HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa verktyg för omvärldsbevakning & mediebevakning

Hur ska jag välja verktyg för omvärldsbevakning?

För många företag och organisationer har verktyg för omvärldsanalys, PR-verktyg och medieanalys varit något som ”skulle vara trevligt att ha” till något man nu måste ha. Men varför då? Jo, för att verktyg för PR, kommunikation och omvärldsbevakning är det som företag som ligger längst fram i ledet, eller som vill vara längst fram i ledet – bör ha för att kunna hålla koll på både konkurrenter, trender och vad som sägs om det egna företaget eller organisationen i exempelvis sociala medier.

Omvärldsanalys går ut på att **samla in och analysera data **som man är intresserad av som företag eller organisation, som att exempelvis identifiera artiklar, pressmeddelanden eller till och med tweets. I en snabbt föränderlig värld gäller det att ha örat mot marken. Hur går det för vår bransch? Hur påverkar omvärlden vår bransch eller organisation? Vad sägs om oss i medier? Vem pratar om oss? Vad gör och vad sägs om konkurrenter? Gör vi rätt sorts insatser rent PR-mässigt?

För att välja rätt verktyg för omvärldsanalys är du välkommen att använda BusinessWiths jämförelsetjänst för att hitta, jämföra och välja leverantör. Här ser du vilka som finns på den svenska marknaden och kan hitta det bästa verktyget för omvärldsbevakning för just din organisation.

Hur hjälper ett verktyg för omvärldsbevakning eller mediebevakning er??

Omvärldsbevakning handlar inte bara om att hålla sig à jour, utan har lika mycket att göra med att kunna fatta rätt strategiska beslut för organisationen. En medieanalys eller PR-analys hjälper oss också att se om de investeringar vi gör är till någon nytta. Hur många besökare har vi vår på nedladdningssida för vår senaste rapport? Snackar folk om vår rapport? Genom att analysera data får vi koll på möjligheter och konsekvenser av vårt arbete och kan dessutom mäta ROI (return of investment). Mediebevakning eller omvärldsbevakning har alltså mycket med affärsmål att göra.

Av ett verktyg för omvärldsanalys ska du kräva att det underlättar ert arbete och ger er rätt data för att kunna** fatta strategiska beslut**. Jämför gärna de olika verktygen – vissa är mer omfattande, vissa enklare och med grundläggande funktioner. Vilken nivå du och ni vill lägga er på beror på storlek på företag, eventuell budget och kravställning. Jämför och välj direkt oss oss på BusinessWith – rätt verktyg för omvärldsanalys och mediebevakning finns hos oss.

Mediebevakning och omvärldsanalys

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 14 olika Verktyg omvärldsbevakning

Sortera på
All ears

All ears

All Ears

AllEars hjälper små- och storföretag med media- och omvärldsbevakning fast i talade kanaler. Detta verktyg hjälper dig analysera videor, podcasts och ljudfiler, baserat på företagsnamn och information. Talande kanaler ökar dag för dag och AllEars hjälper dig med en fullständig analys av dessa kanaler. Boka en demo idag för att lära dig mer!

Lär dig mer om All ears

Läs mer
Brand24

Brand24

Brand24 Global

Ett system för små och stora företag som söker en enkel plattform att hantera kund relationer och varumärkes hantering. Övervaka hur ditt namn och dina produkter används i sociala konversationer, se ockås hur dina kunder och konkurrenters namn används. Förbygg PR-kris, anlita influencers och se markandsföringsstatistik i en komplett molm-baserat system.

Lär dig mer om Brand24

Läs mer
Brandwatch

Brandwatch

Brandwatch

Brandwatch hjälper dig med kundförståelse i ett lätthanterat system med alla funktioner du behöver. Systemet har en benchmarking-funktion och låter dig få insyn i kundernas tankar eller analysera trender i ett heltäckande system.

Lär dig mer om Brandwatch

Läs mer
Cision

Cision

Cision Sverige

Cision hjälper kommunikatörer med det vardagliga arbetet samtidigt som systemet hjälper dig med framtida markandsföringkampanjer. Underlätta mediehanteringen i ett arkriv med influencers och mediainlägg för att hitta rätt influencers till ditt varumärke.

Lär dig mer om Cision

Läs mer
Infomedia

Infomedia

Infomedia Sweden

Utveckla din verksamhet med detta heltäckande omvärldsbevakningssystem och få bättre insikt i hur ditt varumärke används. Samla information i medie- och kommunikationssyfte för att hantera varumärket både nationellt och internationellt. Bläddra bland 7 miljader medieinlägg för att utöka din marknadsposition internationellt. Boka en demo idag!

Lär dig mer om Infomedia

Läs mer
Klue

Klue

Klue

Klue underlätttar din omvärldsbevakning i ett lätthanterligt system. Få hjälp med att se hur du och dina konkurrenter syns på markanden och hur varumärket används på sociala medier. Alltihop i ett lättförståligt interface. Se statistik i real-tid och håll dig uppdaterad dynget runt för bättre affärsinsikter.

Lär dig mer om Klue

Läs mer
Liana

Liana

Liana Technologies

Liana är en komplett plattform för företagets e-postmarknadsföring. Med koppling till webbutik, personanpassade meddelanden och kampanjer, samt A/B-test kan företaget skapa större träffsäkerhet och värde genom sin digitala marknadsföring.

Lär dig mer om Liana

Läs mer
Meltwater

Meltwater

Meltwater

Meltwater är ett heltäckande och användarvänligt system för företag som vill ha full insyn till hur varumärket används på nätet och sociala medier samt se statistik i real-tid för att kunna anpassa sig till nya marknandssituationer.

Lär dig mer om Meltwater

Läs mer
Mynewsdesk

Mynewsdesk

Mynewsdesk

Mynewsdesk levererar en molnbaserad omvärldsbevakande tjänst som hjälper inom PR och kommunikation. En helhetslösning för din verksamhet. Håll utkik efter ditt varumärke på miljontals platser i real-tid för se hur din organsisation speglas världen runt. Men en hög sökmotoroptimering håller Mynewsdesk dig uppdaterad om din omvärld.

Lär dig mer om Mynewsdesk

Läs mer
Newsmachine

Newsmachine

Newsmachine

NewsMachine har ett användarvänligt omvärldsbevakningsystem för stora och små företag. Detta verktyg hjälper möjliggör sökande efter ditt företagsnamn i över 12 miljader artiklar på sociala medier, nationella- och internationella källor samt myndighetsdokument och pressrelease. Newsmachine erbjuder dig att testa gratis.

Lär dig mer om Newsmachine

Läs mer
Notified

Notified

Intrado

Notified förenklar processen inom marknadsföring och kommunikation. Automatisera mediabevakning i ett molnbaseratsystem, utvecklat med användarvänlighet i fokus. I systemet finnes mediabevakning, Social Listening-verktyg, anpassade reporter för medarbetare och automatiska analayser för produkt utveckling.

Lär dig mer om Notified

Läs mer
Prezly

Prezly

Prezly

Prezly är ett användarvänligt omvärldsbevakningssystem som hjälper med kampanjhantering, kundhantering och att föra statistik i pågående marknadsföring. Följ hur varumärket används på internet och dess källa för att förhindra desinformation. Skapa kännedom om vilka kampanjer som går bra och används runt om i media.

Lär dig mer om Prezly

Läs mer
Semrush

Semrush

Semrush

Ett omvärldsbevakningsystem som hjälper dig med de största utmaningarna inom digital marknadsföring med detta lätthanterade system. Navigera genom komplexa markandssituationer och se dina konkurrenter och hur dem gör sin markandsföring. Semrush hjälper dig med sökmotoroptimering och att driva kunderna till din hemsida.

Lär dig mer om Semrush

Läs mer
WideNarrow

WideNarrow

Wide Narrow Seden

WideNarrow är ett omvärldsbevakningssystem från Sverige framtaget med användarvänlighet i fokus. Samla information från omvärlden och dela med ditt företag och andra intresenter. Skapa rapporter direkt i webben och integrera med andra medarbetare för en smidigare processhantering.

Lär dig mer om WideNarrow

Läs mer

Mediebevakning och omvärldsanalys

Omvärldsbevakning och mediebevakning syftar till att **bevaka och analysera händelser, skeenden, trender och omnämnanden **som är av intresse för det egna företaget. Ett varningens finger höjs härmed för att du och din organisation inte kan bevaka precis allt – välj noga vad det är ni vill bevaka, när ni till exempel lägger grunden för er omvärldsbevakning. Det går att manuellt bevaka trender eller när organisationens namn figurerar i sociala medier, men arbetet blir så mycket lättare om ni använder ett verktyg för omvärldsanalys. Tanken är att den datan ni samlar och får in ska kunna användas i **ert strategiska målarbete **tack vare slutsatser som ni drar av det ni bevakar. Tänk det som en båt med radar – ni vill upptäcka allt från isberg och trygga hamnar som finns i närheten, eller för den delen längre bort.

Ett sätt att syssla med mediebevakning är att göra PR-analys eller medieanalys, alltså att se hur den PR ni gör slår igenom. Vilka omnämnanden görs? Vad säger folk om er nya rapport eller pressmeddelande? Vilka effekter ger det?

Ett sätt att göra omvärldsbevakning är att helt enkelt följa nyckelord i medier. När nämns detta ord, i vilket sammanhang? Återigen – ni kommer inte kunna följa allt, så se till att bevaka rätt sorts nyckelord, trender eller skeenden.

Bästa verktyget för er omvärldsbevakning finns i BusinessWiths jämförelseguide. VI lista de bästa verktygen på marknaden – jämför och hitta rätt system eller verktyg hos oss.

Beskrivning av produktfunktioner

API

Applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) är ett sätt för utvecklare att sammanfoga två befintliga system. API låter system att kommunicera man varandra utan att veta hur de andra är byggt.

Deep-web

Deep web är den delen av internet som inte visas upp i klassiska sökmotorer som Google eller Safari. Det dolda nätet eller deep web uppskattas till att vara ungefär 5000 gånger större än det privatpersoner ser. Denna funktion hjälper dig leta utöver det klassika internätet och utforska hur ditt varumärke används.

Konfigurerbara Rapporter

Rapporter kan göras i olika format beroende på vem som ska ta del av slut produkten. Begränsa information och strukturera upp i mindre delar för att deligera ut ansvarsområden.

Konkurrentbevakning

Konkurrensbevakning hjälper dig hålla koll på hur andra i branschen för marknadföring eller hur deras namn används på internet. Detta skapar fördelaktiga markandspositioner genom precist affärsinsikt.

Marknadsföringsstatistik

Se färdig statistik hur du eller dina konkurrenter syns via sin marknadsföring. En viktig funktion för marknadsförare för att ge bättre insikt i hur deras jobb tas upp av konsumneterna

Mediabevakning

Hur används företagets namn inom sociala medier. Se hur varumärket används bakom betalväggar och i twitterflöden mm.

Nyhetsbrev

NyhetNyhetsbrev ger dig regelbundna uppdateringar om hur ditt eller konkurrenters varumärken används runt om i media. Detta är för att ge en kortsiktig överblick över hur företagets namn används.sbrev

Real tid

Se infomationen i real-tid, systemet uppdaterar sig kontinuerligt för att ge användaren en så tydlig bild av omvärldsläget som möjligt.