HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa CMS-system

Vilket CMS-verktyg passar bäst för ditt företag?

Oavsett om ni ska bygga en ny hemsida, eller om ni ska göra om er befintliga, är det viktigt att välja ett CMS, eller content management system, som passar just er. Ofta behöver du inte installera något på din dator och du behöver inte vara ett tekniskt superproffs, oavsett om du driver en enkel blogg eller behöver en sajt med ett stort antal funktioner.

Det är lätt att tänka “vi tar det största, det borde ju vara bra”. Så kan ni göra. Men systemen för webbpublicering är komplexa. När ni väl har valt ett CMS system, som exempelvis giganten Wordpress, ska ni hitta ett tema som passar just er verksamhet och era behov.

Det finns tusentals teman, där vissa är gratis och andra kostar pengar. Dessa teman innehåller olika komponenter, har skilda utseenden och styr vad du kan göra, och inte kan göra, med er sajt. Det är viktigt att välja rätt tema för just er verksamhet: Är ni en e-handel ska ni välja inom en kategori, jobbar ni med opinionsbildning ska ni titta på en annan. Sätt alltid kundupplevelsen i fokus, men fundera även över vilka behov ni har för er kommunikation.

Vi på BusinessWith hjälper dig och din verksamhet att välja CMS-system. Här på vår sajt kan du jämföra många olika system för webbpublicering, såväl traditionella som headless CMS. Gör gärna en analys av dina och företagets behov innan du sätter igång.

Vad betyder egentligen CMS?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 18 olika CMS

Sortera på

Easyweb CMS är ett innehållshanteringssystem som hjälper er med hanteringen och designen av eran hemsida. Med smarta analyser av data och integreringsmöjligheter gör ni jobbet enkelt.

Lär dig mer om Easyweb CMS

Läs mer
Optimizely

Optimizely

Optimizely

Optimizely låter företaget hålla koll på alla sina webbplatser på en samlad plattform, vilket ger en tydligare översikt och enklare analys av bolagets e-handel.

Lär dig mer om Optimizely

Läs mer
Wix

Wix

Wix

En e-handelsplattform som passar bra för det mindre företaget som snabbt och enkelt vill utveckla sin e-handel. Med funktioner som sökordspotimering, koppling till externa marknadsplatser och API funktionalitet.

Lär dig mer om Wix

Läs mer
Bynder

Bynder

Bynder

Bynder dokumenthanteringsplattform är strukturerad för att förenkla företagets hantering av dokumentation, genom att samla allt digitalt på en lätthanterad plattform för alla företagets digitala filer.

Lär dig mer om Bynder

Läs mer
CMS Hub

CMS Hub

Exsitec

CMS Hub är ett innehållshanteringssystem från HubSpot med en användarvänlig mjukvara. Skapat för att bli så enkelt som möjligt så även den otekniske medarbetaren kan uppdatera innehållet på er hemsida.

Lär dig mer om CMS Hub

Läs mer
Contentful

Contentful

Contentful

Contentful är ett effektiv och användarvänligt CMS som erbjuder A/B-testning av Call-to-Actions, enkel design av hemsidor och mer. Allt för att erbjuda en bra digital erfarenhet för era kunder.

Lär dig mer om Contentful

Läs mer
Crownpeak

Crownpeak

Crownpeak

Crownpeak är ett Content Management System med fokus på molnet och Headless. Kommer med SEO-optimering för att göra eran närvaro på Google ännu bättre för er och era framtida kunder.

Lär dig mer om Crownpeak

Läs mer

dotCMS Cloud gör det enklare att redigera och optimera eran hemsidan oavsett var ni befinner er. Deras mjukvara är enkelt integrerbar med andra appar och API:er.

Lär dig mer om dotCMS Cloud

Läs mer
Drupal

Drupal

Drupal

Drupal är en CMS-lösning som erbjuder ett intuitiv och smidig verktyg för att uppdatera och hålla eran hemsida funktionsduglig. Kommer med funktioner som överblick på hur hemsidan kommer se ut efter redigering och fillagring.

Lär dig mer om Drupal

Läs mer

Dynamix CMS är ett användarvänligt CMS med bra gränssnitt som hjälper er att skapa en webblösning som passar era behov. Med koppling till Google Analytics får ni bra överblick över vad som sker på er hemsida.

Lär dig mer om Dynamix CMS

Läs mer
Screenshot 2024-05-02 at 8.22.52.png

flipsite.io

Flipsite Ltd

Designa och underhåll hemsidor som är optimerade för SEO, hastighet och tillgänglighet – automatiskt. Världsklass drag'n'drop-editor, lokaliserbart innehållshanteringssystem (CMS) och en compiler som skapar HTML- och CSS-sidor från din design som får 100/100 poäng i varje test av Google Lighthouse.

Lär dig mer om flipsite.io

Läs mer
Joomla

Joomla

Joomla

Joomla! är ett Open Source CMS som erbjuds gratis. Mjukvaran är byggd för att bygga hemsidor och applikationer online. Sökmotors-optimering och flertal tillgängliga språk gör det enkelt att få en effektiv och snygg hemsida

Lär dig mer om Joomla

Läs mer

Kentico Kontent är en molnbaserad Headless CMS som erbjuder ett smidigt och enkelt system för att optimera och förbättra eran hemsida och applikationer.

Lär dig mer om Kentico Kontent

Läs mer

Med Magento Commerce kan företaget enkelt designa webbsidor och anpass erbjudanden med det inbygda CMS-verktyget.

Lär dig mer om Magento Commerce

Läs mer
ModX

ModX

ModX

ModX låter er skräddarsy eran hemsida för maximalt med SEO och konversion. Ett smart verktyg med inbyggda funktioner som optimerar eran hemsida.

Lär dig mer om ModX

Läs mer
Sitevision CMS

Sitevision CMS

Sitevision

Sitevision är ett svenskt CMS med fokus på webbpublicering. Med färdiga moduler och integreringsmöjligheter blir skapandet enkelt och användarvänligt.

Lär dig mer om Sitevision CMS

Läs mer
Squarespace

Squarespace

Squarespace

En mycket populär e-handelsplattform för det mindre företaget. Squarespace erbjuder färdiga mallar, analysverktyg och SEO-verktyg.

Lär dig mer om Squarespace

Läs mer
WordPress

WordPress

WordPress

WordPress är branschledande inom CMS, med majoriteten av världens användare. Med enkla och smidiga Drag & Drop-funktioner och snygga mallar för att skapa och redigera hemsidor.

Lär dig mer om WordPress

Läs mer

Vad betyder egentligen CMS?

CMS hit, CMS dit. Kanske har du hört andra använda begreppet CMS och funderat på vad det egentligen är? Egentligen är det inte alls komplicerat. Vi på BusinessWith förklarar.

CMS står för content management system och är ett verktyg för publicering online. CMS är i ofta webbaserade och du kan logga in på dem från olika enheter, såväl från din dator som din mobil, eller från ett antal olika datorer. Det enda som krävs är internetuppkoppling, en webbläsare och att du, eller din personal, är lagom tekniskt bevandrade.

Det tema ni väljer påverkar vilken design er webbplats får. När allt är på plats lägger ni in text, bilder och andra komponenter och sajten får, tack vare temat, ett professionellt intryck. Ni kan kommunicera på ett sätt som upplevs genomtänkt.

Med hjälp av moduler och plugins kan ni styra hur hemsidan ska fungera och vilka funktioner ni vill lägga in. Via ert content management system påverkar ni även er närvaro på andra delar av internet. Hur ni använder CMS:et och arbetar med ert innehåll styr faktorer som hur ni presterar, eller rankar, på Google, hur era länkar ser ut på Facebook och en mängd andra saker.

Ett av de mest kända innehållshanteringssystemen är Wordpress. Drupal och Jomla är två andra stora CMS. De har alla sina för- och nackdelar och det är viktigt att ni noga tänker över vilket ni väljer för just er webbpublicering.

Med dagens CMS behöver ni inte vara tekniskt kunniga för att sköta den dagliga hanteringen. Ni ska inte “knacka kod” utan enbart publicera i ett ofta användarvänligt system. Många företag väljer dock att ha en digital byrå eller en fristående utvecklare som stöd för uppdateringar och förändringar, och i uppstartsfasen.

Välj samarbetspartner noga. Det är inte säkert att den byrå som ligger närmast geografiskt, eller kommer först på Google, är bäst just för er. Fundera över vad ni behöver hjälp med: Är det “bara” hemsidan eller vill ni ha stöd i kommunikationen i stort? Vem vill ni nå - hur ser er målgrupp ut? Ta gärna ett par extra möten innan ni fattar beslutet om samarbetspartner. Det är viktigt att ni känner er trygga med er byrå och att ni hittar en partner som jobbar med just det CMS ni vill använda.

Dags att sätta igång! Vi på BusinessWith vill att du och ditt företag ska lyckas. Vår jämförelsetjänst hjälper dig att hitta ett CMS just för er – en bra start.