HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa faktureringsprogram

Vilket fakturaprogram behöver ditt företag?

Sitter du och pillar i en dålig faktureringsmall? Har du svårt att få överblick över vilken kund du har fakturerat och när du har fått din betalning? Med ett faktureringsprogram blir det så mycket enklare att få koll på din fakturering. Fakturaprogram finns idag i de flesta bokföringsprogram och hjälper dig att skapa offerter och fakturor, samt att få en tydlig överblick över all fakturering du gör. Programmen som finns på marknaden har ofta en hel del smarta funktioner – som att du t.ex. kan skapa din egen design, få koll på faktureringshistoriken, skicka påminnelser, eller att fakturorna bokförs automatiskt.

Arbetar du i en verksamhet som gör ROT-eller RUT-avdrag? Då ska du välja ett fakturasystem som fungerar för det ni jobbar med. Likadant är det om du har behov av ett program som är anpassat för kunder i eller utanför EU. Är du mycket ute på språng ska du välja ett program där du enkelt kan fakturera från din mobil. Det finns även gratis fakturaprogram som kan vara smart att välja om du är ett småföretag som precis har startat upp, vilket gör att du kostnadsfritt kan testa hur du tycker att det hela fungerar.

BusinessWiths jämförelsetjänst hjälper dig att jämföra och välja, så att du ska hitta det bästa fakturasystemet för just er verksamhet.

Varför skall jag ha ett faktureringsprogram?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 23 olika Faktureringsprogram

Sortera på
4d316891-2966-480f-b0b8-33d06df9e80f.png

BL Fakturering

Bjorn Lunden

Med BL Fakturering sköter du faktureringen online i mobilen eller på webben. Programmet används framförallt av konsulter och hantverkare samt handels-, transport- och fastighetsföretag. I programmet finns alla funktioner du kan förvänta dig hos ett modernt faktureringsprogram och det passar lika bra för enskild firma som för aktiebolag.

Lär dig mer om BL Fakturering

Läs mer
Procountor Financials-logo

Procountor Financials

Accountor Finago

Ett webbaserat bokföringsprogram för stora och små företag. Med bokföringsfunktioner som bankkoppling, e-fakturering och bokföringsrapporter samt möjligheten att lägga till ytterligare funktioner efter behov kan Procountor Financials anpassas efter användarens behov. Automatisera rutinerna och håll koll på ekonomin oavsett tid och plats med hjälp av vårt digitala bokföringsprogram.

Lär dig mer om Procountor Financials

Läs mer
FINQR

FINQR

FINQR

FINQRs plattform automatiserar och optimerar allt inom fakturering. Vi tar hand om utskick, påminnelser, inkasso, betalningar och bokföring av fakturorna. Vi kan integrera med de flesta affärssystem och om du har ett äldre system så löser vi allt med import av filer istället.

Lär dig mer om FINQR

Läs mer
Visma Spcs-logo

Visma Spcs

Visma Spcs

Visma Spcs finns för att förenkla allt det ekonomiska för småföretaget – med lättbegripliga och självkörande ekonomisystem som gör det mesta av jobbet åt dig. Så att du kan fokusera på din passion och samtidigt ha full kontroll. Hos oss hittar du bland annat bokföringsprogram, löneprogram, tidrapporteringssystem och projekthanteringsverktyg.

Lär dig mer om Visma Spcs

Läs mer
Bokio

Bokio

Bokio

Bokföringssystemet erbjuder färdiga bokföringsmallar, automatiska rapporter, momsdeklaration m.m. Dessutom erbjuder Bokio en detaljerad databas med guider och videos för alla sina användare.

Lär dig mer om Bokio

Läs mer

Hogia Lön har färdiga löneregister för nästan alla branschavtal och är alltid uppdaterat med gällande i smarta processer. Hogia har en branschkunnig support vid din sida och vi löser dina funderingar.

Lär dig mer om Hogia Lön

Läs mer
24sevenoffice_Logo_Vertical_Black_CMYK.jpg

24SevenOffice

24SevenOffice

24SevenOffice erbjuder ett komplett affärs- och redovisningssystem designat för små och medelstora företag. Lösningen interagerar redovisning, fakturering, projektledning, CRM och tidsregistrering i en plattform, vilket effektiviserar arbetsflödet och ger en sömlös användarupplevelse.

Lär dig mer om 24SevenOffice

Läs mer
Fortnox

Fortnox

Fortnox

En av Sveriges mest använda affärssystem för småföretag. Erbjuder ekonomisystem, bokföringsprogram, CRM, lönesystem m.m. Fortnox affärssystem är skapat för småföretag och används inom flera olika branscher.

Lär dig mer om Fortnox

Läs mer
Billogram

Billogram

Billogram

Billograms faktureringssystem förenklar och automatiserar företagets fakturahantering genom lätt integrering mot andra företagssystem. Systemet erbjuder funktioner som interaktiva fakturor och automatisk uppföljning.

Lär dig mer om Billogram

Läs mer
Dooer

Dooer

Dooer

Med Dooer får du bokföring, fakturering, lön och utläggshantering helt gratis på ett och samma ställe. Du bokför snabbt och smidigt på några få klick. Designat för dig som företagare. Helt enkelt en kraftfull helhetslösning med alla viktiga redovisningsfunktioner du behöver, gratis för alltid.

Lär dig mer om Dooer

Läs mer
Xdesk

Xdesk

Xdesk

Xdesk är ett modulbaserat bokföringsprogram som gör att användaren själv kan anpassa funktionaliteten efter behov. Ytterligare tjänster innefattar bland annat: löneprogram, faktureringsprogram och tidsredovsning.

Lär dig mer om Xdesk

Läs mer
Billflip

Billflip

Billflip

Billflip är ett webbaserat faktureringsprogram som lämpar sig bra för mindre företag som enkelt vill få koll på sina fakturor. Med funktioner som ROT- och RUT-avdrag och inbyggt hjälpsystem direkt i webbläsaren.

Lär dig mer om Billflip

Läs mer
Bisway

Bisway

Bisway

Bisway är ett helt gratis faktureringsprogram som lämpar sig bra för det mindre företaget som vill förenkla sin faktureringsprocess. Med Bisway får företaget tillgång till funktioner som kundregister, fakturamallar och statistik.

Lär dig mer om Bisway

Läs mer

Ett smidigt bokföringsprogram anpassat för småföretag. Med möjlighet till analys av nyckeltal, kostnadsställen och enkel kundrestkontra samt leverantörskontra.

Lär dig mer om Edison Ekonomi start

Läs mer
Enkelbok

Enkelbok

Visbok

Visbok är ett gratis webbaserat bokföringsprogram som riktar sig till mindre företag. Bokföringsprogrammet erbjuder användaren; automatisk kvittotolkning, bankkoppling, bokföringsmallar samt fakturering.

Lär dig mer om Enkelbok

Läs mer
Epicraft

Epicraft

Epicraft

Ett populärt fakturasystem som är utformat för att förnekla och automatisera företagets hantering av kundfakturor. Med funktioner som försäljningsrapporter, egen grafik och kundregister.

Lär dig mer om Epicraft

Läs mer
Faktum Faktura

Faktum Faktura

Faktum Faktura

Faktum Faktura är ett användarvänligt faktureringsprogram som låter företaget att på ett enkelt sätt hantera alla sina fakturor, offerter, ordrar och kreditfakturor i ett och samma program.

Lär dig mer om Faktum Faktura

Läs mer
Fakturan.nu

Fakturan.nu

Fakturan.nu

Ett lättanvänt faktureringssystem som låter företaget skapa, hantera och skicka fakturor direkt genom webbläsaren, utan att någon installation krävs. Med funktioner som e-faktura, färdiga fakturamallar och personlig design.

Lär dig mer om Fakturan.nu

Läs mer
Frifaktura

Frifaktura

Frifaktura

Ett gratis fakturaprogram som kan integreras med befintliga företagssystem för enkel hantering av företagets fakturor. Med frifaktura kan bolaget dra nytta av funktioner som ROT/RUT-avdrag, kundlistor och fakturaköp.

Lär dig mer om Frifaktura

Läs mer

Ett enkelt och webbaserat bokföringsprogram som innehåller bokföringsfunktioner såsom automatisk kontering, rådgivning, e-faktura och autokontering för mindre företag.

Lär dig mer om Speedledger E-bokföring

Läs mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger är ett 100% molnbaserat affärssystem - utvecklat i och för molnet som en äkta SaaS lösning. Deras största fokus ligger på automatisering, insikt och skalbarhet för att hjälpa sina kunder att ha full koll på sin verksamhet – var som helst, när som helst. Deras true cloud affärssystem är användarvänligt, anpassningsbart och modernt, och hjälper företag runt hela världen att effektivisera sin...

Lär dig mer om Xledger

Läs mer
Zenconomy

Zenconomy

Zenconomy

Ett enkelt bokföringsprogram för småföretagaren, direkt i webbläsaren. Med funktioner som automatisk beräkning av ingående och utgående moms, resultatrapporter och balansräkning får den mindre verksamheten tydlig översikt över sina tillgångar.

Lär dig mer om Zenconomy

Läs mer
Zervant

Zervant

Zervant

Zervant rebjuder ett gratis faktureringsprogram där företaget enkelt och snabbt kan skapa och skicka fakturor online eller i app. Med funktioner som e-faktura, kundregister och lättlästa rapporter.

Lär dig mer om Zervant

Läs mer

Varför skall jag ha ett faktureringsprogram?

Ett fakturasystem hjälper dig att skapa fakturor snabbt och enkelt. Att kunna designa sina egna fakturor gör också att ni framstår som proffsiga. Har du samma kunder kan du skapa ett kundregister, vilket gör att den återkommande faktureringen blir så mycket enklare.

Fakturaprogrammen kommer med en massa fördelar. Det sparar tid för din verksamhet att kunna jobba i ett lättskött program, och många program går det att skicka din faktura direkt från. Undersök och jämför gärna flera faktureringsprogram innan du bestämmer dig. Det som är viktigt att tänka på är att verktyget ska vara anpassat efter din verksamhet och att det verkligen sparar tid och gör att du får överblick och kontroll över företagets fakturering – och därmed också försäljning.