HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för rekrytering & ATS

Vad är system för rekrytering och ATS?

Rekryteringsprocessen har genomgått en stor förändring, även om man bara tittar några år tillbaka i tiden. Att en person på HR-avdelningen ska sitta och läsa igenom mängder av mejl med ansökningar, eller ännu värre - sprätta upp ett brev med jobbansökningar, är ett minne blott. Numera stavas lösningen smarta system för rekrytering och ATS, applicant tracking systems, som hjälper till med allt från ansökningsformulär, GDPR-efterlevnad och kandidatspårning, till sömlösa integrationer och AI-teknik. Välj till exempel en molnbaserad lösning, om du vill kunna komma åt systemet var du än befinner dig samt vill kunna göra det möjligt för kollegor att ha tillgång samtidigt.

Ett rekryteringssystem eller ATS har som mål att du och ditt företag eller organisation ska kunna attrahera de rätta talangerna för just er. Att kunna filtrera bland kandidater, tracka jobbannonserna för att se hur väl de faller ut samt kunna erbjuda en karriärsida, är ovärderligt i letandet efter nya talanger. Många föredrar även att systemet eller verktyg ska fungera även efter anställning för att garantera en bra onboardingprocess. I dag finns många lättillgängliga system och plattformar som strukturerar era rekryteringsprocesser så att ni ska hitta rätt kandidat till rätt arbetsroll.

En annan stor fördel att tänka på är att en god rekryteringsprocess stärker ert arbetsgivarvarumärke. Här gäller det bland annat att tänka på att ha en lockande karriärsida som är användarvänlig och att möta kandidaterna där de befinner sig - genom att exempelvis annonsera på ett attraktivt sätt i sociala medier. ATS- och rekryteringsverktygen hjälper till att rangordna kandidaterna så att ni till slut ska hitta fram till de kandidater som passar era behov allra bäst.

Jämför och välj de system och mjukvaror som finns inom rekrytering och ATS i BusinessWiths jämförelseguide, där du enkelt kan filtrera på de funktioner som viktiga för er för att kunna säkerställa en smidig rekryteringsprocess i alla lägen.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem i Rekrytering & ATS

Glöm komplexa rekryteringssystem. Workbuster är det enkla och heltäckande rekryteringsverktyget för små och företag som prioriterar användarupplevelsen. Vi gör det enkelt att att nå ut till rätt talanger, automatisera rekryteringsprocessen och fatta rätt beslut. När ni köper Workbusters rekryteringsverkytg ingår en kandidatoptimerad karriärsida som lyfter ert employer brand. Innovativa funktioner,...

Lär dig mer om Grade Workbuster

Grade Varbi är ett flexibelt och skalbart rekryteringsverktyg för organisationer med höga krav på säkerhet och kvalitet.

Lär dig mer om Grade Varbi

Vem passar system för rekrytering och ATS för?

Du som är rekryteringsansvarig på ett företag behöver ett verktyg för att kunna hantera dina rekryteringsprocesser, oavsett om ni är en liten eller stor organisation. På marknaden finns verktyg som är skalbara för de företag som befinner sig i eller spår en framtida tillväxt, men också för mindre bolag som behöver ha någon form av system för att strukturera ansökningar och jobbannonser på bästa sätt.

Ett applicant tracking system organiserar all information kring rekryteringsprocessen och precis som namnet antyder är den ett medel för att spåra kandidater. Systemet kan bland annat vara till hjälp när du vill skicka meddelanden till de kandidater som verkar passa för den roll ni vill tillsätta. Rekryteringssystemen förenklar således hela arbetsgången - från jobbannons till att hitta just rätt person.

Du som arbetar med rekrytering kan spara mycket tid och stress genom att investera i ett system för att sköta anställningsprocesserna, som förutom att hjälpa dig även gör kandidatupplevelsen så mycket bättre. Välj det system som passar bäst för era behov - kanske jobbar du i en bransch där verktyget måste vara optimerat för kandidater som främst använder mobilen, eller så behöver du ett omfattande stöd som dessutom är skalbart. Det finns många verktyg och system att välja mellan. BusinessWith guidar dig enkelt och ger dig möjligheten att filtrera på de funktioner som är viktiga för er. Testa vår jämförelseguide nu direkt för att hitta bäst verktyg för din verksamhet.