HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för tid och projekt

Vad är system inom tid och projekt?

Tid är pengar, så fungerar det för de flesta företag. Många organisationer och företag är därför i behov av att medarbetarna ska kunna rapportera in hur mycket tid de lägger på olika sysslor eller projekt, eller behöver ha ett system för att sköta ordrar och hantera projekt. Allt för att effektivisera alla processer i så stor grad det går. Lönsamhet är ett ord som ofta nämns i sammanhanget, då system inom tid och projekthantering går ut på att veta vilka projekt, tjänster eller produkter som är lönsamma för företaget. Här hittar du allt från arbetsordersystem och projektledningssystem, till bemanningssystem och system för dem som jobbar på fältet, alltså fältservice - men även schemaläggningssystem går under kategorin tid och projekt.

Det finns i dag gratisversioner för att kunna rapportera kring tid och, men fundera innan du väljer verktyg och system vad som är viktigt för er. Vad behöver du ha ut av systemet? Hur skräddarsytt behöver det vara? Hur många användare ska ha tillgång till systemet? Behöver ni exempelvis kunna dela upp rapporteringen av tid i ett projekt, så att ni vet vilka timmar som ni kan betalt för av kund och hur många timmar ni lagt internt? Eller är det mest tidrapportering i form av timmar gjorda på jobbet och om någon har frånvaro att rapportera in, som ni behöver?

Det är som förståeligt ett antal frågor man bör ställa sig innan man gör sitt val. Huvudsaken är att hitta ett system som verkligen passar för ändamålet - och för användaren. I dag finns många Saas-lösningar (software as a service, alltså att du som kund inte behöva installera ett program på egen server utan kan ”hyra” in dig hos ens leverantör som sköter bland annat back-upen). Det går givetvis också att bygga sitt eget system som är skräddarsytt för just ditt företag. BusinessWith ger dig alla system och verktyg inom tid och projekt, så att din organisation eller företag ska kunna göra ett rätt - och enkelt val.

Toppsystem i Tid & Projekt

QBIS Time

QBIS Time

QBIS Business Systems

QBIS är det flexibla tidrapporteringssystemet som fungerar för de flesta branscher och storlekar. Vi skräddarsyr lösningar för att passa era behov. Slipp slösa onödig tid på administration – vi har systemet som gör det smidigt för både medarbetare, administratörer och chefer. Tidrapportering blir enkelt och bekvämt med QBIS.

Lär dig mer om QBIS Time

TimeLog PSA är 100 % skräddarsytt för konsultföretag och interna konsultteam. Systemet knyter ihop din tids- och kostnadsredovisning med din projekthantering, resursplanering, lönehantering, fakturering och KPI-rapportering. På så sätt minskas tiden du behöver lägga på administration drastiskt – samtidigt som du får den data du behöver för att kunna öka lönsamheten.

Lär dig mer om TimeLog PSA

QBIS Project

QBIS Project

QBIS Business Systems

QBIS är projekthanteringssystemet som fungerar för företag i de flesta branscher och storlekar. Vi skräddarsyr lösningar för att passa just era behov. Få en överblick över alla projektets delar, från planering till avslut. Med vårt användarvänliga system kan ni arbeta smartare och spara tid.

Lär dig mer om QBIS Project

Chronox

Chronox

Chronox

Chronox är ett tidrapporteringssystem anpassat för mindre och medelstora företag. Ni spar både tid och pengar med oss. Med goda betyg på användarvänlighet och support får ni en tjänst anpassad för er. När företaget växer så växer vi med er. Vi har det som behövs för att spara DIG tid och pengar.

Lär dig mer om Chronox

Timeapp

TimeApp

P&K TimeApp AB

TimeApp är ett webbaserat verktyg där du och dina kollegor kan redovisa tid, resor, kostnader och utlägg både för den egna verksamheten internt och för sådant som ska debiteras kund. Gemensamt för alla företag som använder systemet, är att de vill ha ett enkelt och användarvänligt verktyg som underlättar den dagliga verksamheten.

Lär dig mer om TimeApp

Timeplan

Timeplan

Exsens AB

Timeplan är ett komplett, molnbaserat schemaläggningsprogram för både det lilla och stora företaget. Vi erbjuder ett användarvänligt system med ett flertal funktioner som underlättar schemaläggningsprocessen. Medarbetarna kan enkelt se sitt schema via appen eller webben.

Lär dig mer om Timeplan

Next Project

Next Project

Next One Technology AB

Som skräddarsytt branschsystem har Next’s produkter alla de branschspecifika funktioner som krävs för att hantera alla olika typer av uppdrag. Med totalt över 3000 kunder och närmre 50,000 användare har vi kunder och referenser i samtliga delbranscher inom bygg-, entreprenad- och servicebranschen.

Lär dig mer om Next Project

Bygglet

Bygglet

Bygglet

Bygglet är ett komplett projekthanteringsverktyg anpassat för dig som har ett mindre- eller medelstort företag i byggbranschen. Bygglet hanterar alla dina moment från offert till faktura och uppföljning, tidsrapportering, material, tilläggsarbeten, intäkter och kostnader. Kort och gott – du har allt i ett överskådligt och lättanvänt verktyg. Eftersom Bygglet är webbaserat kommer du kunna ha med d...

Lär dig mer om Bygglet

Personalkollen

Personalkollen

Personalkollen

Personalkollen är ett webbaserat och användarvänligt personal- och lönesystem. Vi underlättar vardagen för både chefer och medarbetare på verksamheter över hela Sverige. Personalkollen är för alla, från den lilla take-awayluckan på hörnet till större verksamheter med flera hundra anställda.

Lär dig mer om Personalkollen

Varför använda system för tid och projekt?

Hos BusinessWith hittar du en mängd av olika system som alla går under kategorin tid och projekt. Tidrapporteringssystem är självklart, men här kan du även läsa mer om bemanningssystem, projektledningssystem eller varför inte schemaläggningssystem? Alla system inom tid och projekt går ut på att du som företag ska kunna hantera personal och tid på bästa sätt. Särskilt inom tidrapportering vill du kunna veta vilka projekt som ger mest pengar i slutändan, för att kunna analysera och välja riktning för ditt företag eller organisation.

Excel-ark och kalkylblad är den enkla lösningen för att kunna sköta scheman, tidrapporter och resurser. Men här kräver en stor portion koncentration för att inget ska gå fel, som att exempelvis missa att bemanna ett visst arbetspass eller att missa att ge en person nog med vila mellan passen.

Systemen inom tid och projekt, oavsett om det handlar om följa arbetsuppgifter på fältet eller att rapportera in frånvaro, ger dig som arbetsgivare större kontroll och bättre överblick. BusinessWiths enkla jämförelseguide hjälper dig att hitta det system eller verktyg som passar verksamheten bäst. Här kan du filtrera på olika funktioner som ni är i behov av, och läsa om respektive system. Du sorterar smidigt efter storlek på ert företag och kan även gå vidare till respektive systems hemsida för att läsa mer. Glöm inte att läsa omdömen och kundrecensioner - de hjälper dig på vägen till rätt system.