HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa butiksdatasystem

Vilket butiksdatasystem ska jag välja?

I behov av ett butiksdatasystem till din kedja, e-handel eller butik? Då har du hittat rätt. Ett butiksdatasystem ger dig en massa fördelar, som att ni får kontroll över verksamhetens alla inköp och försäljning. Flera system har även andra funktioner att nyttja, som lagerstatus och möjligheten att läsa av resultat. Både små och stora företag är idag i behov av ett butiksdatasystem som stödjer verksamheten. Det finns också möjlighet att hitta ett system eller verktyg som är helt anpassat efter vad ni behöver, och kan skräddarsys in i minsta detalj. Men att hitta rätt i systemdjungeln är inte alltid det enklaste, och det är där som vi på BusinessWith kommer in. Med hjälp av vår systemguide kan du jämföra butiksdatasystem, för att hitta fram till det som känns bäst för er verksamhet.

Vilka fördelar ger butiksdatasystem mig?

Ett system som hanterar all butiksdata ska bidra till att minska administrationen från er, samtidigt som det ger er en rad fördelar – som att ha full kontroll över verksamhetens inköp, lager, försäljning och annan data som ni kan läsa av och analysera. Det gör det enklare att planera framåt och är således ett strategiskt verktyg att luta sig mot när ni ska fatta olika beslut. Att ta del av just statistik och analyser är ett värdefullt redskap som gör att ni aldrig behöver känna att ni står och stampar. Butiksdatasystemet sparar pengar, tid och bidrar till utveckling. På BusinessWith har vi samlat de olika butiksdatasystemen som finns på den svenska marknaden idag. Här kan du jämföra olika funktioner och olika system, för att slutligen bestämma dig och er för vilket ni tror passar bäst för er verksamhet. Tveka inte att höra av er om ni har frågor eller vill få vägledning fram till rätt system.

Användbara funktioner i ett butiksdatasystem

Lista på 13 olika Butiksdatasystem

Sortera på
Specter-Liggande-Logo.png

Specter

Specter

Specters affärssystem hjälper mindre och medelstora e-handlare, retailers och varumärken att optimera och automatisera affärsflöden inom försäljning, inköp, lager, plock & pack, logistik och ekonomi. Vårt molnbaserade ERP och POS förenar digitala och fysiska säljkanaler, med smarta funktioner och integrationer till populära e-handelsplattformar, betal-, frakt- och 3PL-lösningar.

Lär dig mer om Specter

Läs mer
Trivec

Trivec

Trivec

Trivecs kassasystem fungerar perfekt för restauranger, barer, nattklubbar och hotell. Du får du ett funktionsrikt kassasystem som stöder alla arbetsflöden du kan ha från bokning och beställning till logistiken i köket och betalning. Med automatiska försäljningsrapporter kan du se din försäljning i realtid vart du än befinner dig. Vi har ett stort utbud av integrationer som hjälper dig att effektiv...

Lär dig mer om Trivec

Läs mer
Sitoo

Sitoo

Sitoo

Sitoo är ett användarvänligt kassasystem med alla säljkanaler ihopkopplade i realtid. Kassasystemet synkronisera din produktinformation och prislistor för en bättre kundupplevelse.

Lär dig mer om Sitoo

Läs mer

Caspeco Personal är till för dig inom besöksnäringen som vill ha ett komplett schemaläggningsprogram som innehåller lönesystem, tidrapporteringssystem och personalliggare. Systemet underlättar vardagliga driften samt hjälper dig öka lönsamheten.

Lär dig mer om Caspeco kassa

Läs mer

Ett enkelt och populärt kassasystem där du kan fakturera online, skicka betallänkar för att få betalt på distans samt skicka digitala kvitton och spara dem i molnet.

Lär dig mer om Zettle by PayPal

Läs mer
Boxnet Kassasystem

Boxnet Kassasystem

Boxnet Kassasystem

Boxnet erbjuder ett molnbaserat kassasystem som passar perfekt för att bedriva och expandera den befintliga butikskedjan. Systemet kan enkelt expanderas då det har plats för obegransat antal användare som även kan tilldelas olika typer av behörighet. Integrera systemet med andra befintliga system inom verksamheten för att göra informationsdelningen på företaget sömnlöst, vilket gör att butiksarbet...

Lär dig mer om Boxnet Kassasystem

Läs mer

Denna kassalösning är enkel att hantera och att lära sig, vilket underlättar vid implementering och lärandeprocessen hos de anställda. Systemet kan användas för försäljning i flera olika kanaler och har även en medförande app för IOS och Android som möjliggör för användaren att se försäljningssiffror på valfri plats dygnet runt. Kombinera kassalösningen med tillval för bland annat lager och rappor...

Lär dig mer om LS Nav/LS Central

Läs mer

Mångsidig kassalösning med ett välanpassat gränssnitt som kan användas inom alla olika branscher. Systemet skapar automatiska försäljningsrapporter och har möjligheter till orderreggistreringar samt Swish betalningar och digitala kvitton. Funktioner som dessa och många flera bidrar till en arbetsplats som är lätt att hantera för de anställda där dem samtidigt kan erbjuda bra service till kunderna.

Lär dig mer om MAXI Kassasystem

Läs mer
Nimpos

Nimpos

Nimpos

Nimpos kan hantera butikskedjor samt bedriva kassa för e-handel och hantera lagernivåer. Verktyget är även kundanpassat efter de preferenser som avser organisationen där systemet skall implementeras. Denna lösning hjälper butikskedjan att bedriva en effektiv verksamhet med goda kopplingar mellan de olika enheterna inom organisationen, vilket underlättar för det interna arbetet på företaget. Genom ...

Lär dig mer om Nimpos

Läs mer

En lösning som enkelt kan anpassas efter företagets behov och därmed kan användas av både storföretag och småföretag. Så länge tilltänkta butiker för expansion har ett POS-system är det inga problem, lösningen kan expanderas till obegränsat antal butiker och är därmed mycket flexibel. Tillhandahåll statistik från försäljningen och kombinera detta med Express Retails analysverktyg för en utökad för...

Lär dig mer om Retail Management Hero Kassasystem

Läs mer
Smart

Smart

Electra

Smart är en omfattande och komplett butiksdatasystem som har funktionaliteter för att hantera aktiviteter före, under och efter ett köp. Systemet går snabbt att installera och enkelt att använda, vilket gör uppstartsperioden kort. När systemet är igång kan sedan användaren skaffa egna profiler, sköta lagerhantering, ta betalt med olika betalningsmetoder och hantera kampanjer samt skriva ut viktiga...

Lär dig mer om Smart

Läs mer
Wave POS

Wave POS

ClearOn

En smart och innovativ lösning för butiksdatasystem skapad av ClearOn. Wave är ett egenutvecklat system, vilket gör det möjligt för ClearOn att ständigt uppdatera systemet och skapa möjöigheter till kundanpassade lösningar. Det finns även möjligheter att lägga till scanners och kortterminaler vilket är vanliga redskap som underlättar vid betalningar.

Lär dig mer om Wave POS

Läs mer
Winpos

Winpos

Winpos

Winpos kassasystem kan kopplas till många andra program, såsom ekonomiförvaltningen- och verksamhetsstyrningsprogram. Med hjälp av fjärrsupportprogrammet etablerar du en fjärranslutning till Winpos helpdesk på några sekunder.

Lär dig mer om Winpos

Läs mer

Användbara funktioner i ett butiksdatasystem

Beroende på vilken bransch du och ni verkar i, kan ni ha olika krav på ett nytt butiksdatasystem. E-handel, stor skobutikskedja eller en mindre livsmedelsbutik? Givetvis har ni olika behov och krav. Och det fina här är att systemen går att skräddarsys eller anpassas efter bransch. Fundera kring vilka funktioner som är grundläggande för att ni ska känna att butiksdatasystemet sparar både pengar och tid. Vilket behov av statistik och rapporter har ni? Behöver butiksdatasystemet integreras med andra system? Klarar systemet av att ni har flera butiker – och att ni dessutom satsar på att skala upp verksamheten? I hur stort behov av snabb support är ni, om något skulle krångla? Ta gärna lite tid på dig för att utvärdera och jämföra de olika butiksdatasystemen som finns i Sverige idag.

Hos oss på BusinessWith kan du läsa recensioner, se priser och jämföra olika funktioner. Ett system är inte något man köper in eller installerar i en handvändning för att sedan tvingas byta om det inte motsvarar kraven. Se därför till att noggrant jämföra – direkt i BusinessWiths guide över butiksdatasystem.

Beskrivning av produktfunktioner

Digitala kvitto

Ge dina kunder kvittot på mailen eller via andra digitala kommunikationskanaler och undvik pappershanteringen kopplat till kvittot.

Försäljningsrapporter

Få full koll på försäljningen direkt i kassasystemet med rapportering kring hur dagen, veckan eller månaden har gått.

Kampanjer och rabbatter

Skapa kampanjer för specifika produkter eller ge rabatter till kunder enkelt och smidigt direkt i kassasystemet.

Kundprofiler

Varje kund får en profil i systemet som registrerar deras köp och baserat på historiken skapas speciella erbjudanden eller förslag på produkter för merförsäljning.

Lager och inverntering

Skapar en överblick kring vad som har sålts och hur mycket av respektive produkt som därmed finns kvar i inventariet.

Mobila betalsätt

Utöver kort- och kontantbetalningar tillkommer även andra alternativa betalningsmetoder vilket ökar servicen mot kund.

Omnikanaler

Systemet erbjuder möjlighet till ett integrerat informationsflöde mellan alla försäljningskanaler och bidrar till att kund får samma upplevelse oavsett om denne handlar online eller i butik.

Orderregistering och orderbetalning

Beställ hem produkter till butiken genom kassan och betala även direkt i systemet.

Personalanvändare

Tillåter personalen att ha en egen inloggning som registrerar personlig data såsom försäljningssiffror och arbetstid, vilket underlättar för lönerapporteringen.