HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa kassasystem för butik

Vilket kassasystem för butik behöver du?

Dags att hitta ett kassasystem för er butik eller för ert retailföretag? För att du ska hitta rätt system för ditt företag, bör du först fundera lite kring vad det är för typ av verksamhet du driver. Det är skillnad på att ha en liten gårdsbutik på landet och att ha en fast placerad butik – som håller på att expandera till en hel kedja. Butiken på landet kräver ett enkelt kassaregister, medan butikskedjan behöver ha allt från kanske streckkodsläsare till många kortterminaler och lagerhantering. Är du på språng mycket, kan du vara mer i behov av en mobil lösning än ett stationärt kassasystem. Det är också viktigt att hitta ett kassasystem som passar storleken på verksamheten. Mindre företag kan ofta vinna mycket på att hitta en modern och molnbaserad lösning som fungerar överallt. BusinessWiths råd är också att du inte ska behöva betala för mer än vad du behöver, men glöm inte att ta med tidshorisonten i beräkningen. Var är ni om tre till fem år? Fungerar lösningen då eller är det bättre att satsa på en större modell redan nu?

Kassasystemets syfte är att du ska kunna hantera och ha kontroll över de transaktioner och betalningar som sker. Detta är också viktigt ur ett lagligt perspektiv – Skatteverket måste godkänna att du har ett certifierat kassasystem. När du står inför valet av kassasystem till din butik bör du först jämföra de system som finns på marknaden idag, för att sedan göra det val som är bäst för din verksamhet. Din väg till rätt system går via BusinessWiths systemguide – jämför och välj kassasystem direkt här.

Vad ska jag tänka på när jag väljer kassasystem för butik?

Användarvänlighet är precis som med andra system det viktigaste när du väljer kassasystem för din butik. Har du en specialhandel, en butikskedja eller bedriver torghandel? Dina behov beror helt på vilken typ av försäljning du gör och i vilken miljö du vistas. Torghandel i ur och skur kräver exempelvis en lösning som tål vatten, medan du som driver en butik och går i expanderingstankar, behöver en omfattande kassalösning med möjlighet att ta betalt på flera olika sätt, behov av rullband, kortterminaler, bongskrivare – ja listan kan göras längre.

Se till att välja ett system och lösning som är anpassat efter din bransch och efter dina specifika behov – retail, torghandel eller butik? Det är onödigt att betala för fler funktioner än dem du kommer ha användning för. Kräv av systemleverantören att du får god support och hjälp. Magkänslan är oftast den bästa rådgivaren – känns inte systemet anpassa efter er verklighet, bör du välja ett annat. Ta dig gärna tid att jämföra de olika alternativen på marknaden inan du gör ditt slutgiltiga val. Vill du att lösningen ska vara molnbaserad? Behöver du terminaler som kan hantera flera användare? Ska dessa vara mobila eller stationära? Hur ser det ut med lagerhantering på ert företag?

Hitta det bästa systemet för din verksamhet direkt oss BusinessWith. Vi gör ditt val enklare – välkommen att jämföra kassasystem direkt hos oss.

Lista på 11 olika Kassasystem butik

Sortera på

Nimpos Kassasystem underlättar och förenklar vardagen. Genom specialanpassade funktioner, som vi under åren har utvecklat tillsammans med våra kunder, kan vi idag erbjuda en helhetslösning helt anpassad efter din bransch. Dessutom har vi lagt mycket tid på att ta fram ett användargränssnitt som gör systemet användarvänligt och lätt att lära sig.

Lär dig mer om Nimpos Kassasystem

Läs mer
Specter-Liggande-Logo.png

Specter

Specter

Specters affärssystem hjälper mindre och medelstora e-handlare, retailers och varumärken att optimera och automatisera affärsflöden inom försäljning, inköp, lager, plock & pack, logistik och ekonomi. Vårt molnbaserade ERP och POS förenar digitala och fysiska säljkanaler, med smarta funktioner och integrationer till populära e-handelsplattformar, betal-, frakt- och 3PL-lösningar.

Lär dig mer om Specter

Läs mer

HiCore Kassasystem – för alla sorters butiker För dig som har fysisk butik erbjuder HiCore Retail en kassalösning fylld av smarta och lättanvända funktioner. Du får dessutom full koll på lager och inköp och kopplat med din e-handel och samtliga butiker om du har flera. Med integration till Fortnox bokförs dagskassor automatiskt varje dag. Du kan även skicka fakturor från HiCore som bokförs direk...

Lär dig mer om HiCore Retail

Läs mer

Crona POS är ett kassasystem som är lättanvänt, anpassningsbart för ert företag och lätt att integrera med andra system. Det spelar ingen roll om du säljer i en butik eller via restaurang och kafé. Systemet har funktioner som anpassar sig efter just det ni ska sälja. Kommissionshandel (second hand), QR-koder, onlinebeställningar, självservice & express checkout samt elektroniska hyllkantsetiketter...

Lär dig mer om Crona POS

Läs mer
Sitoo

Sitoo

Sitoo

Sitoo är ett användarvänligt kassasystem med alla säljkanaler ihopkopplade i realtid. Kassasystemet synkronisera din produktinformation och prislistor för en bättre kundupplevelse.

Lär dig mer om Sitoo

Läs mer
Northmill Flo

Northmill Flo

Northmill Flo

Northmill erbjuder ett heltäckande kassassystem som är stabilt, flexibelt och hjälper dig öka din försäljning. Du får alltid personlig service, 24/7 året om. Northmills kassasystem är molnbaserat. Integrera med alla kända bokföringssystem, eller välj mellan flertalet andra integrationer och lika många onlinelösningar. Ta betalt och få betalt, som du vill, hur du vill - utan bindningstider.

Lär dig mer om Northmill Flo

Läs mer
Shopify

Shopify

Shopify

Shopify riktar sig till midre och medelstora bolag som söker ett lättanvänt e-handelssystem. Som användare får du tillgång till funktioner som Kundsegmentering,sökordspotimering och stafflade priser.

Lär dig mer om Shopify

Läs mer
Yabie-logo

Yabie

Yabie

Med vår kassalösning får du allt du behöver för att kunna sköta din försäljning. Både mjukvara och hårdvara, kassasystem och betalningsalternativ. Den smarta kassan är enkel att anpassa och den sköter din bokföring automatiskt. Skulle något gå sönder kan du andas ut. Allt sparas i molnet.

Lär dig mer om Yabie

Läs mer

Ett enkelt och populärt kassasystem där du kan fakturera online, skicka betallänkar för att få betalt på distans samt skicka digitala kvitton och spara dem i molnet.

Lär dig mer om Zettle by PayPal

Läs mer
Micro

Micro

Oracle

Micro är ett marknadsledande mjukvaruföretag som erbjuder helhetslösningar för effektivisering av betal- och beställningstransaktioner, med hjälp av ett eget slutet system.

Lär dig mer om Micro

Läs mer
Winpos

Winpos

Winpos

Winpos kassasystem kan kopplas till många andra program, såsom ekonomiförvaltningen- och verksamhetsstyrningsprogram. Med hjälp av fjärrsupportprogrammet etablerar du en fjärranslutning till Winpos helpdesk på några sekunder.

Lär dig mer om Winpos

Läs mer

Beskrivning av produktfunktioner

Digitala kvitton

Ge dina kunder kvittot på mailen eller via andra digitala kommunikationskanaler och undvik pappershanteringen kopplat till kvittot.

Försäljningsrapporter

Få full koll på försäljningen direkt i kassasystemet med rapportering kring hur dagen, veckan eller månaden har gått.

Kampanjer och rabatter

Skapa kampanjer för specifika produkter eller ge rabatter till kunder enkelt och smidigt direkt i kassasystemet.

Kundprofiler

Varje kund får en profil i systemet som registrerar deras köp och baserat på historiken skapas speciella erbjudanden eller förslag på produkter för merförsäljning.

Lager och inventering

Skapar en överblick kring vad som har sålts och hur mycket av respektive produkt som därmed finns kvar i inventariet.

Mobila betalsätt

Utöver kort- och kontantbetalningar tillkommer även andra alternativa betalningsmetoder vilket ökar servicen mot kund.

Omnikanaler

Systemet erbjuder möjlighet till ett integrerat informationsflöde mellan alla försäljningskanaler och bidrar till att kund får samma upplevelse oavsett om denne handlar online eller i butik.

Orderregistrering och orderbetalning

Beställ hem produkter till butiken genom kassan och betala även direkt i systemet.

Personalanvändare

Tillåter personalen att ha en egen inloggning som registrerar personlig data såsom försäljningssiffror och arbetstid, vilket underlättar för lönerapporteringen.