HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa reseräkningssystem & reseräkningsprogram

Vilket reseräkningssystem eller reseräkningsprogram passar ditt företag?

En av många fördelar med ett reseräkningssystem (reseräkningsprogram) är att det förbättrar processerna för kvitto- & utläggshantering så att man som arbetsgivare besparar administration och minimera manuella misstag. Leverantörer av reseräkningssystem har, i snabbt tempo, utvecklat flera nya digitala funktionaliteter för att kunna erbjuda mera fördelar till sina kunder. Exempelvis så är en app för reseräkningshantering eller möjligheten att ta ett mobilfoto numera vanliga funktionaliteter, vilket inte var fallet för ett par år sedan.

Med vår unika kartläggning av reseräkningsprogram kan du nu väsentligt enklare, genom att använda vårt avancerade filter och jämförelsetjänst, få en översikt av de leverantörer som kan matcha dina behov och krav. Du kan jämföra funktionaliteter för kvittohantering och reseorder, eller få en översikt av varför företag ens väljer att göra affärer med respektive reseräkningsleverantör. Vi hoppas det förenklar ditt val av reseräkningssystem.

Vad behöver jag veta om reseräkningssystem?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Webbsida

Findity är en utläggsjänst skapad för dig. Hantera alla dina köp, kvitton, representation, milersättning och traktamenten på ett ställe – helt automatiskt och uppdaterat efter lokala skatteregler. Få tid över med en utläggtjänst som funkar med dina befintliga kort och bokföringssystem – så att du kan fokusera på det som är viktigt för dig. Genom vårt white label-partnerskap sätts vår teknik i dina...

Lär dig mer om Findity

Läs mer

Rapportera endast det nödvändiga och få mer korrekt hantering av alla typer av utlägg med QBIS Expense. Automatiska beräkningar av moms, ersättning, avdrag eller förmåner gör att ingen förkunskap krävs för rapportören att ange korrekt information redan vid utläggsregistreringen. QBIS sköter uträkningarna för att underlätta rapportering, attestering och verifiering av både chefer och administratöre...

Lär dig mer om QBIS Expense

Webbsida

Vad är ett reseräkningssystem? Och vad skall man tänka på?

Digitaliseringen av företagens processer sker i raketfart och digital hantering av utlägg och kvitton är inget undantag, tvärtom, det är nu nästan en hygienfaktor att kunna ta ett mobilfoto på ett kvitto så skall det mest lösa sig. Det finns en många bra reseräkningssystem men hur skall du välja?

Skall du välja de reseräkningssystem som är specialiserade eller välja ett reseräkningsverktyg (modul) som ingår i exempelvis ett lönesystem? Avgörandet bör inte viktas enbart av det men fråga dig själv om det är så att du vill ha skalfördelar med nuvarande leverantör med risk att du blir för beroende eller gå för en specialiserad leverantör som är i mer framkant men kräver mer integrationskapacitet. De flesta reseräkningssystem innehåller snarlika funktioner men det finns en del värdefulla funktioner som automatiserar och förenklar arbetet ännu mer för dina medarbetare (elektroniska kvitton etc.). Dessa funktioner kan vara ett bra utvärderingsunderlag till vilket system som är mest lämpad till verksamheten.

Nedan är exempel på funktioner som ni som köpare kan ha i åtanke när ni funderar på ett nytt reseräkningssystem

  1. Integration – är reseräkningssystemet kompatibelt med andra lönesystem eller är det mer skapat efter att vara kompatibelt med leverantörens egna lönesystem
  2. Mobilfoto
  3. Kreditkortsintegration – underlättar registreringen av utläggen avsevärt och ni besparar tid
  4. Uträkning av milersättning måste vara enkel
  5. Finns möjlighet att koppla på fler bolag
  6. Attesteringen – är den flexibel så att man kan applicera attestprocessen utifrån era existerande processer
  7. Är det en full automatisk process för bokföring

Det finns många parametrar att ta hänsyn till men huvudsakligen skall ni bespara tid och systemet skall se till att det blir smidigt. Därför är just systemet anpassningsmöjligheter en viktig parameter att ta hänsyn till i beslutsprocessen, vilket är något om vi har tagit hänsyn till i vår kartläggning och bedömning. För låt oss vara ärliga det är väldigt väldigt få medarbetare eller löneadministratörer som gillar att lägga sin tid på att registrera reseutlägg.

På businesswith.se kan ni få en översikt av olika reseräkningssystem och vilka funktioner och prismodeller som erbjuds. I tillägg med oberoende omdömen kan ni få tillgång till oberoende affärskritisk information till er köpprocess.

Beskrivning av reseräkningssystemsfunktioner

Attestering

För att få ett effektivt flöde i företaget utläggsprocess så behövs en attesteringsfunktion. Detta är något som ingår i de flesta reseräkningsprogram. Dock kan det variera på hur flexibelt det är att dirigera attesteringsbehörigheter m.m.

Boka och beställ direkt

En modul som möjliggör att man kan boka sin resa och hotell direkt i reseräkningsprogrammet. Dessutom hanterar även systemet reseordern och utläggen kopplat till sin resa.

Kalkylera milersättning

En mycket vanlig förekommande funktion i ett system för reseräkning och utläggshantering är att man kan få en automatisk kalkylberäkning av sin milersättning. Något som kan ta mycket tid utan ett systemstöd. Besparar helt enkelt mycket tid för både företaget och medarbetaren.

Konteringshantering

Automatisk kontering av reseräkningar och utlägg underlättar administration och reducerar manuella misstag. Vanligt förekommande i reseräkningsprogram och utläggtjänster.

Kreditkortintegration

Möjliggör så att dina digitala kvitton automatiskt överföras till systemet som utlägg. Besparar mycket tid och effektiviserar processen, dessutom är det en uppskattad funktion av användarna.

Mobilfoto kan adderas

Ser till att du kan ta ett foto av dina utlägg och sen bifoga i systemet. I vissa reseräkningssystem kan man direkt överföra alla mobilfoton och sen kan den läsa av kvittot direkt i systemet.

Statistik & uppföljning

Samlar in statistik över ditt företags utlägg och reseräkningar. Du kan enkelt följa upp utveckling av dina utlägg och hur det har utvecklats över tid. En vanlig förekommande funktion i ett reseräkningssystem.