HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa affärssystem

Vilket ERP-system behöver ditt företag?

Låt inköpet av ert nya affärssystem, det så kallade ERP-systemet, ta lite tid. Kanske är det här det viktigaste av alla system att lägga lite extra kraft och energi på - eftersom det betyder oerhört mycket för ditt företag då det ska effektivisera era affärsprocesserna. Det är en så pass stor investering för företaget att det inte är något som ni bör göra utan att noggrant jämföra affärssystem, samt i förväg formulera era krav.

En viktig del i att välja affärssystem, är att leta efter de system som är branschanpassade. Hur ser er verksamhet ut idag? Vad är er vision? Om din leverantör kan er bransch, vet de också en del om framtiden och vad ni behöver för att kunna skala upp. Se på leverantören som er partner – en mycket viktig sådan. Affärssystem är komplexa och kan integreras med befintliga system samt går att implementera i moduler. Din partner bör kunna branschanpassa lösningen och erbjuda er support och service i alla lägen. Sist men inte minst ska leverantören vara någon ni kan luta er mot under en lång tid framöver.

Det kan vara lätt att stirra sig blind på den senaste tekniken och de häftigaste funktionerna, men det viktiga för att göra ett smart och hållbart val är att tänka behov när ni jämför olika affärssystem. Vad behöver ni som ni inte har idag? Vilka delar ska affärssystemet täcka? Orderhantering, inklusive all administration och ekonomi, bokföring, lagerhantering? Eller finns vissa delar ni själva vill göra? Passar tekniken ert nuvarande eller ska allt bytas ut? Hur snabbt går det att implementera systemet utan att störa verksamheten? Jämför och välj system här hos oss på BusinessWith.

Vilka affärssystem finns på svenska marknaden?

Affärssystem är den mest omfattande systemkategorin på svenska marknaden. Det finns mer än 60 olika leverantörer inom affärssystem och ERP. Eftersom det finns så många alternativ så är det många som riktar in sig i olika sektorer eller branscher såsom tillverkning, retail, tjänstesektorn med flera. Många leverantörer vill definiera sitt system som ett affärssystem men i själva verket är mer inriktat mot andra systemkategorier. För att jämföra med rätt alternativ och hitta det bästa affärssystemet till din verksamhet så är det viktigt att veta varför man skall ha ett affärssystem från början!

Gör en noggrann analys av ert dagsläge, målbild och behov. Redan klar? Låt BusinessWiths smarta jämförelseguide hjälpa er när ni letar affärssystem i Sverige. Jämför och välj – direkt hos oss.

Vad behöver jag veta om affärssystem?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 35 olika Affärssystem

Netsuite

NetSuite

Oracle NetSuite

Det första och sista ERP du kommer att behöva. Den främsta ERP plattformen i molnet för små till medelstora, växande och multinationella företag.

Lär dig mer om NetSuite

Webbsida
Sage X3

Sage X3

Systemstöd

Sage X3 – ett internationellt, modernt affärssystem anpassat till den svenska och nordiska marknaden. Utvecklat för industriföretag, koncerner och branscher där logistik och produktion är kärnverksamhet. Ett webbaserat, mobilt affärssystem som idag används i +80 länder med kraftfulla funktioner för att utveckla och driva din verksamhet snabbare, enklare och med mer flexibilitet.

Lär dig mer om Sage X3

Webbsida

Varför Tietoevry? Vi är ett globalt team som har jobbat med Microsoft i över 20 år med lokal förankring i Norden. Vi har en bred bransch erfarenhet inom alla delar i Microsofts plattform. Vår styrka är att kunna uttnyttja global kompetens att behålla systemet så mycket standard som möjligt. Vad är Microsoft Dynamics Finance and operations? D365 Finance and operations är en sann molnlösning me...

Lär dig mer om Dynamics 365 Finance & Operations

Webbsida

Deltek är en ledande global leverantör av software och lösningar för projektbaserade verksamheter, såsom arkitekter, teknikkonsulter, IT-konsulter, management-konsulter, advokater och forskning för att nämna några. Deltek Maconomy är en effektiv, projektcentrerad ERP-lösning som maximerar användarnas produktivitet genom bransch- och rollspecifik funktionalitet. Det gör att din verksamhet upplever ...

Lär dig mer om Deltek Maconomy

Webbsida
Visma eEkonomi

Visma Spcs

Visma Spcs

Visma Spcs finns för att förenkla allt det ekonomiska för småföretaget – med lättbegripliga och självkörande ekonomisystem som gör det mesta av jobbet åt dig. Så att du kan fokusera på din passion och samtidigt ha full kontroll. Hos oss hittar du bland annat bokföringsprogram, löneprogram, tidrapporteringssystem och projekthanteringsverktyg.

Lär dig mer om Visma Spcs

Webbsida

Multisoft levererar webbaserade systemlösningar som anpassas utifrån din verksamhet. För verksamheter som vill spara resurser till värdeskapande arbete, hjälper Multisoft att automatisera bort onödig administration och dubbelarbete. Istället ersätts det av en automatiserad systemlösning som kan integrera mot befintliga och nya system - enkelt och snabbt. Berätta om dina verksamhetsbehov!

Lär dig mer om Multisoft - ERP

Webbsida
Jeeves

Jeeves

Jeeves

Jeeves ERP är ett molnbaserat affärssystem för medelstora tillverkande och distribuerande företag. Affärssystemet är anpassningsbart och håller ihop allt ifrån tillverkning, logistik, ekonomi, redovisning, försäljning till dina produkter, serviceärenden och projekt.

Lär dig mer om Jeeves

Webbsida
Visma.net

Visma.net

Visma Software

Automatisera och jobba smartare. Visma.net är ett modernt affärssystem byggt i molnet för företag som bestämt sig för att jobba mer digitalt. Enkelt att jobba i, lätt att komma igång och hög flexibilitet.

Lär dig mer om Visma.net

Webbsida

iFenix är ett modernt och molnbaserat affärssystem som utvecklats för att tillgodose morgondagens krav i både fysisk och digital handel. iFenix affärssystem passar lika bra för växande små och medelstora företag som det passar kompletta butikskedjor. iFenix är ett framtidssäkert och helintegrerat system som inte kräver konsulter och långa startsträckor för att komma igång med.

Lär dig mer om iFenix affärssystem

Webbsida
24SevenOffice

24SevenOffice

24SevenOffice

24SevenOffice är affärssystem som låter dig samla alla kärnprocesserna inom ekonomi och bokföring, leverantörsfakturaflöde med AI-stöd, fakturering, CRM, projekthantering, MPS, tidrapportering och lön på ett ställe. Vi har ett öppet API vilket möjliggör för en effekivare och automatiserad arbetsdag genom att verksamhetensystem är integrerade.

Lär dig mer om 24SevenOffice

Läs mer
Lucid ERP

Lucid ERP

Lucid ERP

Slipp stora och krångliga affärssystem. LucidERP är det enkla och heltäckande verktyget med allt från tidrapporter till fakturering och automatiserad bokföring För: Konsulter | Rådgivare | Revisorer | Jurister | Arkitekter | Bemanning

Lär dig mer om Lucid ERP

Läs mer
Monitor ERP

Monitor ERP

Monitor ERP

Ett affärssystem med inriktning mot tillverkande företag. Monitor ERP har applikationer för att kunna optimera tillverkningen och produktionsplaneringen. Har sitt huvudsäte i Sverige.

Lär dig mer om Monitor ERP

Läs mer
Pyramid

Pyramid

Unikum

Ett affärssystem som kan branschanpassas efter många branschers behov. Innehåller allt från CRM till redovisning och lagerhantering. Passar till alla företagsstorlekar.

Lär dig mer om Pyramid

Läs mer

En lösning som stödjer växande verksamheter samtidigt som god service kan genomföras mot kund. Sammansvetsa alla affärsfunktionaliteter med IFS affärssystem och skapa en heltäckande lösning för finans, supply chain, HR och CRM med detta molnbaserade verktyg. Analysera dåtiden och förutse framtiden med smata funktioner för analyser och prognoser och följ verksamheten i real-tid för att snabbt kunna...

Lär dig mer om IFS ERP

Läs mer
Rambase

Rambase

Rambase

Ett webbaserat system byggd på moduler för en så bra anpassning som möjligt till användarens behov. En lösning som fungerar både för småföretag och storföretag, och har även erbjudanden för start-ups.

Lär dig mer om Rambase

Läs mer
Monday

Monday

Monday

En molnbaserad plattform för att hantera alla projekt, stora som små. Monday erbjuder en totallösning för att behandla projekten med hjälp av funktioner som Ganttscheman och Kanban.

Lär dig mer om Monday

Läs mer
Odoo

Odoo

Odoo

Med Odoo får ni en modern digital mjukvara som låter er integrera alla uppgifter i ett system. Odoo går att anpassa med i princip vilka appar som helst och det är deras specialitet.

Lär dig mer om Odoo

Läs mer

Tietoevry är en Microsoft Partner med den högsta partnerklassificeringen - Microsoft Cloud Solution Partner. Vi är experter inom Microsofts affärsapplikationer - Dynamics 365. Dynamics 365 Business Central är en modern, molnbaserad affärssystemslösning för små och medelstora företag, koncerner och organisationer som vill uppnå en hög grad av automatisering och effektivisering av sina affärsproces...

Lär dig mer om Dynamics 365 Business Central

Webbsida

HiCore Business – Affärssystem för grossister HiCore erbjuder för dig som grossist lagerhantering och lättarbetad kundorder med faktureringsalternativ som, del-, eller samlingsfaktura. I HiCore kan du även skapa offerter, använda flera prislistor och får ett effektivt stöd för inköp. Helt integrerat med ditt ekonomisystem som exempelvis Fortnox.

Lär dig mer om HiCore Business

Webbsida

Ett användarvänligt system som kan anpassas efter användarens behov i form av valmöjligheter av moduler till ekonomisystemet. Verktyget kan hantera autogiro och är smidigt för ekonomiska redovisingar.

Lär dig mer om Briljant Ekonomisystem

Läs mer

En global HCM-aktör som har funktioner för hela anställningslivscykeln. Talent, Core HR, lön, förmåner m.m.

Lär dig mer om Workday HCM

Läs mer
Intelliplan

Intelliplan

Intelliplan

Intelliplan är ett flexibelt ATS system med goda möjligheter till integrationer mot parter med marknadsledande positioner. Funktioner för referenshantering direkt i systemet samt analys av statistik för ansökningsprocessen gör detta till ett effektivt system att använda vid rekrytering av anställda.

Lär dig mer om Intelliplan

Läs mer
Oden

Oden

Chas Visual Management

Oden kombinerar kraftfullt verktyg för rekrytering, försäljning, HR, CRM, finansiell översikt och tidsrapportering till en unik end-to-end business intelligence-svit som hjälper ditt företag att fatta bättre datadrivna beslut, i molnet eller on-premise. Alla verktyg i Oden är integrerade och pratar med varandra så du slipper exportera och importera, kopiera och klistra in för att få saker att fung...

Lär dig mer om Oden

Läs mer

Heltäckande affärsystemslösning som täcker majoriteten av företagets behov. Beroende på hur omfattande lösning som krävs kan moduler adderas till systemet och skapa en fullskalig lösning för hantering av personal, produktion, risker och analyser. Engagera arbetsstyrkan, manövrera produktionen, minimera riskerna och analysera resultaten för att hitta förbättringsåtgärder med hjälp av Epicor Kinetic...

Lär dig mer om Epicor Kinetic

Läs mer
Unit4

Unit4

UNIT4

Ett flexibelt ERP-system med moduler inom HR, ekonomi, inköp m.m. Populärt inom tjänstesektorn och offentlig sektorn

Lär dig mer om Unit4

Läs mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger är ett 100% molnbaserat affärssystem - utvecklat i och för molnet som en äkta SaaS lösning. Deras största fokus ligger på automatisering, insikt och skalbarhet för att hjälpa sina kunder att ha full koll på sin verksamhet – var som helst, när som helst. Deras true cloud affärssystem är användarvänligt, anpassningsbart och modernt, och hjälper företag runt hela världen att effektivisera sin...

Lär dig mer om Xledger

Läs mer
SoftOne Go

SoftOne Go

SoftOne

Softone ERP system har moduler inom lönehantering, ekonomi, försäljning, bemanning, projekt och tid. Affärsystemet kan branschanpassas, och fokus ligger på de nordiska marknaderna.

Lär dig mer om SoftOne Go

Läs mer
GARP

GARP

Jeeves

Ett molnbaserat ERP-system för små- och medelstora företag inom distribution, retail, och tillverkning. Erbjuder ERP applikationer för inköp, ekonomi, tillverkning, lagerhantering m.m.

Lär dig mer om GARP

Läs mer
Iptor ERP

Iptor ERP

Iptor Sweden AB

Iptor ERP arbetar för att minska avståndet mellan planeringen och utförandet inom företaget och därmed bidra till en produktiv verksamhet. Detta affärsystem är en lösning för producerande företag, financiella organisationer och företag inom supply chain och logistik. Skaffa full kontroll över personal, kapital, produktion, information och material med hjälp av denna smarta lösning och timea det me...

Lär dig mer om Iptor ERP

Läs mer
Balans

Balans

XLent

Ett användarvänligt affärssystem som passar små- och stora företag. Innehåller flertal moduler som fokuserar på att effektivisera era administrativa processer.

Lär dig mer om Balans

Läs mer
Workify

Workifyapp

Workify Sverige AB

För små och medelstora Åkerier som vill förenkla sin arbetsledning och administration. Digitalisera ditt informationsflöde; Kundorder, Kapacitetsplanering, Arbetsledning, Återrapportering och Fakturering för bättre likviditet och mindre pappersarbete.

Lär dig mer om Workifyapp

Läs mer

Innehåller olika ERP moduler som kan appliceras och anpassas kundens behov. Hogia är även en populär leverantör inom HR och lönesystem.

Lär dig mer om Hogia OpenBusiness

Läs mer

Ett branschanpassat affärssystem för distribution och tillverkande företag. Kan anpassas efter kundbehov och innehåller flera skalbara ERP applikationer.

Lär dig mer om Infor M3

Läs mer
SAP

SAP

SAP

En av världens största leverantörer inom ERP-system. Erbjuder ett brett produksortiment där man som kund kan få systemstöd från HR till projekthantering. Affärsystemet är anpassningsbart.

Lär dig mer om SAP

Läs mer
Specter

Specter

Specter

Ett webbaserat ERP system som fokuserar på att förbättra kunders E-handel. Affärssystemet passar bra med omnikanaler och hjälpe dig med effektiv hantering av lager, order och inköp.

Lär dig mer om Specter

Läs mer

Vad ska jag kräva av affärssystemet?

Självklart kan man skriva en lång lista på allt som du ska kräva av ditt ERP-system. Men något som du inte ska underskatta är: support och service. Två mycket viktiga faktorer för att känna sig lugn och trygg med att affärssystemet fungerar utan komplikationer. Och eftersom det är ett omfattande system som egentligen betyder allt för verksamheten – bör du och ditt företag kräva av er leverantör att de kan erbjuda ett bra support- och underhållsavtal, som även följer de lagar och regler som finns. Er leverantör ska alltid sätta er som kund först och erbjuda er service, support och utbildning när ni behöver det.

Var därför några med att fråga er tilltänkta ERP-leverantör hur deras support och underhåll ser ut, vad de har för slags jourservice och vad de erbjuder för stöd för att ni ska kunna arbeta så effektivt som möjligt. Syftet är att inleda ett långsiktigt samarbete – med målet att ni alltid känna ”affärssystemsglädje” och kunna fokusera framåt.

Beskrivning av affärssystemsfunktioner

CRM

En funktion som har mer kommit på senare tid. Inte en själklarhet i många ERP då systemmarknaden erbjuder många alternativ till CRM-system

Ekonomi

En av de vanligaste förekommande moduler i ett affärsystem. Ekonomidata och ekonomisk nformation är en naturlig del i ett ERP för att kunna hantera redovisning, bokföring, affärsdata etc.

HRM

Precis som CRM så är inte HRM-moduenl ett måste för många företag då personaldatan finns i ett separat HR-system. Dock så är det väldigt bekvämt att ha HR i ett ERP-system.

Inköp

En modul som erbjuds av många affärssystem, speciellt de som är intriktade mot tillverkande företag

Lager och Logistik

I branschanpassade affärsystem så är mycket fokus på att kunna hantera försörjningskedjan. Vilket menas inköp, tillverkning, lagerhantering, m.m.

Orderhantering

Hanterar viktig data gällande kundorder. En uppskattad funktionalitet i ett ERP-system

Projekthantering

En vanlig förekommande modul som är uppskattad av många företag. Häjlper till med tidsplanering, resurshantering etc.

Redovisning

En mycket vanlig förekommande funktionalitet i ett ERP-system.