HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa workforce management system

Hitta det workforce management system som passar bäst

Vill ni effektivisera arbetet och få bättre överblick över distributionskedjan? Ett workforce management-system (WMS) tydliggör och förenklar hela processen, från beställning till leverans. Systemen på marknaden i Sverige är moderna och molnbaserade. De anpassas till olika branscher och möter såväl kundernas som företagens krav på uppdaterade lager och snabba besked, för att nämna en liten del av de behov som ett WMS svarar mot.

Tidigare användes främst warehouse management-systems för att effektivisera lagerhantering. I takt med ökade krav har systemen utvecklats, och idag är workforce management-system det mest aktuella alternativet. I ett sådant system får allt plats: lagerhantering, kommunikation, planering, scheman, budget, statistik och annat som behövs för att driva ett effektivt och modernt företag.

På svenska brukar WMS kallas för lagerhanteringssystem. Oavsett vilket ord ni själv väljer för att beskriva systemet, är det viktigt att fundera över de behov ni som företag har, för att hitta det bästa systemet. Innan ni väljer workforce management-system rekommenderar vi er att kartlägga era önskemål. Se gärna framåt: Kommer ni att växa? Hur pass skalbart behöver systemet vara? Vilka behov har just ni som företag och era kunder? Rätt WMS kan hjälpa er att lyfta affärerna och nå nya framgångar som återförsäljare såväl som som arbetsgivare.

På BusinessWith erbjuder vi att jämföra olika WMS på marknaden med vår systemguide. Låt oss hjälpa er med valet, och tveka inte att höra av er om ni har några funderingar.

6 fördelar med att satsa på ett workforce management-system
Timeplan

Timeplan

Exsens AB

Timeplan är ett komplett, molnbaserat schemaläggningsprogram för både det lilla och stora företaget. Vi erbjuder ett användarvänligt system med ett flertal funktioner som underlättar schemaläggningsprocessen. Medarbetarna kan enkelt se sitt schema via appen eller webben.

Lär dig mer om Timeplan

Webbsida
TooEasy

TooEasy

TooEasy

TooEasy effektiviserar företagets schemaläggning och bemanningsprocess genom att erbjuda en AI-baserad bemanningsprocess, kompetensmatchning och avstämning mot kollektivavtal, för en användarvänlig och effektiv bemanningsprocess.

Lär dig mer om TooEasy

Läs mer

Optimalt för stora företag. En fullständig HCM molnbaserad lösning utvecklad från grunden för hela medarbetarlivscykeln (”from hire to retire”). Bygger på många år av utförlig, kunddriven forskning och design för att skapa en användarupplevelse för en ny generation av systemstöd, innovation och ny teknik som digitala assistenter, AI, ML, blockchain och IoT. En användarupplevelse oavsett om man anv...

Lär dig mer om Oracle Cloud HCM

Läs mer
Tamigo

Tamigo

Tamigo

Komplett, molnbaserat schemaläggningsprogram som vill hjälpa bolag att optimera arbetsflöden och resultat. Erbjuder möjlighten att skicka SMS via systemet.

Lär dig mer om Tamigo

Läs mer
Quinyx

Quinyx

Quinyx

En av Sveriges största aktörer inom workforce planning. Detta användarvänliga schemaläggningsprogram erbjuder AI-stöd och bemanningsplanering för att optimera bemanning och tid.

Lär dig mer om Quinyx

Läs mer
QualityDesk

QualityDesk

QualityDesk

Quality desk erbjuder användarvänliga funktioner som överblivkar utvecklingen av kvalitén på företaget och dess påverkan på resursplaneringen. Ta fram viktiga nyckeltal för att skapa förståelse över verksamheten och forma arbetskraften på ett effektivt vis för att nå högre lönsamhet. konsekventa uppföljningar mot resultaten kan sedan skapa full försåelse för arbetsplatsens kapacitet och vad för tj...

Lär dig mer om QualityDesk

Läs mer
Workforce Suite

Workforce Suite

Workforce Software

Upptäck nya innovationsmöjligheter och prestationsmöjligheter för personalhanteringen och personalen med hjälp av Workforce Software's workforce management system. Intelligenta funktioner som hjälper till i beslutsfattandet är ett bra stöd för beslutsfattare att luta sig mot för att öka beslutsamheten och fatta rätt beslut. Systemet har även många integrationsmöjligheter mot bland annat SAP, Oracl...

Lär dig mer om Workforce Suite

Läs mer
Puzzel

Puzzel

Puzzel

Puzzel WFM är en lösning för bemanningsplaneringen på företaget vars funktioner är enkla att använda och för att skapa den ultimata kundupplevelsen. Verktyget går snabbt att implementera och har kraftfulla funktioner för att optimera schemaläggningen och följa personalens arbete i realtid för att på så vis agera på avvikelser så snabbt som möjligt. Planersa samtidigt för framtiden med smarta progn...

Lär dig mer om Puzzel

Läs mer
PPM Pro

PPM Pro

Planview

Planera verksamheten efter resurser och efterfrågan med PPM Pro och optimera resursplanerandet och schemaläggningen samtidigt som även planering för framtida scenarion är möjligt. Under arbetets gång kan allt följas i realtid och beslut kring potenitella förändringar kan tas på kort sikt men även lång sikt med hjälp av strategiska planeringar och analytiska rapporter. Rapporterna är ett viktigt ko...

Lär dig mer om PPM Pro

Läs mer
Asana

Asana

Asana

Asana är ett enkelt anpassningsbart verktyg för att skapa projektplaner och hålla deadlines. Genom deras användarvänliga dashboard får ni total översikt på alla projekt och saker som behöver göras.

Lär dig mer om Asana

Läs mer
Silverbucket

Silverbucket

Project software

En molnbaserad produkt med verktyg för att lösa och optimera resursplaneringen och hanteringen av personal på arbetsplatsen. Denna worforce management lösning kan ge ständiga uppdateringar kring nuläget i arbetet och därmed underlätta för kommande planering av resurser. Med anpassningsbart gränssnitt kan applikationen användas på olika enheter utan problem och API funktioner gör att det enkelt kan...

Lär dig mer om Silverbucket

Läs mer
Timezynk

Timezynk

Timezynk

Timezynk erbjuder en skalbar lösning för tidrapportering som enkelt anpassas utefter bolags unika behov. Systemet innehåller även faktureringslösningar och schemaläggning.

Lär dig mer om Timezynk

Läs mer

SD Worx Workforce management - ett flexibelt system för medelstora och stora företag, organisationer och offentlig sektor. Var inte uppbokad, var produktiv. Det är vad vi siktar på med våra intuitiva lösningar. Tidrapportering, personalplanering, hantering av arbetsuppgifter och strategisk personalledning. Vi har lösningar som hjälper dig att snabbt tilldela rätt person till rätt jobb vid rätt tid...

Lär dig mer om SD Worx Workforce management

Webbsida
Calabrio WFM

Calabrio WFM

Calabrio

Hantera ett affärslandskap under ständig förändring utan problem med Calabrios work force management system. Calabrio WFM är en flexibel och skalbar lösning som kan bidra med god insikt i arbetet kring personal och personalkostnader samt hur arbetsstyrkan presterar op arbetsplatsen. Automatiska funktioner för schemaläggning och mycket mera tillsammans med grundläggande byggstenar så som rapporter...

Lär dig mer om Calabrio WFM

Läs mer

6 fördelar med att satsa på ett workforce management-system

Att investera i ett workforce management-system kan ta företaget till nya höjder. Det finns flera fördelar med att använda ett WMS. Vi på BusinessWith har listat några av dem.

  1. Uppdaterat lager. Det må låta som en självklarhet, men ett bra WMS gör att ni oftare kan leverera rätt vara till kunden snabbt, vilket krävs på dagens snabbrörliga och krävande marknad. Kan ni inte leverera, kan ni i alla fall komma med besked om när och om ni kan skicka ut beställningen, vilket är något av en förutsättning för att lyckas i dag.
  2. Ökad kundnöjdhet. Med ett optimerat lager kommer nöjda kunder. Rätt workforce management system ger positiva omdömen från kunderna, och fler stjärnor hos alla recensionstjänster. Det i sig ger fler kunder, och bollen är i rullning.
  3. Minimerad svinn. Ett modernt WMS hjälper er att hålla lagret uppdaterat in i minsta detalj. Via aktiv lagerstyrning minskar risken för såväl svinn som andra felaktigheter.
  4. Integrationsmöjligheter. Många av systemen på marknaden går att integrera med varandra, vilket gör att ni kan koppla ert workforce management system till det affärssystem ni använder. Sammankopplade system borgar för effektivitet, och det i sin tur ger ett bättre resultat på sista raden. Alltid positivt med optimering!
  5. Molnbaserade. Självklart ska ert WMS vara molnbaserat för användning i alla enheter, av alla anställda. Ni kommer åt det ni behöver just där och då, oavsett om det är via en padda på lagret, en mobil på kvällen eller vid den stora skärmen på kontoret.
  6. Försäljningsstatistik. Många WMS ger överblick över vad som säljer och inte säljer, vad som röner framgång och vad som fungerar mindre bra. Att få koll på storsäljarna för att kunna fronta dem i SoMe-kampanjer är en given framgångsfaktor.

Den här listan visar bara några av fördelarna med ett modernt workforce management-system. Testa vår systemguide och filtrera på era egna behov, så bör ni hitta rätt system just för er verksamhet.

Beskrivning av produktfunktioner

Analysverktyg

Systemet erbjuder funktioner för att analysera insamlad data och på så vis identifiera potentiella förbättringsmöjligheter eller styrkor.

Avtalshantering

Samla och hantera företagets avtal för att få full koll på anställda och situationen inom personalstyrkan på företaget.

KPI:er

Sammanställ de viktiga nyckeltalen och bilda en komplett uppfattning kring prestationerna och resultaten för verksamheten.

Lönehantering

Hantera löner för personalen och se på vilket sätt lönerna är kopplade till kostnader och prestationer på företaget.

Prognoser

Skapa prognoser för att se framtida behov och efterfrågan och lägg en grund för planeringen framöver.

Rapporter

Skapa rapporter baserade på viktiga data och information som kan vara värdefulla för organisationen.

RTA hantering

RTA står för Real-Time Adherence och innebär en rapportering kring vad som genomförs på arbetsplatsen i realtid.

Schemaläggning

Skapa scheman och schemalägg personal för att få full koll på vem som jobbar när.

Strategiplaneringar

Lägg upp en strategi för hur framtida problem skall tacklas och planera för hur framgång skall uppfyllas med nuvarande resurser och potentiella förändringar.

Tidsrapportering

Rapportera arbetade timmar direkt i systemet och se hur mycket tid som har arbetats sett till resultat.