HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa PIM-system

Varför ska jag ha ett PIM-system (produktinformationssystem)?

Sitter ni och kopierar och klistrar information om era produkter mellan olika kanaler? Då kan det vara ett bra läge att investera i ett produktinformationssystem, också känt som PIM-system. På så sätt får ni mer kontroll och översikt över företagets produktkatalog. Den här typen av system lämpar sig bra för dig som exempelvis verkar inom e-handel eller bedriver försäljning av något slag. Särskilt bra är det att ha ett PIM-system om du eller ni har flera olika distributionskanaler. PIM-systemen håller ordning på informationen så att ni slipper uppdatera på flera ställen, vilket besparar er massor av manuell handpåläggning. Det minimerar dessutom fel i beställningsflödet, om alla internt har tillgång till samma typ av produktinformation. Ta gärna hjälp av oss på BusinessWith för att hitta rätt PIM-system – hos oss kan du enkelt gör en jämförelse mellan de aktörer som finns på den svenska marknaden idag.

Vad ska jag kräva av ett PIM-system?

BusinessWith har kartlagt 14 olika PIM-system som finns i Sverige idag. Här finns det såväl Saas-lösningar som lösningar som ni implementerar på egna servrar. Vissa system är mer flexibla än andra och kan användas av olika branscher. Vissa passar för större företag medan andra är mer lämpade för dig som bedriver försäljning av mindre karaktär. Se till att verkligen hitta rätt storlek på lösning, men fundera även på skalbarheten – planerar ni att växa, kanske det är lika bra att investera i ett större PIM-system direkt?

Det främsta målet med ett PIM-system är att det ska kunna hantera alla era produkter på ett överskådligt sätt. Väg därför noga in aspekten användarvänlighet vid val av system. Hanteringen av produktdatan ska vara smidig, så att ni kan sälja bättre och kanske även snabbare. Jämför gärna PIM-system direkt hos oss på BusinessWith – vi kan system som ingen annan.

Vilka fördelar ger ett PIM-system mig?

Lista på 11 olika PIM-system

Sortera på
Bluestone PIM

Bluestone PIM

Bluestone

En kraftfull och flexibel PIM lösning skapad med målet att sälja snabbare och att sälja mer. Bluestone PIM kan få ut produkterna snabbt och smidigt oavsett marknad, region, språk och typ av kanal, vilket gör det till en plattform som kan öka företagets inkomster. Starta med att organisera datan, skapa sedan en gemensam källa för samtliga produkter och skapa en utmärkt produkthistoria för att tills...

Lär dig mer om Bluestone PIM

Läs mer
CHILI GraFx

CHILI GraFx

CHILI publish

Förädla data på ett effektivt vis och gör produkterbjudandet attraktivt genom att använda CHILI GraFx. Detta kundanpassade PIM system är simpelt att använda med dess webbaserade erbjudande där användaren får tillgång till kreativa och skalbara lösningar för produktkatalogen. Distrubera ut produktkatalogen genom flera olika kanaler och maximera möjligheterna till att locka nya kunder med genom en b...

Lär dig mer om CHILI GraFx

Läs mer

Skapa skarpa productbeskrivningar snabbt och enkelt med hjälp av inriver PIM solution. Denna användarvänliga PIM lösning använder smarta funktioner som möjliggör för säljande företag att få sina produkter att stå ut från mängden, samtidigt som den skapar en optimal upplevelse för kunden. inriver PIM kan skapa en fördel i försäljningen i jämförelse med konkurrenter och få försäljningssiffrorna att ...

Lär dig mer om inriver PIM solution

Läs mer
Litium

Litium

Litium

Litium erbjuder en integrerbar PIM lösning som kan skapa en dynamisk produktkatalog med erbjudanden i realtid. Det flexibla systemet gör det möjligt att marknadsföra och presentera produkter genom attraktiva och kreativa lösningar, vilket kan öka försäljningen och bidra till att fler kunder väljer produkten. Litium kan även hantera prissättning, vilket är en smidig funktion att hantera på samma pl...

Lär dig mer om Litium

Läs mer
norce

norce

norce

Denna webbaserade PIM plattform skapar en samlingsplats för organisationens produktinformation. norce skapar dynamiska produktkataloger med hjälp av UX verktyg, vilket gör det möjligt att hantera stora produktkataloger med attraktiva erbjudanden. Innbyggt i systemet finns även funktioner för lagersaldo och fraktberäkningar, vilket är viktiga funktioner vid produkthantering och som är tacksamma att...

Lär dig mer om norce

Läs mer

Pimcore är för företag som har ett behov av att lösa digitala omvandlingsutmaningar genom konsolidation samt hantering av digital information. Med valet att ha systemet både molnbaserat eller på plats och dess advancerade filter funktion, så kommer Pimcore att hjälpa ditt organisatoriska arbete med teknisk och digital omställning.

Lär dig mer om Pimcore PIM system

Läs mer

Plytix PIM system är utformat för företag som är vill erbjuda sina kunder och samarbetspartners en stabil och högkvalitativ upplevelse och gång från produkt till marknad. Med dess kvaliteskontroll och arbetsflödeshanterings funktioner underlättar Plytix så arbetet ska gå smidigare, snabbare och rätt gjort.

Lär dig mer om Plytix PIM system

Läs mer

Productsup erbjuder ett PIM system som är för dig som vill förbättra produktinnehåll och sina organisatoriska flöden. Med produktflödeshantering och att systemet är molnbaserat, så blir arbetet med produkter lättare och mer tillgängligt för alla medarbetare. Detta tillsammans med systemets kategoriserings funktioner så blir även sortering och gruppering en enklare arbete.

Lär dig mer om ProductsUp PIM system

Läs mer
Semarchy xDM

Semarchy xDM

Semarchy

Semarchy är en mångfunktionell och molnbaserad PIM plattform som kan bemästra data kopplat till produkter. Plattformen består av två kraftfulla moduler, Master Data Management och Data Integration, där dessa kombineras för att skapa en bästa upplevelsen för användarna och kunderna. Hantera stora mängder produktdata och skapa utmärkta förutsättningar för en detaljerad produktbeskrivning som enkelt ...

Lär dig mer om Semarchy xDM

Läs mer

Signifikant underlättar arbetet med digitalisering och sammanställaing av varuproduktdata, prisinformation och teknisk dokumentation för att bland annat möjliggöra försäljning av proukter via webben. Med deras molnbaserade system så underlättar det kvalité kontroll av produkter, och dess innehållsbibliotek förenklar navigation av produkter och dess funktioner för medarbetare.

Lär dig mer om Signifikant Platform

Läs mer
Stibo

Stibo

Stibo Systems

Samla in, hantera samt distrubera produktdata och innehåll genom hela försörjningskedjan och företaget med hjälp av detta molnbaserade PIM system från Stibo. Systemet besitter kraftfulla funktionaliteter för att göra datahanteringen enkel och smidig för användaren samtidigt som slutresultatet leder till en ökning av kunder och en högre lönsamhet. Lösningen kan även utvärdera lönsamheten för PIM sy...

Lär dig mer om Stibo

Läs mer

Vilka fördelar ger ett PIM-system mig?

PIM-systemen (produktinformationssystemen) kommer med en rad fördelar. Framförallt är besparingen av tid något som brukar ses som den bästa fördelen med ett PIM-system. Det är inte ovanligt att företag har sin produktinformation utspridd – något som gör risken för fel onödigt stor. PIM-systemet effektiviserar hela produkterbjudandet och skapar klarhet internt.

En annan fördel med systemet är att digitaliseringen av produktinformationen underlättas. Att lagra allt digitalt minskar er sårbarhet. Saas-lösningarna gör att allt hamnar i molnet, medan ni bör försäkra er om ordentlig back-up om ni väljer att lagra information på egen server.

BusinessWith har kartlagt de 14 bästa PIM-systemen i Sverige, för att ge dig ett brett urval och chansen att kunna jämföra mellan olika lösningar. Ta gärna del av omdömen och gör en noggrann jämförelse, innan ni bestämmer er. Vi finns här m ni behöver vidare vägledning eller råd längs vägen. Lycka till med valet av PIM-system!

Beskrivning av produktfunktioner

API

API används som gemensamt gränssnitt för att koppla samman system och tillåta dessa att samarbeta för att skapa ett kraftfullt flöde av data och information.

Dokumenthantering

Funktionen möjliggör för lagring av dokument och hantering av olika dokumentstyper inom systemets gränser.

E-handelshantering

Verktyget kan publicera produktkataloger anpassade för e-handel, vilket kan öka försäljningen på hemsidan.

Filtrering av produkter

Klassificera produkter för att enkelt skapa filter i sökfunktionerna, vilket ger en god struktur för produkthanteringen på företaget och gör det enklare att hitta det ni söker efter.

Förändringslogg

Notera eventuella förändringar i porduktkatalogen och skapa en god kontroll över historiken för olika produkter. Detta är användbart både för att skapa god förståelse för utvecklingen inom företaget men också i kommunikationen mot kund.

Kvalitetskontroll

Kontrollera att kvaliteten på produktprofilerna håller den önskade kvaliteten för att maximera intresset kring produkten och öka dess försäljning.

Produktinsamling från olika datakällor

Systemet kan sammanställa information från flera olika källor för att skapa en komplett informationskälla för produkterna.

ROI mätning

Systemet kan genomföra mätningar för avkastningen som PIM lösningen har genererat, vilket skapar en god uppfattning kring processerna för hanteringen av produktinformationen.

Statistik och rapportering

Se statistik och fullständiga rapporter kring aktiviteterna kopplade till produkterna. Statistiken kan innehålla allt från antal besök på produktprofilen på hemsidan till antalet sålda produkter.