HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa visselblåsarsystem

Vilket visselblåsarsystem passar bäst för er?

För dig som arbetsgivare bör det högt prioriterat att införa ett system för visselblåsning, där era anställda kan slå larm om oegentligheter och missförhållanden. Systemet är till för att upptäcka och komma tillrätta med problem och är ett krav enligt en ny lag. Det har aldrig varit så lätt att hitta bolag som erbjuder whistleblower-system, men det kan vara en utmaning att hitta rätt tjänst för varje given organisation.

Hur ska era anställda rapportera? Ska det gå att göra via mejl, telefon, klassisk postgång eller på er sajt? Vem ska handha de anmälningar som kommer in? Vad behöver ni tänka på för att följa den nya visselblåsarlagen? Det är mycket att fundera över. Ta gärna fram en policy för whistleblowing, där ni specificerar vad ni vill av systemet, vem som bör använda det och till vad. Rätt system för er hittar ni sedan hos BusinessWith.

Hur ska jag välja visselblåsarsystem?

BusinessWith har djupgående kunskap om systemen för visselblåsning och kontakt med ett antal aktörer på marknaden. Som företag ser vi själva stort värde i möjligheten att visselblåsa och har kartlagt ett antal system. När ni är redo att börja söka finns vi här för er. Fyll enkelt i era preferenser och jämför sedan de olika systemen direkt i vår jämförelseguide. Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta oss på BusinessWith.

Vad behöver jag veta om visselblåsarsystem?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 7000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

WhistleSecure-logo

WhistleSecure

WhistleSecure

WhistleSecure ger er en komplett visselblåsarkanal på länk som enkelt adderas på er hemsida. Med tydliga notiser kopplas allt mot er Mejl och CRM system. Systemet handlägger automatiskt alla ärenden efter 7-dagars regeln. Få licensavgiften för 399 kr per månad.

Lär dig mer om WhistleSecure

Webbsida
Lumgo

Lumgo

Lumgo

Lumgo är ett modernt och användarvänligt visselblåsarverktyg. Från början designat med GDPR och hög säkerhet i åtanke. Vi krypterar all känslig data, vi lagrar era uppgifter inom EU och använder endast leverantörer som är helt ägda av bolag inom EU (vilket innebär att du inte behöver oroa dig för Schrems II). Det är kul att jobba med Lumgo och behöver ni juridisk hjälp eller mottagande av ärenden ...

Lär dig mer om Lumgo

Webbsida
Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR är ett intuitivt, användarvänligt och komplett system för den moderna HR-avdelningen. Ta ert HR-arbete till nästa nivå och samla all medarbetardata och alla HR-processer och data på ett och samma ställe. Du spar värdefull tid med smart automatisering och får total överblick genom avancerade analysfunktioner. Sätt er HR på autopilot! Med Hailey HR skapas: -Smidiga processer mellan HR-av...

Lär dig mer om Hailey HR

Webbsida
Whistle Willow

Whistle Willow

Supercharged

Whistle Willow är skapat med användarvänlighet i fokus och är lätthanterat redan från start. Utvecla ett eget visselblåsarsystem på bara några minuter. Du som administratör kan anpassa och konfigurera efter dina preferenser. Whistle Willow ger möjlighet för dig att testa gratis.

Lär dig mer om Whistle Willow

Läs mer
Visselblåsartjänst

Visselblåsartjänst

Crd Protection

Heltäckandeverktyg för en säkrare arbetsplats. Säkerställ att eran arbetsplats följer senaste EU-direktiven och medarbetares välmående.

Lär dig mer om Visselblåsartjänst

Läs mer
SpeakUp

SpeakUp

People Intouch

SpeakUp är en helhetlösning för full transparens inom organisationen. Skapa möjligheten för anställda att berätta om oetiskt beteende och andra problem som påstås finnas på arbetsplatsen. Rapporteringen sker helt anonymt så medarbetare kan känna sig helt trygga. Systemet erbjuder även möjlighet till att hålla koll på pågående utredningar och hantera alla rapporter som kommer in via e-post och tele...

Lär dig mer om SpeakUp

Läs mer

Ett lättintegrerat system som är användarvänligt. Northwhistle hjälper organisationer att följa nya EU-direktivet (EU) 2019/1937 för att säkerställa medarbetares välmående på arbetsplatsen utan att bryta mot GDPR. Håll dialog med anställda helt anonymt och tryggt för alla parter. Det finns möjlighet att ha systemet helt molmbaserat (SAAS) eller installerat på egen server (ONPREMISE).

Lär dig mer om Northwhistle

Läs mer
Visma Draftit

Visma Draftit

Visma Draftit

Med Visselblås Incident erbjuder vi två delar: en publik del som enkelt implementeras genom en länk på er hemsida och/eller intranät och en admindel som endast ett fåtal utvalda administratörer har tillgång till. Visselblås Incident ger er en säker rapporteringskanal som är enkelt utformad för att kunna användas utan förkunskaper eller tekniskt kunnande - både för visselblåsare och administratörer...

Lär dig mer om Visma Draftit

Webbsida
FaceUP

FaceUP

FaceUp Technology

FaceUP är en välutrustad plattform för både administratörer och anställda inom visselblåsning. Anställda kan reportera orättvisa inom organisationen genom och få sin röst hörd. Med användarvänlighet i fokus kan FaceUP leverera ett mol nbaserad visselblåsarsystem för att organisationen ska kunna uppfylla nya lagkrav. De ebjuder även gratis testperiod.

Lär dig mer om FaceUP

Läs mer
Whistlelink

Whistlelink

Whistleblowing Solutions

Whistlelink är lätt implementerat system som går snabbt attföra in i bruk, på bara 10 minuter har du ett komplett visselblåsarsystem. Gör det enkelt för dina medarebatre att rapportera oegentligheter och bristande beteende på sin arbetsplats, helt annonymt. Med solid inloggning samt stränga användarbehörigheter kan du och dina medarbetare vara säkra i att rapporta probelm som uppstår på arbetsplat...

Lär dig mer om Whistlelink

Läs mer
Whistleblower

Whistleblower

Interaktiv Säkerhet

Whistleblower är ett system utvecklat för anställdas säkerhet med hjälp av nya EU-direktiv. Dera webbbaserade plattform gör det användarvänligt och hjälper ledningen att garantera bra arbetsvillkor för alla anställda. Syftet med systemet är att anställda annonymt ska finna möjligheten att rapportera brott och problem som uppstår på arbetsplatsen som är utom lednignens synfält.

Lär dig mer om Whistleblower

Läs mer
2Whistle

2Whistle

2secure

2secure hjälper er med ett heltäckande system för visselblåsning inom företag och offentlig sektor. Se över kunder, leverantörer eller anställda för att förhindra oegentligheter. Skapa både intern och extern förtroende för din organsitation.

Lär dig mer om 2Whistle

Läs mer
Secure Channel

Secure Channel

Secure Channel

Ett omfattande visselblåsarsystem som är skapad att uppfylla visselblåsarlagen och anpassas efter kundernas behov. Erbjuds för både privat och offentlig sektor.

Lär dig mer om Secure Channel

Läs mer
Lantero

Lantero

Lantero

Lantero är en heltäckande tjänst som hjälper dig se över anställdas säkerhet. Få hjälp med implementering, rådgivning och utbildning. Gör detta visselblåsarsystem varumärkesanpassat med eran logga. Lanteros fyra-ögons-system säkerställer att minst två personer hanterar ärenden för ökad säkerhet. Inom Sverige veriferar alla användare sig med Bank-ID. Lantero är ett Onpremise-system, all data lagra ...

Lär dig mer om Lantero

Läs mer
Vispato

Vispato

Vispato

Vispato levererar till heltäckande visselblåsarsystem för små och stor bolag, både pubika och privata. För ett så säkert system som möjligt har Vispato valt att använda DATEV som leverantör för datahantering med lokaler i Nuremberg, Tyskland. Hantera oroligheter och tjäsntefel smidigt i detta hanteringsystem. Stärk tryggheten i din organsiation idag!

Lär dig mer om Vispato

Läs mer

Navex system, WhistleB hjälper dig se över dina anställda inom olika marknader och länder. Uppfyll nya EU-lagstiftningen men ett verktyg anpassat för dina behov. WhistleB revolutionerande tvåfaktorsautentisering kan säkrar all arbete för alla i organisationen. Systemet erbjduer även rådgivning och utbildningar via systemet i förbyggande syfte.

Lär dig mer om WhistleB

Läs mer

EQS Integrity Line är ett användarvänligt visselblåsarsystem som hjälper dig att öka trovärdigheten inom din organisation och skyddar dina anställda. Förebygg ovissheter med detta webbaserade verktyg för små och storaföretag. Systemet följer nya lagkrav och är lättintegrerat och lätthanterligt.

Lär dig mer om EQS Integrity Line

Läs mer
Whistleblower Software

Whistleblower Software

Whistleblower Software

Ett visselblåsarverktyg anpassatför ditt avrumärke och dina behov. Vid en visselblåsning skapas en krypterad länk där medarbetare kan rapporta sina synpunkter på ett enkelt viss. Möjlighet att bjuda in externa administratörer som konsulter, leverantörer och kunder i ett partner-konto för full transparans. All data lagras på servrar som följer bästa praxis för hög säkerhet. Testa gratis i 14-dagar ...

Lär dig mer om Whistleblower Software

Läs mer

Därför borde ni införa system för visselblåsning

Den nya visselblåsarlagen, som infördes i december 2021, säger att offentliga arbetsgivare med över 50 anställda, och privata med över 250 anställda, måste inrätta system för visselblåsning. Samma lagkrav kommer framöver, från december 2023, även att gälla för privata företag med 50 anställda och uppåt.

Den nya lagen grundar sig i EU:s visselblåsardirektiv, som kräver att organisationer och företag erbjuder säkra kanaler för rapporter från anställda. Det är viktigt att den som rapporterar ska känna sig säker på att inte drabbas av repressalier, varför den som berättar om missförhållanden eller felaktigheter givetvis ska kunna vara anonym.

Det finns inget lagkrav om att ni måste införa ett tekniskt system för rapportering, men många av de tjänster som erbjuds på marknaden i dag hjälper er på ett smidigt sätt att följa de krav som kommer med lagen.

På BusinessWith kan vi varmt rekommendera en teknisk lösning. Vi finns här för att stötta dig och er i valet av visselblåsarsystem och hoppas att ni hittar en passande tjänst redan i dag. Varmt välkommen att jämföra och välja system för visselblåsning direkt i vår jämförelseguide online.

Anonym digital rapport

En grundläggande funktion i ett visselblåssystem där medarbetare helt anonymt kan rapporta oegentligheter eller andra icke-rättvisa omständigheter på arbetsplatsen. Detta sker via den webb-baserade portalen.

Anpassat för funktionsnedsatta

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.1) möjligör för funktions nedsatta att använda systemet på egen hand. Just WCAG är en ISO stämpel. I webbtillgänglighetsdirektivet måste offentliga organsiationer och myndigheter måste uppnå detta krav.

Anpassningsbar integration

Integrera med ditt visselblåsarsystemet med andra system. Få ut rapporter i andra system för se statestik hur ärenden hanteras.

Eget varumärke

Anpassa ditt visselblåsarsystem till ditt varumärke. Sätt in din logga eller anna typsik design som kännetecknar er organisation.

Flerspråkig plattform

En flerspråkig plattform betyder att använder ska i så stor mån som möjligt kunna bruka den på sitt modersmål. Flerspråkigt betyder inte att alla språk finns med men att det inkluderar språk utanför de tio största i världen.

GDPR kompatibelt

Sedan visselblåsarsystem blev introducerat som EU-direktiv måste man även följa GDPR. Syftet är att personuppgifter ska skötas så att det inte hamnar i fel besittning vilket är ytterst viktigt för att visselblåsarsystem ska fungera. Detta system följer Eu-direktiven om GDPR.

Omvärldsbevakning

Omvärldsbevakningsfunktionen hjälper dig håll koll på de geografiska markander där anställda befinner sig. Få större nyheter från regionen där verksmahet finns, det kan gälla naturkatastrofer, krig eller andra akuta händelser.

Partnerkonton

Ett partnerkonto ger externa intressenter behörigheten att se ärenden. Detta är för att skapa totalt transparans mot leverantörer, kunder och andra viktiga beslutsfattare.

Ärendehantering

Hjälper dig strukturera och se över dina ärenden som kommer in. Få en överklick över inkommande, pågåenden eller gå tillbaka och kolla på tidigare ärenden. Bara administratörer eller de med given behörighet kan hantera ärenden