HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa IP-telefoni

Varför ska man ha IP-telefoni?

IP-telefoni står för Internet Protocol och innebär att du helt enkelt ringer dina samtal över nätet istället för att ringa på det traditionella sättet. I sammanhanget stöter du ofta på VoIP, som betyder VoiceOver Internet Protocol. Bredbandstelefoni eller webbtelefoni är också vanliga namn för IP-telefoni.

IP-telefoni handlar om att överföra information och kunna kommunicera via nätet , och det som krävs för att just ditt företag ska kunna börja använda dig av det här sättet att kommunicera är ett bra bredband. Utan internetkoppling, ingen bredbandstelefoni. Det säger sig självt.

För de flesta företag är den stora vinsten att man sparar pengar på att använda sig av IP-telefoni . Att ringa över internet är billigare än att ringa ”vanligt”, vilket gör att du alltså kan spara en hel del pengar på att låta ditt företag investera i lösningen. Särskilt om ni t.ex. har säljare som reser mycket i sin tjänst.

Det är inte särskilt krånglat att installera – du kan använda dig av IP-adapter för att koppla dina samtal över nätet, eller köpa speciella mjukvarutelefoner för ändamålet.

Nyfiken på att hitta en IP-lösning till ditt företag? Ta hjälp av BusinessWiths jämförelsetjänst för att se, jämföra och välja de lösningar som finns på marknaden. Har du några frågor eller behöver ytterligare råd, är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Vilken telefon ska jag använda för IP-telefoni?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 17 olika IP-telefoni

Sortera på
Dstny-logo

Dstny

Dstny

Dstny erbjuder ett skalbart molnbaserat telefonsystem som passar både små och stora företag. För små företag möjliggör systemet att all personal kan hjälpa där det behövs, medan det för stora företag underlättar att hitta rätt person och se tillgänglighet. Vi har skapat tilläggstjänster och t.ex. integration med Teams, för att ge företag de funktioner som krävs för att hjälpa till med alla möjliga...

Lär dig mer om Dstny

Läs mer

Teleman har en användarvänlig, smidig och enkel lösning för IP-telefoni. I deras bas-paket ingår både portering av telefonnummer och en ATA-adapter.

Lär dig mer om Teleman IP-Telefoni

Läs mer

Med Tele2s IP-telefoni kommer ni klara vilka mängder samtal som helst. Med deras QoS (Quality of service) kommer det aldrig bli dålig uppkoppling för era bredbandssamtal.

Lär dig mer om (S)IP-Telefoni

Läs mer

Med ett fastnätsnummer skapas ett nummer för att nå alla i erat bolag. Kommunicera effektivt med kollegor och kunder för att inte missa samtal.

Lär dig mer om 3Växel

Läs mer

Med enkel integration av Skype, Microsoft Teams och olika CRM-system, erbjuder Cellip en bra helhetslösning som mobil växel. Med anpassningsbara funktioner får ni en professionell växel till erat företag.

Lär dig mer om Cellip 365 Växel

Läs mer
IP-Light

IP-Light

Quicknet

Quicknet erbjuder smidig access till telfoni över nätet i jämförelse med det traditionella telefonnätet. Istället för månadsavgift så betalar ni för en Ringpott som man kan nyttja som man vill.

Lär dig mer om IP-Light

Läs mer
Junet

Junet

Junet

Genom att koppla Junets IP-telefonidosa in i telefonjacket och i en bredbandskoppling, skapar ni en billigare och smidigare kommunikation ut från, och inom erat bolag.

Lär dig mer om Junet

Läs mer

För funktionell kommunikation, både internt och externt. Vidarekoppling via den molnbaserade växeln gör jobbet för er, smidigt och intuitivt.

Lär dig mer om miniTel Växel

Läs mer

Mitel erbjuder en callcenter lösning som både innehåller auto dialer men även funktioner för att hantera inkommande samtal till företaget. Det användarvänliga callcenter-verktyget är skapat för att bidra med en smidig kommunikation och vidare utveckling av den kundservice som verksamheten bedriver.

Lär dig mer om Mitels IP

Läs mer
OKTV

OKTV

OKTV

En prisvärd IP-telefonilösning, som möjliggör interna och externa samtal. Med bara en bredbandsuppkoppling minskar ni era kostander för samtal.

Lär dig mer om OKTV

Läs mer
SIP Trunk

SIP Trunk

GlobalConnect

GlobalConnect är en lösning byggd på Microsoft Teams. För fullständig integration med era resterande system får ni en bra kompletering av IP-telefoni.

Lär dig mer om SIP Trunk

Läs mer
SIP-Konto

SIP-Konto

Gotanet

Gotanet erbjuder en molntjänst som möjliggör samtal över en programvara som ni kopplar ett headset till, en så kallad softphone-lösning.

Lär dig mer om SIP-Konto

Läs mer
Telavox

Telavox

Telavox

Med sin raffinerade sammankoppling av telefonväxel och CRM-system kan inringande samtal snabbare kopplas till rätt person på rätt avdelning.

Lär dig mer om Telavox

Läs mer
Telefoni

Telefoni

Sydantenn Tele AB

Sydantenn Tele AB erbjuder billiga och smidiga samtal via din internetuppkoppling. Med smarta tilläggsval som telesvar och nummerpresentation.

Lär dig mer om Telefoni

Läs mer
Telefoni

Telefoni

Bredband2

Med Bredband2s IP-telefonilösning så kommer era kostnader för samtal gå ner drastiskt. En effektivare kommunikationslösning för just ert företag.

Lär dig mer om Telefoni

Läs mer
Teletek

Teletek

Teletek

En smidig IP-telefonitjänst för stora som små företag .Sammankopplar alla samtal, utländska som inom Sverige, via en bredbandskoppling.

Lär dig mer om Teletek

Läs mer
VoiceTech

VoiceTech

VoiceTech

VoiceTech möjliggör billigare telefoni för just ert företag. Med låga månadsavgifter och smidiga lösningar förenklar ni er kommunikation.

Lär dig mer om VoiceTech

Läs mer

Vilken telefon ska jag använda för IP-telefoni?

Dags att gå över till IP-telefoni på företaget? Har du hört om andra som rekommenderar lösningen, då den är både flexibel och hjälper er att spara pengar? Bredbandstelefoni, ofta även kallat Voiceover IP eller VoIP, kräver som du redan vet – ett bra bredband. Innan du funderar på att gå över till den här tekniken, se till att säkerställa att dina medarbetare alltid har bredband 100kBit/s för att det ska fungera och för att ljudet ska bli optimalt.

IP-PBX betyder Private Branch Exchange (eller abonnentväxel) och kan vara vits att kika på. Det blir som att ert företag får ert privata telefonnätverk med externa och interna linjer, vilket gör det enkelt att kommunicera både internt och externt.

Men viken sorts telefon handlar det då om att införskaffa? Mjukvara som softphones, alltså att använda sig av mikrofon och hörlurar är ett alternativ. Ett annat alternativ är att använda dig av din vanliga telefon men med adapter, eller så går det att använda sig av en app direkt i telefonen för att kunna ringa över nätet. Det går också att köpa in speciella systemtelefoner som är anpassade helt för att ringa över nätet.

Använd dig gärna av BusinessWiths jämförelsetjänst för att hitta den IP-telefonilösning som passar er bäst. Välkommen att filtrera och läsa mer direkt hos oss!