HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för HR & Talent Management

HR-system & Talent Management System

Vill du effektivisera ditt arbete inom human resources, få en bättre översikt över din personalinformation, eller arbeta mer strategiskt med att attrahera och behålla de bästa medarbetarna på marknaden? Då är det dags för dig att hitta rätt HR-system eller Talent Management System för just ditt företag.

HR-systemen går att dela in flera kategorier, som HCM-system och HRM-system. HCM-systemen, alltså Human Capital Management syftar mer till själva talangerna, och hur du tar hand om dina medarbetare på bästa sätt så att de trivs, utvecklas och frodas – samt att ditt företag arbetar med att attrahera de allra bästa. Där ingår talent management. Det senare, alltså HRM-systemen; så kallade Human Resource Management, handlar om att ha ett personalsystem som tar hand om lön, pensionslösningar, resursplanering, tidrapportering och andra hr-processer men också att strategiskt se till att HR:s arbete går hand i hand med företagets affärsmål.

Målen med HCM-system/HRM-system och Talent Management System är helt enkelt att kunna hantera sin personal på bästa sätt – allt från att ha tillgång till ett smart rekryteringsverktyg, få ut analyser, statistik och rapporter, automatisera rutinuppgifter – till att ha verktyg för att arbeta strategiskt med kompetensutveckling. Talent management handlar mycket om att motivera medarbetarna så att deras arbete verkligen gagnar företaget i stort. Att kunna ge sin personal incitament och morötter för att prestera är idag ett hett ämne i HR-branschen. Allt fler företag förstår vikten av att verkligen se till att man har rätt sorts medarbetare, då det innebär att verksamheten snabbare når sina uppsatta mål och ambitioner. Fel person i fel roll är kostsamt, men utan ett system kan det vara svårt att se var det brister.

BusinessWiths jämförelsetjänst hjälper dig att jämföra och välja det bästa systemet för ditt företag och ger dig en samlad bild över HR-systemen i Sverige. Hos oss kan du bland annat filtrera och se vilka HR-system som erbjuder lösningar för onboarding eller som har ett eget lönesystem, eller hitta det Talent Management System som har funktioner som exitenkäter eller smarta verktyg för medarbetarsamtal. Vi förenklar ditt systemval och ger dig den översikt du behöver för att välja rätt.

Toppsystem i HR & Talent

Evercate

Evercate

Evercate

Evercate är ett LMS anpassat för butikskedjor och hotell & restaurang. Med oss får ni kontroll över att all personal, i alla butiker, får rätt information och kunskap i rätt tid. Ni frigör butikschefer från att agera mellanhand och får tydlig uppföljning på individ-, butik- eller regionnivå. Snabbt och enkelt.

Lär dig mer om Evercate

Brilliant Employee

Brilliant Employee

Brilliant Future

Engagemang, ledarskap och en stark ledning är viktigt för att vara en långsiktigt attraktiv och framgångsrik organisation. Brilliants plattform för medarbetarundersökningar bygger på en välbeprövad metodik och säkrar att hela organisationen agerar på rätt saker, samtidig som verktyget är enkelt att använda.

Lär dig mer om Brilliant Employee

Learnster

Learnster

Learnster

Learnster utvecklar morgondagens LMS för växande organisationer som vill uppnå maximal utveckling på minimal tid. Vi lanserade vår innovativa plattform 2018 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt, primärt inom den privata sektorn. Om du letar efter användarvänlighet i världsklass är Learnsters ultramoderna LMS systemet för dig.

Lär dig mer om Learnster

Yesbox Puls är en variant på medarbetarundersökningar som skapar fokus, ger kontinuerligt stöd och sparar tid. Kortare enkäter skickas regelbundet till medarbetare. Välj utifrån standardupplägg eller anpassa till era behov. Det kan ske inför olika möten eller där man vill förstå viktiga frågor. Passar alla typer av företag.

Lär dig mer om Yesbox - Puls

DialogHR

DialogHR

DialogHR

Få de anställda att fokusera på dem organisatoriska målen med detta molnbaserade och användarvänliga performance management verktyg. Koppla samman individuella mål med företagets mål för att få dem att uppnås paralellt och håll samtidigt en kontinuerlig dialog med de anställda. Använd färdiga utskick som både sparar tid och är effektfulla för att få full koll påde anställda och deras kompetenser o...

Lär dig mer om DialogHR

Visselportalen

Visselportalen

Visselportalen

Visselportalen erbjuder ett av få helt anonyma & kompletta Visselblåsarsystem med fokus på säkerhet och enkelhet. Känn er trygga tillsammans med oss, där all er information är krypterad på säkerhetsklassade servrar.

Lär dig mer om Visselportalen

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR är ett intuitivt, användarvänligt och komplett system för den moderna HR-avdelningen. Ta ert HR-arbete till nästa nivå och samla all medarbetardata och alla HR-processer och data på ett och samma ställe. Du spar värdefull tid med smart automatisering och får total överblick genom avancerade analysfunktioner. Sätt er HR på autopilot! Med Hailey HR skapas: -Smidiga processer mellan HR-av...

Lär dig mer om Hailey HR

Heartpace

Heartpace

Söderberg & Partners

Med Heartpace HR-system digitaliserar och förenklar du hela medarbetarresan, från start till mål. Heartpace är helt modulbaserat, anpassningsbart och möjligt att skräddarsy till organisationens behov och HR-processer, i er egen takt, med er tonalitet. Heartpace hjälper dig jobba datadrivet och ta rätt beslut, i alla processer!

Lär dig mer om Heartpace

Sympa

Sympa

Sympa

Sympa ger dig en heltäckande överblick över alla dina HR-processer, vilket gör dem spårbara och skalbara. Med insyn i alla aspekter av anställningscykeln - från lediga tjänster till exitintervjuer - i ett och samma system har du mer än tillräcklig information för att utveckla dina processer, och viktigast av allt, medarbetarna.

Lär dig mer om Sympa

Learningbank

Learningbank

Learningbank

Användarvänlig, intuitiv LMS- och onboarding-plattform. Spara tid med automatisering, skapa engagerande innehåll eller använd färdiga utbildningsmoduler. Samla dina digitala och fysiska utbildningar på ett ställe och rapportera framstegen enkelt. Perfekt för företag med 100+ anställda. Läs mer & få en gratis demo.

Lär dig mer om Learningbank

Välj och jämför HR-system

BusinessWiths jämförelsetjänst gör det enklare att hitta rätt HR-system för ditt företag. Allt för att du ska hitta en långsiktig partner. Men vad letar du efter? Och vilka krav och förväntningar har du på ditt system?

Tänk gärna på att det är bra att hitta en leverantör som verkligen förstår hur ert företag fungerar och hur er arbetskultur ser ut. Ni vill ha en partner att växa med som fungerar både nu och i framtiden. Leverantören, eller partnern, ska kunna vara ett stöd för er när ni växer.

Gränssnittet i systemet bör vara enkelt och användarvänligt. Testa dig gärna fram och räds inte att fråga era medarbetare om hjälp i själva utvärderingen. Det är en god idé att sätta ihop ett team som arbetar med att utvärdera de olika leverantörerna, då valet av system är såpass viktigt för verksamheten. Se till att ha budgeten klar innan du går ut på systemjakt och att era förväntningar är klara.

Morgondagens, och även nutidens HR, går ut på att inkludera medarbetaren så mycket som möjligt i frågor som rör den egna anställningen, inte minst genom att erbjuda funktioner som självbetjäning/självservice genom digitala HR-lösningar. Från att ha varit ett nödvändigt kostnadscenter är nu HR en nyckelfunktion som hjälper företaget att nå affärsmålen – därför är valet av system otroligt viktigt för verksamheten, något du får hjälp med genom BusinessWiths jämförelsetjänst.