HemSystemguidenBloggOm oss

Systembloggen

Tips & rekommendationer för att välja rätt system
som får ditt företag att växa.

3 tips på hur du skall välja kassasystem

3 tips på hur du skall välja kassasystem

Letar du efter ett kassasystem för er verksamhet? Kassasystemet, eller POS-system (Point of sale som innefattar både mjuk- och hårdvara) är en central del av er verksamhet – och ett otroligt viktigt verktyg för att sköta alla dagliga transaktioner, beställningar och lagerhantering.

Nicolas Zavala - 2021-06-01 - Kassasystem
5 tips på vad du skall kräva av en e-handelsplattform

5 tips på vad du skall kräva av en e-handelsplattform

Marknaden för e-handelsplattformar har växt explosionsartat de senaste åren. Du kan välja din struktur själv – kanske vill du känna dig fri genom en headless lösning som gör att du själv kan välja de olika backend-funktionerna som passar företaget bäst.

Nicolas Zavala - 2021-02-25 - E-handelsplattform
3 tips på vad du skall kräva av ditt arbetsordersystem

3 tips på vad du skall kräva av ditt arbetsordersystem

På jakt efter ett system för arbetsordrar, som ska minska pappersarbetet och optimera hela arbetsprocessen för alla som är involverade i ett projekt eller arbete? Dags att välja ett arbetsordersystem, som effektiviserar arbetet för alla som jobbar med ett visst uppdrag.

Nicolas Zavala - 2021-02-20 - Arbetsordersystem
5 tips på hur du lyckas med din medarbetarundersökning och pulsmätning

5 tips på hur du lyckas med din medarbetarundersökning och pulsmätning

Grattis! Du har alltså bestämt dig för att göra en medarbetarundersökning – eller bli ännu bättre på det. Det är ett steg som visar att du som arbetsgivare faktiskt bryr dig om medarbetarengagemanget och tror på att nöjda medarbetare leder till bättre produktivitet, vilket i sin tur gynnar affärsresultaten. Men hur ser man till att göra rätt sorts medarbetarenkäter, alltså att man ställer rätt sorts frågor? Kanske vill du göra pulsmätningar av status ”här och nu” ännu oftare, för att säkerställa att verksamheten går i önskvärd riktning? Valet är ditt.

Nicolas Zavala - 2021-01-11 - Pulsmätningar
3 tips på vad du skall kräva av ett schemaläggningssystem

3 tips på vad du skall kräva av ett schemaläggningssystem

Du som någon gång har lagt ett schema för hand vet hur komplicerat det kan bli när du ska försöka tillfredsställa alla behov. Du behöver tänka utifrån verksamhetens bästa, medans du strävar efter en balansgång som går ut på att även din personal ska känna sig nöjd. Att schemalägga kan verkligen vara något som ger huvudvärk, då du även måste vara beredd på snabba svängningar när någon blir sjuk, ber om ledighet eller om någon viktig kompetens plötsligt saknas.

Nicolas Zavala - 2021-01-10 - Schemaläggningsprogram
3 tips på vad du skall kräva av ett BI-system

3 tips på vad du skall kräva av ett BI-system

Att känna sig mogen för att implementera ett Business intelligence system är ett stort steg för ert företag. Ni har bestämt er för att alla beslut som fattas ska vara välgrundade och förlita sig på analys av data, som presenterar rätt information för precis rätt person. Det kommer leda till att ni kan optimera verksamheten ytterligare. Men vad ska du då kräva av ditt nya BI-system? Här kommer tre viktiga tips.

Nicolas Zavala - 2021-01-06 - BI verktyg
5 tips när du skall välja ERP-system

5 tips när du skall välja ERP-system

Det som är A och O i valet av ERP-system är att hitta ett som är branschanpassat, alltså att din leverantör förstår hur era arbetsflöden ser ut, samt att lösningen kan stötta er på er tillväxtresa.

Nicolas Zavala - 2021-01-04 - Affärssystem
3 tips på vad ska kräva av ditt LMS

3 tips på vad du ska kräva av ditt Learning Management System

En bra lärplattform, alltså ett LMS-system, hjälper de som använder systemet att ta till sig, förstå och lära sig så mycket och så snabbt som möjligt. Det handlar alltså om att erbjuda en förstklassig upplevelse, där deltagarna får tillgång till en kurs eller utbildning som hjälper dem att lyckas. Istället för att ge dem böcker, eller kanske som komplement, erbjuder du dem en digital plattform där lärandet blir både roligt och effektivt. Här är vad du ska kräva av ditt LMS-system.

Nicolas Zavala - 2020-09-08 - Learning management system
5 tips på vad du ska kräva av ditt HR-system

5 tips på vad du ska kräva av ditt HR-system

Med så många system på marknaden, hur ska just du veta att du väljer rätt HR-system för ditt företag? Frågan är inte bara vad du vill ha, utan faktiskt vad du bör kräva av ditt system. BusinessWith har satt ihop fem användbara tips och kravställningar som du bör ha med i din jakt efter det perfekta systemet.

Nicolas Zavala - 2020-08-24 - HR-system
5 tips om ärendehanteringssystem

5 tips – välja rätt ärendehanteringssystem till ditt företag

För att ditt företag ska kunna fungera på ett framgångsrikt sätt behöver ni hitta en väg att hantera dokument och ärenden som inkommer. Detta stavas ärendehanteringssystem.

Nicolas Zavala - 2020-06-26 - Ärendehanteringssystem
5 tips om lärplattformar

5 tips när du skall välja lärplattform eller LMS-system

Det finns många olika lärplattformar, så kallade LMS-system, och att välja rätt för just dina behov kräver att du tar dig en funderare över vilket syfte er lärplattform ska ha, hur många deltagare som ska ha tillgång till den och hur mycket ni vill göra själva.

Nicolas Zavala - 2020-06-23 - Learning management system
5 tips om talent management system

5 tips på när du skall välja rätt Talent Management system

Vilket Talent management system passar ditt företag? Hur skall man tänka kring val av Talent management lösning som skall utveckla dina talanger.

Nicolas Zavala - 2020-02-11 - HR-system
5 tips om hr-system

HR system: 5 tips på hur du skall välja rätt HR-system

Vilket HR-verktyg passar ditt företag? Denna artikel ger dig tips på vad du skall tänka på när du skall välja HR-system till ditt företag.

Nicolas Zavala - 2020-01-08 - HR-system
Vilket CRM-system passar oss

4 tips när du skall välja bland olika löneprogram och lönesystem

Är ni i tankar på att byta lönesystem eller löneprogram? Svårt att välja bland alla olika alternativ av lönesystem? Denna artikel är skriven för dig som är i en köpprocess eller i uppstartsfasen.

Nicolas Zavala - 2019-11-13 - Lönesystem
Vilket CRM-system passar oss

Vilket CRM passar just oss? – 4 viktiga saker att tänka på när man ska välja CRM

4 frågor att besvara innan man köper in ett CRM system. Vad är CRM för oss? Vad har vi för utmaningar? Vad har vi för budget? Vill vi förändra någonting när vi ändå håller på?

Christian Gidlund - 2019-10-15 - CRM
Välja CRM-system

Välja CRM-system – 5 dyra och vanliga misstag när du ska köpa ett CRM-system

Att välja CRM-system är en tidskrävande köpprocess som många upplever som komplex. Faktum är att 77% av 750 beslutsfattare i Gartners undersökning år 2019 angav att deras senaste tekniska inköp upplevdes som svårt och komplicerat.

Nicolas Zavala - 2019-06-27 - CRM
Vad du ska kräva av CRM-system

CRM-system - 6 tips på vad du ska kräva av ett CRM-system och vad som krävs för att få ut maximal nyttjandegrad

Funderar ni på att byta CRM-system? Oavsett vilken typ av system (inriktat för säljare, kundservice, marknad) som ert företag har ger nedan tips er en fingervisning om ert CRM-system verkligen lever upp till förväntningarna eller vad ni ska tänka på om ni vill byta.

Nicolas Zavala - 2019-06-22 - CRM
Vad är CRM?

Vad är CRM? Hur kan ett CRM-system stärka dina kundrelationer och öka försäljningen?

Ett CRM-system syftar till att hjälpa företag att hantera kunddata, stärka kundrelationer och få bättre säljproduktivitet. CRM-applikationerna används ofta av sälj och marknadsavdelningar.

Nicolas Zavala - 2019-06-19 - CRM
Jämför CRM-system & säljstödsystem

Jämför CRM-system & säljstödsystem – 5 måsten när du ska jämföra olika CRM-system

Ett av de viktigaste momenten när du ska köpa ett webbaserat CRM-system eller CRM-program är urvalsprocessen. Det är en djungel av CRM-applikationer och det finns många olika egenskaper och fördelar som särskiljer systemen och leverantörerna.

Nicolas Zavala - 2019-06-14 - CRM