HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för avtal & e-signering

Vad behöver jag veta om avtal och e-signering?

För att skapa korrekta avtal, lagra dokument på rätt sätt eller kunna signera överenskommelser via e-signering, finns det flera system som kan hjälpa dig att hålla både ordning och struktur. All typ av avtals- och dokumenthantering kräver säkerhet; att rätt personer har behörighet och att man med enkelhet kan följa de regler och lagar som finns.

Att skriva under ett kundavtal, ramavtal eller någon annan typ av avtal genom en e-signering är något som har blivit allt mer populärt de senaste åren, särskilt inom offentlig sektor. Genom att göra en elektronisk signatur godkänner du exempelvis en överenskommelse mellan dig och en annan part, utan att ni behöver ses i det verkliga livet. Det innebär alltså att du kan skriva under var du än befinner dig, vilket sparar tid. För den som bryr sig om sin omvärld innebär system för dokument och avtal att man kan göra ett klimatsmart val ur flera aspekter - du behöver inte färdas eller resa någonstans för att till exempel signera, och du behöver heller inte skriva ut några papperskopior. Hur datan lagras och hanteras är viktiga frågor att ställa till en leverantör av den här typen, då säkerhet är av allra största vikt.

Ett modernt system för avtal och dokument passar för en mängd olika ändamål, verksamheter och branscher. Ibland lägger man onödigt mycket tid på olika avtal och dokument, vilket är något ett system kan hjälpa dig att motverka. När du hittar en bra lösning och verktyg som hjälper att hålla koll på dina viktiga dokument, kan du ägna mer tid åt andra saker i din verksamhet. BusinessWith guidar dig till rätt systemval.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 7000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem i Avtal & E-signering

eAvtal

eAvtal

QNOVA

Helsvensk leverantör som erbjuder en digital avtalshantering och eSignering för samtliga avtal. Få automatiska påminnelser och enkelt se avtalsinformation. Styr behörigheterna så rätt person ser rätt avtal och låt hela organisationen komma åt just sina avtal.

Lär dig mer om eAvtal

Oneflow

Oneflow

Oneflow

Oneflow är en plattform för helt digitala avtal som automatiserar hela avtalsflödet. Skapa dina avtal från mallar, förhandla i realtid direkt i webbläsaren, signera med juridiskt bindande e-signaturer, förvalta och få påminnelser om viktiga avtalshändelser, analysera avtalshanteringen och integrera med ditt CRM. Allt på ett ställe. Glöm friktion, ta tillvara på data och få kontroll.

Lär dig mer om Oneflow

Zigned

Zigned

Zigned

Sveriges smidigaste och mest tillgängliga e-signeringstjänst. Bind dig inte i onödan. Alla funktioner ingår. Betala per dokument, per månad eller per år – alltid med BankID. Elektroniskt signerade dokument enligt EU-standarden eIDAS.

Lär dig mer om Zigned

Getaccept

GetAccept

GetAccept

Vi har kombinerat och automatiserat de mest tidskrävande delarna av din säljprocess. GetAccept är ett verktyg som samlar mallar och presentationer, avtalshantering, juridiskt bindande digital signering, CPQ, live chatt och mycket mer. Vi kallar det för ett digitalt säljrum.

Lär dig mer om GetAccept

Avtalsbevakning

Avtalsbevakning

True Fiction Production

Samla alla avtal och dokument på ett ställe. Prisvärt, funktionsrikt och passar perfekt för det mindre företaget eller startups. All data lagras och hanteras helt i Sverige. Låt Avtalsbevakning bevaka och automatiskt skapa fakturor i Fortnox eller Visma med givet intervall. Det går snabbt att komma igång och enkelt att använda.

Lär dig mer om Avtalsbevakning

Resly

Resly

Resly

Resly är ett enkelt, kraftfullt och kostnadseffektivt verktyg för underlätta för er att digitalt signera dokument säkert via BankID, FrejaID eller SMS. Nyfiken på att testa? Reslys gratisplan har tillgång till alla funktioner i tjänsten. Vi följer den europeiska standarden for juridiskt bindande digitala signaturer (eIDAS).

Lär dig mer om Resly

Precisely

Precisely

Precisely

Precisely är en digital avtalsplattform som automatiserar hanteringen av kontrakt och hjälper dig minimera rutinuppgifter. Preciselys plattform ger dig upp till 25x snabbare handläggningstid och låter dig skapa ett avtal mer än 10x snabbare. Vår plattform hjälper dig öka kontrollen, sänka kostnaderna och frigöra otaliga timmar av administrativt arbete – allt i en, användarvänligt plattform, som pa...

Lär dig mer om Precisely

Varför använda system för avtal och e-signering?

Behovet av system för hantering av avtal och dokument finns i många branscher, och det finns i dag flera verktyg och lösningar som kan hjälpa dig. Viktigt att komma ihåg är att alla system inte passar för alla ändamål. Se därför till att först fundera kring vad för typ av lösning just du behöver och vad den behöver göra för just din verksamhet. Du kanske inte behöver en helhetslösning som interagerar med alla dina system? Eller så är det precis vad ni behöver?

Att ha ett system på plats som till exempel berättar för dig när ett avtal är på väg att löpa ut, eller som håller ordning på vad som har blivit signerat eller inte, kan underlätta oerhört mycket i ditt dagliga arbete. Den här typen av lösningar kan man säga har flera gemensamma fördelar - de sparar tid, administration och förenklar översikten av avtal, vad som har signerats och inte, samt vilken status ett visst dokument har. Tiden är förbi då alla papper världen över låg arkiverade i stängda källarrum där det kanske i många fall rådde oreda. Nu är istället lösningen modern och digital, där dina dokument lätt kan nås i molnet var du än är och från vilken enhet som helst.

BusinessWith ger dig en översikt över de olika systemen på marknaden så att du ska kunna välja rätt.