HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för Verksamhet- & ledningssystem

Vad är verksamhets- och ledningssystem?

Ett verksamhetssystem eller ledningssystem, är ett system som stödjer er verksamhet med det främsta syftet att ert företag eller organisation ska nå de mål som ni har uppsatta. Här kan ni som verksamhet få stöd med att planera, genomföra och kontrollera era processer, samt utvärdera det ni gör.

Verksamhets- eller ledningssystemet ger er en bra översiktsbild över hur företaget eller organisationen går, och bidrar till bättre struktur för era processer. Om ni inte har ett verksamhets- eller ledningssystem i dagsläget, men vill ha ett på plats - börja med att involvera rätt personer. Givet är att ledningen ska ha mycket att säga till om, men glöm heller inte medarbetarna. Era primära behov kan självklart se olika ut beroende på vilken bransch ni verkar i. Systemen som finns på marknaden är relativt komplexa, men går i många fall att skräddarsy efter behov.

Hur verksamhets- eller ledningssystem ska se ut beror till största delen på vilken vision ni som företag eller organisation har. Plattformen tar upp olika delar, som exempelvis arbetsmiljöarbete eller riktlinjer för era resurser - alltså er personalstyrka. Innan ni väljer system bör ni grundligt gå igenom organisationens krav, för att hitta det system som passar. Med hjälp av BusinessWiths jämförelseguide blir det enklare att hitta rätt system.

Vem passar verksamhets- och ledningssystem för?

Ett verksamhets- eller ledningssystem passar för både privat och offentlig sektor, och bör väljas utifrån de egna kraven och behoven man har, till exempel om man har behov av en viss ISO-standard. För att kunna göra ett bra val bör valet förankras hos ledningen, men också hos personal som ansvarar för de olika processerna i bolaget eller organisationen. Bjud in nyckelpersonerna till möte för att klargöra hur behovet ser ut. Alla organisationer och företag som vill ha en riktning att arbeta efter bör ha ett verksamhets- eller ledningssystem. Det höjer kvaliteten på hela organisationen.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem inom Verksamhet- & ledningssystem

Centuri

Centuri

Centuri

Hantera all viktig information på samma ställe - Smart processmotor för operativa arbetsflöden - Dokument-, ärende-, avvikelse- och avtalshantering med samma logik - Prickskjut information och arbete automatiskt till rätt personer i din organisation - Anpassa systemet till er verksamhet, inte verksamheten till systemet - Lätt-integrerat - Låga förvaltningskostnader och enkelt att göra förändringar...

Lär dig mer om Centuri

Addsystems erbjuder en webbplattform för ledningssystem som det ska kännas roligt, tryggt och effektivt för användaren att arbeta i. På så vis blir det enklare att få med hela organisationen i ett system med ISO som verkligen gör skillnad. Det går även utmärkt att lägga till standardlösningar men även göra kundanpassningar utifrån förändrade behov och önskemål.

Lär dig mer om Add Ledningssystem

Datakvalitet-logo

Datakvalitet

Datakvalitet

Datakvalitets system kännetecknas av användarvänliga och anpassningsbara moduler för lednings- och kvalitetsarbeten inom alla typer av företag och organisationer. - En av marknadens bästa sökmotor är standard i vårt system - Den robusta plattformen underlättar en effektiv och lönsam arbetsdag - Komplett system- och dokumentpaket som inkluderar ISO 9001, 27001 och 14001-standarder - App som både f...

Lär dig mer om Datakvalitet

Flowfactory

Flowfactory

Flowfactory

Bygg skräddarsydda verksamhetsapplikationer eller koppla samman dina system till en och samma plattform med hjälp av low-code. - Offentlig och privat sektor - Användarnära och visuell utveckling - Passar bra för integrationer, ärendehantering, offertersystem, bidragsansökningar, felrapportering.. och mycket mer.

Lär dig mer om Flowfactory

JSC

Koll365

JSC it-partner

Koll 365 Ledningssystem är ett nyckelfärdigt kvalitetssystem i Microsoft 365 med fokus på användarvänlighet som ger dig smidig tillgång till rätt information var du än befinner dig – allt paketerat till en fast kostnad per månad. Med Koll 365 får du ordning på dokument, flöden och processer och sparar tid till det som är viktigt.

Lär dig mer om Koll365

Creatio

Creatio

Creatio

Creatio CRM är en komplett produktsvit för automatisering av marknadsföring, försäljning och service, integrerad på en no-code-plattform (plattform utan kod) som hjälper organisationer att digitalisera arbetsflöden, förbättra kund- och medarbetarupplevelser och öka effektiviteten i samtliga affärsenheter.

Lär dig mer om Creatio

EcoTech

EcoTech

EcoTech

EcoTechs innovativa molntjänst är en integrerad plattform som erbjuder omfattande lösningar för lagbevakning, dokumenthantering, processkartläggning och mycket mer. Med fokus på miljö, kvalitet och livsmedel levererar vi skräddarsydda tjänster som omfattar ISO-standarder, vilket säkerställer överlägsen kvalitet och efterlevnad. Vår helhetslösning är din väg mot effektivitet, överensstämmelse och f...

Lär dig mer om EcoTech

Any4m

Any4m

Any4m

Med Any4m’s molnbaserade plattform och användarvänliga gränssnitt är det enkelt att visualisera verksamhetens processer och skapa ett modernt interaktivt ledningssystem. Genom att länka ihop strukturer och dokument i Any4m, helt sömlöst integrerat med Microsoft Office 365, förbättras verksamhetens samsyn och effektivt samarbete mellan tvärfunktionella team möjliggörs. Med Any4m kan användarna även...

Lär dig mer om Any4m

Varför använder man verksamhets- och ledningssystem?

Både privat och offentlig sektor använder verksamhets- och ledningssystem för att se till att går företaget eller organisationen drivs och arbetar i rätt riktning. Det handlar till stor del om att medarbetarna ska ha ett stöd för att varje dag arbeta mot de mål som verksamheten har, samt att arbetet leder till lönsamhet. Miljöledningssystem och kvalitetsledningssystem kan vara två inriktningar av ledningssystem.

Systemet eller plattformen innefattar allt från att utvärdera risker till att innehålla internrevisioner och resursplanering. Det är således ett värdefullt stöd för att få verksamheten att nå sina mål.

I BusinessWiths jämförelseguide hittar du en mängd olika system verksamhets- och ledningssystem. Har du eller ni exempelvis krav på ISO-standard och lagar, kan du enkelt i vår guide filtrera efter detta. Är funktioner som ärendehantering eller kanske analysverktyg viktiga för er, finns även dessa att filtrera på när du letar efter olika system. Gör en noggrann kartläggning av vilka funktioner som är viktiga i er verksamhet, och ha gärna med ett framtidsperspektiv när ni diskuterar er fram till den bästa lösningen för just er. Att koll på processer och rutiner, för att exempelvis minimera diverse risker, är en stor anledning till varför man har ett behov av att ha en plattform som stöd. Minskad administration tack vare smartare informationsflöden är också en stor vinst.

Ett bra verksamhets-eller ledningssystem bidrar till ett mer effektivt arbete och höjer både kvalitet och struktur för hela organisationen, men som sagt var - behoven och systemen ser olika ut beroende på vilken bransch man verkar i eller vilken kravställning man har. Välkommen att leta efter rätt plattform i BusinessWiths enkla jämförelseguide.