HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa CRM för fältsäljare

CRM-system & säljstöd

Ett CRM-systems syfte är att verka som säljstöd för företaget. Det hela går ut på att kunna hantera försäljningsprocessen på ett så effektivt sätt som möjligt. CRM-systemet, alltså custom relations management-systemet, hjälper er att behålla era befintliga kunder, men används också för att hitta nya kunder, spåra försäljningen och för att hantera de olika säljkontona. Allt för att få kontroll över vad man säljer, till vem, och hur man ska göra för att sälja ännu mer produkter och tjänster. För säljavdelningen betyder CRM-systemets olika delar, som exempelvis prospekteringsverktyget, att man har ett smart säljstöd, kan analysera kunddata och kategorisera både prospekts och kunder. För en fältsäljare är tillgänglighet och flexibilitet två viktiga parametrar när man använder CRM på fältet.

På marknaden idag finns en mängd olika CRM-system. Ett bra tips vid val av system är att låta säljarna själva få vara med och utvärdera de olika systemen och dess funktioner. Ert val av system beror på vilken budget min har, vad ni vill förbättra i er nuvarande försäljning samt om ni till exempel vill att systemet ska vara molnbaserat (en Saas-lösning) eller om ni hellre ser att ni har systemet på den egna servern. Vill ni skräddarsy in i minsta detalj eller räcker det att säljstödsystemet är branschanpassat?

BusinessWiths jämförelsetjänst hjälper er bland annat att filtrera på leverantörer som har funktioner som e-postkampanjer, prospekthantering eller mer avancerade som exempelvis marketing automation och säljtavla. Ta hjälp av vår smarta filterfunktion för att hitta det eller de system som är bäst lämpade för era mål och förväntningar.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 15 olika CRM för fältsäljare

Salesforce är en världsledande CRM-plattform som älskas världen över. Här hanterar ni alla typer av kundnära processer, samtidigt som ni får ett användarvänligt och skalbart system. Releye är en engagerad och erfaren Salesforce-partner som ser till ni når er fulla potential i plattformen.

Lär dig mer om Salesforce

Webbsida
efficy-logo

efficy

Efficy

Allt du behöver för att driva tillväxt i ett enkelt men kraftfullt CRM. Effektivisera dina processer, bygg livslånga kundrelationer och öka din försäljning. Vårt system kan anpassas helt efter dina unika behov och skalas i takt med din tillväxt. 100 % europeisk och GDPR-kompatibel. Effektivitet på ett enkelt sätt.

Lär dig mer om efficy

Webbsida
SuperOffice CRM

SuperOffice CRM

SuperOffice

SuperOffice är din Nordiska CRM leverantör och tillväxtplattform. Med alla standardapplikationer anslutna till samma kundbas kombinerar SuperOffice CRM alla dina kundorienterade processer – försäljning, marknadsföring och kundservice i en gemensam teknikstack.​

Lär dig mer om SuperOffice CRM

Webbsida
Lime GO

Lime GO

Lime Technologies

Lime Go är det webbaserade CRM-systemet för säljare och säljchefer som vill jobba mer datadrivet i ert sälj. Med hela Nordens företag i en integrerad databas från start och smarta filter hittar du enkelt nya kunder. Skapa ringlistor utifrån hundratals kriterier och jobba strukturerat med pipeline management för att stänga affären snabbare. Kom igång snabbt med Lime Go idag!

Lär dig mer om Lime GO

Webbsida

Genero Sales är ett säljstödssystem för företag med fältsäljare som bearbetar dagligvaruhandel, storhushåll och fackhandel. Idag har vi över 2 000 användare i 14 länder. Genero Sales är allt ni behöver för att stödja hela säljprocessen – från planering till uppföljning. Säljsystemet hjälper säljarna att planera sina dagar och bli mer relevanta och effektiva i butikerna, samtidigt som försäljningsc...

Lär dig mer om Genero Sales

Läs mer
Pepperi

Pepperi

Pepperi

Pepperi underlättar säljprocessen mellan företag och kundrelationen. Leverera personlig service till alla med detta omnikanalssystem där alla kundinteraktioner sammanställs i systemet. Detta är ett användarvänligt system som är helt webb- och molnbaserat för storföretag inom varuhandeln.

Lär dig mer om Pepperi

Läs mer
Kapture

Kapture

Kapture

Har din verksamhet mycket säljare ute på språng? Här finns lösningen för dig. Kapture erbjuder ett heltäckande CRM-system för er som jobbar på fältet. Hantera personal, alla leads och håll ett öga på försäljningsiffrorna. Hjälp nuvarande kunder och befintliga kunder med bästa möjliga kundservice och se din pipeline för kommande event och försäljningar.

Lär dig mer om Kapture

Läs mer
SalesRabbit

SalesRabbit

SalesRabbit

SalesRabbit är ett sälstödssystem för enskilda fältsäljare. Om din verksamhet arbetar utanför affärslokalerna kan det bli svårt hantera och registera kunder som man vanligtvis hade gjort på kontoret. Nu finns lösningen på detta problem. Systemet tillhanda håller en handfull användbara funktioner som effektiviserar försäljningen genom att ta del av data för att maximera chansen att sälja.

Lär dig mer om SalesRabbit

Läs mer
FieldCircle

FieldCircle

Fieldcircle

Fieldcircle hjälper säljare med hela hanteringsprocessen av nya och befintliga kunder. Hantera resurser, leads, ärenden och fakturering i samma system. Skapa och följ loggar gjort på kunder och tilldela dem till medarbetare. I detta lätthanterade CRM-system för fältsäljare erbjuds möjligheten för kunden att godkänna nya beslut i systemet för en smidigare försäljningsprocess.

Lär dig mer om FieldCircle

Läs mer

Field Sales Software av Veloxy är optimerat för säljare med många enskilda kunder på olika geografiska plaster. Detta lätthanterade system hjälper till med ruttplanering, kundhantering och kundrelationer. Hantera hela försäljningen utanför kontoret, från start till slut. Hantera kunder i ett internt system för att snabbt få en överblick över hur stor potential det finns hos den enskilda kunden.

Lär dig mer om Field Sales Software

Läs mer
Outfield

Outfield

Outfield

Hantera fätlmarknadsföring pch försäljningen i ett molnbaserat system med användarvänlighet i fokus. Systemet hjälper fältsäljare med ruttplanering mellan kunder, samla information för att förbättra realtioner och markandsföring på plats. Exportera ut data till andra i organisationen och analysera markanden för bättre affärsinsikter.

Lär dig mer om Outfield

Läs mer
Argus

Argus

Vitec Nordman

Argus är framtaget för säljare inom dagligvaruhandeln, servicehandel och byggmarknader. Hantera kommande besök, försäljningar till varje enskild butik och se över kampanjer som görs på plats. Detta CRM-verktyg för fältsäljare är molnbaserat och kan hanteras via app med eller utan internet uppkoppling. Dela informationen med medarbetare för vidare utvärdering och analys.

Lär dig mer om Argus

Läs mer
Repsly

Repsly

Repsly

Repsly har en lösning för hantering av försäljningen av egna produkter i andra lokaler. Detta lätthanterade system hjälper producenter att få överklick över sin produkt ute på fältet och hur försäljningen går. Hantera kunder för prospektera potensiella samt analysera vilken marknadsföring som når din målgrupp.

Lär dig mer om Repsly

Läs mer
Spotio

Spotio

Spotio

Spotio är ett system för säljare utanför affärslokalen. Verktyget möjliggör för säljaren att kunna ta del och sprida information om kundrelationer och pågågende ärenden i ett monbaserat försäljningssystem.

Lär dig mer om Spotio

Läs mer
FieldWork

FieldWork

Anstar Products

Fieldwork hjälper stora som småföretag med kundrelationer både på arbetsplasten men även utanför affärslokalerna. Detta CRM-system hjälper små- och storföretagare automatisera sina verksamheter. Sätt upp schemalagda påminnelser för kunder som ska boka en återkommande tid eller betala en faktura. Hantera kunder automatiskt i mobilen.

Lär dig mer om FieldWork

Läs mer

Vilka säljstödsystem

Det finns ett antal urvalskriterier som du bör ta i beaktande när du skall välja säljstöd och CRM-system för fältsäljare. På BusinessWith rekommenderar vi att du går igenom de funktioner du vill ha och funderar över vad ni vill ni få ut av CRM-systemet. Här gäller det också att hitta en leverantör som gör er implementation så smidig som möjlig och att ni kan integrera de bitar ni behöver. Vad finns det för integrationskapacitet och möjligheter? Behöver ni avancerade funktioner, såsom en säljtavla eller möjlighet till marketing automation? Vill ni integrera ert CRM-system med er kalender, för att skicka ut inbjudningar?

Användarvänlighet är A och O när det gäller alla typer av system, särskilt för dem som jobbar ute på fältet. Datasäkerheten är också otroligt viktig, då ni kommer att ha enormt värdefull och kritisk data i ert CRM-system. Hur lagras denna data? Det är en god fråga att ställa till den leverantör som ni är nyfiken på att ta in.

De molnbaserade CRM-systemen blir allt mer vanliga - även detta något som ni bör ta med i er urvalsprocess. Vill ni ha allt i molnet? Det finns för- och nackdelar både med att ha allt på egen server eller allt i molnet. Fråga gärna er IT-avdelning vad de tycker innan du börjar fundera på ditt val av CRM.

Vill du ha ännu fler tips och råd kring CRM-system? BusinessWiths jämförelsetjänst hjälper er att filtrera, jämföra och välja det CRM-system som passar er.

Budgetprognos

Baserat på försäljning, arbetade timmar och andra utlägg kan systemet förutse ungefärligt resultat. Ger en överblick på hur säljarna ligger till i säjlmål och budget för mera insikt i företagets framtid.

Datatransfereringar

Exportera och importera data från andra program eller scanna in dokument och lägg i appen. Detta skapar möjligheten att spara tid och lättare sköta i uppgifter som bokföring etc.

Hantera leads

Hantera pågående försäljning och få en överklick över kunder som varit i kontakt med din verksamhet tidigare. Analysera vilka möjliga kunder som finns och hur mycket de vet om din verksamhet.

Interaktionsspårning

Spåra hur interaktionen med kunder har varit tidigare genom att logga anteckningar och göra markeringar för att lättare överblicka om kunden tidigare varit i kontakt med säljare.

Kundsignering på fält

Kunden och säljaren kan göra digitala signeringar för att ingå nya avtal. En funktion som ger extra smidighet på plats.

Personliga profiler

Ger dina medarbetare enskilda profiler och dela in dem i team. Överklicka hur varje medarbetare sköter sin försäljning samt resultat.

Territorium hantering

Gör geografiska avgränsningar och dela upp dem inom arbetslaget. Tilldela specifika arbetsuppgifter och för anteckningar baserat på platsen.