HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för e-handel

Vad är e-handel?

E-handel handlar om att sälja produkter elektroniskt, som exempelvis att man genom en e-handelsbutik på nätet säljer kläder, elektronik eller något annat. Marknaden för att sälja saker på elektronisk väg har fullkomligen exploderat de senaste tjugo åren. Du har säkert hört begreppet ”butiksdöden” - och visst är det så att detaljhandeln online i allt större utsträckning tar över konsumenternas köp i fysisk butik. Att sitta hemma vid sin dator eller surfplatta, eller att klicka hem något på språng via sin mobil, erbjuder en enorm flexibilitet för dagens konsumenter.

Ett led i att e-handeln bara växer och växer är att så gör även e-handelsplattformarna och verktygen för att skapa sin egen e-handel. Med mycket enkla medel kan egentligen vem som helst numera starta upp en e-handelslösning. Som företagare når du en helt annan massa genom att sälja dina varor, tjänster eller produkter online. Du behöver aldrig bekymra dig över öppettider, vilket är en stor fördel - särskilt för dina potentiella köpare. När du har en webbutik har de möjlighet att klicka hem en produkt från dig, även när klockan är tre på lördagsmorgonen. De elektroniska verktygen hjälper ditt företag med lagerstatus och lagerhantering.

Förutom att vända dig mot en konsument kan du givetvis jobba B2B, eller faktiskt också C2C. Det sistnämnda betyder att du som konsument säljer till andra konsumenter.

För att bedriva e-handel är det bra om du har kännedom och försäljning och till viss mån även om IT. Det finns i dag en mängd olika verktyg och lösningar som kan hjälpa dig att sälja dina varor eller tjänster online på ett framgångsrikt sätt. BusinessWith ger dig en tydlig översikt över vilka de olika lösningarna är och vårt råd är att utgå från användarvänlighet, flexibilitet och givetvis också pris - när du letar efter den bästa lösningen för just ditt företag.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem inom E-handel

Geins-logo

Geins

Carismar Software

Allt för er e-handel på ett och samma ställe. Med Geins får ni en plattform som hanterar allt från produkter och ordermottagande till utleverans och returhantering. Plattformen är lättanvänd och byggd för att ni ska kunna bygga er kundupplevelse som ni vill, och integreras enkelt med de system ni behöver för att bedriva er verksamhet.

Lär dig mer om Geins

Viskan-logo

Viskan

Viskan

Viskan E-handelsplattform används idag av starkt växande företag som exempelvis Lager157 och MakeUp Mekka. En stark arkitektur ger hög leveranssäkerhet och mängder av funktioner till e-handlare som är aktiva världen över. Med Viskan E-handelsplattform tar du full kontroll över din e-handelsaffär genom flexibilitet och hög automation.

Lär dig mer om Viskan

Easyweb CMS är ett innehållshanteringssystem som hjälper er med hanteringen och designen av eran hemsida. Med smarta analyser av data och integreringsmöjligheter gör ni jobbet enkelt.

Lär dig mer om Easyweb CMS

Askås

Askås

Askås

Askås e-handelsplattform används av flera av Sveriges ledande e-handlare som CAIA Cosmetics, ICANIWILL, Care of Carl och Proteinbolaget. Samtidigt är den i sitt grundutförande tillräckligt kraftfull och mångsidig för att passa nystartade e-handelsföretag. Med Askås e-handelsplattform kan du förverkliga målsättningen för din e-handelssatsning oavsett omfattning eller bransch. Askås versionsuppdate...

Lär dig mer om Askås

Intershop

Intershop

Intershop

Ett enterprise e-handelssystem för en allt-i-ett eller Best of Breed-lösning med omnikanal funktionalitet, en personaliserad kundportal och PIM funktionalitet. Väldigt pålitlig MACH arkitektur som kan skalas upp till tiotals kanaler och miljoner ordrar, kunder, produkter och priser.

Lär dig mer om Intershop

Varför använder man sig av e-handel?

Handelsrekord efter handelsrekord. Så brukar det låta i e-handelsbranschen nästan varje år, och för många är det föga någon överraskning. Vi köper alltmer varor och tjänster via nätet istället för att leta (ibland förgäves) efter dem i en fysisk butik. På nätet kan vi snabbt och enkelt hitta det vi letar efter, och med några snabba knapptryck faktiskt beställa hem det direkt från tv-soffan.

Du som funderar på att starta en e-handel har säkert redan nu lagt märke till fördelarna det skulle ge dig att starta en webbutik. Här slipper du lokalhyra, anpassa dig efter speciella öppettider och du kan nå ett helt nytt spektra av kunder. Den som är intresserad av smarta marknadsföringstekniker kan snabbt hitta sin väg för att locka nya köpare till sin e-handel.

Ingen e-handel utan en smart e-handelsplattform dock. Beroende på vilken typ av varor eller tjänster du säljer, finns det olika verktyg eller lösningar som passar dig. Fundera över om du behöver ha en e-handelsplattform som erbjuder SEO-verktyg, integration med andra system såsom CRM-system eller om du behöver en skalbar lösning som går att accelerera upp när ni växer.

BusinessWith ger dig en tydlig och enkelt översikt över vilka plattformslösningar som finns. Filtrera och jämför enkelt direkt i vår jämförelseguide.