Jämför Sveriges bästa Marketing Automation system

Hur ska jag tänka kring marketing automation?

Marketing automation är som en deluxe-variant av e-postmarknadsföring . Med det menar vi på BusinessWith att marketing automation automatiserar din marknadsföring så smart att du kan skicka riktade kampanjer till ”rätt kunder” tack vare att du samlar information om deras beteenden. Ett exempel är att du kan ta reda på vilka kunder som laddar ner en sorts guider eller pdf:er från er webbplats. Låt t.ex. säga att Sara på Företag X laddat ner en guide om hur man klär sig bäst för en fjällsemester – då vet ni att aha, Sara verkar intresserad av outdoor-upplevelser. Sara har fyllt i sin mejladress för att få guiden och har gett sitt medgivande till att få annan information från er. Då kan ni enkelt börja skicka annan information – skräddarsydd för Sara och de kunder som gillar just outdoor-upplevelser.

Ovan är ett enkelt exempel på vad marketing automation kan göra för er, och till det behöver ni ett verktyg som underlättar arbetet. Det hittar ni genom att jämföra olika marketing automation-verktyg direkt här på BusinessWith. Att automatisera marknadsföringen på det här sättet är nämligen allt vanligare och går ut på att samla information om prospekts/leads och kunder för att kunna uppvakta dem vid rätt tidpunkt och med rätt sorts information – för att i slutändan kunna sälja mer. Det hela går ut på att man på företaget inte ska låta några leads svalna, utan att man har koll på vilka kunder som behöver vilken sorts uppvaktning. När man har samlat information och ”övervakat” kundens beteenden kan man enklare veta när, vad och hur man ska försöka sälja en sorts produkter eller tjänster.

Till din hjälp behöver du förstås ett marketing automation-verktyg – vilket du hittar här i BusinessWiths jämförelsetjänst, där du kan läsa på, jämföra och sedan välja det verktyg som passar ert företag allra bäst.

Vad behöver jag veta om marketing automation?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Många Marketing Automation-verktyg kräver integration mot ditt CRM. Men i Hubspot får du allt i ett, till ett väldigt överkomligt pris. Dessutom väljer ni själva att låsa upp enbart den funktionalitet som ni behöver. Om ni så vill börja med nyhetsbrev och formulär eller vill utforska ABM och automatiserad Leadscoring på er webb. NI betalar bara för det ni behöver just nu, för att sedan (om ni vill...

Lär dig mer om HubSpot Marketing Hub

Webbsida

Vad skall jag kräva av mitt marketing automation-verktyg?

Ett marketing automation-verktyg hjälper dig att kartlägga kundresan och förstå vilken sorts information, produkter eller tjänster olika kunder är intresserade av hos er. Det går ut på att inte låta någon kunds intresse svalna, genom att ni hela tiden förser den med relevant information utformad efter vad den är intresserad av. Köpresan kan vara en lång process, så här gäller det att ha tålamod för att förstå era kunders beteenden på exempelvis er webbplats. Vilken information letar de efter? Vad klickar de på? Och hur gör man för att fånga upp de kunder som inte köpt något på länge?

Med ett marketing automation-verktyg blir alla dessa frågor enklare att besvara. Automatiserad marknadsföring är som en hel vetenskap, och blir allt viktigare för olika företags sälj-och marknadsföringsavdelningar. När du står inför valet att köpa in och implementera ett verktyg som ska hjälpa er är det viktigt att utvärdera vad ert mål är. Hur fungerar köpresan just nu? Har ni ett nuvarande verktyg? I så fall, var brister det?

Här är vad du skall kräva av och vad du bör ta reda på när du införskaffar ett marketing automation-verktyg:

  1. Support – vad ingår och vad ingår inte? Får ni utbildning?
  2. Är verktyget mobilanpassat och responsivt?
  3. Kan verktyget kopplas till andra system?
  4. Vilka startavgifter/bindningstider finns? Se till att du vet om alla kostnader!
  5. Hur flexibelt är systemet? Har det alla funktioner ni vill ha och är det skalbart?

På BusinessWith ger vi dig gärna ännu fler råd och tips på hur du ska tänka kring din marketing automation. Hör av dig till oss – eller börja jämföra verktyg här på vår sida.

Beskrivning av marketing automationsfunktioner

Lead score

En grym funktion för ditt säljteam, prioritera era leads med hjälp av automatiserad lead scoring

Personanpassad kommunikation

Generiska erbjudanden räcker inte längre, skapa erbjudanden som är anpassat efter kundens beteende

Schemalägga händelser

Att kontakta kunden och schemalägga när kunden skall bli kontaktad vid rätt tillfälle är A & O i ett marrketing automation verktyg

Segmentera flöden

Maximera nyttan av er beflintliga kunddata och skapa batcher med kampanjer till rätt kundsegment

Split testing / a-b

En nödvändig funktion för alla marketing automation system, låter dig jämföra vilka kanpanjer som ger bäst resultat