HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för HR & Talent Management

HR-system & Talent Management System

Vill du effektivisera ditt arbete inom human resources, få en bättre översikt över din personalinformation, eller arbeta mer strategiskt med att attrahera och behålla de bästa medarbetarna på marknaden? Då är det dags för dig att hitta rätt HR-system eller Talent Management System för just ditt företag.

HR-systemen går att dela in flera kategorier, som HCM-system och HRM-system. HCM-systemen, alltså Human Capital Management syftar mer till själva talangerna, och hur du tar hand om dina medarbetare på bästa sätt så att de trivs, utvecklas och frodas – samt att ditt företag arbetar med att attrahera de allra bästa. Där ingår talent management. Det senare, alltså HRM-systemen; så kallade Human Resource Management, handlar om att ha ett personalsystem som tar hand om lön, pensionslösningar, resursplanering, tidrapportering och andra hr-processer men också att strategiskt se till att HR:s arbete går hand i hand med företagets affärsmål.

Målen med HCM-system/HRM-system och Talent Management System är helt enkelt att kunna hantera sin personal på bästa sätt – allt från att ha tillgång till ett smart rekryteringsverktyg, få ut analyser, statistik och rapporter, automatisera rutinuppgifter – till att ha verktyg för att arbeta strategiskt med kompetensutveckling. Talent management handlar mycket om att motivera medarbetarna så att deras arbete verkligen gagnar företaget i stort. Att kunna ge sin personal incitament och morötter för att prestera är idag ett hett ämne i HR-branschen. Allt fler företag förstår vikten av att verkligen se till att man har rätt sorts medarbetare, då det innebär att verksamheten snabbare når sina uppsatta mål och ambitioner. Fel person i fel roll är kostsamt, men utan ett system kan det vara svårt att se var det brister.

BusinessWiths jämförelsetjänst hjälper dig att jämföra och välja det bästa systemet för ditt företag och ger dig en samlad bild över HR-systemen i Sverige. Hos oss kan du bland annat filtrera och se vilka HR-system som erbjuder lösningar för onboarding eller som har ett eget lönesystem, eller hitta det Talent Management System som har funktioner som exitenkäter eller smarta verktyg för medarbetarsamtal. Vi förenklar ditt systemval och ger dig den översikt du behöver för att välja rätt.

Toppsystem inom HR & Talent

Yesbox

Yesbox

Yesbox

Yesbox puls och medarbetarundersökningar engagerar och utvecklar, främjar laganda och kan skapa ett positivt mindset. Mätningarna anpassas efter era unika behov och utmaningar. Frekvens, innehåll och deltagare bestäms med stöd I ett forskningsbaserat frågebibliotek, färdiga enkätmallar och flexibla analysmöjligheter. Med Yesbox som partner får ni alla ingredienser för att lyckas med er organisati...

Lär dig mer om Yesbox

Populum-logo

Populum

Populum

Populum är en People & Culture Experience-plattform. Stora organisationer använder verktyget internt för att gemensamt arbeta med förbättringar av välbefinnande, engagemang, kultur och transformationsinitiativ. Genom att regelbundet mäta organisationens viktigaste områden riktas fokus mot det som har störst inverkan på att medarbetare och chefer mår och presterar som bäst.

Lär dig mer om Populum

Lantero

Lantero

Lantero

Lantero har arbetat med visselblåsning sedan 2014 och har idag hundratals nöjda kunder. Vår systemlösning kombinerar enkelhet med avancerad funktionalitet inklusive möjligt att rapportera muntligt via telefon till en av våra handläggare, i enlighet med lagen. Med vår erfarenhet och tillgänglighet får ni alltid det stöd ni behöver. För ärendeutredningar arbetar Lantero med ett stort nätverk av advo...

Lär dig mer om Lantero

Easyquest

EasyQuest

EasyQuest

Med EasyQuests användarvänliga och prisvärda verktyg för alla typer av enkäter kan du enkelt genomföra en medarbetar- eller kundundersökning. Vi erbjuder mallar och hjälpartiklar på svenska. Respondenten fyller i ett webbaserat frågeformulär som ser lika bra ut på alla skärmtyper. Du får omedelbar tillgång till automatgenererade rapporter. Allt är säkert, tryggt och enkelt!

Lär dig mer om EasyQuest

Learnster_Logo_Purple.png

Learnster

Learnster

Learnster utvecklar morgondagens LMS för lärande organisationer som vill uppnå maximal utveckling på minimal tid. Vi lanserade vår innovativa plattform 2018 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt, primärt inom den privata sektorn. Om du letar efter användarvänlighet i världsklass är Learnsters ultramoderna LMS verktyget för dig.

Lär dig mer om Learnster

Användarvänlig och smidig HRM och talent management system. Bra kundanpassning och design ger en modern känsla. Talensofts HR-system bygger på öppna API:er som välkomnar integration till andra system. Som kund får du tillgång till en plattform där du kan hantera alla dina HR processer.

Lär dig mer om Cegid Talentsoft

Boardon-logo

Boardon

Boardon

Boardon är en lätt och smidig lösning för att hantera pre och onboarding. Ingen app att ladda ner, bara en länk via SMS eller mail som leder direkt till en personlig onboardingportal. Perfekt för organisationer som vill ge den nyanställde uppmärksamhet tidigt och enkelt skicka ut innehåll, påminnelser och enkäter.

Lär dig mer om Boardon

lingio_orange.jpg

Lingio

Lingio

Lingios utbildningsplattform är utvecklad för dig som har mycket personal på golvet. Med gamification, språkstöd och utbildning i mobilen blir det lätt att få tid till utbildning som inte krockar med schemat. Använd färdiga kurser eller skapa själv med AI.

Lär dig mer om Lingio

Huma

Huma

Huma

Huma är ett modernt HR-system för små och medelstora företag. Kom igång på sex minuter, inte sex månader. Huma sätter användarupplevelsen först och är intuitiv, modern och automatiserad för alla dina personliga administratörsuppgifter. Lätt att ansluta till dina befintliga system med bara några knapptryckningar. Huma är ett smartare och bättre HR-system som alla faktiskt använder.

Lär dig mer om Huma

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Moderna HR-avdelningar väljer Hailey för användarvänlig design, hög datasäkerhet och för att få en heltäckande lösning. Kom igång snabbt och börja skapa värde för hela organisationen med hjälp av skräddarsydda och automatiska flöden. Uppskattat av både chefer och medarbetare!

Lär dig mer om Hailey HR

Välj och jämför HR-system

BusinessWiths jämförelsetjänst gör det enklare att hitta rätt HR-system för ditt företag. Allt för att du ska hitta en långsiktig partner. Men vad letar du efter? Och vilka krav och förväntningar har du på ditt system?

Tänk gärna på att det är bra att hitta en leverantör som verkligen förstår hur ert företag fungerar och hur er arbetskultur ser ut. Ni vill ha en partner att växa med som fungerar både nu och i framtiden. Leverantören, eller partnern, ska kunna vara ett stöd för er när ni växer.

Gränssnittet i systemet bör vara enkelt och användarvänligt. Testa dig gärna fram och räds inte att fråga era medarbetare om hjälp i själva utvärderingen. Det är en god idé att sätta ihop ett team som arbetar med att utvärdera de olika leverantörerna, då valet av system är såpass viktigt för verksamheten. Se till att ha budgeten klar innan du går ut på systemjakt och att era förväntningar är klara.

Morgondagens, och även nutidens HR, går ut på att inkludera medarbetaren så mycket som möjligt i frågor som rör den egna anställningen, inte minst genom att erbjuda funktioner som självbetjäning/självservice genom digitala HR-lösningar. Från att ha varit ett nödvändigt kostnadscenter är nu HR en nyckelfunktion som hjälper företaget att nå affärsmålen – därför är valet av system otroligt viktigt för verksamheten, något du får hjälp med genom BusinessWiths jämförelsetjänst.