Jämför Sveriges bästa LMS & lärplattform

Vilken lärplattform, så kallat LMS, passar dig?

LMS står för learning management system, men på svenska är det vanligare att man säger "lärplattform" eller "LMS-plattform". Du är säkert också redan bekant med ordet e-learning, som betyder digitalt lärande. Kärt barn har således många namn. Inom skolans värld har lärplattformen på senare tid blivit ett måste, men lärplattformen blir även allt mer populär bland företag och andra organisationer som behöver samla utbildningsmaterial och öka interna kompetens.

Ett LMS-system underlättar för undervisning men innehåller också funktioner som anmälningar, checklistor, kommunikationsverktyg och används med fördel även för onboarding för nya medarbetare i en organisation. Hos BusinessWith kan du jämföra LMS-system för att hitta den bästa lärplattformen för just dig och din verksamhet. De flesta learning management systems stödjer någon form av branschstandard för e-learning, där den mest kända är SCORM. Nedan kan du se vilka LMS-system som finns på svenska marknaden och filtrera fram det bästa LMS-systemet för dina behov och krav.

Vad behöver jag veta om LMS-system?

Testa systemguiden

Låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Kompetensutveckling med hjälp av ett LMS och medarbetarengagemang är två nyckelbegrepp för att skapa hållbara resultat – oavsett storlek eller typ av organisation. Men vilken kompetens är det som ska utvecklas och tränas när det hela tiden skapas nya yrkesroller, som inte ens existerade för ett par år sedan? och har man lyckats i sitt engagemangsarbete när undersökningar visar att bara en bråkdel ...

Lär dig mer om Grade Learning

Webbsida

Totara Learn

Xtractor

Totara Learn är ett ledande LMS med miljontals användare runtom i världen. I Norden är Xtractor den ledande leverantören av Totara, med många kunder inom en mängd olika branscher. Totara ger din organisation ett flexibelt och framtidssäkert stöd för alla former av lärande. Det kan handla om regelefterlevnad och obligatoriska utbildningar, eller om socialt och informellt lärande. Det kan röra sig o...

Lär dig mer om Totara Learn

Webbsida

Learnster

Learnster

I en värld av information i överflöd, är riktig kunskap ett ovärderligt stöd. Din organisations förmåga att vässa kompetens kommer att vara avgörande. Både för din egen organisations konkurrenskraft, men även för dina medarbetares eller dina kunders konkurrenskraft. Learnster är en SaaS-plattform, som möjliggör för en organisation att omvandla sin information till riktig kunskap i människors huvud...

Lär dig mer om Learnster

Webbsida

Docebo

Docebo

Docebo är världens ledande plattform (LXP) för innovativt digitalt lärande. Docebo har stöd för samtliga traditionella LMS-funktioner såsom e-learning, klassrumsutbildningar och webinars. Men även LXP-funktioner så som Social Learning, stöd för informellt lärande och kompetensförflyttning. Med stöd av AI, Gamification och personifiering kan Docebo skapa helt unika lärandeupplevelser. TicTac är nor...

Lär dig mer om Docebo

Webbsida

Cornerstone Learning

Cornerstone OnDemand

Cornerstone är marknadsledare inom learning och ger din organisation ett komplett och integrerat stöd för att säkerställa att dina medarbetare är motiverade med rätt kompetens. Marknadens bästa LXP Intuitivt, personligt med inbyggd AI och machine learning för ett skräddarsytt lärande för dig och dina medarbetare. Robust LMS - en komplett uppsättning verktyg för att anpassa lösningen för din organ...

Lär dig mer om Cornerstone Learning

Webbsida

Catalystone

Catalystone

En leverantör med fokus på Norden. Learning management systemet gör det enkelt för företag att planera, utföra och dokumentera kurser & utbildningsaktiviteter.

Lär dig mer om Catalystone

Läs mer

Eloomi

Eloomi

Learning management och performance i ett system. Med Eloomis LMS plattform kan man börja engagera medarbetaren redan vid pre-boarding stadiet.

Lär dig mer om Eloomi

Läs mer

GO+

GO+

GO+ är det ideala valet för små- och medelstora företag som söker en plattformen för digitalt lärande. GO+ har stöd för LMS-funktioner såsom e-learning, klassrumsutbildningar och webinars. Dessutom finns det systemstöd för LXP-funktioner så som Social Learning, informellt lärande och kompetensförflyttning. Med hjälp av AI, gamification och personifiering kan Docebo skapa en helt unik lärandeupple...

Lär dig mer om GO+

Webbsida

Learnifier

Learnifier

Learnifier är den ledande lärplattformen i Norden. Ett dynamiskt verktyg för att digitalisera kunskap. Learnifier erbjuder ett mångfacetterat verktygen som löser många av de vanligaste arbetsrelaterade utmaningarna i vår tid. En lösning som är mycket enklare än du kanske tror. Vårt verktyg passar dig som söker ett modernt LMS, vill börja skapa e-learnings, vill digitalisera er Onboarding, era exte...

Lär dig mer om Learnifier

Webbsida

Ett omfattande och flexibel utbildningsplattform för att engagera och öka kompetens internt och externt. Innehåller funktionaliteter för blended learning (blandat lärande), synkront lärande och massa mer.

Lär dig mer om Oracle Learning

Läs mer

Simployer learning är en molnbaserad LMS-plattform som fokuserar på enkelhet och att effektivisera administration för sina kunder. Ingår i Tholin & Larsson koncernen.

Lär dig mer om Simployer Learning

Läs mer

Talentsoft är ett komplett HR system som hjälper företag att digitalisera alla HR processer. Systemet är intiutivt och alla moduler är integrerade vilket innebär dels att det är enkelt att använda men också att man kan utnyttja fördelarna av att ha integrerade processer/moduler, exempelvis vilken träning behöver man baserat på medarbetarsamtal?

Lär dig mer om Talentsoft Learning

Webbsida

Visma Talent

Visma Talent Solutions

Digitalisera alla HR processer i system-stöd där allt hänger ihop. Visma Talent erbjuder marknadsledande LMS med stöd för lärande i alla former, inklusive stöd för LXP. Detta LMS stödjer alla organisationer om det så bara handlar om att skapa central utbildningskatalog och sköta compliance-krav, till att bygga upp avancerade "blended learning program". Automatiserad tilldelning. Smarta och individ...

Lär dig mer om Visma Talent

Webbsida

Vad är LMS?

LMS är en förkortning av learning management system och är en digital lärplattform vars popularitet ökat i takt med att de digitala tjänsterna exploderat på marknaden. LMS-systemet är helt enkelt en webbaserad lärmiljö som framförallt används av skolor. Den innehåller inte bara kurser och utbildningar, utan erbjuder även funktioner som underlättar för kommunikationen mellan lärare och elever eller mellan medarbetare och chefer. Proven eller testerna blir automatiskt rättade om du vill, du kan enkelt hantera kursuppföljning och resultatlistor. LMS är ett flexibelt sätt att hantera lärande och en bra lärplattform tar bort mycket av din administration, vare sig du arbetar på ett företag eller inom skolans värld. Målet med ett LMS-system ska vara att leverera en bra lärupplevelse.

Lärplattform – varför skall man ha det?

Både skolor och företag behöver hitta ett bra sätt att lära ut, kompetensutveckla och vidareutbilda sina elever och medarbetare. En lärplattform förenklar processen genom att systematisera lärandet. Dessutom ska en bra lärplattform ge dina medarbetare eller studenter en bra upplevelse. Ett LMS samlar ditt kursmaterial och gör att du faktiskt kan spara in på resor och seminarier (och på miljön). Du kan skräddarsy allt material, i många fall också branda det så att det passar din organisation eller verksamhet.

Du effektiviserar lärandeprocessen, det passar för organisationer som expanderar och det går snabbt att leverera. Ett LMS-system gör att du kan följa upp utbildningsinsatser och resultat. Som administratör eller ansvarig för utbildningar på din arbetsplats så ger ett bra lärsystem dig ett kraftfullt verktyg att se till att dina medarbetare verkligen lär sig det som er organisation vill, samtidigt som de själva förhoppningsvis får en bra upplevelse och känner att de kompetensutvecklas på ett smart, effektivt och modernt sätt. Behöver du se till att dina medarbetare eller elever får tillgång till ett enkelt sätt att utvecklas eller vidareutbildas eller? Investera då i ett LMS-system.

Beskrivning av LMS funktioner

API & Webhooks

En viktig funktion i ett LMS-system är att det finns en API beskrivning så att man kan överföra data mellan sin LMS och andra systemlösningar såsom intranätet, CRM-system m.m. Exempelvis så är det viktigt när man skall överföra sin SCORM uppsättning.

Blended learning

Det är en lärmetod som utgår från att man blandar traditionell klassrums lärande med digital online lärande. Syftet är att få en bra balans mellan f2f-möten och individuellt lärande online.

Har ett författarverktyg

Många LMS verktyg erbjuder inte content verktyg inkluderat utan det erbjuds ofta via en tredje part. Med ett eget content verktyg inkluderat i sitt LMS-verktyg så kan man som användare få fler möjligheter att skapa sina elearning kurser med eget innehåll utan att behöva gå igenom leverantören.

Mobil utbildningsplattform

Lärplattformar kan användas i många syften men i grunden är det för att öka kompetens, minska administration och kunna följa upp och förbättra utbildningen. Att ha funktioner som gör att man kan ha online utbildningar och funktioner som göra att man kan interagera under utbildningstillfället är ofta avgörande i varför man köper in ett LMS.

Preboarding

I ett LMS så finns det verktyg och tekniker som gör att man kan digitalisera och automatisera sin onboardingsprocess. Tekniker som videos, tester & certifieringar, e-signaturer etc. är tekniker som är mycket användbara när man skall skapa en hållbar och digital onboarding inom sin organisation.

SCORM kompatibel

SCORM (Sharable Content Object Reference Mode) är en metod för att kunna förflytta och dela lärande objekter och dess innehåll mellan olika LMS plattformar. Vanligt förekommande på svenska marknaden och hela SCORM idén grundar sig av amerikanska militären.

Skapa E-learning kurser

Nästintill alla LMS-verktyg idag grundar sig i att man som företag skall kunna skapa e-learning kurser och ha tillgång till verktyg för att kunna administrera och kommunicera e-learning. Dock är det en del LMS plattformar som inte erbjuder möjligheten till att kunna skapa sin egen e-learning uppsättning från grunden utan man behöver använda redan förskapade moduler.

Sociala läraktiviteter

Med socialt läraktiviteter menas att LMS-verktyget erbjuder möjligheten att deltagare kan kommentera och dela varandras inlägg i olika sociala kanaler. Det möjliggör att man kan enkelt länka in olika flöden från externa sociala mediakällor från instagram, twitter m.m.