HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa reseräkningssystem & reseräkningsprogram

Vad gör ett reseräkningssystem?

Digitaliseringen av företagens processer sker i raketfart och digital hantering av utlägg och kvitton är inget undantag, tvärtom, det är nu nästan en hygienfaktor att kunna ta ett mobilfoto på ett kvitto så ska det mest lösa sig. Det finns många bra reseräkningssystem – men hur ska du välja rätt?

Ska du välja de reseräkningssystem som är specialiserade eller välja ett reseräkningsverktyg (modul) som ingår i exempelvis ett lönesystem? Avgörandet bör inte viktas enbart av det men fråga dig själv om det är så att du vill ha skalfördelar med nuvarande leverantör med risk att du blir för beroende eller gå för en specialiserad leverantör som är i mer framkant men kräver mer integrationskapacitet. De flesta reseräkningssystem innehåller snarlika funktioner men det finns en del värdefulla funktioner som automatiserar och förenklar arbetet ännu mer för dina medarbetare (elektroniska kvitton etc.). Dessa funktioner kan vara ett bra utvärderingsunderlag till vilket system som är mest lämpat för verksamheten. De bästa reseräkningssystemen hittar du hos oss på BusinessWith. Vi har kartlagt de bästa system på marknaden. Redo att jämföra och välja nu direkt? Ta hjälp av vår jämförelsetjänst.

Vilket reseräkningssystem eller reseräkningsprogram passar ditt företag?

En av många fördelar med ett reseräkningssystem (reseräkningsprogram) är att det förbättrar processerna för kvitto- och utläggshantering så att man som arbetsgivare besparar administration och minimera manuella misstag. Leverantörer av reseräkningssystem har, i snabbt tempo, utvecklat flera nya digitala funktionaliteter för att kunna erbjuda mera fördelar till sina kunder. Exempelvis så är en app för reseräkningshantering eller möjligheten att ta ett mobilfoto numera vanliga funktionaliteter, vilket inte var fallet för ett par år sedan.

Med vår unika kartläggning av reseräkningsprogram kan du nu väsentligt enklare börja jämföra, genom att använda vårt avancerade filter och jämförelsetjänst, få en översikt av de leverantörer som kan matcha dina behov och krav. Du kan jämföra funktionaliteter för kvittohantering och reseorder, eller få en översikt av varför företag ens väljer att göra affärer med respektive reseräkningsleverantör. Vi hoppas det förenklar ditt val av reseräkningssystem.

Funktioner och fördelar med reseräkningsapp

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 12000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 15 olika Reseräkningssystem

Sortera på
Skovik

Skovik

Skovik

Skovik är ett sofistikerat verktyg för reseräkningar. Vi hanterar miljontals utlägg åt företag som vill spara tid åt sina anställda. Enkelt att använda med kraftfull tidsbesparande automatisering som tar bort flera arbetsmoment såsom automatisk inläsning av information i kvitton. Bokföringen görs automatiskt, enligt lokala skatteregler i de länder som organisationen är etablerad i.

Lär dig mer om Skovik

Läs mer
Flex HRM Payroll

Flex HRM Payroll

Flex Applications

Flex HRM Payroll är ett användarvänligt och flexibelt molnbaserat lönesystem med stöd för en stor bredd av branscher. Med automatiserade processer sparar du tid och höjer säkerheten i din löneprocess. Flex HRM Payroll är en del av vår helhetslösning Flex HRM. Här hittar du även stöd för tidredovisning, reseräkning, HR-processer och bemanningsplanering.

Lär dig mer om Flex HRM Payroll

Läs mer
Companyexpense

Findity

Findity

Findity är en utläggsjänst skapad för dig. Hantera alla dina köp, kvitton, representation, milersättning och traktamenten på ett ställe – helt automatiskt och uppdaterat efter lokala skatteregler. Få tid över med en utläggtjänst som funkar med dina befintliga kort och bokföringssystem – så att du kan fokusera på det som är viktigt för dig. Genom vårt white label-partnerskap sätts vår teknik i dina...

Lär dig mer om Findity

Läs mer

Kontek HRM Travel är ett webbaserat reseräkningssystem som hanterar alla moment i reseräkningshanteringen. Från inregistrering där den anställde själv registrerar sina reseräkningar, till uträkning, attestering och utbetalning. Och det enda som krävs för rapportering, uppföljning och attestering är en vanlig internetuppkoppling.

Lär dig mer om Kontek HRM Travel

Läs mer

Specialiserat reseräkningssystem som kan hantera alla steg inom reseräkningsprocessen. Har ett sofistikerat statistikverktyg som gör att du har koll på utvecklingen och effektiviseringen. Ett av de större bolagen inom reseräkningsprogram.

Lär dig mer om Azets Expense

Läs mer
MaxPA

MaxPA

MaxPA

MaxPA är ett modernt och användarvänligt löne- och personalsystem i molnet. Schema, tidrapportering och reseräkningar fullt integrerat med lön. I MaxPA kan anställda och chefer göra en stor del av löneadministrationen genom att själva rapportera och attestera löneunderlagen i appen eller på webben.

Lär dig mer om MaxPA

Läs mer
QBIS -- HIDDEN

QBIS Expense

QBIS Business Systems

QBIS är till för dig som vill digitalisera din utläggshantering. Vi hjälper företag i de flesta branscher och storlekar med kvitton, representation, traktamentamenten och milersättningar. Rapportera era utlägg varsomhelst, närsomhelst och från vilken enhet som helst.

Lär dig mer om QBIS Expense

Läs mer
Fortnox

Fortnox

Fortnox

En av Sveriges mest använda affärssystem för småföretag. Erbjuder ekonomisystem, bokföringsprogram, CRM, lönesystem m.m. Fortnox affärssystem är skapat för småföretag och används inom flera olika branscher.

Lär dig mer om Fortnox

Läs mer

Acubiz förser en okomplicerad utläggshantering från kvitto till utbetalning. Allt detta i en molntjänstbaserad app.

Lär dig mer om Acubiz EMS

Läs mer
Automile

Automile

Automile

Automiles körjournal erbjuder en komplett körjournal innehållande flertalet användbara funktioner som föraridentifiering, notiser eller automatisk registrering av trängselskatt. Olika abonnemang och hårdvara erbjuds beroende på dina organisationsbehov och antal fordon. Skaffa den på egen hand lättinstallerade hårdvaran Automobile Box eller den teknikerinstallerade Automobile Hub som bland annat ha...

Lär dig mer om Automile

Läs mer
Crona Resa

Crona Resa

Datavara AB

Ett avancerat reseräkningssystem som har de flesta funktioner såsom attestering, regelsystem etc

Lär dig mer om Crona Resa

Läs mer
Odoo

Odoo

Odoo

Med Odoo får ni en modern digital mjukvara som låter er integrera alla uppgifter i ett system. Odoo går att anpassa med i princip vilka appar som helst och det är deras specialitet.

Lär dig mer om Odoo

Läs mer
Pleo-logo

Pleo

Pleo

Hos Pleo hittar ni som företag en användarvänlig utläggshanteringsplattform. Systemet är molnbaserat, vilket gör det enkelt för alla era medarbetare att komma åt det på distans. Plattformen hjälper er att automatisera och digitalisera er utgiftshantering genom funktioner som uppladdning av kvitton, kategorisering av utgifter och snabb godkännande från er sida. På så sätt kan ni skapa en enkel över...

Lär dig mer om Pleo

Läs mer
SD Worx-logo

SD Worx

SD Worx

SD Worx har en skalbar lösning för just dina behov där allt som rör dina medarbetarens hela anställning kan ingå om du så vill, från rekrytering till avslut. Vill du bara välja enstaka moduler kan du enkelt integrera dem med dina övriga befintliga lösningar. Du är i trygga händer hos oss, vi förstår vi just ditt företag och dina utmaningar. Alltid tryggt och säkert. Följer GDPR.

Lär dig mer om SD Worx

Läs mer
Tempura AB

Tempura AB

Tempura

Ett modulanpassad lönesystem som kan skapas efter ditt behov. Support inkluderat.

Lär dig mer om Tempura AB

Läs mer

Funktioner och fördelar med reseräkningsapp

Vilka funktioner är viktiga när man ska investera i ett reseräkningssystem? BusinessWith har listan du behöver:

  1. Integration – är reseräkningssystemet kompatibelt med andra lönesystem eller är det mer skapat efter att vara kompatibelt med leverantörens egna lönesystem
  2. Mobilfoto
  3. Kreditkortsintegration – underlättar registreringen av utläggen avsevärt och ni besparar tid
  4. Uträkning av milersättning måste vara enkel
  5. Finns möjlighet att koppla på fler bolag
  6. Attesteringen – är den flexibel så att man kan applicera attestprocessen utifrån era existerande processer
  7. Är det en full automatisk process för bokföring

Det finns många parametrar att ta hänsyn till men huvudsakligen ska ni bespara tid och systemet ska se till att det blir smidigt. Därför är just systemets anpassningsmöjligheter en viktig parameter att ta hänsyn till i beslutsprocessen, vilket är något om vi har tagit hänsyn till i vår kartläggning och bedömning. För låt oss vara ärliga det är väldigt väldigt få medarbetare eller löneadministratörer som gillar att lägga sin tid på att registrera reseutlägg.

Satsa på en reseräkningsapp

Det finns en stor fördel i att välja en leverantör som har en reseräkningsapp – det gör det möjligt att kunna ta del av och göra reseräkningar när man är på språng. En app ger också många fördelar vad gäller gränssnitt och funktionalitet, samt seriositet.

På businesswith.se kan du få en översikt av olika reseräkningssystem och vilka funktioner och prismodeller som erbjuds. I tillägg med oberoende omdömen kan du få tillgång till oberoende affärskritisk information till er köpprocess – och dessutom hitta bästa reseräkningsappen.

Beskrivning av reseräkningssystemsfunktioner

Attestering

För att få ett effektivt flöde i företaget utläggsprocess så behövs en attesteringsfunktion. Detta är något som ingår i de flesta reseräkningsprogram. Dock kan det variera på hur flexibelt det är att dirigera attesteringsbehörigheter m.m.

Boka och beställ direkt

En modul som möjliggör att man kan boka sin resa och hotell direkt i reseräkningsprogrammet. Dessutom hanterar även systemet reseordern och utläggen kopplat till sin resa.

Kalkylera milersättning

En mycket vanlig förekommande funktion i ett system för reseräkning och utläggshantering är att man kan få en automatisk kalkylberäkning av sin milersättning. Något som kan ta mycket tid utan ett systemstöd. Besparar helt enkelt mycket tid för både företaget och medarbetaren.

Konteringshantering

Automatisk kontering av reseräkningar och utlägg underlättar administration och reducerar manuella misstag. Vanligt förekommande i reseräkningsprogram och utläggtjänster.

Kreditkortintegration

Möjliggör så att dina digitala kvitton automatiskt överföras till systemet som utlägg. Besparar mycket tid och effektiviserar processen, dessutom är det en uppskattad funktion av användarna.

Statistik & uppföljning

Samlar in statistik över ditt företags utlägg och reseräkningar. Du kan enkelt följa upp utveckling av dina utlägg och hur det har utvecklats över tid. En vanlig förekommande funktion i ett reseräkningssystem.