Jämför Sveriges bästa affärssystem

Vilket ERP-system behöver ditt företag?

Låt inköpet av ert nya affärssystem, det så kallade ERP-systemet, ta lite tid. Kanske är det här det viktigaste av alla system att lägga lite extra kraft och energi på – eftersom det betyder oerhört mycket för ditt företag då det ska effektivisera era affärsprocesserna. Det är en så pass stor investering för företaget att det inte är något som ni bör göra utan att noggrant jämföra affärssystem, samt i förväg formulera era krav.

En viktig del i att välja ERP-system, är att leta efter de system som är branschanpassade. Hur ser er verksamhet ut idag? Vad är er vision? Om din leverantör kan er bransch, vet de också en del om framtiden och vad ni behöver för att kunna skala upp. Se på leverantören som er partner – en mycket viktig sådan. ERP-system är komplexa och kan integreras med befintliga system samt går att implementera i moduler. Din partner bör kunna branschanpassa lösningen och erbjuda er support och service i alla lägen. Sist men inte minst ska leverantören vara någon ni kan luta er mot under en lång tid framöver.

Det kan vara lätt att stirra sig blind på den senaste tekniken och de häftigaste funktionerna, men det viktiga för att göra ett smart och hållbart val är att tänka behov när ni jämför olika affärssystem. Vad behöver ni som ni inte har idag? Vilka delar ska ERP-systemet täcka? Orderhantering, inklusive all administration och ekonomi, bokföring, lagerhantering? Eller finns vissa delar ni själva vill göra? Passar tekniken ert nuvarande eller ska allt bytas ut? Hur snabbt går det att implementera systemet utan att störa verksamheten?

Gör en noggrann analys av ert dagsläge, målbild och behov. Redan klar? Låt BusinessWiths smarta jämförelseguide hjälpa er när ni letar affärssystem i Sverige.

Vad behöver jag veta om affärssystem?

Balans

XLent

Ett användarvänligt affärssystem som passar små- och stora företag. Innehåller flertal moduler som fokuserar på att effektivisera era administrativa processer.

Lär dig mer om Balans

Läs mer

Briljant

Briljant

Ett ekonomisystem som är skapat av ekonomer för företag som vill ha ordning och reda. Ett anpassningbart ekonomisystem som erbjuder både fakturering, bokföring, order & lager m.m.

Lär dig mer om Briljant

Läs mer

Dynamics 365

Microsoft

Ett komplett affärssystem som används inom många branscher. Dynamics 365 erbjuder många olika applikationer inom ERP. Microsfots CRM-system och Power BI är mycket populära applikationer.

Lär dig mer om Dynamics 365

Läs mer

Fortnox

Fortnox

En av Sveriges mest använda affärssystem för småföretag. Erbjuder ekonomisystem, bokföringsprogram, CRM, lönesystem m.m. Fortnox affärssystem är skapat för småföretag och används inom flera olika branscher.

Lär dig mer om Fortnox

Läs mer

GARP

Jeeves Informational Systems AB

Ett molnbaserat ERP-system för små- och medelstora företag inom distribution, retail, och tillverkning. Erbjuder ERP applikationer för inköp, ekonomi, tillverkning, lagerhantering m.m.

Lär dig mer om GARP

Läs mer

Innehåller olika ERP moduler som kan appliceras och anpassas kundens behov. Hogia är även en populär leverantör inom HR och lönesystem.

Lär dig mer om Hogia OpenBusiness

Läs mer

Ett branschanpassat affärssystem för distribution och tillverkande företag. Kan anpassas efter kundbehov och innehåller flera skalbara ERP applikationer.

Lär dig mer om Infor M3

Läs mer

Jeeves

Jeeves Informational Systems AB

Ett molnbaserat affärssystem som är inriktat till medelstora företag i Sverige. Erbjuder både systemflexiblitet och en mobillösning så att du kan få tillgång till ditt ERP vart du än befinner dig.

Lär dig mer om Jeeves

Läs mer

Monitor ERP

Monitor ERP

Ett affärssystem med inriktning mot tillverkande företag. Monitor ERP har applikationer för att kunna optimera tillverkningen och produktionsplaneringen. Har sitt huvudsäte i Sverige.

Lär dig mer om Monitor ERP

Läs mer

Netsuite

Oracle

Ett globalt affärssystem som används av företag inom många olika branscher. Ett välkänt ERP system som erbjuder moduler för att effektivisera och ge insikt i affärsproceserna. Passar alla företagsstorlekar.

Lär dig mer om Netsuite

Läs mer

Pyramid

Unikum

Ett affärssystem som kan branschanpassas efter många branschers behov. Innehåller allt från CRM till redovisning och lagerhantering. Passar till alla företagsstorlekar.

Lär dig mer om Pyramid

Läs mer

SAP

SAP

En av världens största leverantörer inom ERP-system. Erbjuder ett brett produksortiment där man som kund kan få systemstöd från HR till projekthantering. Affärsystemet är anpassningsbart.

Lär dig mer om SAP

Läs mer

SoftOne Go

Softone

Softone ERP system har moduler inom lönehantering, ekonomi, försäljning, bemanning, projekt och tid. Affärsystemet kan branschanpassas, och fokus ligger på de nordiska marknaderna.

Lär dig mer om SoftOne Go

Läs mer

Specter

Specter (Visma)

Ett webbaserat ERP system som fokuserar på att förbättra kunders E-handel. Affärssystemet passar bra med omnikanaler och hjälpe dig med effektiv hantering av lager, order och inköp.

Lär dig mer om Specter

Läs mer

Unit4

Unit4

Ett flexibelt ERP-system med moduler inom HR, ekonomi, inköp m.m. Populärt inom tjänstesektorn och offentlig sektorn

Lär dig mer om Unit4

Läs mer

En av de största nordiska leverantörer inom affärssystem. Innehåller flera ERP moduler som kan användas inom många olika branscher.

Lär dig mer om Visma.net ERP

Läs mer

Xledger

XLedger

Ett ERP-system som fokuserar på att automatisera processerna, få tillgång till skalbara moduler och analysverktyg (BI-verktyg) för att få bättre insikt i sina affärsprocesser.

Lär dig mer om Xledger

Läs mer

Vad skall jag kräva av ERP-systemet?

Självklart kan man skriva en lång lista på allt som du ska kräva av ditt ERP-system. Men något som du inte ska underskatta är: support och service. Två mycket viktiga faktorer för att känna sig lugn och trygg med att affärssystemet fungerar utan komplikationer. Och eftersom det är ett omfattande system som egentligen betyder allt för verksamheten – bör du och ditt företag kräva av er leverantör att de kan erbjuda ett bra support- och underhållsavtal, som även följer de lagar och regler som finns. Er leverantör ska alltid sätta er som kund först och erbjuda er service, support och utbildning när ni behöver det.

Var därför några med att fråga er tilltänkta ERP-leverantör hur deras support och underhåll ser ut, vad de har för slags jourservice och vad de erbjuder för stöd för att ni ska kunna arbeta så effektivt som möjligt. Syftet är att inleda ett långsiktigt samarbete – med målet att ni alltid känna ”affärssystemsglädje” och kunna fokusera framåt.