HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa Performance management-system

Vad är ett Performance management-system

Performance management handlar om att hantera och leda en organisation på ett sätt som gör medarbetarna motiverade och engagerade så att de presterar bättre. Men bra prestationer är inte allt. Prestationerna och det jobb som medarbetarna lägger ned måste gå i linje med verksamhetens mål. Det kan som HR-team vara lätt att snöa in sig på att bygga en arbetsplats full av riktlinjer och dokument som måste efterlevas. Prestationen kommer inte av det, utan av en kultur som är såpass inspirerande att medarbetarna vill prestera bättre.

Prestation handlar om engagemang, men också om att som medarbetare uppmärksammas och belönas för sina prestationer. Ingen morot eller någon typ av bonus, inget driv eller vilja för att prestera bättre. Hur mäter man då prestationer, växande kunskaper och en utvecklande talang? Jo, genom att återkommande göra en performance review. Att dock tänka en performance review, alltså att utvärdera medarbetarens prestationer, en gång om året – är för lite. Vad händer om medarbetaren tappar engagemanget under året? Fånga upp i tid genom ett performance management system som hjälper till med regelbunden feedback och att prestationer går i linje med företagets mål.

På marknaden idag finns verktyg för performance management. Genom att använda ett sådant verktyg blir det enklare att arbeta systematiskt med prestationer. Ett exempel på vad ett sådant system kan göra, är att mäta framsteg med KPIer och sätta upp återkommande avstämningar och samtal med dina medarbetare.

På BusinessWith ger vi dig en översikt över vilka verktyg som finns, så att du kanmjämföra och välja det bästa systemet för performance management för just din organisation. Ta hjälp av vår systemguide på en gång. När du gör jämförelser över vilka verktyg som finns på marknaden, be gärna om demos eller ta del av leverantörens referenser. Ditt mål ska vara att hitta ett verktyg som passar ert företag allra bäst.

Var därför inte rädd för att kika på vilka system era konkurrenter använder. Det kan ge en fingervisning på vad ni bör ha, men det går givetvis även att skräddarsy en lösning för just er.

Ett bra performance management system kan hjälpa er att minska personalomsättning – utvärdera gärna efter en tid hur systemet fungerar för er. Ökad prestation i organisationen kan reda till en rad andra fördelar. En personalstyrka som frodas och trivs, leder till goda ambassadörer internt och en ökad vilja att prestera så att ert företag lyckas ännu bättre med era mål. Varmt välkommen att jämföra och välja performance management system direkt hos BusinessWith – vi har systemet för dig och din verksamhet.

Vad är fördelarna med ett Performance management-system?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 14 olika Performance management-system

Sortera på

Användarvänlig och smidig HRM och talent management system. Bra kundanpassning och design ger en modern känsla. Talensofts HR-system bygger på öppna API:er som välkomnar integration till andra system. Som kund får du tillgång till en plattform där du kan hantera alla dina HR processer.

Lär dig mer om Cegid Talentsoft

Läs mer
Huma

Huma

Huma

Huma är ett modernt HR-system för små och medelstora företag. Kom igång på sex minuter, inte sex månader. Huma sätter användarupplevelsen först och är intuitiv, modern och automatiserad för alla dina personliga administratörsuppgifter. Lätt att ansluta till dina befintliga system med bara några knapptryckningar. Huma är ett smartare och bättre HR-system som alla faktiskt använder.

Lär dig mer om Huma

Läs mer
Visma Talent Solutions

Visma Talent HR

Visma Talent Solutions

Visma erbjuder en komplett Talent Management plattform (Visma Talent Solutions) som omfattar stöd för samtliga strategiska HR-processer för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare, kunder och partners. Systemet används av alla former av privata och offentliga organisationer och branscher. Systemet passar både det lite mindre företaget till en stor global organisation.

Lär dig mer om Visma Talent HR

Läs mer
Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

En enhetlig lösning för att attrahera, utveckla och hantera er största konkurrensfördel; era medarbetare! Cornerstone erbjuder mjukvarustöd från första kontakten med potentiella kandidater och smidig onboarding, till individuell kompetensutveckling, lärande och uppföljning dessutom kopplat till både kompensation och karriärplanering.

Lär dig mer om Cornerstone OnDemand

Läs mer
GE logo_normal.png

GoalEnvision

GoalEnvision

GoalEnvision är det svenska strategiverktyget för företag av alla storlekar och branscher. Med beprövade verktyg och smarta funktioner ger vi dig och ditt team verktygen att sätta de mål som ni behöver nå. Vårt AI-assisterade verktyg hjälper dig att formulera och förmedla tydliga strategiska mål, engagera teamet och koppla deras arbetsuppgifter till strategiska mål, mäta framsteg och justera strat...

Lär dig mer om GoalEnvision

Läs mer
Personio

Personio

Personio

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR-hub: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde till f...

Lär dig mer om Personio

Läs mer

Optimalt för stora företag. En fullständig HCM molnbaserad lösning utvecklad från grunden för hela medarbetarlivscykeln (”from hire to retire”). Bygger på många år av utförlig, kunddriven forskning och design för att skapa en användarupplevelse för en ny generation av systemstöd, innovation och ny teknik som digitala assistenter, AI, ML, blockchain och IoT. En användarupplevelse oavsett om man anv...

Lär dig mer om Oracle Cloud HCM

Läs mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Största plattformsleverantören av HCM-lösningar i Norden, med mer än 250 kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Skalbar lösning för såväl små som stora företag. Heltäckande lösningar för allt från talent management, HR-masterdata till lön och experience management.

Lär dig mer om SAP SuccessFactors

Läs mer

Grade Talent är ett skalbart och modernt Talent Management System som används av allt ifrån mindre företag till närmre hälften av Sveriges regioner. Våra moderna HR-lösningar hjälper er att säkra er kompetensförsörjning. Vi är en trygg och engagerad helhetsleverantör med över 25 år i branschen och en kundnöjdhet i supporten på 98,25% (genomsnittligt värde 2021). Våra erfarna projektledare utgår f...

Lär dig mer om Grade Talent

Läs mer
Eloomi

Eloomi

Eloomi

Enkelt LMS-system som kopplar samman era interna och externa utbildningar. Byggt för att göra anställda mer medvetna om nya företagpolicies och öka kunskapen, med hjälp av den användarvänliga molntjänsten.

Lär dig mer om Eloomi

Läs mer
SD Worx-logo

SD Worx

SD Worx

SD Worx har en skalbar lösning för just dina behov där allt som rör dina medarbetarens hela anställning kan ingå om du så vill, från rekrytering till avslut. Vill du bara välja enstaka moduler kan du enkelt integrera dem med dina övriga befintliga lösningar. Du är i trygga händer hos oss, vi förstår vi just ditt företag och dina utmaningar. Alltid tryggt och säkert. Följer GDPR.

Lär dig mer om SD Worx

Läs mer

Totara är framförallt känt för sitt väletablerade och globala lärplattform. På senare tid har denna plattform utökats till att bli en mer heltäckande lösning i form av Totaras "Talent Experience Platform". I plattformen finns nu modulen "Totara Perform", med stöd för såväl traditionell som mer modern och kontinuerlig performance management. Den innehåller stöd för kompetenshantering i form av ko...

Lär dig mer om Totara Perform

Läs mer
Verismo HR

Verismo HR

Verismo

Ett komplett HR-system anpassat efter användaren som ger er möjligheten att skapa en organisation med människan i fokus. Med flertalet funktioner effektiviserar och digitaliserar Verismo personalarbetet, skapar en organisatorisk överblick och möjliggör att strategiskt utveckla personalstyrkan.

Lär dig mer om Verismo HR

Läs mer

En global HCM-aktör som har funktioner för hela anställningslivscykeln. Talent, Core HR, lön, förmåner m.m.

Lär dig mer om Workday HCM

Läs mer

Vad är fördelarna med ett Performance management-system?

Det system för performance reviews eller performance management som du väljer, ska hjälpa dem som använder verktyget att bli bättre som chefer. Att som medarbetare känna sig sedd och hörd på arbetsplatsen, och att känna att det här är en arbetsgivare som bryr sig om mig och som får mig att växa – är lättare sagt än gjort. En otydlig arbetsroll kan vara en stor anledning till att byta jobb, något som ett performance management system motverkar.

Med ett verktyg för performance management blir det enklare och mer transparent att komma överens om de gemensamma målen. Det blir också tydligare för både chef och medarbetare att se till att prestationerna går hand i hand med verksamhetens mål och att värdegrunder efterlevs.

Välj ett system som är användarvänligt och som automatiserar så stora delar som möjligt för HR-teamet eller för cheferna.

Beskrivning av produktfunktioner

360 graders feedback

Samla in feedback från alla berörda områden på företaget samt kunder för att öka förståelsen för de anställda och möjliggör för en omfattande och givande feedback.

Kompetenskartläggning

Få full koll på vilka kompetenser som finns på företaget för att maximera prestationen hos individer och ta reda på vilken utbildning de behöver för att maximera resurserna på bästa vis.

Kontinuerliga medarbetaruppföljningar

Snabba och schemalagda utskick med färdiga undersökningar för uppföljningar av personalens arbete och kompetens på bolaget, vilket skapar en kontinuerlig uppföljning hos anställda och arbetslag.

OKR's

OKR står för mål och nyckelresultat och är en metodik som främjar fokuset för dem viktiga målen inom organisationen och synkroniserar arbetslagen till att sträva mot ett gemensamt mål.

Personliga profiler

Personliga profiler för anställda gör det enkelt att identifiera utvecklingen hos anställda samt vilka kompetenser de besitter.

Prestationsutvärderingar

Utvärdera medarbetarnas prestationer och sätt ett värde på insatsen för att skapa en god uppfattning av vart grupper eller individer berfinner sig i arbetet och hur de presterar.

Rapporter

Sammanställda rapporter för prestationerna inom organisationen, vilket är hjälpsamt för att identifiera svagheter och styrkor hos arbetsgrupper och individer.

Utvecklingsplaner

Skapa utvecklingsplaner med specifika mål för grupper eller individer och låt anställda klättra för att öka motivationen och kompetensen på arbetsplatsen.