Allt om system och programvara för tid och projekt

Vad är system inom tid och projekt?

Tid är pengar, så fungerar det för de flesta företag. Många organisationer och företag är därför i behov av att medarbetarna ska kunna rapportera in hur mycket tid de lägger på olika sysslor eller projekt, eller behöver ha ett system för att sköta ordrar och hantera projekt. Allt för att effektivisera alla processer i så stor grad det går. Lönsamhet är ett ord som ofta nämns i sammanhanget, då system inom tid och projekthantering går ut på att veta vilka projekt, tjänster eller produkter som är lönsamma för företaget. Här hittar du allt från arbetsordersystem och projektledningssystem, till bemanningssystem och system för dem som jobbar på fältet, alltså fältservice - men även schemaläggningssystem går under kategorin tid och projekt.

Det finns i dag gratisversioner för att kunna rapportera kring tid och, men fundera innan du väljer verktyg och system vad som är viktigt för er. Vad behöver du ha ut av systemet? Hur skräddarsytt behöver det vara? Hur många användare ska ha tillgång till systemet? Behöver ni exempelvis kunna dela upp rapporteringen av tid i ett projekt, så att ni vet vilka timmar som ni kan betalt för av kund och hur många timmar ni lagt internt? Eller är det mest tidrapportering i form av timmar gjorda på jobbet och om någon har frånvaro att rapportera in, som ni behöver?

Det är som förståeligt ett antal frågor man bör ställa sig innan man gör sitt val. Huvudsaken är att hitta ett system som verkligen passar för ändamålet - och för användaren. I dag finns många Saas-lösningar (software as a service, alltså att du som kund inte behöva installera ett program på egen server utan kan ”hyra” in dig hos ens leverantör som sköter bland annat back-upen). Det går givetvis också att bygga sitt eget system som är skräddarsytt för just ditt företag. BusinessWith ger dig alla system och verktyg inom tid och projekt, så att din organisation eller företag ska kunna göra ett rätt - och enkelt val.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem i Tid & Projekt

Med Trinax Tid- & Projekthantering effektiviserar du arbetsdagen för både dig själv och dina anställda. Personalen rapporterar enkelt in sina timmar och produkter till molnet från valfri enhet, medan du som administratör kan överblicka projektens utveckling och generera nödvändiga löne- och fakturaunderlag utan bekymmer.
 Vår modulbaserade lösning är oberoende av bransch, företagsstorlek och arbet...

Lär dig mer om Trinax

Med Salesforce Field Service får ni en modern fältservicelösning i ert CRM-system. Det gör att ni kan förbättra samarbetet, öka effektiviteten, strukturera era uppdrag och i slutändan få nöjdare kunder. Många organisationer hanterar fortfarande sina servicetekniker manuellt eller i gamla system som inte är integrerade. Det blir inte bara tidskrävande, utan också oerhört kostsamt. Salesforce F...

Lär dig mer om Salesforce - Field Service

Med Salesforce Field Service får ni en modern fältservicelösning i ert CRM-system. Det gör att ni kan förbättra samarbetet, öka effektiviteten, strukturera era uppdrag och i slutändan få nöjdare kunder. Många organisationer hanterar fortfarande sina servicetekniker manuellt eller i gamla system som inte är integrerade. Det blir inte bara tidskrävande, utan också oerhört kostsamt. Salesforce F...

Lär dig mer om Salesforce - Field Service

Med effektiv projekthantering får du mer tid till dina kunder! Bygglet är ett komplett verktyg för projekthantering, speciellt utvecklat för små och medelstora företag i byggbranschen. På ett enkelt sätt hanterar Bygglet alla moment i dina projekt, från offert till faktura och uppföljning. Du får fullständig kontroll på alla tider, allt material, alla ändrings- och tilläggsarbeten samt intäkter oc...

Lär dig mer om Bygglet

Trinax Tid- & Projekthantering ger dig fullständig koll på dina projekt med allt samlat på ett ställe i molnet. Genom att digitalt skapa offerter, planera projekt, se tidrapporter och produkter, generera underlag, attestera i flera steg, fakturera och följa upp intäkter och kostnader, så blir de tjocka pärmarna ett minne blott.
 Vår modulbaserade lösning är oberoende av bransch, företagsstorlek oc...

Lär dig mer om Trinax Tid- & projekthantering

Millnet Tid & Projekt är ett modernt molnbaserat system med färdiga integrationer mot flertalet lön-, ekonomi och CRM-system. Systemet passar sig extra väl mot olika typer av konsultbolag där färdiga paketeringar finns mot arkitekter, ingenjörsbyråer, IT-konsulter, advokat, miljökonsulter, bemanningsbolag samt PR och kommunikation. Klicka gärna på demoknappen nedan så visar vi mer.

Lär dig mer om Millnet Tid & Projekt

Varför använda system för tid och projekt?

Hos BusinessWith hittar du en mängd av olika system som alla går under kategorin tid och projekt. Tidrapporteringssystem är självklart, men här kan du även läsa mer om bemanningssystem, projektledningssystem eller varför inte schemaläggningssystem? Alla system inom tid och projekt går ut på att du som företag ska kunna hantera personal och tid på bästa sätt. Särskilt inom tidrapportering vill du kunna veta vilka projekt som ger mest pengar i slutändan, för att kunna analysera och välja riktning för ditt företag eller organisation.

Excel-ark och kalkylblad är den enkla lösningen för att kunna sköta scheman, tidrapporter och resurser. Men här kräver en stor portion koncentration för att inget ska gå fel, som att exempelvis missa att bemanna ett visst arbetspass eller att missa att ge en person nog med vila mellan passen.

Systemen inom tid och projekt, oavsett om det handlar om följa arbetsuppgifter på fältet eller att rapportera in frånvaro, ger dig som arbetsgivare större kontroll och bättre överblick. BusinessWiths enkla jämförelseguide hjälper dig att hitta det system eller verktyg som passar verksamheten bäst. Här kan du filtrera på olika funktioner som ni är i behov av, och läsa om respektive system. Du sorterar smidigt efter storlek på ert företag och kan även gå vidare till respektive systems hemsida för att läsa mer. Glöm inte att läsa omdömen och kundrecensioner - de hjälper dig på vägen till rätt system.