HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa prognosverktyg

Varför ska jag investera i ett prognosverktyg?

Prognoser är ofta avgörande för den som vill driva en effektiv och framgångsrik verksamhet, nästan oavsett i vilken bransch som företaget verkar. Tack vare prognoser är det möjligt att fatta beslut om inköp, rekryteringar och satsningar, och vara redo för olika typer av händelser och scenarier.

Ett prognosverktyg ger ett antagande om hur framtiden kan komma att se ut, baserat på bland annat historiska data och mönster samt trender och konkurrens där ni verkar.

Vilket prognosverktyg som är bäst just för er verksamhet beror på vad ni har för behov. En bra start är att inventera behoven innan ni jämför verktyg för prognoser. Hur stort är ert företag? Vilken bransch verkar ni i? Vad har ni för mål med verksamheten?

Vi på BusinessWith har lång erfarenhet av att stötta företag i valet av rätt prognosverktyg. Med vår jämförelsetjänst kan du få en bild av de alternativ som erbjuds på marknaden.

Hur fungerar verktyg för budgetprognoser?

Många väljer att satsa på verktyg för budgetprognoser. Excel och Sheets är kära vänner för många företagare, och det är vanligt med hemmasnickrade eller modifierade professionella mallar för att såväl hålla koll på nuläget som förutspå framtiden. Men marknaden erbjuder många andra budgetprognosverktyg.

Många program för att hantera budgetprocesser finns i molnet och flyter sömlöst mellan olika enheter och användare. Budgetprognoserna uppdateras i realtid, vilket gör det möjligt att följa flödet på ett enkelt sätt.

Oavsett om företaget är litet eller stort, är det klokt att investera i ett verktyg för prognoser. Det hjälper dig och er att planera för framtiden. BusinessWith hjälper er att välja det bästa prognosverktyget just för er. Välkomna att filtrera och jämföra på en gång.

Så hittar du det bästa prognosverktyget

Lista på 8 olika Prognosverktyg

Sortera på
Axiom

Axiom

Syntellis

Axiom hjälper företag spara tid inom budgetering och ekonomisk planering. Få en överblick över kommande utgifter och intäkter som har väsentlig betydelse på företagets framtid. Analysera nyckeltal, jämför budgetar med föregående år och mycket mer. Hantera och skapa det synfält som passar dig bäst.

Lär dig mer om Axiom

Läs mer
Bizview

Bizview

insightsoftware

Bizview är ett användarvänligt, molnbaserat budget- och prognosverktyg för företag och organisationer. Skapa välanalyserade strategier för ditt företag och planera er ekonomi. Skapa och hantera budgetar för enklare process vid planering. Bizview är lätt integrerat system som inte kräver extern hjälp.

Lär dig mer om Bizview

Läs mer
Effectplan

Effectplan

House of Control

Effectplan låter kommuner och företag automatisera budget- och prognosprocesen. Budgetera från hela organsiationen till individnivå inom ett system som är helt molnbaserat och uppdateras i real-tid. Med ständigt uppdaterade siffror underlättas arbetet inom finansiell styrning och öppnar möjligheten att planera in budgetar år i förväg.

Lär dig mer om Effectplan

Läs mer
Jedox

Jedox

Jedox

Jedox är ett lätthanterat budget, prognos och planneringsystem för företag och myndigheter. Samarbeta med budgetar och planering för ett mer pricksäkert resultat. Automatisera återkommande händelser i din budget så systemet gör det åt dig, se kassa flöde och framtida inkomster samt utgifter.

Lär dig mer om Jedox

Läs mer
Jirav

Jirav

Jirav

Planera snabbare och smartare med Jirav. Lösningen hjälper dig se över budgetar, er ekonomiska status och de mål och planer som är på gång runt om i företaget. Baserat på tidigare affärsbelut hjälper Jirav dig att skapa en välgrundad analys i tidigare angivna siffror för en bättre ekonomisk planering och bättre förutsägbarhet.

Lär dig mer om Jirav

Läs mer

Ett fullt integrerbart BI-verktyg som möjliggör molnbaserad dataanalys där man kan snabbt få fram ad hoc rapporter som enkelt kan delas med andra användare.

Lär dig mer om OneStopReporting

Läs mer
Planful

Planful

Planful

Planful är en modern lösning för små och stora företag. Skapa och designa din egen vy och håll dig uppdaterad på nyckeltal, budgetar och planering inom företaget. Planful erbjuder en lätthanterad, användarvänlig och webbaserat verktyg för att ta nästa steg i din finansiella styrning.

Lär dig mer om Planful

Läs mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger är ett 100% molnbaserat affärssystem - utvecklat i och för molnet som en äkta SaaS lösning. Deras största fokus ligger på automatisering, insikt och skalbarhet för att hjälpa sina kunder att ha full koll på sin verksamhet – var som helst, när som helst. Deras true cloud affärssystem är användarvänligt, anpassningsbart och modernt, och hjälper företag runt hela världen att effektivisera sin...

Lär dig mer om Xledger

Läs mer

Så hittar du det bästa prognosverktyget

Det är en utmaning att hitta det bästa prognosverktyget. Börja med att definiera era behov, och jämför därefter verktygen online.

Vilken bransch verkar ni i? Vilken typ av prognoser behöver ni? Hur många är ni som ska använda prognoserna? Hur ser era ekonomiska förutsättningar ut och hur mycket tid har ni för att analysera och använda prognoserna? Det är inte positivt för någon att sitta med ett för omfattande material - se till att anpassa resultaten efter er verklighet.

En annan viktig faktor värd att fundera över är hur användarvänligt verktyget är. Vilka i personalen ska använda det? Har de god teknisk kompetens eller behöver analyserna serveras på ett enkelt sätt? Kanske behöver ni omfattande support, eller ingen alls?

Vi på BusinessWith erbjuder en jämförelsetjänst där du kan hitta det bästa prognosverktyget just för er. Varsågod att filtrera och jämföra.