HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa företagsbanker

Vilken är den bästa företagsbanken för mig?

Bästa banken för egenföretagare, bästa banken för små företag, bästa banken för fåmansbolag. Bästa banken för att nå en hållbar ekonomi. Det är möjligt att ägna timmar på Google åt att försöka välja rätt bank – framförallt om du har fokus på affärsvärden och inte bara hårda nyckeltal som räntor och kostnader.

Ta hjälp av oss på BusinessWith istället. Hos oss kan du jämföra bankerna med varandra och hitta lösningar som passar såväl den lilla enmansfirman som det stora bolaget.

Vilken bank för företag ska jag välja?

Det är lätt att fastna bankernas erbjudanden. Självklart ska du ställa dem mot varandra, för när det gäller ekonomi finns det goda skäl att göra noggranna avvägningar. Men innan du gör det behöver du se över vad du och ni behöver. När du ska välja bank för företag måste du du utgå från din verksamhets behov. Vad ska banken hjälpa er med? Som exempelvis personlig service, behöver ni det? Eller klarar du det mesta själv? Det finns en hel del lösningar där du som kund behöver vara aktiv och fatta många beslut på egen hand. Det är positivt för dig som känner dig hemma på den ekonomiska arenan, men kan landa i en kostsam utmaning för dig som har de främsta styrkorna på andra områden.

Bankkartan har ritats om de senaste åren. Idag har de stora bankjättarna sällskap av moderna småbanker. De flesta erbjuder liknande tjänster för såväl enskilda firmor som aktiebolag, men visst finns områden där bankerna skiljer sig åt. BusinessWith erbjuder en jämförelsetjänst där du kan ställa de olika bankerna för företag mot varandra – varför inte börja nu direkt?

Om du specifikt är ute efter företagslån, så kan du vända dig till vår sida för företagslån, som du kan hitta här: https://businesswith.se/foretagslan/

Hur jämför jag företagsbankerna?

Lista på 10 olika Företagsbank

Sortera på

Nordens största aktör för skräddarsydda betalsystem. Svea Checkout erbjuder företaget ett komplett betalningssystem som enkelt kan implementeras och anpassas efter företagets vilja.

Lär dig mer om Svea Checkout

Läs mer

Danske Bank erbjuduer en rad olika företagspaket beroende på hur verksamheten ser ut och de behov som finns. Företagskunder får dessutom möjligheten att komplettera de olika företagspaketen med ytterligare tjänster för att matcha individuella behov. Danske Bank erbjuder dessutom heltäckande finansiell rådgivning och även tillgång till digitala verktyg och uppkoppling till utvalda ekonomisystem för...

Lär dig mer om Danske Bank Företag

Läs mer

Ekobanken företag är en medlemsbank som erbjuder en rad olika konton och tjänster med målet att hjälpa företagare att ställa om genom att erbjuda en ekologisk, social och kulturell bank som bidrar till en mer hållbar värld. Ekobankens tjänster är begränsade i antal men profilerar sig mot hållbara och naturnära tjänster.

Lär dig mer om Ekobanken Företag

Läs mer

Froda bank är en kundanpassad bank som erbjuder en säker digital plattform för småföretagare där kunden kan på ett smidigt sätt ansöka om lån och finansiering. Kunden på ett enkelt sätt ansöka olika lånebelopp mer variernade löptid och avbetalningsplan utefter det individuela behovet i deras anvädarvänliga app som låter användaren hämta ut automatiska bokföringsunderlag och planera företagets till...

Lär dig mer om Froda Företag

Läs mer

Handelsbanken företag erbjduer en rad olika skräddarsydda lösningar för att olika behov. De erbjduer olika produkter och tjänster som effektiviserar företagandet och även rådgivning som förenklar vardagen som företagare. Handelsbanken tillgodoser även pensions och försäkringslösningar för de anställda och allt hanteras på ett smidigt sätt genom deras användarvänliga internetbank.

Lär dig mer om Handelsbanken Företag

Läs mer
Länsförsäkringar Bank Företag

Länsförsäkringar Bank Företag

Länsförsäkringar Bank

Länsförsäkringar Bank för företag är en kundägd bank som tillhandahåller en rad olika smarta funktioner och tjänster, vilka underlättar för ärendehantering och genom digitala och skräddarsydda tjänster hjälper företag att uppnå sina mål. Vidare erbjuds kunden flera olika betaltjänster som kan integreras väl med andra ekonomisystem och affärstjänster, vilket gör det enklare att få koll på den varda...

Lär dig mer om Länsförsäkringar Bank Företag

Läs mer

Marginalen bank hjälper företag att växa och nå sina uppsatta mål med hjälp av olika tillväxt och finansieringstjänster, som dessutom ska frigöra tid åt företagaren och underlätta det administrativa arbetet för den enskilde. Med tilläggstjänster som juridik, HR och redovisning så passar Marginalen bank utmärkt för de mindre företagen.

Lär dig mer om Marginalen Bank Företag

Läs mer

Nordea är en bank som erbjuder både skräddarsydda och kundanpassade företagspaket. Deras tjänster sträcker sig över hela Norden och integreras väl i internetbanken, samtidigt som den tillåter användaren att på ett smidigt sätt lägga till olika tilläggstjänster och program utefter behov för att förenkla hanteringen av företagets resurser. Nordeas kunder har möjlighet att bokföra olika transaktioner...

Lär dig mer om Nordea Företag

Läs mer

SEB Företag erbjuder en heltäckande lösning för hela företagets ekonomi. Genom internetbanken får användaren en översikt över samtliga banktjänster och kan på ett användarvänligt sätt navigera och hantera olika banktjänster. Som kund på SEB får man dessutom en rad olika möjligheter avseende olika betallösningar och finansieringstjänster som hjälper företaget att investera och växa på långt sikt.

Lär dig mer om SEB Företag

Läs mer

Swedbank erbjuder företaget en komplett och färdig betalningslösning. Sparade kunduppgifter, stöd för Swish och kortbetalning gör köpprocessen enkel och smidig.

Lär dig mer om Swedbank Pay Checkout

Läs mer

Hur jämför jag företagsbankerna?

Börja med att utgå från era behov som företag. Hur många anställda har ni? Vad omsätter ni? Är företaget helt nytt? Vad du än gör, välj inte första bästa bank för företag. Många har gått i fällan av att helt sonika acceptera en banks villkor, eftersom fokus ligger på att driva verksamheten, men det är inte att rekommendera. Betänk vilken flora av banker som kämpar för en plats på marknaden i dag. Ni som företagskund är viktig för den bank ni väljer, framförallt när ni genom tidens gång växer och tar allt större ekonomiskt utrymme. Glöm inte att ni faktiskt sitter med trumf på hand.

Sätt upp en kravspecifikation innan ni går in i jämförelsen. Vill du använda ett privatkonto eller ett företagskonto? Behöver ni ta lån, och i så fall: Vilken form och hur stora summor? Behöver du leasing av bil? Finansiering av maskiner? Ta med allt, så du vet vad du ska fråga efter.

När du har gjort jämförelsen här hos BusinessWith rekommenderar vi att du bokar möten med de banker som är mest intressanta. Ta in offerter och fundera gärna ett extra varv innan du bestämmer dig för din bankl för företag. Kör hårt!

Beskrivning av produktfunktioner

Betallösnignar

Betallösningar är en tjänst som erbjuds för företagare för att underlätta betalningsrutiner och förenkla likviditetsplanering. Tjänster som Swish, Bank-ID och olika kontoalternativ erbjuds för att tillgodose samtliga behov hos kund och även förenkla finansiell interaktion mellan olika nordiska länder och EU.

Företagskort

Genom ett företagskort har kund möjlighet att betala alla köp direkt eller samla allting på en månadsfaktura. Samarbete med Mastercard, Visa och American Express ger kunden en mängd olika förmåner vid både köp och valutaväxlingar.

Integrerad bokföringstjänst

Den integrerade bokföringstjänsten tillåter användaren att på ett snabbt och smidigt sätt hantera all bokföring och fakturering direkt i internetbanken utan 3e parts tjänster. Systemet hanterar allt per automatik och ger förslag på vad som ska bokföras genom att endast godkänna föreslagna bokföringsunderlag.

Internationella handelstjänster

Internationella handelstjänster tillåter kunden att på ett enkelt vis genomföra handel med olika företag utanför EU. Funktionen möjliggör att ta emot betalningar och fakturera mot kunder samtidigt som bankgarantin hjälper att minska riskerna, och säkrar att företaget får sin betalning även om den andra parten inte uppfyller sina förpliktelser.

Internetbank

Funktionen erbjuds som en tjänst där användaren har möjlighet att utföra olika sorters bankärenden via datorn eller telefonen. Via tjänsten kan kunden enkelt överföra pengar till olika konton, få koll på transaktionshistoriken och spåra utgifterna. Även tillkopplade banktjänster kan hanteras via internetbanken och fungerar därav som en portal för samtliga ärenden avseende ekonomin.

Kapitalförvaltning & Placeringstjänster

Kapitalförvaltningstjänsten tillåter företagare att på ett smidigt och enkelt sätt få hjälp med placering och framtida målsättningar samt den nuvarande situationen inom företaget. Tjänsten kan skräddarsys helt utefter behov och kan även hanteras av banken.

Lån & finansieringstjänster

Genom lån och finansieringstjänster får kunden möjlighet att snabbt få loss pengar som annars skulle vara bundet till kundfakturor, samtidigt som administration, påminellser och krav hanteras av banken. Även banklån och finansieringar för inventarier och andra sorters medel kan finansieras av banken för att hjälpa företaget mot rätt riktning.

Pensions & Försäkringslösningar

Kunden erbjuds genom denna tjänst en rad olika pensions och försäkringslösningar skräddarsydda efter behov. Som företagare finns möjlighet att erbjuda sina anställda pensions och trygghetsförmåner som hanteras på ett smidigt vis på internetbanken.