Allt om system och programvara för affärssystem

Affärssystem

Dags att skaffa ett riktigt affärssystem (ERP-system) eller tid för att modernisera ert nuvarande sätt att hantera era affärsprocesser? Tips nummer ett: leta efter en partner som ni kan ha under en lång tid framöver.

Affärssystemet är ett komplext system, som kan ha en mängd olika funktioner som hjälper er att effektivisera olika affärsprocesser som bl.a. era olika inköp och vad ni levererar för tjänster och produkter. Här gäller det att läsa på för att förstå vad de olika systemen erbjuder. Att ha en massa funktioner som ni aldrig kommer att använda är inte att rekommendera. Se därför till att syna er tilltänkta partner och leverantör noga i sömmarna och betala inte mer än vad ni behöver. Jämför olika affärssystem noggrant.

Vilket är då det bästa affärssystemet? Resan mot att köpa ett nytt system börjar hos er själva. Vad för sorts företag är ni och vilka utmaningar och behov har ni i dagsläget? Var är ni om fem år eller om tio år? Inköpet av affärssystemet är inte gjort i en handvändning. Ställ krav på er leverantör att de kan hjälpa er med de bitar som kanske inte fungerar idag, och se till att de har goda villkor och avtal för support och stöd.

Vilka affärssystem som finns i Sverige hittar ni hos oss på BusinessWith. Jämför moduler, funktioner och sortera på bransch i vår smarta jämförelsetjänst.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem i Affärssystem

Ställ krav er leverantör av affärssystem

Vilka krav kan man ställa på en leverantör? Svaret är föga överraskande: många. Det här inköpet är otroligt viktigt för hela verksamheten, så ta er tid att undersöka och jämföra olika affärssystem. Börja med att förstå vilka utmaningar ni har idag och hur mycket hjälp ni kommer att behöva – och vad ni själva kan göra. Hur mycket hjälp behöver ni med implementering, underhåll och stöd? Hur komplex är er verksamhet och behöver ni integrera systemet med nuvarande system? Priset på affärssystemet varierar mycket, men det tål att sägas igen och igen om alla B2B-system – betala inte för mer än ni behöver. Skaffa er en ordentlig uppfattning om vad de olika leverantörerna tar betalt för, både vad gäller själva inköpet samt kommande uppdateringar, utveckling och underhåll. Fråga er själva hur mycket support, stöd och utbildning ni kommer behöva. Ni vill ha ett affärssystem som förbättrar era processer och som på sikt hjälper er att verkligen spara pengar och tid. De funktioner som finns i affärssystemet bör passa er som handen i handsken, så se till att välja ett affärssystem som verkligen passar er.