HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa workforce management system

Hitta det WFM-system som passar bäst

Vill du få full överblick över skiftplanering, tidsåtgång och bemanning i företaget? Ett workforce management system (WFM) gör hela processen med bemanning, tidsregistrering och rapportering enklare och mer hanterbar. De workforce management-lösningar som finns på den danska marknaden är moderna och molnbaserade. De kan anpassas så att de underlättar livet för både dig och dina anställda, oavsett var ditt företag finns, vilken bransch det tillhör och hur komplext det är.

Tidigare gjordes skiftplanering med penna och papper. Sedan kom skiftplaneringssystem, som ofta var begränsade till att underlätta processen att planera vilka anställda som skulle arbeta när. Men i takt med att kraven på digitala system har ökat har skiftplaneringssystem också blivit mer avancerade. Allt fler leverantörer har gått över till att använda den engelska termen workforce management system – eller WFM-system, men oavsett vad man kallar det är det moderna system som är långt mer heltäckande än tidigare och innehåller allt som har med bemanning att göra: ** skiftplanering, rapportering, tidsregistrering och kommunikation.**

Innan du väljer ett WFM är det viktigt att tänka på och identifiera företagets behov. Tänk också gärna framåt. Vill du växa? Hur skalbart ska systemet vara? Vilka är dina specifika behov som företag och vilka behov har dina kunder? Rätt WFM kan hjälpa ditt företag att växa och blomstra som återförsäljare och arbetsgivare.

På BusinessWith kan du jämföra olika WFM-system på marknaden med hjälp av vår systemguide. Låt oss hjälpa dig med ditt val och kontakta oss slutligen om du har några frågor.

7 fördelar med att satsa på ett WFM-system

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 12000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 15 olika Workforce management system

Sortera på
Timeplan

Timeplan

Exsens AB

Timeplan är ett heltäckande, molnbaserat personalhanteringssystem som anpassar sig efter varje företags unika behov, oavsett om du driver ett litet företag eller ett stort internationellt företag. Med vår användarvänliga app och webblösning kan dina medarbetare enkelt hålla koll på sina scheman, tidrapportera och kommunicera. Du får tillgång till funktioner som gör personalhanteringen smidig och e...

Lär dig mer om Timeplan

Läs mer
ATOSS Logo 150x150px C.png

ATOSS

ATOSS Software

ATOSS hjälper stora, komplexa företag att frigöra sin fulla potential med omfattande digital Workforce Management. Vi är specialiserade på multinationella företag med strikta regelkrav. Lufthansa, Pepsi, Lacoste, DB Schenker och Epiroc är bland de ca. 15.000 kunder som litar på ATOSS. Tack vare skräddarsydd anpassning kan du säkerställa medarbetarnöjdhet, kostnadseffektivitet och flexibilitet.

Lär dig mer om ATOSS

Läs mer
TooEasy

TooEasy

TooEasy

TooEasy effektiviserar företagets schemaläggning och bemanningsprocess genom att erbjuda en AI-baserad bemanningsprocess, kompetensmatchning och avstämning mot kollektivavtal, för en användarvänlig och effektiv bemanningsprocess.

Lär dig mer om TooEasy

Läs mer

Optimalt för stora företag. En fullständig HCM molnbaserad lösning utvecklad från grunden för hela medarbetarlivscykeln (”from hire to retire”). Bygger på många år av utförlig, kunddriven forskning och design för att skapa en användarupplevelse för en ny generation av systemstöd, innovation och ny teknik som digitala assistenter, AI, ML, blockchain och IoT. En användarupplevelse oavsett om man anv...

Lär dig mer om Oracle Cloud HCM

Läs mer
Calabrio WFM

Calabrio WFM

Calabrio

Hantera ett affärslandskap under ständig förändring utan problem med Calabrios work force management system. Calabrio WFM är en flexibel och skalbar lösning som kan bidra med god insikt i arbetet kring personal och personalkostnader samt hur arbetsstyrkan presterar op arbetsplatsen. Automatiska funktioner för schemaläggning och mycket mera tillsammans med grundläggande byggstenar så som rapporter...

Lär dig mer om Calabrio WFM

Läs mer
LeadDesk

LeadDesk

LeadDesk

Leaddesk har skapat ett auto dialer verktyg som möjliggör högkvalificerad kundservice utan att offra medarbetarnas effektivitet. Genom att automatiskt ringa nästa kund när tidigare samtal avslutats eller inte kommit fram kan onödig väntetid mellan samtal undvikas och flera kunder kan nås inom loppet av en kortare tid. Systemet genererar även tidigare information om kunden automatiskt innan samtale...

Lär dig mer om LeadDesk

Läs mer

En av de största aktörerna på marknaden. Visma Medvind VFM samlar all tidshantering och schemaläggning i ett molnbaserat och användarvänligt verktyg, för en snabb och smidig hantering av företagets bemanning.

Lär dig mer om Medvind WFM

Läs mer
Planday

Planday

Planday

Ett system för schemaläggning som passar både små- och storaföretag. Produktportföljen innehåller flertal funktioner i syfte att underlätta hela schemaläggningsprocessen.

Lär dig mer om Planday

Läs mer
Puzzel

Puzzel

Puzzel

Puzzel WFM är en lösning för bemanningsplaneringen på företaget vars funktioner är enkla att använda och för att skapa den ultimata kundupplevelsen. Verktyget går snabbt att implementera och har kraftfulla funktioner för att optimera schemaläggningen och följa personalens arbete i realtid för att på så vis agera på avvikelser så snabbt som möjligt. Planersa samtidigt för framtiden med smarta progn...

Lär dig mer om Puzzel

Läs mer
Quinyx-logo

Quinyx

Quinyx

En av Sveriges största aktörer inom workforce planning. Detta användarvänliga schemaläggningsprogram erbjuder AI-stöd och bemanningsplanering för att optimera bemanning och tid.

Lär dig mer om Quinyx

Läs mer

SD Worx Workforce management - ett flexibelt system för medelstora och stora företag, organisationer och offentlig sektor. Var inte uppbokad, var produktiv. Det är vad vi siktar på med våra intuitiva lösningar. Tidrapportering, personalplanering, hantering av arbetsuppgifter och strategisk personalledning. Vi har lösningar som hjälper dig att snabbt tilldela rätt person till rätt jobb vid rätt tid...

Lär dig mer om SD Worx Workforce management

Läs mer
Tamigo

Tamigo

Tamigo

Komplett, molnbaserat schemaläggningsprogram som vill hjälpa bolag att optimera arbetsflöden och resultat. Erbjuder möjlighten att skicka SMS via systemet.

Lär dig mer om Tamigo

Läs mer
Timezynk

Timezynk

Timezynk

Timezynk erbjuder en skalbar lösning för tidrapportering som enkelt anpassas utefter bolags unika behov. Systemet innehåller även faktureringslösningar och schemaläggning.

Lär dig mer om Timezynk

Läs mer

En global HCM-aktör som har funktioner för hela anställningslivscykeln. Talent, Core HR, lön, förmåner m.m.

Lär dig mer om Workday HCM

Läs mer
Workforce Suite

Workforce Suite

Workforce Software

Upptäck nya innovationsmöjligheter och prestationsmöjligheter för personalhanteringen och personalen med hjälp av Workforce Software's workforce management system. Intelligenta funktioner som hjälper till i beslutsfattandet är ett bra stöd för beslutsfattare att luta sig mot för att öka beslutsamheten och fatta rätt beslut. Systemet har även många integrationsmöjligheter mot bland annat SAP, Oracl...

Lär dig mer om Workforce Suite

Läs mer

7 fördelar med att satsa på ett WFM-system

Om du väljer att investera i en WFM-system eller WFM-verktyg kommer du inte att ångra dig. Systemet kan göra en enorm skillnad för både dig och dina anställda och skapa ökad framgång i företaget. På BusinessWith har vi listat några av de mest välkända fördelarna med WFM:

  1. Skiftplaner. Skiftplanering är en grundläggande funktion för alla WFM-lösningar. Funktionen ser till att det alltid finns rätt antal anställda på jobbet. Genom att analysera stora datamängder kan systemet förutse när det är toppbelastningar och när det är tysta perioder. På så sätt slipper du använda onödiga resurser på överbemanning och du slipper stress och missnöje på grund av underbemanning.
  2. Skiftbyte. Med ett arbetskraftsledningssystem kan dina anställda byta skift med varandra via en mobilapp utan att du behöver engagera dig.
  3. Regler och avtal. Med en modern WFM-lösning behöver du inte tänka på om du följer regler och avtal. Systemet kontrollerar automatiskt att alla regler följs.
  4. Tidsregistrering. Med ett tidsregistreringssystem kan du få en bättre och mer enhetlig överblick över medarbetarnas arbetsmönster och övertid. Många system gör det möjligt för anställda att checka in och ut via en app. Samtidigt hanterar systemet allt från frånvaro till raster. Och sist men inte minst kan data exporteras till ditt lönesystem.
  5. Medarbetarnöjdhet. När tjänstgöringsscheman är under kontroll och du har hanterat över- och underbemanning blir också medarbetarna mer nöjda. Det ökar retentionen och ger högre produktivitet som kan ses på den nedersta raden.
  6. Integrationsmöjligheter. Många av systemen på marknaden kan integreras med varandra, så att du kan koppla din workforce management-lösning till till exempel ditt affärssystem. Uppkopplade system säkerställer effektivitet, vilket i sin tur leder till bättre resultat. Optimering är alltid bra!
  7. Molnbaserat. Självklart måste ditt WFM vara molnbaserat så att det kan användas på alla enheter och av alla anställda. Du kan komma åt det du behöver här och nu, oavsett om det är via en iPad, en mobil eller via storskärmen på kontoret.

Den här listan visar bara några av fördelarna med ett modernt arbetskraftsledningssystem. Prova vår systemguide och filtrera efter behov för att hitta rätt system för ditt företag.

Beskrivning av produktfunktioner

Analysverktyg

Systemet erbjuder funktioner för att analysera insamlad data och på så vis identifiera potentiella förbättringsmöjligheter eller styrkor.

Avtalshantering

Samla och hantera företagets avtal för att få full koll på anställda och situationen inom personalstyrkan på företaget.

KPI:er

Sammanställ de viktiga nyckeltalen och bilda en komplett uppfattning kring prestationerna och resultaten för verksamheten.

Lönehantering

Hantera löner för personalen och se på vilket sätt lönerna är kopplade till kostnader och prestationer på företaget.

Prognoser

Skapa prognoser för att se framtida behov och efterfrågan och lägg en grund för planeringen framöver.

Rapporter

Skapa rapporter baserade på viktiga data och information som kan vara värdefulla för organisationen.

RTA hantering

RTA står för Real-Time Adherence och innebär en rapportering kring vad som genomförs på arbetsplatsen i realtid.

Schemaläggning

Skapa scheman och schemalägg personal för att få full koll på vem som jobbar när.

Strategiplaneringar

Lägg upp en strategi för hur framtida problem skall tacklas och planera för hur framgång skall uppfyllas med nuvarande resurser och potentiella förändringar.

Tidsrapportering

Rapportera arbetade timmar direkt i systemet och se hur mycket tid som har arbetats sett till resultat.