HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa ERP-system

Hur ska jag tänka kring valet av ERP-system?

Dags att skapa ett ERP-system (Enterprise resource planning) till verksamheten? Med rätt system kan ni automatisera era affärsprocesser och effektivisera hela företaget eller organisationen. Allt från retail, tillverkning till byggbranschen har behov av ett bra ERP-system. Hos oss på BusinessWith kan du och ni ta del av de bästa ERP-systemen på den svenska marknaden idag. Här kan ni med lätthet jämföra för att hitta det som passar verksamheten allra bäst. Tekniken för ERP-systemet har sett en massiv utveckling de senaste åren och med exempelvis en AI-lösning blir det lättare att nå stora resultat. ERP-systemet samordnar era affärsprocesser och kopplar samman viktig data. Med rätt ERP-system kommer era interna flöden att gå smidigare och ni kan se fram emot mer agilitet i företaget eller organisationen. Varmt välkommen att börja jämföra ERP-system direkt hos oss för att hitta det bästa för just er.

Varför behöver jag ett ERP-system?

När ett företag eller verksamhet expanderar och växer, är det av största viktigt att synka och kunna hantera alla processer och ha en fullständig översikt. Då krävs ett ERP-systemet som håller ihop organisationen, och som ger data som kan användas i beslutsfattandet. Ni minskar också risken för eventuella misstag som sker när man inte har koll på processerna. Med bättre rapportering blir det lättare för företaget att göra rätt prognoser för framtiden. Det är några av anledningarna till varför din organisation behöver ett ERP-system. Men hur ska ni välja system? Vilket passar för er verksamhet? Behoven kan skilja sig åt ganska markant, beroende på vilken bransch ni verkar er. Och det är just här som BusinessWith kommer in som en hjälpande hand. Hos oss kan du börja jämföra de bästa ERP-systemen som finns på den svenska marknaden, för att snart hitta rätt system för er. Börja jämföra ERP-system nu, och se fram emot att leda ditt företag till ännu bättre resultat.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 12 olika ERP-system

Netsuite

NetSuite

Oracle NetSuite

Det första och sista ERP du kommer att behöva. Den främsta ERP plattformen i molnet för små till medelstora, växande och multinationella företag.

Lär dig mer om NetSuite

Webbsida
Sage X3

Sage X3

Systemstöd

Sage X3 – ett internationellt, modernt affärssystem anpassat till den svenska och nordiska marknaden. Utvecklat för industriföretag, koncerner och branscher där logistik och produktion är kärnverksamhet. Ett webbaserat, mobilt affärssystem som idag används i +80 länder med kraftfulla funktioner för att utveckla och driva din verksamhet snabbare, enklare och med mer flexibilitet.

Lär dig mer om Sage X3

Webbsida

Varför Tietoevry? Vi är ett globalt team som har jobbat med Microsoft i över 20 år med lokal förankring i Norden. Vi har en bred bransch erfarenhet inom alla delar i Microsofts plattform. Vår styrka är att kunna uttnyttja global kompetens att behålla systemet så mycket standard som möjligt. Vad är Microsoft Dynamics Finance and operations? D365 Finance and operations är en sann molnlösning me...

Lär dig mer om Dynamics 365 Finance & Operations

Webbsida

Deltek är en ledande global leverantör av software och lösningar för projektbaserade verksamheter, såsom arkitekter, teknikkonsulter, IT-konsulter, management-konsulter, advokater och forskning för att nämna några. Deltek Maconomy är en effektiv, projektcentrerad ERP-lösning som maximerar användarnas produktivitet genom bransch- och rollspecifik funktionalitet. Det gör att din verksamhet upplever ...

Lär dig mer om Deltek Maconomy

Webbsida
Jeeves

Jeeves

Jeeves

Jeeves ERP är ett molnbaserat affärssystem för medelstora tillverkande och distribuerande företag. Affärssystemet är anpassningsbart och håller ihop allt ifrån tillverkning, logistik, ekonomi, redovisning, försäljning till dina produkter, serviceärenden och projekt.

Lär dig mer om Jeeves

Webbsida
Visma.net

Visma.net

Visma Software

Automatisera och jobba smartare. Visma.net är ett modernt affärssystem byggt i molnet för företag som bestämt sig för att jobba mer digitalt. Enkelt att jobba i, lätt att komma igång och hög flexibilitet.

Lär dig mer om Visma.net

Webbsida
24SevenOffice

24SevenOffice

24SevenOffice

24SevenOffice är affärssystem som låter dig samla alla kärnprocesserna inom ekonomi och bokföring, leverantörsfakturaflöde med AI-stöd, fakturering, CRM, projekthantering, MPS, tidrapportering och lön på ett ställe. Vi har ett öppet API vilket möjliggör för en effekivare och automatiserad arbetsdag genom att verksamhetensystem är integrerade.

Lär dig mer om 24SevenOffice

Läs mer
Monitor ERP

Monitor ERP

Monitor ERP

Ett affärssystem med inriktning mot tillverkande företag. Monitor ERP har applikationer för att kunna optimera tillverkningen och produktionsplaneringen. Har sitt huvudsäte i Sverige.

Lär dig mer om Monitor ERP

Läs mer
Monday

Monday

Monday

En molnbaserad plattform för att hantera alla projekt, stora som små. Monday erbjuder en totallösning för att behandla projekten med hjälp av funktioner som Ganttscheman och Kanban.

Lär dig mer om Monday

Läs mer
Odoo

Odoo

Odoo

Med Odoo får ni en modern digital mjukvara som låter er integrera alla uppgifter i ett system. Odoo går att anpassa med i princip vilka appar som helst och det är deras specialitet.

Lär dig mer om Odoo

Läs mer

Tietoevry är en Microsoft Partner med den högsta partnerklassificeringen - Microsoft Cloud Solution Partner. Vi är experter inom Microsofts affärsapplikationer - Dynamics 365. Dynamics 365 Business Central är en modern, molnbaserad affärssystemslösning för små och medelstora företag, koncerner och organisationer som vill uppnå en hög grad av automatisering och effektivisering av sina affärsproces...

Lär dig mer om Dynamics 365 Business Central

Webbsida
SAP

SAP

SAP

En av världens största leverantörer inom ERP-system. Erbjuder ett brett produksortiment där man som kund kan få systemstöd från HR till projekthantering. Affärsystemet är anpassningsbart.

Lär dig mer om SAP

Läs mer

Vilka är de stora fördelarna med ERP-system?

Ett ERP-system kommer med en rad olika fördelar. Då det arbetar i realtid kan ni se fram emot att alltid ha uppdaterad information till hands när ni ska fatta beslut eller ta fram prognoser för framtiden. Produktiviteten och effektiviteten internt kommer all sannolikhet att öka när ERP-systemet finns implementerat och ni får en bättre insyn i verksamhetens olika delar.

Idag används ERP-system för alla möjliga företag, stora som små. Allt från industrin, retail och byggbranschen använder ERP-system för att hantera affärsprocesserna. Man skulle kunna säga att det utgör ett centrum för all information och viktiga företagsfunktioner, som exempelvis ekonomi, men också för att ge företagsledarna uppdaterad information att ta med i olika beslut. Här har du med andra ord ett verktyg du inte vill vara utan – välkommen att testa BusinessWith och gör din jämförelse av ERP-system i Sverige.

Beskrivning av produktfunktioner

CRM

En funktion som har mer kommit på senare tid. Inte en själklarhet i många ERP då systemmarknaden erbjuder många alternativ till CRM-system

Ekonomi

En av de vanligaste förekommande moduler i ett affärsystem. Ekonomidata och ekonomisk nformation är en naturlig del i ett ERP för att kunna hantera redovisning, bokföring, affärsdata etc.

HRM

Precis som CRM så är inte HRM-moduenl ett måste för många företag då personaldatan finns i ett separat HR-system. Dock så är det väldigt bekvämt att ha HR i ett ERP-system.

Inköp

En modul som erbjuds av många affärssystem, speciellt de som är intriktade mot tillverkande företag

Lager och Logistik

I branschanpassade affärsystem så är mycket fokus på att kunna hantera försörjningskedjan. Vilket menas inköp, tillverkning, lagerhantering, m.m.

Orderhantering

Hanterar viktig data gällande kundorder. En uppskattad funktionalitet i ett ERP-system

Projekthantering

En vanlig förekommande modul som är uppskattad av många företag. Häjlper till med tidsplanering, resurshantering etc.

Redovisning

En mycket vanlig förekommande funktionalitet i ett ERP-system.