HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa budget- och prognosverktyg

Välj ett modernt budget- och prognosverktyg

Röriga spreadsheets, tidskrävande dokument där olika anställda hanterar innehållet på olika sätt och tung informationsöverföring. Ekonomi, budgetering och prognoser är krångligt och svårt för många, men oerhört viktigt för framgångsrika organisationer och företag. För en professionaliserad hantering rekommenderar vi på BusinessWith att ni satsar på ett modernt budget- och prognosverktyg. Det hjälper er att lyckas med såväl planering som med ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Moderna system är ofta anpassade för att många på företaget ska kunna vara involverade i planeringen. De ger flera personer i organisationen möjlighet att delta och samarbeta kring prognoserna och följa utfallet, i många fall på ett lättillgängligt sätt. Förståelse och delaktighet är är A och O för framgång. Samtidigt har många av dagens budgeterings- och prognosverktyg moduler som ger möjlighet till effektiv uppföljning och analyser på hög nivå – delar som förvisso inte är viktiga för alla, men som har hög relevans för företagets utveckling.

Det kan vara värdefullt att titta på många budgetverktyg innan ni fattar beslut om vilket som passar bäst för just ert företag. Överväg noga hur pass mycket support ni behöver, och se över vad som ingår i den tjänst ni fastnar mest för. Kanske har ni personal som kan mycket om ekonomi, kanske har ni primärt andra specialkompetenser bland era anställda. Sådant är viktigt att fundera över innan ni bestämmer er för vilket budget- och prognosverktyg ni vill satsa på. Supporten är kanske precis de experter som ni behöver för att ta nästa steg?

På BusinessWith kan vi budget- och prognosverktyg. Jämför gärna via vår systemguide, vi hjälper er att ta reda på vilket system som är bäst just för er.

Vad kan jag kräva av ett budget- och prognosverktyg?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 12000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 18 olika Budget- och prognosverktyg

Sortera på

Cumulus BI är ett molnbaserat system byggt med modern teknik för rapportering, uppföljning, budget och prognos. Med Cumulus BI automatiserar och effektiviserar vi din vardag. Ta bättre och mer välgrundade beslut. Vår grundappliktion möjliggör snabb och effektiv implementation samtidigt som den erbjuder avancerade skräddarsydda anpassningar.

Lär dig mer om Cumulus BI

Läs mer
Oxceed

Oxceed

Oxceed

Oxceed är ett modernt, molnbaserat system för budgetering, finansiell rapportering och uppföljning. Med Oxceed får ledning och styrelse rätt underlag för att kunna fatta bättre beslut. Skapa finansiella rapporter, budgetar och nyckeltal med bara några klick och få en ekonomisk överblick av företaget i realtid. 📊 Skapa skräddarsydda rapporter 💰 Hantera budget och prognos 📈 Ekonomisk översikt i...

Lär dig mer om Oxceed

Läs mer

Med Exopen Planning får du som CFO och Controller allt du behöver för att skapa en mer värdeskapande finansiell och operativ planering i ett lättanvänt verktyg som hela organisationen kan använda. Du får tillgång till modern och datadriven funktionalitet som effektiviserar din budget- och prognosprocess med integrerad analys.

Lär dig mer om Exopen Planning

Läs mer
Axiom

Axiom

Syntellis

Axiom hjälper företag spara tid inom budgetering och ekonomisk planering. Få en överblick över kommande utgifter och intäkter som har väsentlig betydelse på företagets framtid. Analysera nyckeltal, jämför budgetar med föregående år och mycket mer. Hantera och skapa det synfält som passar dig bäst.

Lär dig mer om Axiom

Läs mer
Bizview

Bizview

insightsoftware

Bizview är ett användarvänligt, molnbaserat budget- och prognosverktyg för företag och organisationer. Skapa välanalyserade strategier för ditt företag och planera er ekonomi. Skapa och hantera budgetar för enklare process vid planering. Bizview är lätt integrerat system som inte kräver extern hjälp.

Lär dig mer om Bizview

Läs mer
Boardeaser

Boardeaser

boardeaser

Boardeaser hjälper koncerner, företag och föreningar med budget,prognos och planering och skapa en lätthanterad men professionell plattform för bolagstyrning. Ett modernt verktyg ör en smdigare budget och prognostisering process. Boardeaser ger dig uppdaterade prognoser i real-tid som skapar en smidig uppföljning och lätthanterade siffror.

Lär dig mer om Boardeaser

Läs mer
Clausion

Clausion

Clausion

Ett budget- och prognos verktyg för små och stora förertag. Clausion erbjuder ett molnbaserat system för företag som vill se över sin budget och prognosprocess för att spara tid. Få en överblick över rullande prognoser, se över planering och analysera nyckeltalen inom bolaget. Använd siffrorna för att styra bolaget och bjud in medarbetare som kan ta del av informationen.

Lär dig mer om Clausion

Läs mer
Effectplan

Effectplan

House of Control

Effectplan låter kommuner och företag automatisera budget- och prognosprocesen. Budgetera från hela organsiationen till individnivå inom ett system som är helt molnbaserat och uppdateras i real-tid. Med ständigt uppdaterade siffror underlättas arbetet inom finansiell styrning och öppnar möjligheten att planera in budgetar år i förväg.

Lär dig mer om Effectplan

Läs mer
Hypergene

Hypergene

Hypergene

Hypergene är ett molnbaserat system som sammankopplar operativ- och finansiell styrning. Ta del av viktiga finansiella rapporter och nyckeltal som har stor betydelse i din verksamhet. Välj hur du ser siffror och nyckeltal med en konfigurerbart synfält samt hur du vill ha ditt automatiska rapporterande, på årsbasis, kvartalsvis eller löpande.

Lär dig mer om Hypergene

Läs mer
IBP

IBP

Infotool

Ett molnbaserat budget- och prognosverktyg för små-, stora- och offentliga företag. Skapa din egna första sida och välj vad du vill se för stunden, det kan vara planering, personalbudgetering eller nyckeltal som är relevanta för stunden. Dela information och budgetar med utvalda personer inom er organsiation och hantera arbetsprocessen samtidigt.

Lär dig mer om IBP

Läs mer
Insera

Insera

PrimeQ

Insera är ett budget- prognos och planeringssystem för privata och offentliga företag. Insera skapar möjligheten att hantera avdelningar eller avgränsade delar av verksamheten. Lösningen erbjuder även analyser av nyckeltal och jämförelsefunktion för tidigare perioder.

Lär dig mer om Insera

Läs mer
INSIKT

INSIKT

Trimma

Ta bättre affärsbeslut med ett budget- och prognossystem. Dela upp i ansvarsområden och se induvuella processer samt hantera individuella budgetar. Analysera nyckeltal och visualisera data i det molnbaserade verktyget. Samla all data i ett och samma system för bättre företagsledning.

Lär dig mer om INSIKT

Läs mer
Jedox

Jedox

Jedox

Jedox är ett lätthanterat budget, prognos och planneringsystem för företag och myndigheter. Samarbeta med budgetar och planering för ett mer pricksäkert resultat. Automatisera återkommande händelser i din budget så systemet gör det åt dig, se kassa flöde och framtida inkomster samt utgifter.

Lär dig mer om Jedox

Läs mer
Jirav

Jirav

Jirav

Planera snabbare och smartare med Jirav. Lösningen hjälper dig se över budgetar, er ekonomiska status och de mål och planer som är på gång runt om i företaget. Baserat på tidigare affärsbelut hjälper Jirav dig att skapa en välgrundad analys i tidigare angivna siffror för en bättre ekonomisk planering och bättre förutsägbarhet.

Lär dig mer om Jirav

Läs mer

Ett fullt integrerbart BI-verktyg som möjliggör molnbaserad dataanalys där man kan snabbt få fram ad hoc rapporter som enkelt kan delas med andra användare.

Lär dig mer om OneStopReporting

Läs mer
Planacy

Planacy

Planacy

Planacy erbjuder ett molnbaserat budget- och prognosverktyg för medelstora och storföretag. Ett datadrivet system som sammanställer data och analyser för att hjälpa företagsledare med framtida planering och för att ta viktiga affärsbelsut. Detta lätthanterade verktyg med hög kvalité hjälper dig med operativ- och finansiellstyrning. Skapa egna dashboards och ta del av rullande prognoser.

Lär dig mer om Planacy

Läs mer
Planful

Planful

Planful

Planful är en modern lösning för små och stora företag. Skapa och designa din egen vy och håll dig uppdaterad på nyckeltal, budgetar och planering inom företaget. Planful erbjuder en lätthanterad, användarvänlig och webbaserat verktyg för att ta nästa steg i din finansiella styrning.

Lär dig mer om Planful

Läs mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger är ett 100% molnbaserat affärssystem - utvecklat i och för molnet som en äkta SaaS lösning. Deras största fokus ligger på automatisering, insikt och skalbarhet för att hjälpa sina kunder att ha full koll på sin verksamhet – var som helst, när som helst. Deras true cloud affärssystem är användarvänligt, anpassningsbart och modernt, och hjälper företag runt hela världen att effektivisera sin...

Lär dig mer om Xledger

Läs mer

Vad kan jag kräva av ett budget- och prognosverktyg?

Ett budget- och prognosverktyg är ofta omfattande och kan erbjuda dig och ert företag en hel del. Delar av det har ni förmodligen i Excelfiler redan i dag, delar kanske ni inte ens har tänkt på att ni behöver. Här sammanfattar vi några av de komponenter som finns i ett modernt verktyg för budget och prognoser. Många av verktygen på marknaden har funnits en tid och utvecklats i takt med företagens krav och behov. Grunden har ofta varit att tydliggöra processen med budget, ekonomi och planering, varför verktygen i många fall är bra på just budgetering, prognoser och att följa upp nyckeltal, så kallade KPI:er. Dessa nyckeltal ska vara lätta att följa, då det är de som jämför ett företag mot övriga marknaden och ska hjälpa organisationen eller företaget att nå målen.

Beroende på hur stort ert företag eller er organisation är, bör ni fundera över om ni vill dela upp prognoserna i exempelvis olika grupper eller kategorier. Många system är bra på just det. Ett budget- och prognosverktyg gör av naturliga skäl inte hela jobbet, men den hjälper er att arbeta med målstyrning, om ni vill det. Rapporter, diagram och analyser är ett givet inslag och det är viktigt att ni tar er tid att följa upp dessa, så att ni som företag har möjlighet att lära av era misstag och nå framgång för framtiden.

Verktygen levererar ofta betydligt mer än det vi har nämnt här, som kommentarsfunktioner, benchmarking och integrationer med andra system. Det är upp till er att välja ett budget- och prognosverktyg som inkluderar så mycket som möjligt av allt ni behöver och har kapacitet att ta del av. Red gärna ut hur många som kan behöva använda systemet och vilka behov de olika rollerna har. Därefter kan ni filtrera i vår systemguide för att ta reda på vilket verktyg som passar er bäst. Hör av er till oss på BusinessWith om ni har funderingar.

Beskrivning av produktfunktioner

Arbetsprocesskontroll

Följ processen i arbetet och se hur de ligger till med budgeten i real-tid.

Benchmarking

Utvärdera din verksamhet kvalitativt eller kvantitativt och jämför värden, prestanda och olika riktmärken. Sätt två mått mot varandra för att jämnföra vilken som är bäst för ändamålet.

Dashboards

Skapa egna dashboards och navigera genom en egenskapad vy av dina vikigast nyckeltal, pågående budgetar, planering inom en given tidshorisont på samma sida.

Faktura information

Importera och exportera information från fakturor för att få en bättre bild för budget och prognos. Detta ger en tydlig bild i kommande in- och utflöden av kapital.

Flerårsplanering

Planera dagar, veckor, år in i minsta detalj. Se din planering år i förväg inför viktiga företagshändelser. Planera in budgetar för framtida projekt och skapa en lång tidshorisont för ditt arbete.

Kommentar

Kommentera och lämna feedback på budgetar, prognoser eller planeringar. Alla som har tillgång till filen har möjlighet att se kommentaren. Detta underlättar processarbetet.

Modelleringar

Skapa och använd färdiga eller egengjorda modeller för beräkning av budget och prognos. Systemet räknar dessa komplexa beräkningar snabbt och pricksäkert.

Nyckeltalsanalys

Analysera dina nyckeltal och hur de ändras över året. Systemet räknar ut dina nyckeltal från olika parametrar för att sedan skapa underlag till din egna analys.

Rullande prognos

Rullande prognos är en funktion som automatiserar prognosprocessen. När nya budgetar görs hjälper systemet användaren att förutse framtida resultat.