HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa ATS-system

Varför ska mitt företag ha ett ATS-system?

ATS-systemet, eller applicant tracking system, hjälper ditt företag att hitta, organisera och anställa de bästa och mest lämpade kandidaterna för den arbetsbeskrivning ni har. Detta genom att ha all information om dina jobbkandidater samlad på ett och samma ställe. Den stora fördelen med ett ATS-system eller ATS-verktyg är att det besparar er värdefull tid och underlättar för er när ni letar ny personal.

ATS-systemet hjälper ditt företag att få till en snabbare och mer effektiv anställningsprocess. Funktionerna är många. Ett ATS-system kan bland annat möjliggöra rangordning av de kandidater som är bäst lämpade. På så sätt kan du förlita dig på vad som systemet säger är en god matchning – och kan koncentrera dig på de som är högst i ranking. Andra funktioner som systemen har är att de kan spara ansökningar, ordna efter vilka nyckelord som är viktiga för er, och att ni kan kommunicera med jobbkandidaterna via verktyget.

Hur hittar jag det bästa ATS-systemet?

Mjukvaran bakom ATS-system används av väldigt många rekryterare idag, och systemen blir allt smartare. För kandidaten handlar det om att optimera och skriva ett CV som passar och överensstämmer så bra som möjligt med er jobbannons – så att han eller hon hamnar högt upp när ni filtrerar kandidater.

Det bästa ATS-systemet för ditt företag hittar du när du jämför i BusinessWiths guide. Vi har samlat olika ATS-verktyg som finns på marknaden idag, så att du ska hitta det som passar dig bäst. Vår guide hjälper dig att enkelt filtrera efter de funktioner du och ditt företag är ute efter.

7 fördelar med ett ATS-system

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 7000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Glöm komplexa rekryteringssystem. Workbuster är det enkla och heltäckande rekryteringsverktyget för små och företag som prioriterar användarupplevelsen. Vi gör det enkelt att att nå ut till rätt talanger, automatisera rekryteringsprocessen och fatta rätt beslut. När ni köper Workbusters rekryteringsverkytg ingår en kandidatoptimerad karriärsida som lyfter ert employer brand. Innovativa funktioner,...

Lär dig mer om Grade Workbuster

Webbsida

Grade Varbi är ett flexibelt och skalbart rekryteringsverktyg för organisationer med höga krav på säkerhet och kvalitet.

Lär dig mer om Grade Varbi

Webbsida
Recruto

Recruto

Recruto

Recruto´s webbaserade rekryterings- och bemanningssystem är utformade för att optimera dina processer inom rekrytering och bemanning. Recruto är ett enkelt, säkert och prisvärt system med snabb och personlig support. Missa inte våra konkurrenskraftiga priset!

Lär dig mer om Recruto

Webbsida
Teamtailor

Teamtailor

Teamtailor

Rekryteringsplattformen för att kunna attrahera, hantera och anställa rätt kandidater. Skapar värde i hela processen för HR och rekrytering.

Lär dig mer om Teamtailor

Läs mer

ReachMee by Talentech hjälper dig att attrahera rätt kandidater, öka effektiviteten och optimera kandidatupplevelsen. Du får överblick över hela kandidatresan och arbetar enkelt med kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering för att säkerställa rätt kandidat på rätt plats. Attrahera, rekrytera och anställ enkelt med ReachMee by Talentech.

Lär dig mer om ReachMee by Talentech

Webbsida
Visma Recruit

Visma Recruit

Visma Talent Solutions

Visma Recruit hjälper er att strukturera, automatisera och digitalisera hela er rekryteringsprocess. Ni får heltäckande stöd att rekrytera kompetensbaserat för mer träffsäkra urval. Kompetensbaserad och strukturerad rekrytering ökar sannolikheten att hitta rätt person. Visma Recruit ger stöd i alla steg i processen som exempelvis kravprofil, Intervju- och referensmallar, kandidatkontakt samt träff...

Lär dig mer om Visma Recruit

Webbsida
Higher

Higher

Higher

Higher hittar de bästa kandidaterna med hjälp av videopresentationer samt tester och frågor baserade på kompetens och psykologi. Med hjälp av detta verktyg kan rekryteringsprocessen utföras snabbt och effektivt med användbara funktioner såsom scorecards och dashboards.

Lär dig mer om Higher

Läs mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Världens största HCM leverantör. Finns allt från talent management lösningar till HR masterdata och lön m.m.

Lär dig mer om SAP SuccessFactors

Läs mer
Ponty

Ponty

Ponty Technology

Pontys ATS lösning kan enkelt söka och hitta kandidater som passar företagets preferenser. Med hjälp av en god spridning av annonser och en enkel ansökningsprocess kan Ponty underlätta för rekryteringen av anställda till organisationen.

Lär dig mer om Ponty

Läs mer
Intelliplan

Intelliplan

Intelliplan

Intelliplan är ett flexibelt ATS system med goda möjligheter till integrationer mot parter med marknadsledande positioner. Funktioner för referenshantering direkt i systemet samt analys av statistik för ansökningsprocessen gör detta till ett effektivt system att använda vid rekrytering av anställda.

Lär dig mer om Intelliplan

Läs mer
Jobylon

Jobylon

Jobylon

Jobbylon möjjliggör för ansökningar både med och utan CV, för en snabb och smidig ansökningsprocess. Systemet kan mottag ansökningar i videoformat, vilket ger rekryterare ytterligare material för bedömning av kandidater och det finns även möjlighet att spåra skapade jobbannonser för utvärdering av rekryteringsprocessen.

Lär dig mer om Jobylon

Läs mer
Brite

Brite

Brite

Med Brite får organisationens rekryterare tillgång till kraftfulla funktioner för en enklare och snabbar erekrytering med hög träffsäkerhet. Med hjälp framtagna tester och kravprofiler kan ett urval av kandidater tas fram samtidigt som statistik på ansökningar med mera kan analyseras.

Lär dig mer om Brite

Läs mer

7 fördelar med ett ATS-system

Funderar du på vilka fördelar ett ATS-system har? BusinessWith ger dg de sju största fördelarna med ett ATS-system:

  1. Det sparar tid

Jobbansökningar på mejl, jobbansökningar per post. Slipp leta, jämföra och sortera varje ansökan manuellt. Systemet hjälper er med urvalet och automatiserar hela processen.

  1. Spara pengar

Genom att automatisera processen och spara tid, sparar ni även pengar. Att dessutom öka chanserna till att hitta rätt kandidat till rätt position, gör att ni förhoppningsvis slipper en felrekrytering – vilket sparar företaget mycket pengar.

  1. Behåll personalen

Ett system som hjälper er att hitta rätt person till rätt tjänst, ökar även chanserna för att kandidaten själv känner att han eller hon fått rätt information och intryck av det nya jobbet – och sedan stannar hos er.

  1. Samla all information på ett ställe

Se fram emot att samla all information om jobbkandidaterna i ett enda system. Att kunna spara information och CV:n för framtida behov, är en stor fördel med systemet.

  1. Få hjälp med onboardingen

Ett ATS-system går också att använda i onboarding-processen, och kan ge er nya talang värdefull information om arbetsplatsen på förhand. Det sparar er tid.

  1. Bättre upplevelse för kandidaten

Att ansöka via ett ATS-system gör anställningsprocessen enklare även för kandidaten, som hålls uppdaterad om var han eller hon är i processen.

  1. Stärk varumärket

Ett ATS-verktyg som underlättar i rekryteringen kommer även ha stor inverkan på hur ni upplevs som företag. Genom att systematisera och automatisera processen, kommer ert varumärke och image att stärkas – vilket också är en stor fördel.

Jämför och välj det bästa ATS-systemet för era behov och er bransch direkt hos BusinessWith. Vi har garanterat systemet som passar dig!

Beskrivning av produktfunktioner

Dashboard

Få full koll över rekryteringsprocessen i ATS systemet med hjälp av en dashboard som sammanställer hur situationen för rekryteringen ser ut.

Kandidatchatt

Enkel tillgång till att chatta med kandidater och hålla en god kommunikation för en tillfredställande anställningsprocess.

Karriärsida

Kandidater får skapa en användare på karriärsidan där de kan dela personlig information och utföra rekryteringsprocessen.

Mäta kandidatupplevelse

Samlar in information och data kring hur kandidaten har upplevt rekryteringsprocessen, vilket är viktigt för vidare förbättring av rekryteringen.

Nyckelord och filtrering

Rekryteraren kan enkelt filtrera bland profiler och ansökningar med hjälp av nyckelord eller attribut för att hitta de bästa kandidaterna.

Referenshantering

Hantera referenser från kandidater direkt i ATS systemet med hjälp av några simpla knapptryck.

Scorecard

Bedöm varje enskild kandidat med hjälp av ett scorecard. Detta är en bra funktion för att hjälpa användaren att poängsätta kandidater och på så vis indentifiera potentiella stjärnor.

Social media annonsering

Annonsera lediga tjänster via sociala medier för att hitta de bästa talangerna på arbetsmarknaden.

Spåra jobbannonser

Verktyget kan spåra hur effektiv annonseringen för anställningsprocessen har varit.

Statistik och analys

ATS systemet sammanställer statistik för vidare analys som kan hjälpa rekryteraren att komma till nya insikter och förbättringar.

Videorekrytering

Tillåter kommunikation via video inom ATS systemet. Skapar en personlig och kraftfull kommunikation med kandidaten.