HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa SMS verktyg

Vilket system för SMS marknadsföring ska jag välja?

Behöver ni hitta nya sätt att kommunicera riktat mot utvalda användare? SMS-verktyg är en kraftfull marknadsföringsmetod med hög öppningsgrad och stark effektivitet. SMS - Marknadsföringsverktyg hjälper er som företag att skapa, skicka och hantera era marknadsföringskampanjer via sms.

Ett antal aktörer på marknaden erbjuder tjänsten. De står dels för appen eller plattformen som används för att skicka ut meddelanden, dels för analysverktyget där ni efter utskick kan utvärdera kampanjens effektivitet. Två tunga spelare är Link Mobility och Sinch. De är båda globala företag som erbjuder omfattande verktyg för att skapa målinriktade sms-kampanjer. Många aktörer har även börjat använda AI för att anpassa och optimera meddelanden, allt för att öka engagemanget och konverteringarna. Utöver dessa två jättar finns ett stort antal andra företag som erbjuder SMS - Marknadsföringsverktyg. När ni väljer vilken leverantör som passar bäst just för er, behöver ni fundera över vilka ni är och vad ni har för behov.

Vi på BusinessWith har skapat en jämförelseguide där ni som företag kan jämföra olika aktörer inom SMS-marknadsföring med varandra. Varsågoda att börja!

Vad ska vi tänka på när vi väljer verktyg för SMS marknadsföring?

SMS - Marknadsföring är en effektiv kommunikationskanal som används framgångsrikt av många företag. Till skillnad från sociala medier, där marknadsföringen kan riktas till stora grupper och där träffsäkerheten inte alltid är hög, är sms-marknadsföring en personlig kanal där du når rakt in i dina målgrupper.

Innan ni väljer marknadsföringsverktyg för mobilutskick, rekommenderar vi på BusinessWith att ni funderar över ett antal faktorer:

Användarvänlighet: Beroende på vilka i personalen som ska skicka ut kampanjerna, och de personernas digitala och tekniska kompetens, kan det här vara en viktig fråga. Ett tydligt gränssnitt är viktigt för den som vill ha ett system som är lätt att förstå och använda.

Anpassningsmöjligheter: Tänk gärna på att ni vill kunna optimera kampanjerna för att kunna skicka sms som engagerar mottagarna. De flesta verktyg erbjuder den funktionen, men det kan vara klokt att kontrollera möjligheterna på förhand.

Integrationer: Det är ofta viktigt att systemet för SMS - Marknadsföringsverktyg kan kopplas till andra system som ni använder, som CRM och en eventuell plattform för e-handel. Ni vill givetvis att det ska gå smidigt att hantera målgrupper och annan data.

Analys: Alltid lika relevant. När kampanjen är skickad, är det högt prioriterat att analysera resultatet för att ni ska kunna twista nästa utskick. Den här utvärderingen prioriteras ofta ner, men kontroll av öppningsgrad, klickfrekvens och konverteringsgrad är avgörande för att öka effektiviteten av era investerade pengar.

Ett par andra faktorer som är viktiga, är att kontrollera att verktyget följer lagar och regler för SMS-marknadsföring i Sverige. GDPR, inte minst, är avgörande att förhålla sig till. Satsar ni på ett företag med bas på någon annan del av världen är detta extra viktigt. Här kommer även support och service in. Se till att ni kan få hjälp under de timmar då ni själva arbetar, om det är viktigt för er.

Sist men inte minst, men som med alla systeminvesteringar är det värt att tänka över möjligheten att skala upp för att skicka sms till en större kundbas.

Varför är SMS - Marknadsföringsverktyg så bra?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 12000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 11 olika SMS-verktyg

Sortera på
LINK Mobility-logo

LINK Mobility

LINK Mobility

Skapa engagemang och kommunicera i alla viktiga kanaler, exempelvis SMS, Rich SMS, e-post, WhatsApp och RCS. LINK har lång erfarenhet av att hjälpa företag att växa med våra kommunikationslösningar, oavsett bransch, företagsstorlek eller användningsområde. Vi har lokal närvaro i över 20 länder och jobbar globalt.

Lär dig mer om LINK Mobility

Läs mer
Sinch_Logotype_Black_RGB (1).png

Sinch

Sinch

Sinch är ett globalt företag som specialiserar sig på molnbaserade kommunikationslösningar för företag. De erbjuder en mängd tjänster inom SMS, röst, video, e-post och verifikation för att förbättra kundkommunikationen och effektivisera interaktioner mellan företag och deras kunder. Med en plattform som stödjer kommunikation över flera kanaler, hjälper Sinch företag att skapa mer personliga och en...

Lär dig mer om Sinch

Läs mer
Aftership_logo_1a.png

AfterShip SMS

AfterShip

AfterShip SMS er en avansert SMS-kommunikasjonsplattform designet spesielt for e-handelsbedrifter som bruker Shopify og Shopify Plus. Plattformen gir deg muligheten til å administrere og sende relevante meldinger til kundene dine gjennom SMS. Kjernefunksjonene inkluderer automatiserte varsler, kampanjehåndtering og grundig analyse for å optimalisere kommunikasjonen og kundeopplevelsen.

Lär dig mer om AfterShip SMS

Läs mer

Bogio Techs SMS-marknadsföringsplattform är skräddarsydd för att lösa moderna affärsutmaningar inom kommunikation. Med fokus på enkla och effektiva SMS-kampanjer erbjuder plattformen en användarvänlig gränssnitt, integration av multikanal-kommunikation och avancerade verktyg för automatisering. Kärnfunktionerna inkluderar målinriktad kampanjhantering, djupgående rapportering och en pålitlig levera...

Lär dig mer om Bogio SMS marketing

Läs mer

Capacity SMS erbjuder enkel SMS-marknadsföring till tusentals mottagare via en användarvänlig webbgränssnitt. Ladda upp kontakter, skriv ditt meddelande och skicka det. Inom plattformen hittar du verktyg för att skapa personliga kampanjer och säkerställa att er SMS-marknadsföring är effektiv. Systemet innehåller även funktioner som underlättar den administrativa bördan, såsom kontaktsystem, smarta...

Lär dig mer om Capacity SMS

Läs mer
ClickSend-logo

ClickSend

ClickSend

ClickSend är en omfattande kommunikationsplattform som möjliggör effektiv och pålitlig leverans av meddelanden över olika kanaler. Med fokus på att underlätta kommunikationen mellan företag och deras kunder har ClickSend utvecklat en användarvänlig plattform som integrerar SMS, e-post, röstmeddelanden och mer. Genom plattformen får du tillgång till funktioner såsom multikanal-kommunikation, automa...

Lär dig mer om ClickSend

Läs mer

Lekabs kommunikationsplattform i molnet erbjuder effektiv mobilkommunikation utan behov av programvaruinstallation. Plattformen integrerar SMS, e-post och röstmeddelanden och möjliggör funktioner som multikanalskommunikation, automatisering och insikt i kampanjeffektivitet. Plattformen hjälper bland annat med informationsdistribution, skapar en realtidsöversikt samt skickar notifikationer och påmi...

Lär dig mer om LEKAB

Läs mer
Rule-logo

Rule

Rule

Rule erbjuder företag och organisationer teknik som gör det möjligt att automatisera repetitiva manuella uppgifter.

Lär dig mer om Rule

Läs mer

SureSMS-systemet är en avancerad SMS-plattform som möjliggör effektiv och användarvänlig SMS-kommunikation för företag. Dess kärnfunktioner innefattar sömlös sändning och mottagning av SMS, integration av flerkanalskommunikation och en intuitiv användargränssnitt. Systemet ger användarna möjlighet att automatisera meddelandeprocessen, analysera kampanjeffektivitet och få insikter i mottagningsstat...

Lär dig mer om SMS Klaviyo

Läs mer
download (42).png

SMScx

SMS CONNEXION

SMS.cx representerar en avancerad SMS-plattform designad för att möta moderna affärskommunikationsbehov. Dess kärnfunktioner inkluderar sömlös SMS-sändning, integration av flerkanalskommunikation och en användarvänlig gränssnitt. Plattformen ger dig tillgång till automatisering av meddelandeprocesser, administrationsfunktioner för kampanjer och djup inblick i kommunikationseffektiviteten.

Lär dig mer om SMScx

Läs mer

Telenors SMS-system är en avancerad plattform som möjliggör effektiv och pålitlig SMS-kommunikation för företag. Systemet är utformat för att förenkla och stärka företagens meddelandeleverans genom SMS-kanalen. Kärnfunktionerna inkluderar snabb och pålitlig leverans av SMS-meddelanden, användarvänligt webbgränssnitt samt möjligheten att anpassa och automatisera meddelandeprocessen.

Lär dig mer om Telenor sms-tjänst

Läs mer

Varför är SMS - Marknadsföringsverktyg så bra?

Att som företag kunna skapa närmare relationer med kunderna, med hjälp av meddelanden som ofta blir lästa direkt, är värdefullt. SMS - Marknadsföringsverktyg ger ofta en högre grad av uppmärksamhet och stort engagemang.

Kanalen har ett stort antal fördelar, inte minst snabbheten. Just att sms:en ofta blir lästa inom några minuter gör sms-marknadsföring till en populär kanal. Öppnings- och läsningsgraden är ofta hög, till skillnad från e-post som kan hamna i skräppost eller ignoreras. De flesta mobiler kan ta emot sms, vilket innebär att ni kan nå en riktigt bred publik med er marknadsföring.

Det kan vara utmanande med sms-kommunikation, eftersom ni är begränsade till ett fåtal tecken. Samtidigt blir ni tvingade att vara koncisa och rakt på sak, för att er marknadsföring ska vara enkel att ta till sig. Det, i kombination med att ni kan samla in data och lära er vad som funkar hos just era kunder, gör att ni kan lyckas med riktigt engagerande kommunikation.

Utvärdera noga de olika tjänsterna på förhand, och läs gärna recensioner från andra användare. Vi på BusinessWith har skapat en jämförelsetjänst där ni kan se över alternativen på marknaden nu direkt. Lycka till!

Beskrivning av produktfunktioner

API-integration för SMS-utsändning

Möjligheten att integrera SMS-kommunikation direkt i befintliga system och applikationer genom API, vilket gör det möjligt att skicka och ta emot SMS på ett effektivt sätt.

Global SMS-utsändning

Möjligheten att skicka och ta emot SMS globalt, vilket är användbart för marknadsföringskampanjer, kundsupport, aviseringar, och andra kommunikationsbehov.

SMS för kundsupport

Användning av SMS för att erbjuda support och assistans till kunder, inklusive svarsfrekvensförbättring genom SMS-baserade NPS-undersökningar.

SMS-autentisering

Användning av SMS-tjänster för tvåfaktorsautentisering, engångslösenord, och verifieringstjänster för att öka säkerheten och skapa trygghet hos kunderna.

SMS-aviseringar

Möjlighet att skicka aviseringar via SMS.

SMS-marknadsföring för engagemang

Användning av SMS för att nå kunder direkt med specialerbjudanden, kampanjer, information om produktlanseringar, och för att genomföra kundundersökningar.

SMS-notifikationer

Möjlighet att skicka ut notifikationer med SMS.

Webb-interface för enklare utskick

Vi vill inte ha ett integrerat system utan vill kunna skicka snabbt och enkelt via webb-interface