HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för tid och projekt

Vad är system inom tid och projekt?

Tid är pengar, så fungerar det för de flesta företag. Många organisationer och företag är därför i behov av att medarbetarna ska kunna rapportera in hur mycket tid de lägger på olika sysslor eller projekt, eller behöver ha ett system för att sköta ordrar och hantera projekt. Allt för att effektivisera alla processer i så stor grad det går. Lönsamhet är ett ord som ofta nämns i sammanhanget, då system inom tid och projekthantering går ut på att veta vilka projekt, tjänster eller produkter som är lönsamma för företaget. Här hittar du allt från arbetsordersystem och projektledningssystem, till bemanningssystem och system för dem som jobbar på fältet, alltså fältservice - men även schemaläggningssystem går under kategorin tid och projekt.

Det finns i dag gratisversioner för att kunna rapportera kring tid och, men fundera innan du väljer verktyg och system vad som är viktigt för er. Vad behöver du ha ut av systemet? Hur skräddarsytt behöver det vara? Hur många användare ska ha tillgång till systemet? Behöver ni exempelvis kunna dela upp rapporteringen av tid i ett projekt, så att ni vet vilka timmar som ni kan betalt för av kund och hur många timmar ni lagt internt? Eller är det mest tidrapportering i form av timmar gjorda på jobbet och om någon har frånvaro att rapportera in, som ni behöver?

Det är som förståeligt ett antal frågor man bör ställa sig innan man gör sitt val. Huvudsaken är att hitta ett system som verkligen passar för ändamålet - och för användaren. I dag finns många Saas-lösningar (software as a service, alltså att du som kund inte behöva installera ett program på egen server utan kan ”hyra” in dig hos ens leverantör som sköter bland annat back-upen). Det går givetvis också att bygga sitt eget system som är skräddarsytt för just ditt företag. BusinessWith ger dig alla system och verktyg inom tid och projekt, så att din organisation eller företag ska kunna göra ett rätt - och enkelt val.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem i Tid & Projekt

Med Salesforce Field Service får ni en modern fältservicelösning i ert CRM-system. Det gör att ni kan förbättra samarbetet, öka effektiviteten, strukturera era uppdrag och i slutändan få nöjdare kunder. Många organisationer hanterar fortfarande sina servicetekniker manuellt eller i gamla system som inte är integrerade. Det blir inte bara tidskrävande, utan också oerhört kostsamt. Salesforce F...

Lär dig mer om Salesforce - Field Service

Ett av marknadens absolut mest kompetenta verktyg för processtyrd dokumenthantering. Med över 25 år och mer än 10 tusen användare som jobbar i EzyFlex kan vi erbjuda både erfarenhet och kompetens samt en mycket användarvänlig plattform. Vi har genom åren fått förtroendet från några av Sveriges mer etablerade företag där vi hela tiden tillsammans med våra kunder utvecklat plattformen. EzyFlex fin...

Lär dig mer om EzyFlex

Bygglet

Bygglet

Bygglet

Med effektiv projekthantering får du mer tid till dina kunder! Bygglet är ett komplett verktyg för projekthantering, speciellt utvecklat för små och medelstora företag i byggbranschen. På ett enkelt sätt hanterar Bygglet alla moment i dina projekt, från offert till faktura och uppföljning. Du får fullständig kontroll på alla tider, allt material, alla ändrings- och tilläggsarbeten samt intäkter oc...

Lär dig mer om Bygglet

Timeplan

Timeplan

Exsens AB

Timeplan är ett komplett, molnbaserat schemaläggningsprogram för både det lilla och stora företaget. Vi erbjuder ett användarvänligt system med ett flertal funktioner som underlättar schemaläggningsprocessen. Medarbetarna kan enkelt se sitt schema via appen eller webben.

Lär dig mer om Timeplan

TimeLog PSA är 100 % skräddarsytt för konsultföretag samt avdelningar som fungerar som interna konsultbolag. Systemet knyter ihop din tids- och kostnadsredovisning med din projekthantering, lönehantering, fakturering och KPI-rapportering. På så sätt minskas tiden du behöver lägga på administration drastiskt – samtidigt som du får den data du behöver för att kunna öka lönsamheten.

Lär dig mer om TimeLog PSA

Chronox

Chronox

Chronox

Chronox är ett 100 % webbaserat tidrapporteringssystem med grundläggande funktioner som tid, projekt, attestering, notifieringar och övertid mm. Eftersom många företag har olika behov har vi utvecklat vårt system så det är enkelt att anpassa för våra kunder och kan lätt byggas på med mer avancerade anpassningar. Ni kan integrera Chronox med ert lönesystem såsom exempelvis Visma eller Fortnox för e...

Lär dig mer om Chronox

Personalkollen

Personalkollen

Personalkollen

Personalkollen är ett webbaserat och användarvänligt personal- och lönesystem. Vi underlättar vardagen för både chefer och medarbetare på verksamheter över hela Sverige. Personalkollen är för alla, från den lilla take-awayluckan på hörnet till större verksamheter med flera hundra anställda.

Lär dig mer om Personalkollen

Synchroteam levererar ett lättanvänt system för fältservice och mobila arbetsorder. Synchroteam molntjänst ger ditt företag allt som behövs för att hantera det dagliga arbetet för planerare och tekniker. Bland annat schemaläggning av jobb, GPS spårning, kund och utrustnings register, kontraktshantering, artikelregister med lager-ställen, checklistor, App. för arbetsorder, automatiserad kommunikati...

Lär dig mer om Synchroteam

TooEasy

TooEasy

TooEasy

TooEasy effektiviserar företagets schemaläggning och bemanningsprocess genom att erbjuda en AI-baserad bemanningsprocess, kompetensmatchning och avstämning mot kollektivavtal, för en användarvänlig och effektiv bemanningsprocess.

Lär dig mer om TooEasy

Flex HRM Time

Flex HRM Time

Flex Applications

Med Flex HRM Time får du ett förstklassigt, modernt och användarvänligt tidrapporteringssystem på webben. Systemet är flexibelt och kan möta de olika rapporteringsbehov ditt företag har. Du väljer om du och dina medarbetare rapporterar tiden på terminal, direkt i datorn eller i din mobil eller surfplatta - allt med en säker behörighetsstruktur. Med Flex HRM Time hanterar du även frånvaro, påminnel...

Lär dig mer om Flex HRM Time

Varför använda system för tid och projekt?

Hos BusinessWith hittar du en mängd av olika system som alla går under kategorin tid och projekt. Tidrapporteringssystem är självklart, men här kan du även läsa mer om bemanningssystem, projektledningssystem eller varför inte schemaläggningssystem? Alla system inom tid och projekt går ut på att du som företag ska kunna hantera personal och tid på bästa sätt. Särskilt inom tidrapportering vill du kunna veta vilka projekt som ger mest pengar i slutändan, för att kunna analysera och välja riktning för ditt företag eller organisation.

Excel-ark och kalkylblad är den enkla lösningen för att kunna sköta scheman, tidrapporter och resurser. Men här kräver en stor portion koncentration för att inget ska gå fel, som att exempelvis missa att bemanna ett visst arbetspass eller att missa att ge en person nog med vila mellan passen.

Systemen inom tid och projekt, oavsett om det handlar om följa arbetsuppgifter på fältet eller att rapportera in frånvaro, ger dig som arbetsgivare större kontroll och bättre överblick. BusinessWiths enkla jämförelseguide hjälper dig att hitta det system eller verktyg som passar verksamheten bäst. Här kan du filtrera på olika funktioner som ni är i behov av, och läsa om respektive system. Du sorterar smidigt efter storlek på ert företag och kan även gå vidare till respektive systems hemsida för att läsa mer. Glöm inte att läsa omdömen och kundrecensioner - de hjälper dig på vägen till rätt system.