Jämför de bästa systemen för remote desktop / fjärrskrivbord

Vad är ett Remote Desktop System?

Remote desktop system (RDS), eller Fjärrskrivbord som det också kallas, är en teknik som låter dig fjärransluta och kontrollera en dator från en annan enhet. Denna programvara möjliggör en virtuell miljö där du kan interagera med den avlägsna datorn som om du var fysiskt närvarande. Det används ofta för olika ändamål som teknisk support, distansarbete och åtkomst till filer eller applikationer från en annan plats.

Fjärrskrivbordsprogramvara tillhandahåller säkra anslutningar, vilket gör att användare kan utföra uppgifter som programvaruinstallation, felsökning och körning av applikationer på distans. Genom att använda denna teknik kan företag öka produktiviteten och flexibiliteten, vilket gör det möjligt för anställda att arbeta var som helst medan de behåller åtkomst till sina arbetsdatorer.

Hur väljer jag bästa remote desktop systemet?

Att välja rätt fjärrskrivbordsprogramvara innebär att utvärdera flera viktiga faktorer för att säkerställa att den uppfyller dina specifika behov:

 1. Identifiera dina behov: Bestäm de huvudsakliga användningsområdena för programvaran. Använder du den för IT-support, distansarbete eller åtkomst till resurser från olika platser?

 2. Säkerhetsfunktioner: Se till att programvaran erbjuder robusta säkerhetsåtgärder, inklusive kryptering, tvåfaktorsautentisering och säkra åtkomstkontroller för att skydda känslig data.

 3. Användarvänlighet: Programvaran ska vara användarvänlig med ett intuitivt gränssnitt. Detta är särskilt viktigt för icke-tekniska användare som behöver åtkomst till fjärrsystem.

 4. Kompatibilitet: Kontrollera om programvaran är kompatibel med olika operativsystem och enheter. Den ska stödja Windows, macOS, Linux och mobila plattformar som iOS och Android.

 5. Prestanda: Leta efter programvara som tillhandahåller snabba och tillförlitliga anslutningar med minimal latens. Hög prestanda är avgörande för smidig fjärrdrift.

 6. Support och uppdateringar: Överväg nivån på kundsupport och frekvensen av programuppdateringar. Pålitlig support kan hjälpa till att lösa problem snabbt, och regelbundna uppdateringar säkerställer att programvaran förblir säker och funktionell.

 7. Kostnad: Utvärdera prissättningsmodeller. Vissa programvaror erbjuder prenumerationsbaserad prissättning, medan andra kan ta ut en engångsavgift. Välj en lösning som passar din budget och ger bra värde för pengarna.

Jämför remote desktop system

Snabbguide

Lista på 10 olika Remote desktop system

Screenshot 2024-07-05 225245.png

Distant Desktop

Distant Desktop är en banbrytande plattform som möjliggör fjärråtkomst till datorer och arbetsmiljöer från vilken plats som helst via en säker och användarvänlig metod. Med fokus på tillgänglighet och prestanda erbjuder Distant Desktop en flexibel lösning för användare att enkelt ansluta till sina datorer, oavsett om de är på kontoret, hemma eller reser.Lär dig mer om Distant Desktop

Läs mer
ISLOnline.png

ISL Online

ISL Online är en säker och pålitlig fjärrsupportplattform som möjliggör fjärrstyrning av datorer och mobila enheter. Den är kompatibel med flera operativsystem, inklusive Windows, Mac, Linux, Android och iOS. ISL Online erbjuder funktioner som fjärrstyrning, filöverföring och sessionsinspelning, vilket gör den idealisk för företag som behöver effektiv teknisk support på distans. Plattformen är kän...Lär dig mer om ISL Online

Läs mer
logo_primary_512-Jacob-Haug.png

Level RMM

Level.io är en innovativ och kraftfull RMM (Remote Monitoring and Management) programvara som hjälper företag att optimera sina arbetsflöden och hantera sina digitala resurser på ett effektivt sätt. Genom att kombinera avancerad teknik med ett användarvänligt gränssnitt erbjuder Level.io en helhetslösning för fjärrövervakning, hantering av IT-resurser och automatisering av uppgifter. Plattformen g...Lär dig mer om Level RMM

Läs mer
images (2).png

NinjaOne Mobile Device Management

NinjaOne MDM (Mobile Device Management) är en kraftfull och användarvänlig plattform som hjälper företag att hantera och säkra sina mobila enheter på ett effektivt sätt. Med NinjaOne MDM kan företag övervaka, administrera och skydda alla sina mobila enheter från en central plats. Plattformen erbjuder en mängd funktioner som säkerställer att företagens data förblir säkra och att enheterna alltid är...Lär dig mer om NinjaOne Mobile Device Management

Läs mer
images (4).png

Remote Access Plus

ManageEngine Remote Access Plus är en sofistikerad plattform som erbjuder omfattande hantering av fjärråtkomst till datorer och applikationer. Med sina kraftfulla verktyg för fjärrstyrning och support möjliggör den säker och effektiv hantering av IT-resurser, vilket ger snabb och smidig åtkomst till företagets datorer och servrar från var som helst.Lär dig mer om Remote Access Plus

Läs mer
Screenshot 2024-07-05 230821.png

Remote Desktop Manager

Remote Desktop Manager från Devolutions Inc. är ett robust verktyg utformat för IT-professionella för att effektivisera hanteringen av fjärrskrivbord och lösenordsadministration. Det centraliserar fjärranslutningar, säkert lagrar lösenord och stödjer automation, vilket förbättrar effektiviteten och säkerheten i IT-operationer. Dess användarvänliga gränssnitt och starka anpassningsalternativ gör de...Lär dig mer om Remote Desktop Manager

Läs mer
download.png

RemotePC

Remote Desk System är en avancerad och användarvänlig plattform som gör det möjligt för företag att effektivt hantera och optimera sitt fjärrarbete. Plattformen erbjuder säkra och stabila fjärrskrivbordslösningar som gör att anställda kan komma åt sina arbetsmiljöer var som helst ifrån och när som helst. Genom att använda Remote Desk System kan företag minska behovet av fysisk närvaro, vilket ökar...Lär dig mer om RemotePC

Läs mer
TeamViewer_logo_new.svg.png

TeamViewer Remote

TeamViewer är en ledande leverantör av remote desktop / fjärrskrivbord för både privatpersoner och företag i alla storlekar. TeamViewer Remote möjliggör säker fjärråtkomst och support, vilket hjälper företag att förbättra sin effektivitet och nå sina mål genom digital transformation. TeamViewer erbjuder även en gratisversion för personligt bruk. Sedan starten 2005 har TeamViewer installerats på öv...Lär dig mer om TeamViewer Remote

Läs mer
images (3).png

Xyte

xyte är en banbrytande plattform som omvandlar enheter, hårdvara och utrustning till tjänster genom att molnbaserat göra dem tillgängliga som "as-a-Service". Med xytes Device Cloud kan tillverkare av enheter och utrustning hantera, supporta och kommersialisera sina anslutna enheter på ett effektivt sätt. Plattformen erbjuder robusta IoT-hubb, enkla verktyg för affärsoperationer och kraftfulla data...Lär dig mer om Xyte

Läs mer
Zoho logo.png

Zoho Assist

Zoho Assist är ett kraftfullt system för fjärrstyrning, som möjliggör sömlös anslutning till datorer, laptops, mobila enheter och servrar. Med en säker och användarvänlig molnbaserad lösning erbjuder Zoho Assist omfattande funktioner som fjärrstyrning, filöverföring och sessionsinspelning. Plattformen stödjer flera operativsystem inklusive Windows, Mac, Linux, Android och iOS, vilket gör den flexi...Lär dig mer om Zoho Assist

Läs mer

Snabbguide

Jämför remote desktop system

När du jämför remote desktop system eller verktyg för fjärrskrivbord, överväg följande aspekter för att fatta ett informerat beslut:

 • Funktioner: Olika programvarulösningar erbjuder olika funktioner som filöverföringsmöjligheter, stöd för flera skärmar, sessionsinspelning och samarbetsverktyg. Identifiera vilka funktioner som är viktigast för din användning.

 • Användarrecensioner och betyg: Kontrollera användarrecensioner och betyg för att få insikter i andra användares erfarenheter. Leta efter feedback om prestanda, tillförlitlighet och kundsupport.

 • Gratis testversioner och demo: Många leverantörer erbjuder gratis testversioner eller demoversioner av sin programvara. Dra nytta av dessa för att testa programvarans funktionalitet och avgöra om den uppfyller dina behov innan du köper den.

Varför behöver du remote desktop system?

Att implementera ett system för remote desktop/fjärrskrivbord i ditt företag erbjuder flera fördelar. Nedan listar vi ett par:

 • Ökad flexibilitet: Anställda kan arbeta var som helst, vilket förbättrar balansen mellan arbete och privatliv och ökar arbetsnöjdheten.
 • Kostnadsbesparingar: Minska behovet av fysisk kontorsutrymme och resurser. Fjärrsupport minimerar också resekostnader för IT-personal.
 • Förbättrad produktivitet: Åtkomst till fjärrsystem möjliggör snabb lösning av problem och oavbrutet arbetsflöde.
 • Förbättrat samarbete: Team kan samarbeta effektivt genom att dela skärmar och arbeta tillsammans på projekt i realtid, oavsett deras fysiska plats.

Olika typer av lösningar inom remote desktop

Det finns olika typer av fjärrskrivbordsprogramvara som är designade för olika användningsområden:

 1. Företagslösningar: Dessa är robusta, funktionsrika plattformar designade för stora organisationer som kräver hög säkerhet och omfattande funktionalitet. Dessutom finns ofta möjligheten att anpassa

 2. Småföretagslösningar: Skräddarsydda för små till medelstora företag, dessa lösningar erbjuder en balans av funktioner och prisvärdhet.

 3. Gratisprogram: Vissa fjärrskrivbordsverktyg är tillgängliga gratis och erbjuder grundläggande funktioner som passar för personligt bruk eller småskaliga operationer.

 4. Öppen källkod: Öppen källkod fjärrskrivbordsprogramvara möjliggör anpassning och föredras ofta av tekniskt kunniga användare eller organisationer med specifika krav.

 5. Molnbaserade lösningar: Dessa lösningar använder molninfrastruktur och erbjuder skalbarhet och enkel åtkomst från vilken plats som helst utan behov av lokal hårdvara.

Genom att överväga dessa kategorier och utvärdera dina specifika behov kan du välja den bästa fjärrskrivbordsprogramvaran för att förbättra din verksamhet och säkerställa smidig, säker fjärråtkomst.

BusinessWith Sweden AB

info@businesswith.com

Wallingatan 29
111 24 Stockholm

Östra Hamngatan 16
411 09 Göteborg

Go to sv_SE siteGo to da_DK siteGo to nb_NO siteGo to fi_FI site