HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa resursplaneringsverktyg

Varför investera i ett resursplaneringsverktyg?

Behöver du få en bättre överblick över resurserna i ditt företag? Ett system för resursplanering eller resource planning gör planeringen enklare och automatiserar administrationen, så att du kan lägga tid på andra saker istället. Funktioner som att automatiskt matcha resurser och bemanning mot behov sparar en massa tid för dig och din verksamhet. Att dessutom kunna integrera resursplaneringsverktyget mot exempelvis budget och ekonomi, gör att du får en fullständig kontroll över företagets resurser och pengar.

Just för projektbaserade jobb är resursplaneringsverktyg guld värt. Här kan du se vilka resurser eller konsulter som har luckor, och vilka som inte har det. Tanken är att du och din verksamhet med hjälp av resursplaneringsverktyget inte bara spara tid – utan kan bli mer lönsamma.

Det bästa rekryteringsverkyget för din verksamhet hittar du när du börjar jämföra direkt hos oss på BusinessWith. Vi listar de olika systemen för resursplanering och gör det enklare för dig att välja rätt resursplaneringsverktyg. Fundera gärna vilka funktioner som är viktiga för dig. Vad har du för kravställning?

Vad ska du kräva av ett resursplaneringsverkyg?

Ett resursplaneringsverktyg hjälper dig och din verksamhet att planera vilka resurser som behövs för att olika delar av verksamheten ska kunna ta sig framåt i önskad riktning. Ett nytt projekt är ett exempel på när ett system för resursplanering kan behövas. Vilka medarbetare eller konsulter ska arbeta med projektet? Vem gör vad – och när? Finns det några medarbetare med luckor i nästa vecka, eller har alla det fullt i kalendern? Ett resurplaneringsverktyg hjälper dig att lösa sådana problem, och ger dig fullständig kontroll.

Men vad ska du då kräva, och hur ska du välja rekryteringsverktyg? För det första ska verktyget hjälpa dig med översikten. Du ska tydligt kunna se vem som gör vad, eller vem som inte gör vad. Du ska kunna se var luckor finns och kunna minska att ett och samma arbete utförs två gånger. Du ska kunna spara tid. Utöver det bör resursplaneringsverktyget kunna hjälpa dig att planera och beräkna framåt vilka behov ni har samt kunna uppskatta tid och timmar. Att dessutom kunna planera för ledighet eller annan frånvaro, är en bonus – likaså att integrera systemet för resursplanering med andra system. Bästa rekryteringsverktyget hittar du när du börjar jämföra hos BusinessWith.

Jämför olika resursplaneringsverktyg

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 12000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 15 olika Resursplaneringsverktyg

Sortera på

TimeLog PSA är 100 % skräddarsytt för konsultföretag och interna konsultteam med 20-200 användare. Systemet knyter ihop din tids- och kostnadsredovisning med din projekthantering, resursplanering, lönehantering, fakturering och KPI-rapportering. På så sätt minskas tiden du behöver lägga på administration drastiskt – samtidigt som du får den data du behöver för att kunna öka lönsamheten.

Lär dig mer om TimeLog PSA

Läs mer
Bygglet

Bygglet

Bygglet

Bygglet är ett komplett projekthanteringsverktyg anpassat för dig som har ett mindre- eller medelstort företag i byggbranschen. Bygglet hanterar alla dina moment från offert till faktura och uppföljning, tidsrapportering, material, tilläggsarbeten, intäkter och kostnader. Kort och gott – du har allt i ett överskådligt och lättanvänt verktyg. Eftersom Bygglet är webbaserat kommer du kunna ha med d...

Lär dig mer om Bygglet

Läs mer

MyGizmos enkla projekthanteringssystem lämpar sig perfekt för företag inom bygg och måleri. Projektsystemet är molnbaserat och ger en bra översikt på olika projekts status.

Lär dig mer om MyGizmo Projekthanteringssystem

Läs mer
Monitor ERP

Monitor ERP

Monitor ERP

Ett affärssystem med inriktning mot tillverkande företag. Monitor ERP har applikationer för att kunna optimera tillverkningen och produktionsplaneringen. Har sitt huvudsäte i Sverige.

Lär dig mer om Monitor ERP

Läs mer
Adoxa

Adoxa

Explizit

Adoxa är ett system för resursplanering inom din verksamhet och resursdistrubution mot kund. Planera förutsedda och oväntade händelser från din smartphone eller dator. Hjälp dina medarbetare när de är på fältet med funktioner så som scanning, uppladdning av foton och mycket mer.

Lär dig mer om Adoxa

Läs mer
Asana

Asana

Asana

Asana är ett enkelt anpassningsbart verktyg för att skapa projektplaner och hålla deadlines. Genom deras användarvänliga dashboard får ni total översikt på alla projekt och saker som behöver göras.

Lär dig mer om Asana

Läs mer
Doccit

Doccit

Doccit Resursplanering

Doccit resursplaneringsverktyg hjälper dig och din personal på konotret och på fältet. Detta molnbaserade system för resurshantering och projektplanering hjälper dig att effetkivisera din verksamhet genom att spara tid, hantera projekt och resurser inom organisationen. Med verktyget får användaren en fullständig överblick över personal och resurser enkelt.

Lär dig mer om Doccit

Läs mer

Easy Planning Cloud möjliggör synkronisering av scheman, hantering av arbetsordrar och möjlighet till att skicka dem direkt till underleverantör. Dokumentera dina projekt och hantera resurer så att alla medarbetare kan ta del av informationen.

Lär dig mer om Easy Planing Cloud

Läs mer
Float

Float

Float

Float är ett system anpassat för alla branscher och affärsmodeller. Ett flexibelt system för både stora och små organisationer med stora möjligheter. Schemalägg din resurser, hantera projekt och se över arbetsbelastning hos medarbetarna i ett och samma vertyg.

Lär dig mer om Float

Läs mer
Hypergene

Hypergene

Hypergene

Hypergene är ett molnbaserat system som sammankopplar operativ- och finansiell styrning. Ta del av viktiga finansiella rapporter och nyckeltal som har stor betydelse i din verksamhet. Välj hur du ser siffror och nyckeltal med en konfigurerbart synfält samt hur du vill ha ditt automatiska rapporterande, på årsbasis, kvartalsvis eller löpande.

Lär dig mer om Hypergene

Läs mer
Resourcy

Resourcy

Excelspecialisten XLS

Få god resursöverblick genom Resourcy med detta smidiga, flexibla och lättarbetade verktyg för resursplanering. En helt molnbaserad tjänst så du slipper att tillhandahålla en egen server. Håll koll på hur ditt team jobbar och sammanställ i en anpassningsbar pivotrapport eller till annat önskat program för analys.

Lär dig mer om Resourcy

Läs mer
SAP

SAP

SAP

En av världens största leverantörer inom ERP-system. Erbjuder ett brett produksortiment där man som kund kan få systemstöd från HR till projekthantering. Affärsystemet är anpassningsbart.

Lär dig mer om SAP

Läs mer
Silverbucket

Silverbucket

Project software

En molnbaserad produkt med verktyg för att lösa och optimera resursplaneringen och hanteringen av personal på arbetsplatsen. Denna worforce management lösning kan ge ständiga uppdateringar kring nuläget i arbetet och därmed underlätta för kommande planering av resurser. Med anpassningsbart gränssnitt kan applikationen användas på olika enheter utan problem och API funktioner gör att det enkelt kan...

Lär dig mer om Silverbucket

Läs mer
Stratsys

Stratsys

Stratsys

Stratsys är en molnbaserat plattform för verksamhetsstyrning som hjälper företag i alla storlekar att få bättre kontroll på sina ledningsprocesser. Stratsys erbjuder funktioner för riskhantering, kvalitetssäkring och kraftfulla analyser.

Lär dig mer om Stratsys

Läs mer
Unit4

Unit4

UNIT4

Ett flexibelt ERP-system med moduler inom HR, ekonomi, inköp m.m. Populärt inom tjänstesektorn och offentlig sektorn

Lär dig mer om Unit4

Läs mer

Jämför olika resursplaneringsverktyg

Har du fattat beslut om att börja använda ett resursplaneringsverktyg? Att estimera resursbehov är viktigt för att undvika att ett projekt eller att jobb inte lönar sig. Ett system för resursplanering gör det enklare att planera, estimera och förflytta resurser inom verksamheten, eller veta när man bör ta in externa konsulter.

Vid fakturerbara projekt är detta verktyg extra viktigt. Resursplaneringsverktyg gör att du vet vilka timmar du kan fakturera, och gör att du på förhand kan **estimera antalet fakturerbara timmar och planera **för dem.

Förutom att planera för framtiden, kan resursplaneringsverktyget tack vare data från exempelvis tidigare projekt – beräkna hur mycket tid eller resurser som behövs för kommande projekt eller produktioner. Det blir således enklare att planera för framtiden och förstå vilka resurser som kommer att behövas. När du väljer rekryteringsverktyg, kika på användbarhet och ta med i beräkningen om du behöver ett system som ska kunna gå att skalas upp. Är ni i en tillväxtfas, bör ni inte välja det allra enklaste verktyget. Beroende på vilken typ av verksamhet du eller ni bedriver, bör ni fundera över vilka funktioner som ett resursplaneringsverktyg bör ha. Integration med andra system? Automatiserade rapporter? Hur omfattande ska verktyget vara?

BusinessWith listar en mängd olika system så att du ska kunna välja det bästa rekryteringsverktyget för din verksamhet. Välkommen att leta system hos oss redan idag.

Beskrivning av produktfunktioner

Analays

Analyser hjälper dig analysera statistik från resursplaneringsystemet direkt i programmet. Med fler olika alternativ kan du välja om datan ska exporteras. Systemet hjälper dig skapa pivottabeller, excelmodeller och mycket mer.

Arbetsordrar

Ger underlag för disponering av interna resurser i olika projekt och hjälper dig synka resurser i form av material, tid och arbetskraft.

Budget

Hjälper att budgetera timmar och förutse inkomster och framtida utgifter associerade med projektet. Denna funktion skapar möjligheten att budgetera inför varje enskilt projekt sparat i samma system.

Fakturahantering

Säkerställ att summan av betalningen är korrekt och har för syfte att underlätta fakturahantering med hjälp av ett slutet system.

Kontaktregister

Underlättar hanteringen av kunder genom att spara anteckningar från tidigare kundkontakt samt hantering av kontaktuppgiter och faktureringsuppgifter till kunder för framtida projekt.

Löneunderlag

Ska ge stöd vid utbetalning av löner, hantera löner knytna till projekt, utlägg och sociala avgifter så alla medarbetare får rätt lön och andra förmåner associerade med arbetet.

Projekthantering

Ger en överblick om kommande och pågående projekt. Hantera projekt och för anteckningar relaterade till projektet för att förhindra komplikationer.

Schemaläggning

En fundamental funktion som har som syfte att underlätta planeringen av resurser vid större kvantiteter i projekt. Budgetera era timmar över dagar och veckor för att se till att projekten färdigställs i god tid.

Tidsrapportering

Ska underlätta tidsplanering under projekt för att se disponerade och kvarstående arbetstimmar av personal och resurser. Para ihop arbetade timmar med projekt för att säkerställa att fakturan blir rätt. En mycket vanlig förekommande funktionalitet i ett resursplaneringsverktyg.