HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa ATS system

Varför ska mitt företag ha ett ATS-system?

ATS-systemet, eller applicant tracking system, hjälper ditt företag att hitta, organisera och anställa de bästa och mest lämpade kandidaterna för den arbetsbeskrivning ni har. Detta genom att ha all information om dina jobbkandidater samlad på ett och samma ställe. Den stora fördelen med ett ATS-system eller ATS-verktyg är att det besparar er värdefull tid och underlättar för er när ni letar ny personal.

ATS-systemet hjälper ditt företag att få till en snabbare och mer effektiv anställningsprocess. Funktionerna är många. Ett ATS-system kan bland annat möjliggöra rangordning av de kandidater som är bäst lämpade. På så sätt kan du förlita dig på vad som systemet säger är en god matchning – och kan koncentrera dig på de som är högst i ranking. Andra funktioner som systemen har är att de kan spara ansökningar, ordna efter vilka nyckelord som är viktiga för er, och att ni kan kommunicera med jobbkandidaterna via verktyget.

Mjukvaran ATS-system används av väldigt många rekryterare idag, och systemen blir allt smartare. För kandidaten handlar det om att optimera och skriva ett CV som passar och överensstämmer så bra som möjligt med er jobbannons – så att han eller hon hamnar högt upp när ni filtrerar kandidater.

Det bästa ATS-systemet för ditt företag hittar du när du jämför i BusinessWiths guide. Vi har samlat olika ATS-verktyg som finns på marknaden idag, så att du ska hitta det som passar dig bäst. Vår guide hjälper dig att enkelt filtrera efter de funktioner du och ditt företag är ute efter.

7 fördelar med ett ATS-system

7 fördelar med ett ATS-system

1. Det sparar tid

Jobbansökningar på mejl, jobbansökningar per post. Slipp leta, jämföra och sortera varje ansökan manuellt. Systemet hjälper er med urvalet och automatiserar hela processen.

2. Spara pengar

Genom att automatisera processen och spara tid, sparar ni även pengar. Att dessutom öka chanserna till att hitta rätt kandidat till rätt position, gör att ni förhoppningsvis slipper en felrekrytering – vilket sparar företaget mycket pengar.

3. Behåll personalen

Ett system som hjälper er att hitta rätt person till rätt tjänst, ökar även chanserna för att kandidaten själv känner att han eller hon fått rätt information och intryck av det nya jobbet – och sedan stannar hos er.

4. Samla all information på ett ställe

Se fram emot att samla all information om jobbkandidaterna i ett enda system. Att kunna spara information och CV:n för framtida behov, är en stor fördel med systemet.

5. Få hjälp med onboardingen

Ett ATS-system går också att använda i onboarding-processen, och kan ge er nya talang värdefull information om arbetsplatsen på förhand. Det sparar er tid.

6. Bättre upplevelse för kandidaten

Att ansöka via ett ATS-system gör anställningsprocessen enklare även för kandidaten, som hålls uppdaterad om var han eller hon är i processen.

7. Stärk varumärket

Ett ATS-verktyg som underlättar i rekryteringen kommer även ha stor inverkan på hur ni upplevs som företag. Genom att systematisera och automatisera processen, kommer ert varumärke och image att stärkas – vilket också är en stor fördel.

Jämför och välj det bästa ATS-systemet för era behov och er bransch direkt hos BusinessWith. Vi har garanterat systemet som passar dig!

Beskrivning av produktfunktioner

Dashboard

Få full koll över rekryteringsprocessen i ATS systemet med hjälp av en dashboard som sammanställer hur situationen för rekryteringen ser ut.

Kandidatchatt

Enkel tillgång till att chatta med kandidater och hålla en god kommunikation för en tillfredställande anställningsprocess.

Karriärsida

Kandidater får skapa en användare på karriärsidan där de kan dela personlig information och utföra rekryteringsprocessen.

Mäta kandidatupplevelse

Samlar in information och data kring hur kandidaten har upplevt rekryteringsprocessen, vilket är viktigt för vidare förbättring av rekryteringen.

Nyckelord och filtrering

Rekryteraren kan enkelt filtrera bland profiler och ansökningar med hjälp av nyckelord eller attribut för att hitta de bästa kandidaterna.

Referenshantering

Hantera referenser från kandidater direkt i ATS systemet med hjälp av några simpla knapptryck.

Scorecard

Bedöm varje enskild kandidat med hjälp av ett scorecard. Detta är en bra funktion för att hjälpa användaren att poängsätta kandidater och på så vis indentifiera potentiella stjärnor.

Social media annonsering

Annonsera lediga tjänster via sociala medier för att hitta de bästa talangerna på arbetsmarknaden.

Spåra jobbannonser

Verktyget kan spåra hur effektiv annonseringen för anställningsprocessen har varit.

Statistik och analys

ATS systemet sammanställer statistik för vidare analys som kan hjälpa rekryteraren att komma till nya insikter och förbättringar.

Videorekrytering

Tillåter kommunikation via video inom ATS systemet. Skapar en personlig och kraftfull kommunikation med kandidaten.