HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Skapa webbutik – jämför lösningar & leverantörer

Vilken webbshop passar bäst för ditt företag?

Webbshop, e-handel, webbutik. Oavsett vad du kallar det, är vi glada att du satsar på onlinehandel och vill skapa webbutik – något av det roligaste som finns. Vi på BusinessWith har stor erfarenhet av onlinebaserade system och verktyg och vill gärna guida dig i valet av webbshop (webbsidebyggare). Priset är ofta en avgörande faktor, och du bör noga se över kringkostnaderna, men det är långt ifrån det enda att ta hänsyn till. Längre ner på den här sidan listar vi fler saker du bör tänka på när du fattar ditt beslut om e-butik.

Utöver teknik finns det några saker du bör fundera över för att optimera din webbutik. Du vet säkert redan vad du vill sälja, men har du gjort en marknadsanalys? Vad vet du om målgruppen? Hur ser köpbeteendet ut? Gör ordentlig research och spana gärna in konkurrenterna innan du skapar webshop. Lär av deras misstag och av sådant de gör rätt. Och du, glöm inte att göra en enkel affärsplan. Det är skönt att ha en grund att stå på.

Sist men inte minst: Utan trafik, ingen försäljning. SEO och annonsering på Google och i sociala medier kan vara svårt och tidskrävande, beroende på vilka förkunskaper du har. Överväg att gå en kurs eller att anlita experter. Fokusera på det du själv brinner för och är bäst på - det kan ta dig långt.

Vi på BusinessWith hjälper dig i valet av e-handel så du kan skapa webbutik. Här på vår sajt kan du hitta den bästa webbshopen för ditt företag. Du kan jämföra olika alternativ till webbshopar och e-handelsverktyg och läsa omdömen. Ta god tid på dig och gör gärna en analys av dina behov innan du sätter igång. Lycka till i ditt köp av webbshop för just ditt företag.

7 faktorer som påverkar valet av webbshop

Lista på 24 olika Webshop

Sortera på
Shopify

Shopify

Shopify

Shopify riktar sig till midre och medelstora bolag som söker ett lättanvänt e-handelssystem. Som användare får du tillgång till funktioner som Kundsegmentering,sökordspotimering och stafflade priser.

Lär dig mer om Shopify

Läs mer
Wix

Wix

Wix

En e-handelsplattform som passar bra för det mindre företaget som snabbt och enkelt vill utveckla sin e-handel. Med funktioner som sökordspotimering, koppling till externa marknadsplatser och API funktionalitet.

Lär dig mer om Wix

Läs mer
Abicart

Abicart

Abicart

Passar det mindre och mellanstora företaget. Abicart erbjuder färdiga mallar, enkel översikt av alla viktiga funktioner, samt sökordsoptimering genom det inbygda SEO-verktyget.

Lär dig mer om Abicart

Läs mer
Bigcommerce

Bigcommerce

BigCommerce

Ett av marknadens största e-handelssystem. Bigcommerce erbjuder integrering av både front-end och back-end för enkel hantering av alla funktioner företaget kan behöva.

Lär dig mer om Bigcommerce

Läs mer
Ecwid

Ecwid

Ecwid

Ecwid erbjuder en molnbaserad och användarvänlig lösning för företagets webbutik, som gör det enkelt och smidigt att driva e-handel. Tack vare sociala media integrering, koppling till externa säljkanaler och färdiga mallar kommer bolaget snabbt igång med sin försäljning på bred front.

Lär dig mer om Ecwid

Läs mer
Freewebstore

Freewebstore

Freewebstore ltd

Freewebstore är ett smidigt hemsideverktyg för det mindre bolaget som vill komma igång med sin e-handel. Verktyget inkluderar en gratisversion som underlättar uppstarten. För mer avancerade aktörer finns även pro-versioner med extra funktioner som flerspråksstöd, övergivna varukorgar och API.

Lär dig mer om Freewebstore

Läs mer
Hemsida24

Hemsida24

Hemsida24

Hemsida24 är en av Sveriges största akrörer inom sitebuilding och erbjuder företaget en allt-i-ett lösning, med smarta och lättanvända verktyg såsom flerspråksstöd, sociala media integrering och sökordsoptimering.

Lär dig mer om Hemsida24

Läs mer
Jimdo

Jimdo

Jimdo

Jimdo har utvecklat ett e-handelsverktyg som gör det enkelt för företaget att utveckla och driva en webbshop. Med sociala media integrering för både marknadsföring och försäljning, samt färdiga mallar, kan bolaget skapa en personlig webbutik som är optimerad för alla enheter.

Lär dig mer om Jimdo

Läs mer

Ett användarvänligt verktyg för företaget som vill starta en webbshop. Designa er personanpassade hemsida direkt i webbläsaren, utan förkunskaper, med hjälp av de professionellt designade mallarna. Webbutiken blir automatiskt anpassad för mobil och surfplatta, vilket gör det enkelt för kunder att handla.

Lär dig mer om Loopia Sitebuilder

Läs mer

Med Magento Commerce kan företaget enkelt designa webbsidor och anpass erbjudanden med det inbygda CMS-verktyget.

Lär dig mer om Magento Commerce

Läs mer
Megawebb

Megawebb

Megawebb

Megawebb erbjuder anpassade webbshoppar för mindre företag, som är specifikt utformade för att passa erat behov. Med mobilanpassning, sökordsoptimering och personling support underlättar Megawebb bolagets e-handel.

Lär dig mer om Megawebb

Läs mer
MissHosting

MissHosting

Miss Hosting

Genom sin kodlösa plattform erbjuder MissHosting en smidig lösning som företaget kan använda för att utveckla sin webbshop. Med professionellt designade mallar, obegränsat molnutrymme och mobilappen kan företaget snabbt och smidigt lägga till och följa aktiviteten på sin hemsida.

Lär dig mer om MissHosting

Läs mer
One

One

One

One erbjuder en komplett plattformslösning för företagets e-handel med webbplatsverktyg, hosting och personling mailadress i en och samma tjänst. Med One kan bolaget skapa en säker och anpassningsbar webbutik som är optimerad för alla enheter, helt utan transaktionsavgifter.

Lär dig mer om One

Läs mer
Quickbutik

Quickbutik

Quickbutik

En e-handelsplattform som både förenklar och snabbar på hanteringen av företagets e-handel. Med funktioner som färdiga butiksmallar och CMS verktyg som låter företaget fokusera på att nå högre tillväxt.

Lär dig mer om Quickbutik

Läs mer
Site.pro

Site.pro

Site.pro

En anpassningsbar webbplatsbyggare som låter företaget välja det innehåll och de funktioner som lämpar sig bäst för bolagets behov. Genom sin plugin modell kan företaget enkelt och smidigt lägga till viktiga verktyg eller ta bort funktioner som känns överflödiga, för att optimera sin webbshop.

Lär dig mer om Site.pro

Läs mer
Site123

Site123

Site123

SITE123 erbjuder ett lättanvänt och användarvänligt webbsideverktyg som fokuserar på att minimera det manuella arbetet för hemsideutveckling. Med en automatiserad designprocess kan företaget snabbt och enkelt ladda upp material till plattformen och låta SITE123 själv skapa en snygg design för er verksamhet.

Lär dig mer om Site123

Läs mer
Sitebuilder

Sitebuilder

Sitebuilder

Sitebuilder är ett mobilanpassat verktyg för webbutiker som möjliggör en lättanvänd och smart plattform för bolagets e-handel. Genom sin mobilanpassade och kodlösa plattform låter Sitebuilder bolaget enkelt komma igång nya webbshop.

Lär dig mer om Sitebuilder

Läs mer

Square Online lämpar sig väl för företaget som vill ha en användarvänlig lösning för sin webbshop. Med funktioner som Facebook-marknadsföring, sökordsoptimering och SSL-stöd blir företagets webbutik både effektiv, smidig och säker.

Lär dig mer om Square Online

Läs mer
Squarespace

Squarespace

Squarespace

En mycket populär e-handelsplattform för det mindre företaget. Squarespace erbjuder färdiga mallar, analysverktyg och SEO-verktyg.

Lär dig mer om Squarespace

Läs mer
Storedo

Storedo

Bitopia AB

Storedo är en gratisplattform för företagets webshop med fokus på att vara enkel använda och samtidigt medföra värdefulla funktioner såsom responsiv kassa, SEO-funktion och mobilanpassning för bästa upplevelse mot kund.

Lär dig mer om Storedo

Läs mer
Vendre

Vendre

Vendre

En e-handelsplattform som erbjuder en samlad lösning för företaget, med funktioner som sökordsoptimering, stafflade priser och Kundsegmentering.

Lär dig mer om Vendre

Läs mer
Webnode

Webnode

Webnode

Med Webnodes e-handelsverktyg kan företaget snabbt och smidigt skapa sin nya hemsida direkt i molnet. Tack vare ett stort utbud med färdiga designer, statistikverktyg och inbyggd SEO får företaget full koll på sin webbshop.

Lär dig mer om Webnode

Läs mer
WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce

Ett bra alternativ för det mindre företaget som skall starta upp sin e-handel eller det större bolaget som vill dra nytta av fördelarna med en modulär plattform. WooCommerce låter användaren själv lägga till Plugins och funktioner efter eget behov.

Lär dig mer om WooCommerce

Läs mer
WordPress

WordPress

WordPress

WordPress är branschledande inom CMS, med majoriteten av världens användare. Med enkla och smidiga Drag & Drop-funktioner och snygga mallar för att skapa och redigera hemsidor.

Lär dig mer om WordPress

Läs mer

7 faktorer som påverkar valet av webbshop

Det är lätt att stirra sig blind på utseendet och de synliga kostnaderna när vu vill skapa webbshop. Gör inte det. Det finns en mängd faktorer att ta hänsyn till för den som vill lyckas med sin onlinebutik.

  1. Din bakgrund. Vad kan du? Har du stöd av ett team eller är du ensam? Det finns olika typer av e-butiker, mer eller mindre enkla att administrera.
  2. Framtiden. Inledningsvis har vi ofta få krav och är mest glada att komma igång. Med tiden växer behoven och du söker efter fler funktioner. Tänk efter från början. Finns plattformen på flera språk? Vilka designmöjligheter finns för att skapa webbshop? Vilka appar kan du plocka in? Välj en plattform som företaget kan utvecklas med, om du ser behov av det framöver.
  3. Budget per år. Vad får din webbshop kosta? Jämför noga priserna hos olika leverantörer och leta efter dolda kostnader. Underskatta inte behovet av support: Vad kostar det? Vad ingår? Tänk på att ditt företag sannolikt kommer att växa. Vad händer med kostnaderna när du har behov av nya funktioner?
  4. Bakom skalet. Se över tiden det tar för en sida att ladda, så att du inte får en långsam butik som avskräcker kunderna och faller i Googles ranking. Hur mycket data får du och går det att köpa mer utrymme? Tänk även på säkerheten: Hur väl är sajten skyddad mot intrång?
  5. Mobilanpassning för att skapa webbshop. Även om många handlar via mobilen, är det inte självklart att alla e-handelsplattformar fungerar bra mobilt. Se till att din webbshop är responsiv och ser minst lika bra ut i mobilen som desktop.
  6. Marknaden. Ska du enbart sälja produkter i Sverige eller siktar du på att nå framgång även utomlands? Se till att din valda plattform fungerar i det eller de länder du har din marknad i.
  7. Betalning och frakt. Vilken typ av betalningslösning vill du erbjuda dina kunder? Hur ska frakten fungera? Gör ordentlig research och se till att din e-handelsleverantör klarar det du önskar.

Vi på BusinessWith vill att du ska nå framgång med ditt företag. Vår jämförelsetjänst hjälper dig att hitta ett e-handelsverktyg som passar just dina behov. Välkommen att jämföra!