metrics That Help Track Employee Wellbeing

At Personio, employee wellbeing was important to us well before the pandemic. With measures like yoga sessions and flexible working options, we emphasized supporting the health, satisfaction, and work-life balance of all our teams.

Gästblogg från Personio - 2022-04-30 - HR-system
Vad är IP-telefoni och telefonväxel

Vad är IP-telefoni och telefonväxel

IP-telefoni, VoIP eller VoiceOver IP, är ett modernt alternativ till de traditionella telefonsamtalen, och innebär att ert företag ringer alla era samtal över nätet. Den stora vinsten? Kostnaden! Det finns stora pengar att spara på att satsa på IP-telefoni som företag, särskilt om ni har många som reser i tjänsten och som behöver ringa ofta.

Nicolas Zavala - 2021-10-31 - IP-telefoni
3 tips på hur du skall välja kassasystem

3 tips på hur du skall välja kassasystem

Letar du efter ett kassasystem för er verksamhet? Kassasystemet, eller POS-system (Point of sale som innefattar både mjuk- och hårdvara) är en central del av er verksamhet – och ett otroligt viktigt verktyg för att sköta alla dagliga transaktioner, beställningar och lagerhantering.

Nicolas Zavala - 2021-05-31 - Kassasystem
5 tips på vad du skall kräva av en e-handelsplattform

5 tips på vad du skall kräva av en e-handelsplattform

Marknaden för e-handelsplattformar har växt explosionsartat de senaste åren. Du kan välja din struktur själv – kanske vill du känna dig fri genom en headless lösning som gör att du själv kan välja de olika backend-funktionerna som passar företaget bäst.

Nicolas Zavala - 2021-02-24 - E-handelsplattform
3 tips på vad du skall kräva av ditt arbetsordersystem

3 tips på vad du skall kräva av ditt arbetsordersystem

På jakt efter ett system för arbetsordrar, som ska minska pappersarbetet och optimera hela arbetsprocessen för alla som är involverade i ett projekt eller arbete? Dags att välja ett arbetsordersystem, som effektiviserar arbetet för alla som jobbar med ett visst uppdrag.

Nicolas Zavala - 2021-02-19 - Arbetsordersystem
5 tips på hur du lyckas med din medarbetarundersökning och pulsmätning

5 tips på hur du lyckas med din medarbetarundersökning och pulsmätning

Grattis! Du har alltså bestämt dig för att göra en medarbetarundersökning – eller bli ännu bättre på det. Det är ett steg som visar att du som arbetsgivare faktiskt bryr dig om medarbetarengagemanget och tror på att nöjda medarbetare leder till bättre produktivitet, vilket i sin tur gynnar affärsresultaten. Men hur ser man till att göra rätt sorts medarbetarenkäter, alltså att man ställer rätt sorts frågor? Kanske vill du göra pulsmätningar av status ”här och nu” ännu oftare, för att säkerställa att verksamheten går i önskvärd riktning? Valet är ditt.

Nicolas Zavala - 2021-01-10 - Pulsmätningar
3 tips på vad du skall kräva av ett schemaläggningssystem

3 tips på vad du skall kräva av ett schemaläggningssystem

Du som någon gång har lagt ett schema för hand vet hur komplicerat det kan bli när du ska försöka tillfredsställa alla behov. Du behöver tänka utifrån verksamhetens bästa, medans du strävar efter en balansgång som går ut på att även din personal ska känna sig nöjd. Att schemalägga kan verkligen vara något som ger huvudvärk, då du även måste vara beredd på snabba svängningar när någon blir sjuk, ber om ledighet eller om någon viktig kompetens plötsligt saknas.

Nicolas Zavala - 2021-01-09 - Schemaläggningsprogram
3 tips på vad du skall kräva av ett BI-system

3 tips på vad du skall kräva av ett BI-system

Att känna sig mogen för att implementera ett Business intelligence system är ett stort steg för ert företag. Ni har bestämt er för att alla beslut som fattas ska vara välgrundade och förlita sig på analys av data, som presenterar rätt information för precis rätt person. Det kommer leda till att ni kan optimera verksamheten ytterligare. Men vad ska du då kräva av ditt nya BI-system? Här kommer tre viktiga tips.

Nicolas Zavala - 2021-01-05 - BI-verktyg
5 tips när du skall välja ERP-system

5 tips när du skall välja ERP-system

Det som är A och O i valet av ERP-system är att hitta ett som är branschanpassat, alltså att din leverantör förstår hur era arbetsflöden ser ut, samt att lösningen kan stötta er på er tillväxtresa.

Nicolas Zavala - 2021-01-03 - Affärssystem
3 tips på vad ska kräva av ditt LMS

3 tips på vad du ska kräva av ditt Learning Management System

En bra lärplattform, alltså ett LMS-system, hjälper de som använder systemet att ta till sig, förstå och lära sig så mycket och så snabbt som möjligt. Det handlar alltså om att erbjuda en förstklassig upplevelse, där deltagarna får tillgång till en kurs eller utbildning som hjälper dem att lyckas. Istället för att ge dem böcker, eller kanske som komplement, erbjuder du dem en digital plattform där lärandet blir både roligt och effektivt. Här är vad du ska kräva av ditt LMS-system.

Nicolas Zavala - 2020-09-07 - LMS
5 tips på vad du ska kräva av ditt HR-system

5 tips på vad du ska kräva av ditt HR-system

Med så många system på marknaden, hur ska just du veta att du väljer rätt HR-system för ditt företag? Frågan är inte bara vad du vill ha, utan faktiskt vad du bör kräva av ditt system. BusinessWith har satt ihop fem användbara tips och kravställningar som du bör ha med i din jakt efter det perfekta systemet.

Nicolas Zavala - 2020-08-23 - HR-system
5 tips om ärendehanteringssystem

5 tips – välja rätt ärendehanteringssystem till ditt företag

För att ditt företag ska kunna fungera på ett framgångsrikt sätt behöver ni hitta en väg att hantera dokument och ärenden som inkommer. Detta stavas ärendehanteringssystem.

Nicolas Zavala - 2020-06-25 - Ärendehanteringssystem
5 tips om lärplattformar

5 tips när du skall välja lärplattform eller LMS-system

Det finns många olika lärplattformar, så kallade LMS-system, och att välja rätt för just dina behov kräver att du tar dig en funderare över vilket syfte er lärplattform ska ha, hur många deltagare som ska ha tillgång till den och hur mycket ni vill göra själva.

Nicolas Zavala - 2020-06-22 - LMS
5 tips om talent management system

5 tips på när du skall välja rätt Talent Management system

Vilket Talent management system passar ditt företag? Hur skall man tänka kring val av Talent management lösning som skall utveckla dina talanger.

Nicolas Zavala - 2020-02-10 - HR-system
5 tips om hr-system

HR system: 5 tips på hur du skall välja rätt HR-system

Vilket HR-verktyg passar ditt företag? Denna artikel ger dig tips på vad du skall tänka på när du skall välja HR-system till ditt företag.

Nicolas Zavala - 2020-01-07 - HR-system
4 Tips på lönesystem

4 tips när du skall välja bland olika löneprogram och lönesystem

Är ni i tankar på att byta lönesystem eller löneprogram? Svårt att välja bland alla olika alternativ av lönesystem? Denna artikel är skriven för dig som är i en köpprocess eller i uppstartsfasen.

Nicolas Zavala - 2019-11-12 - Lönesystem
Vilket CRM-system passar oss

Vilket CRM passar just oss? – 4 viktiga saker att tänka på när man ska välja CRM

4 frågor att besvara innan man köper in ett CRM system. Vad är CRM för oss? Vad har vi för utmaningar? Vad har vi för budget? Vill vi förändra någonting när vi ändå håller på?

Nicolas Zavala - 2019-10-14 - CRM
Välja CRM-system

Välja CRM-system – 5 dyra och vanliga misstag när du ska köpa ett CRM-system

Att välja CRM-system är en tidskrävande köpprocess som många upplever som komplex. Faktum är att 77% av 750 beslutsfattare i Gartners undersökning år 2019 angav att deras senaste tekniska inköp upplevdes som svårt och komplicerat.

Nicolas Zavala - 2019-06-26 - CRM
Vad du ska kräva av CRM-system

CRM-system - 6 tips på vad du ska kräva av ett CRM-system och vad som krävs för att få ut maximal nyttjandegrad

Funderar ni på att byta CRM-system? Oavsett vilken typ av system (inriktat för säljare, kundservice, marknad) som ert företag har ger nedan tips er en fingervisning om ert CRM-system verkligen lever upp till förväntningarna eller vad ni ska tänka på om ni vill byta.

Nicolas Zavala - 2019-06-21 - CRM
Vad är CRM?

Vad är CRM? Hur kan ett CRM-system stärka dina kundrelationer och öka försäljningen?

Ett CRM-system syftar till att hjälpa företag att hantera kunddata, stärka kundrelationer och få bättre säljproduktivitet. CRM-applikationerna används ofta av sälj och marknadsavdelningar.

Nicolas Zavala - 2019-06-18 - CRM
Jämför CRM-system & säljstödsystem

Jämför CRM-system & säljstödsystem – 5 måsten när du ska jämföra olika CRM-system

Ett av de viktigaste momenten när du ska köpa ett webbaserat CRM-system eller CRM-program är urvalsprocessen. Det är en djungel av CRM-applikationer och det finns många olika egenskaper och fördelar som särskiljer systemen och leverantörerna.

Nicolas Zavala - 2019-06-13 - CRM