HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa schemaläggningsprogram

Hur ska jag tänka kring schemaläggningsprogram?

Många företag använder sig fortfarande av Excel-ark, kalkylblad eller handskrivna listor och kalendrar för att hantera och manövrera schemaläggningen. Inget fel med det – men risken för felaktigheter är större när du inte har ett gediget system som till stor del hjälper dig att automatisera processerna. Genom att ta steget och välja att arbeta med ett schemaläggningsverktyg, får du inte bara bättre överblick och större kontroll som arbetsgivare. Du ger även dina medarbetare ett tillförlitligt instrument som gör att de får bättre koll på sina arbetstider. Dessutom ger systemet för schemaläggning dig möjlighet att spara tid när allt från tidrapportering, frånvarorapporter och lönespecar går via systemet. Intresserad av Sveriges bästa schemaläggningsprogram? Vi på BusinessWith ger dig en översikt över de mest populära verktygen, så att du ska kunna göra en jämförelse innan du väljer.

Vilket schemaläggningsprogram passar ditt företag?

Vilket sorts schemaläggningsprogram, så kallat Workforce management system (WFM) behöver du? Här är det lämpligt att tänka utifrån vilken bransch ni verkar i. Vårdpersonal, hotell, lager, och logistikbransch jobbar exempelvis utifrån skift och kanske har ett stort behov av att ringa in vikarier och planera resurser, och att du lätt ser till att du har rätt person till rätt uppgifter. Då kan du behöva ett system där du via en sms-funktion kan fråga om tillgänglighet samt enklare kunna hantera obekväma arbetstider. Dessutom är det viktigt att du följer lagar och regler när det gäller vila och återhämtning. På marknaden idag finns flera bra lösningar för schemaläggning som sparar dig tid och pengar samt erbjuder en hög grad av användarvänlighet för dina medarbetare. De flesta schemaläggningssystem har möjlighet att ge underlag till både lönesystem, budget och kan erbjuda statistik. Jämför och välj själv i BusinessWith enkla guide för att hitta det system som passar er bäst.

Rätt schemaläggningsprogram ger glada medarbetare

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 17 olika Schemaläggningsprogram

Sortera på
Timeplan

Timeplan

Exsens AB

Timeplan är ett heltäckande, molnbaserat personalhanteringssystem som anpassar sig efter varje företags unika behov, oavsett om du driver ett litet företag eller ett stort internationellt företag. Med vår användarvänliga app och webblösning kan dina medarbetare enkelt hålla koll på sina scheman, tidrapportera och kommunicera. Du får tillgång till funktioner som gör personalhanteringen smidig och e...

Lär dig mer om Timeplan

Läs mer
ATOSS Logo 150x150px C.png

ATOSS

ATOSS Software

ATOSS hjälper stora, komplexa företag att frigöra sin fulla potential med omfattande digital Workforce Management. Vi är specialiserade på multinationella företag med strikta regelkrav. Lufthansa, Pepsi, Lacoste, DB Schenker och Epiroc är bland de ca. 15.000 kunder som litar på ATOSS. Tack vare skräddarsydd anpassning kan du säkerställa medarbetarnöjdhet, kostnadseffektivitet och flexibilitet.

Lär dig mer om ATOSS

Läs mer
Personalkollen

Personalkollen

Personalkollen

Personalkollen är ett webbaserat och användarvänligt personal- och lönesystem. Vi underlättar vardagen för både chefer och medarbetare på verksamheter över hela Sverige. Personalkollen är för alla, från den lilla take-awayluckan på hörnet till större verksamheter med flera hundra anställda.

Lär dig mer om Personalkollen

Läs mer
TooEasy

TooEasy

TooEasy

TooEasy effektiviserar företagets schemaläggning och bemanningsprocess genom att erbjuda en AI-baserad bemanningsprocess, kompetensmatchning och avstämning mot kollektivavtal, för en användarvänlig och effektiv bemanningsprocess.

Lär dig mer om TooEasy

Läs mer

SmartDok är ett komplett rapporteringssystem för små och stora bygg- & anläggningsföretag. Allt från tidrapportering till maskinunderhåll och KMA-dokumentation får du samlat i en app. Med kunder i hela Norden och över 70.000 aktiva användare är SmartDok nordens mest använda rapporteringssystem.

Lär dig mer om SmartDok

Läs mer

Caspeco Personal är till för dig inom besöksnäringen som vill ha ett komplett lönesystem som innehåller schemaläggningsprogram, tidrapporteringssystem och personalliggare.

Lär dig mer om Caspeco Personal

Läs mer
Cloud Scheduling

Cloud Scheduling

Cloud Scheduling

Ett webbaserat schemaläggningsystem riktat till småföretagaren som vill ha enkla kommunikationsvägar och underlag till fakturering.

Lär dig mer om Cloud Scheduling

Läs mer

En av de största aktörerna på marknaden. Visma Medvind VFM samlar all tidshantering och schemaläggning i ett molnbaserat och användarvänligt verktyg, för en snabb och smidig hantering av företagets bemanning.

Lär dig mer om Medvind WFM

Läs mer
Planday

Planday

Planday

Ett system för schemaläggning som passar både små- och storaföretag. Produktportföljen innehåller flertal funktioner i syfte att underlätta hela schemaläggningsprocessen.

Lär dig mer om Planday

Läs mer
ProScheduler

ProScheduler

Loxysoft

Loxysofts specialiserade Workforce management system erbjuder värdefulla prognoser och bra kommunikationsfunktioner som underlättar schemaläggninsprocessen.

Lär dig mer om ProScheduler

Läs mer
Quinyx-logo

Quinyx

Quinyx

En av Sveriges största aktörer inom workforce planning. Detta användarvänliga schemaläggningsprogram erbjuder AI-stöd och bemanningsplanering för att optimera bemanning och tid.

Lär dig mer om Quinyx

Läs mer
Royal Schedule-logo

Royal Schedule

Royal Schedule

Skapa ett fullständigt skolschema på under en dag! Optimera salar och slipp håltimmar med Royal Schedules kraftfulla AI-baserade schemaplattform.

Lär dig mer om Royal Schedule

Läs mer
Smartplan

Smartplan

Smartplan

Smartplan är ett komplett system för bolag som vill kombinera tidrapportering och schemaläggning. Med app och automatisk löneberäkning har administrationen aldrig gått snabbare.

Lär dig mer om Smartplan

Läs mer
SwedeTime

SwedeTime

SwedeTime

Med SwedeTime är det enkelt för företaget att hitta rätt kompetens för sin bemanning. Tack vare kompetensmatchning, utskick av lediga pass och status på anställda blir schemaläggningen en enkel process.

Lär dig mer om SwedeTime

Läs mer
Tamigo

Tamigo

Tamigo

Komplett, molnbaserat schemaläggningsprogram som vill hjälpa bolag att optimera arbetsflöden och resultat. Erbjuder möjlighten att skicka SMS via systemet.

Lär dig mer om Tamigo

Läs mer
Timetjek

Timetjek

Timetjek

I Timetjeks personalsystem finns funktioner för smidiga lösningar inom schema, lön och ekonomi. Använd gratisvarianten av Timetjek innehållande basfunktioner eller uppgradera, beroende på dina organisationsbehov. I Timetjek finns bland annat tillgång till digital stämpelklocka, komplett lönehantering och schemaläggning.

Lär dig mer om Timetjek

Läs mer
Timezynk

Timezynk

Timezynk

Timezynk erbjuder en skalbar lösning för tidrapportering som enkelt anpassas utefter bolags unika behov. Systemet innehåller även faktureringslösningar och schemaläggning.

Lär dig mer om Timezynk

Läs mer

Rätt schemaläggningsprogram ger glada medarbetare

Att som medarbetare själv kunna hantera och påverka sin arbetstid ger en stor känsla av frihet och gagnar dig som arbetsgivare. När du har ett bra schemaläggningsprogram på plats, gynnar det båda parter. För dig blir det enklare att få kontroll – du kan snabbt och enkelt lägga dina scheman, få koll på ledighet och byten av pass, och du kan automatisera allt från lönespecifikationer till frånvarorapporter. Dagens schemaläggningsprogram är ofta mycket enkla att använda för både dig och dina medarbetare. Du kommer kunna känna att du ligger steget före när du kan förutse bemanningsbehov och attestera tider med bara några snabba knapptryck.

När medarbetarna själva känner att de kan kontrollera och hantera sina arbetstider kommer du definitivt få en nöjd personalstyrka. Det är inte alltid möjligt att ge personalen all valfrihet i världen, men ett visst mått av detta gör att de känner sig mer flexibla. Som arbetsgivare kan denna nöjdhet förhoppningsvis ge mindre personalomsättning – och då gäller det att ha ett schemaläggningsverktyg på plats som underlättar för båda parter.

Jämför och välj ditt schemaläggningsprogram via oss på BusinessWith och se fram emot en framtid för din verksamhet där du har större kontroll och bättre överblick över din schemaläggning.