HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för rekrytering & ATS

Vad är system för rekrytering och ATS?

Rekryteringsprocessen har genomgått en stor förändring, även om man bara tittar några år tillbaka i tiden. Att en person på HR-avdelningen ska sitta och läsa igenom mängder av mejl med ansökningar, eller ännu värre - sprätta upp ett brev med jobbansökningar, är ett minne blott. Numera stavas lösningen smarta system för rekrytering och ATS, applicant tracking systems, som hjälper till med allt från ansökningsformulär, GDPR-efterlevnad och kandidatspårning, till sömlösa integrationer och AI-teknik. Välj till exempel en molnbaserad lösning, om du vill kunna komma åt systemet var du än befinner dig samt vill kunna göra det möjligt för kollegor att ha tillgång samtidigt.

Ett rekryteringssystem eller ATS har som mål att du och ditt företag eller organisation ska kunna attrahera de rätta talangerna för just er. Att kunna filtrera bland kandidater, tracka jobbannonserna för att se hur väl de faller ut samt kunna erbjuda en karriärsida, är ovärderligt i letandet efter nya talanger. Många föredrar även att systemet eller verktyg ska fungera även efter anställning för att garantera en bra onboardingprocess. I dag finns många lättillgängliga system och plattformar som strukturerar era rekryteringsprocesser så att ni ska hitta rätt kandidat till rätt arbetsroll.

En annan stor fördel att tänka på är att en god rekryteringsprocess stärker ert arbetsgivarvarumärke. Här gäller det bland annat att tänka på att ha en lockande karriärsida som är användarvänlig och att möta kandidaterna där de befinner sig - genom att exempelvis annonsera på ett attraktivt sätt i sociala medier. ATS- och rekryteringsverktygen hjälper till att rangordna kandidaterna så att ni till slut ska hitta fram till de kandidater som passar era behov allra bäst.

Jämför och välj de system och mjukvaror som finns inom rekrytering och ATS i BusinessWiths jämförelseguide, där du enkelt kan filtrera på de funktioner som viktiga för er för att kunna säkerställa en smidig rekryteringsprocess i alla lägen.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 12000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem inom Rekrytering & ATS

Higher

Higher

Higher

Higher är marknadens enda rekryteringsverktyg med tydligt fokus att underlätta rekryteringen inom retail, dagligvaruhandeln, hotell & restaurang, logistik, vård & omsorg samt andra delar av yrkessektorn. Higher är utvecklat för att möta kandidaterna i mobilen där kandidaten söker jobb via kompetensbaserade frågor, psykologiskt test och videopresentation, på endast några minuter.

Lär dig mer om Higher

Recruto

Recruto

Recruto

Recruto´s webbaserade rekryterings- och bemanningssystem är utformade för att optimera dina processer inom rekrytering och bemanning. Automatisera och effektivisera dina annonser via vår AI-modul och triggers. Våra system är GDPR-säkrade och kan användas inom både privat och offentlig sektor. Recruto är ett enkelt, säkert och prisvärt system med snabb och personlig support. Missa inte våra konkur...

Lär dig mer om Recruto

Cegid Digitalrecruiters är en rekryteringsplattform utvecklad för att möta kritiska behov hos organisationer som arbetar med flera siter, entiteter och varumärken, genom att involvera operativ personal i processen.

Lär dig mer om Digital Recruiters

Vem passar system för rekrytering och ATS för?

Du som är rekryteringsansvarig på ett företag behöver ett verktyg för att kunna hantera dina rekryteringsprocesser, oavsett om ni är en liten eller stor organisation. På marknaden finns verktyg som är skalbara för de företag som befinner sig i eller spår en framtida tillväxt, men också för mindre bolag som behöver ha någon form av system för att strukturera ansökningar och jobbannonser på bästa sätt.

Ett applicant tracking system organiserar all information kring rekryteringsprocessen och precis som namnet antyder är den ett medel för att spåra kandidater. Systemet kan bland annat vara till hjälp när du vill skicka meddelanden till de kandidater som verkar passa för den roll ni vill tillsätta. Rekryteringssystemen förenklar således hela arbetsgången - från jobbannons till att hitta just rätt person.

Du som arbetar med rekrytering kan spara mycket tid och stress genom att investera i ett system för att sköta anställningsprocesserna, som förutom att hjälpa dig även gör kandidatupplevelsen så mycket bättre. Välj det system som passar bäst för era behov - kanske jobbar du i en bransch där verktyget måste vara optimerat för kandidater som främst använder mobilen, eller så behöver du ett omfattande stöd som dessutom är skalbart. Det finns många verktyg och system att välja mellan. BusinessWith guidar dig enkelt och ger dig möjligheten att filtrera på de funktioner som är viktiga för er. Testa vår jämförelseguide nu direkt för att hitta bäst verktyg för din verksamhet.