HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa dokumenthanteringssystem

Vilket dokumenthanteringssystem behöver ditt företag?

Alla företag har dokument som behöver signeras och arkiveras, och för att hålla riktig bra ordning och följa lagar och regler behöver du ett dokumenthanteringssystem. Det gör att du slipper förhålla dig till pärmar och travar med papper – och istället kan luta dig tillbaka och veta att dina dokument, avtal, beslut, offerter eller policyer, finns dokumenterade på ett smart och digitalt sätt. Det som systemet för dokumenthantering bland annat hjälper till med är att du låter rätt personer ha behörighet och att du snabbt och enkelt ska kunna få reda på status på dokumenten, till exempel vad som är påskrivet eller inte samt vilken version av dokumentet som gäller. Du får alltså en bra översikt och full kontroll över företagets olika dokument.

Att ha webbaserad dokumenthantering gör att du kommer åt det du behöver var du än är, och att du vet att allt är säkert förvarat. Men hur ska du välja dokumenthanteringssystem? Allt beror på vad ni är för sorts företag och i vilken bransch ni verkar. Behöver ni en skalbar lösning att växa med? Eller räcker en enkel lösning? Hur modernt ska systemet vara? Hur automatiserade behöver era flöden och processer vara? Ska det vara skräddarsytt enligt era behov? Kom ihåg att ett bra system ska göra att det blir nästintill omöjligt för er att göra fel när ni hanterar era dokument.

Vilka dokumenthanteringssystem finns på svenska marknaden?

Ett verktyg för digital dokumenthantering finns ofta att tillgå i många olika systemstrukturer. Vissa leverantörer är specialiserade på just hantering av digitala dokument medan andra leverantörer erbjuder kanske ett komplett ledningssystem där dokumenthantering är en modul. Med detta i åtanke så finns det många leverantörer på svenska marknaden som ni kan utföra en jämförelse med och även filtrera fram vad som är bäst lämpat för er.

Jämför olika dokumenthanteringsystem här på BusinessWith, för att hitta det som passar ert företag allra bäst.

Vad skall du kräva av ditt dokumenthanteringssystem?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 12000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 29 olika Dokumenthanteringssystem

Sortera på
Centuri

Centuri

Centuri

Hantera all viktig information på samma ställe - Smart processmotor för operativa arbetsflöden - Dokument-, ärende-, avvikelse- och avtalshantering med samma logik - Prickskjut information och arbete automatiskt till rätt personer i din organisation - Anpassa systemet till er verksamhet, inte verksamheten till systemet - Lätt-integrerat - Låga förvaltningskostnader och enkelt att göra förändringar...

Lär dig mer om Centuri

Läs mer

Addsystems erbjuder en webbplattform för ledningssystem som det ska kännas roligt, tryggt och effektivt för användaren att arbeta i. På så vis blir det enklare att få med hela organisationen i ett system med ISO som verkligen gör skillnad. Det går även utmärkt att lägga till standardlösningar men även göra kundanpassningar utifrån förändrade behov och önskemål.

Lär dig mer om Add Ledningssystem

Läs mer
Datakvalitet-logo

Datakvalitet

Datakvalitet

Datakvalitets system kännetecknas av användarvänliga och anpassningsbara moduler för lednings- och kvalitetsarbeten inom alla typer av företag och organisationer. - En av marknadens bästa sökmotor är standard i vårt system - Den robusta plattformen underlättar en effektiv och lönsam arbetsdag - Komplett system- och dokumentpaket som inkluderar ISO 9001, 27001 och 14001-standarder - App som både f...

Lär dig mer om Datakvalitet

Läs mer
JSC

Koll365

JSC it-partner

Koll 365 Ledningssystem är ett nyckelfärdigt kvalitetssystem i Microsoft 365 med fokus på användarvänlighet som ger dig smidig tillgång till rätt information var du än befinner dig – allt paketerat till en fast kostnad per månad. Med Koll 365 får du ordning på dokument, flöden och processer och sparar tid till det som är viktigt.

Lär dig mer om Koll365

Läs mer
EcoTech

EcoTech

EcoTech

EcoTechs innovativa molntjänst är en integrerad plattform som erbjuder omfattande lösningar för lagbevakning, dokumenthantering, processkartläggning och mycket mer. Med fokus på miljö, kvalitet och livsmedel levererar vi skräddarsydda tjänster som omfattar ISO-standarder, vilket säkerställer överlägsen kvalitet och efterlevnad. Vår helhetslösning är din väg mot effektivitet, överensstämmelse och f...

Lär dig mer om EcoTech

Läs mer
M-Files-logo

M-Files

M-Files Sweden AB

M-Files är en global ledare inom informationshantering. M-Files metadatadrivna plattform för dokumenthantering gör det möjligt för kunskapsarbetare att omedelbart hitta rätt information i alla situationer, automatisera affärsprocesser och upprätthålla informationskontroll. Detta ger företag en konkurrensfördel och en betydande ROI eftersom de kan leverera bättre kundupplevelser och kvalitativt arb...

Lär dig mer om M-Files

Läs mer
Precisely

Precisely

Precisely

Precisely är en digital avtalsplattform som automatiserar hanteringen av kontrakt och hjälper dig minimera rutinuppgifter. Preciselys plattform ger dig upp till 25x snabbare handläggningstid och låter dig skapa ett avtal mer än 10x snabbare. Vår plattform hjälper dig öka kontrollen, sänka kostnaderna och frigöra otaliga timmar av administrativt arbete – allt i en, användarvänligt plattform, som pa...

Lär dig mer om Precisely

Läs mer
Advantum by InfoTech Scandinavia- Logotype + LSSB- Color (RGB) (1).png

Advantum

InfoTech Scandinavia AB

Med sin säkerhet och extrema flexibilitet är Advantum svaret på era behov inom informationshantering. Välj en färdigpaketerad lösning, enskilda komponenter eller låt oss skapa någonting helt unikt med en kundspecifik konfigurering, kostnadseffektivt och beprövat.

Lär dig mer om Advantum

Läs mer

Ett av marknadens absolut mest kompetenta verktyg för processtyrd dokumenthantering. Med över 25 år och mer än 10 tusen användare som jobbar i EzyFlex kan vi erbjuda både erfarenhet och kompetens samt en mycket användarvänlig plattform. Vi har genom åren fått förtroendet från några av Sveriges mer etablerade företag där vi hela tiden tillsammans med våra kunder utvecklat plattformen. EzyFlex fin...

Lär dig mer om EzyFlex

Läs mer

Specialiserat reseräkningssystem som kan hantera alla steg inom reseräkningsprocessen. Har ett sofistikerat statistikverktyg som gör att du har koll på utvecklingen och effektiviseringen. Ett av de större bolagen inom reseräkningsprogram.

Lär dig mer om Azets Expense

Läs mer
PandaDoc

PandaDoc

PandaDoc

Med PandaDoc dokumenthanteringssystem kan företaget enkelt hantera och skapa dokumentation på en användarvänlig plattform. Med funktioner som färdiga templates, API integration och en hög säkerhetsnivå.

Lär dig mer om PandaDoc

Läs mer
AM system

AM system

AM Hultdin system AB

AM System är ett molnbaserat ledningssystem som förenklar styrningsprocessen för både små och stora företag. Med funktioner som ärendehantering, dokumenthantering och underhållsprogram.

Lär dig mer om AM system

Läs mer

RMT+ ärendehanteringssystem anpassas utefter bolags behov och branscher. Med personliga startsidor och tydliga notifikationer faller ärenden aldrig mellan stolarna.

Lär dig mer om RMT+ Ärendehantering

Läs mer

Ativa är ett dokumenthanteringsprogram som är uppbyggt för att passa företag i alla storlekar, med funktioner som innefattar avancerade rapporter, enkel distribution och kategorisering.

Lär dig mer om ATIVA-Dokument

Läs mer
Bynder

Bynder

Bynder

Bynder dokumenthanteringsplattform är strukturerad för att förenkla företagets hantering av dokumentation, genom att samla allt digitalt på en lätthanterad plattform för alla företagets digitala filer.

Lär dig mer om Bynder

Läs mer

CANEA Document effektiviserar bolagets dokumenthantering och ser till att du får rätt information vid rätt tillfälle. Med funktioner som webbbaserad visning, avancerade sökfunktioner och färdiga mallar.

Lär dig mer om CANEA Document

Läs mer
Confluence

Confluence

Atlassian

Confluence är plattformen som samlar och förenklar bolagets dokumenthantering. Genom användning av färdiga mallar, mångsidiga integrationsmöjligheter och snabb delning av dokument bidrar plattformen till en ökad effektivitet.

Lär dig mer om Confluence

Läs mer
CoreData

CoreData

CoreData

Med hjälp av Coredatas plattform får företaget ett dokumenthanteringsverktyg för tydlig översikt över sin dokumenthantering. Med sin användarvänliga dashboard, sökfunktion och versionshistorik kan företag i alla storlekar få en effektivare arbetsprocess.

Lär dig mer om CoreData

Läs mer
Documaster

Documaster

Documaster AS

Documasters dokumenthanteringssystem låter företaget samla och hantera alla sina dokument digitalt, på en säker och lättanvänd plattform. Med funktioner som taggning, dokumentarkiv och öppet API för enkel integrering.

Lär dig mer om Documaster

Läs mer

Ett ärendesystem som kan användas för olika ärendetyper såsom avvikelsehantering, serviceuppdrag och helpdesk. Moderna funktioner som kan skärddarsys för att möta olika behovsbilder.

Lär dig mer om KEYnet ärendehantering

Läs mer
Landax

Landax

Landax

Landax erbjuder ett modulärt ledningssystem som enkelt kan anpassas efter företagets behov genom att kombinera de många modulerna som erbjuds. Funktioner som kan adderas inkluderar kompetensmodul, riskanalys och processkarta.

Lär dig mer om Landax

Läs mer
LogicalDOC

LogicalDOC

LogicalDOC

En lättanvänt system som hjälper företaget att samla och strukturera sina digitala dokument på en gemensam dokumenthanteringsplattform. Med funktioner som mobilapp, färdiga mallar och rapporter.

Lär dig mer om LogicalDOC

Läs mer

Genom MicroData dokumenthantering får företaget tydlig överblick över sina dokument. Genom gallerifunktionen och versionshanteringen blir processen att hantera dokument snabb och smidig.

Lär dig mer om MicroData Dokumenthantering

Läs mer
Newgen Omnisoft

Newgen Omnisoft

Newgen Software Technlogies LT

Ett funktionellt dokumenthanteringssystem som effektiviserar företagets hantering av dokument. Med OmniDocs kan företaget enkelt samla, bearbeta och analysera alla dokument på en samlad plattform.

Lär dig mer om Newgen Omnisoft

Läs mer
Penneo

Penneo

Penneo

En skandinavisk leverantör av e-signering tjänster. Erbjuder multipla eID och har API samt integration med CRM-system & ERP. Säkerställer så att man får ett juridisk bindande digital signering för sina dokument.

Lär dig mer om Penneo

Läs mer
Project Companion

Project Companion

Project Companion

Project Companion är ett webbaserat och lätthanterligt dokumenthanteringssystem som lämpar sig väl för såväl stora och småföretag. Med funktioner som enkel delning via webben, versionshantering och akrivering.

Lär dig mer om Project Companion

Läs mer
Q-Pulse

Q-Pulse

Ideagen Pic

Ett populärt dokumenthanteringssystem som används av stora och medelstora bolag runt hela världen. Q-Pulses integrerade granskningsfunktion och smart arkivering säkerställer att dokumenten alltid är uppdaterade och uppfyller kraven.

Lär dig mer om Q-Pulse

Läs mer
Samepage

Samepage

Samepage

Sameplage underlättar det interna arbetet i företaget genom att samla dokumenthantering, intern kommunikation och projektarbete på en och samma plattform, för enkel tillgång och översikt.

Lär dig mer om Samepage

Läs mer

XaitPorter är en flexibel plattform som tillåter parallel dokumenthantering, vilket leder till en högre effektivitet i bolagets processer och i slutändan bättre resultat.

Lär dig mer om XaitPorter

Läs mer

Vad skall du kräva av ditt dokumenthanteringssystem?

Det finns flera saker du ska tänka på och ställa som krav när du är ute på jakt efter ett system för dokumenthantering. Många av de mer avancerade systemen kan bli krångliga att använda och kräver mer utbildning, medan de enkla ibland kan sakna funktioner som ni behöver. Se verkligen till att du väljer system med omsorg. En god idé är att få riktigt testa systemet för att se hur det fungerar i praktiken. Dokumenthanteringssystemen fungerar olika bra beroende på vilka behov ni har och i vilken bransch ni verkar. Att hitta ett system som är perfekt kan vara svårt och att skräddarsy till perfektion är inte helt enkelt alla gånger det heller. Det viktigaste att tänka på är att det verkligen ska passa de medarbetare som arbetar med de olika dokumenten. Ett bra system sparar er massor av tid, och gör att ni mycket effektivt kan hålla koll på era dokument och att de är korrekt arkiverade och att de snabbt går att spåra och söka upp.

Ha gärna som krav att det system ni väljer fungerar som mobil applikation. Detta eftersom dagens arbetsplatser blir allt mer mobila och att dokumenten då behöver vara tillgängliga var man än är. Att kunna arbeta i dokumenten via sin mobil bidrar till mer flexibilitet och sparar många gånger tid.

Andra råd från oss på BusinessWith är att välja ett system för dokumenthantering som verkligen känns enkelt att använda, kan indexera automatiskt samt går att utöka om behov finns i framtiden. Tänk utifrån medarbetarens perspektiv – det är aldrig någon idé att implementera ett nytt system som ingen förstår sig på eller använder. Förankra ert inköp av det nya systemet hos slutanvändarna. Kräv av er leverantör att de kan utbilda vid behov, och bistå er med utbildningsmaterial som exempelvis e-learning eller videor.

Jämför och välj dokumenthanteringssystem hos BusinessWith, eller hör av dig till oss om du behöver ytterligare hjälp och vägledning.