HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa fastighetssystem

Jämför olika fastighetssystem

Hyresavtal, parkeringsavtal, betalningar, bokföring och köhanteringssystem. Det är bara några av de funktioner som ett fastighetssystem kan erbjuda dig som fastighetsägare. Hela tanken med fastighetssystemet är att du ska få bättre kontroll och överblick över alla processer som hör fastigheten eller fastigheterna till. Numera är de flesta fastighetssystem molnbaserade eller webbaserade, vilket innebär en tryggare lösning när allt finns ”i molnet” eller tillgängligt på nätet, och inte på egna servrar.

Fastighetssystemet är som en hub, själva kärnan och navet för era fastigheter. Samla exempelvis all bokföring, hyresavier och avtal i en och samma plattform samt ha möjlighet att generera rapporter eller ha felanmälningar under ett och samma tak. Det är även mycket vanligt att ha en bostadsportal, alltså en plattform för hyresgäster att logga in och sköta sina ärenden, integrerad i fastighetssystemet.

För att göra rätt val för er organisation, krävs att ni först och främst formulerar vad som bör ingå i just ert fastighetssystem. Har ni behov av att kunna ta ut statistik? Integrera digital signering via bank-ID? Behöver systemet vara anpassat exakt efter era processer?

Många fastighetssystem har genomgått ett stort ansiktslyft de senaste åren med nya, moderna och mer användarvänliga funktioner samt en stor portion flexibilitet. Det bästa fastighetssystemet för er organisation kräver jämförelser. Ditt mål är att hitta ett verktyg som underlättar er administration, besparar er tid och som gör att er verksamhet kan fortlöpa utan flaskhalsar eller bekymmer. Testa gärna BusinessWiths systemguide för att jämföra och välja välja system nu direkt.

3 saker du ska kräva av ett fastighetssystem

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 21 olika Fastighetssystem

Sortera på

Real Fastighetssystem är ett gediget men samtidigt enkelt system att använda. Med våra färdiga integrationer så har du som kund allt på ett och samma ställe. Funktioner för avisering, bankintegration, felanmälan, besiktning och boendeportal är exempel på verktyg som finns. Vi levererar helt enkelt ett komplett system med en fantastisk omtyckt support.

Lär dig mer om Real Fastighetssystem

Läs mer
Summera Support-logo

Summera Support

Summera Support

Ett modernt webbaserat ärendehanteringssystem för hantering av serviceärenden, felanmälan, arbetsorder, produktsupport och kundtjänst. Ärenden hanteras snabbt och enkelt via dator eller mobiltelefon.

Lär dig mer om Summera Support

Läs mer

Med fastighetssystemet Hogia DinHyresvärd förändrar vi fastighetsbranschen och erbjuder ett helt nytt sätt att äga och förvalta fastigheter. Hogia löser dina utmaningar genom automatiserade funktioner, innovativa lösningar och användarvänlighet. Få bättre överblick samtidigt som du sparar tid och pengar. DinHyresvärd är molnbaserat och alla funktioner är tillgängliga i mobilen. Systemet är smidigt...

Lär dig mer om Hogia DinHyresvärd

Läs mer
Tecta

Tecta

Tecta

Tectas fastighetssystem är ett verktyg utan bindningstid och möjlighet till en gratis test period. Lösningen kan integreras med Fortnox och priset på tjänsten baseras på hur din verksamhet ser ut i dagsläget.

Lär dig mer om Tecta

Läs mer
Fortvillage

Fortvillage

Fortvillage

Fortvillage är uppbyggd på moduler och är därmed kundanpassad och kan utformas efter behov. Det molnbaserade fastighetssystemet är väl anpassat för att användas på både dator och mobil och innehåller de viktigaste funktionerna för att bedriva en effektiv verksamhet.

Lär dig mer om Fortvillage

Läs mer

TenFAST tillåter användaren att få en god översikt över sina hyresgäster, fastigheter och avtal. Verktyget har en flexibel prissättning efter antal objekt som användaren innehar och besitter de viktigaste funktionerna för ett fastighetssystem.

Lär dig mer om TenFAST Fastighetssystem

Läs mer
Dinafastigheter

Dinafastigheter

Dinafastigheter

Dinafastigheter finns i tre olika versioner med tilläggsmoduler beroende på användarens behov. En smidig lösning för småföretag upp till medelföretag med funktioner som till exempel besiktningsverktyg, ärendehantering och hyresavisering, vilket är väsentliga funktioner vid hantering av fastigheter.

Lär dig mer om Dinafastigheter

Läs mer
Falcony-logo

Falcony

Falcony

Denna facility management lösning från Falcony är framtagen för att underlätta underhåll, besiktningar och rapportering för fastigheter. De undanpassade funktionaliteter som systemet erbjuder för fastighetsförvaltning skapar möjligheter till att bidra till den upplevelse av fastigheterna som dess invånare försväntar sig samtidigt som lönsamheten att bedriva skötseln av fastigheterna kan öka.

Lär dig mer om Falcony

Läs mer
FAST2

FAST2

FAST2 Affärssystem AB

Fast2 är ett modulbyggt fastighetsverktyg med fokus på att skapa ett användarvänligt system för hantering av fastigheter. Lösningen har API funktioner som möjliggör för enkel integration med andra system, vilket är bra för en enkel implementering av programmet.

Lär dig mer om FAST2

Läs mer
L.E.B

L.E.B

L.E.B

L.E.B och deras fastighetssystem är en bra lösning för storföretag och anpassningsbart efter organisationens behov. Verktyget har bra funktioner för planering av fastighetshanteringen med till exempel energiuppföljning och underhållsplanering.

Lär dig mer om L.E.B

Läs mer
Meetio-logo

Meetio

Meetio

Meetio's fastighetsplattform är främst skapad för att ge en god överblick över fastighetens tillgångar samt en ökad kontroll över mötesbokning och rumsbokning i lokalerna. Få tillgång till fysiska bokningsredskap där möjlighet till att genomföra bokningar på plats i lokalen skapas, eller hantera rumsbokningar direkt i den webbaserade fastighetslösningen.

Lär dig mer om Meetio

Läs mer
Momentum

Momentum

Momentum

Momentum är ett heltäckande system uppbyggt på moduler som möjjliggör för organisationen att inkludera de delar i systemet som anses nödvändiga för att bedriva verksamheten. Lösningen innehåller besiktningsverktyg, API och mycket mera.

Lär dig mer om Momentum

Läs mer
Mowida

Mowida

Mowida

Mowida är ett flexibelt system utan bindningstid och anpassningsbar prissättning efter verksamhetens storlek. Det finns möjlighet till prova-på-period, vilket i kombination med de andra förmånerna gör systemet till ett bra val för småföretagare.

Lär dig mer om Mowida

Läs mer
Pigello

Pigello

Pigello

Pigello är ett modulbaserat verktyg med möjlighet till att utforma ett kundanpassat system. Fastighetssystemet är skapat för att användas både på och utanför kontoret och hjälper användaren i det vardagliga arbetet med hjälp av bland annat automatiska funktioner.

Lär dig mer om Pigello

Läs mer
Planima-logo

Planima

Planima

Jobba enkelt med en god överblick över fastigheterna med hjälp av Planima´s fastighetssystem. Genom att använda detta fastighetsverktyg kan användaren både underhålla och planera aktiviteter för fastigheterna samtidigt som systemet skapar sammanställning över statistik och minskar kostnaderna i samband med hanteringen av fastigheterna.

Lär dig mer om Planima

Läs mer
Planon-logo

Planon

Planon Software

Ett molnbaserat fastighetsverktyg med funktionaliteter skapade för att förbättra processerna för planering och skapandet av processer för fastighetsförvaltningen. Vidare kan fastighetssystemet även hantera arbetsflöden, analyser av data och rapportering av resultat för enkel utvärdering av verksamheten, vilket är kraftfulla verktyg för att bedriva arbetet med fastigheterna framåt.

Lär dig mer om Planon

Läs mer
PlanRadar

PlanRadar

PlanRadar

PlanRadar är en molnbaserad plattform som tillåter användaren att skapa enklare formulär som kan enkelt integreras med ens befintliga affärssystem. De erbjuder färdiga mallar som gör det ännu enklara att skapa digitala formulär utefter bransch. PlanRadar har även funktioner som gör det enkelt att analyera och dela datan som inkommer från formulären. Arkivera, spara och organisera de olika formulär...

Lär dig mer om PlanRadar

Läs mer
PONDUSPro

PONDUSPro

Umefast AB

PONDUSPro är tillgängligt för både IOS och Android och är därför ett smidigt fastighetssystem att använda för samtliga inblandade. Verktyget går att anpassa efter behov och innehåller användarvänliga och kraftfulla funktioner för fastighetsbolag.

Lär dig mer om PONDUSPro

Läs mer

Verktygets mål är att effektivisera verksamheten och kan användas enkelt via appen kopplad till systemet. Pythagoras kan hantera analys av nyckeltal kopplade till fastighetsbranschen, kösystem och mycket mer.

Lär dig mer om Pythagoras Fastighetssystem

Läs mer
Unit4

Unit4

UNIT4

Ett flexibelt ERP-system med moduler inom HR, ekonomi, inköp m.m. Populärt inom tjänstesektorn och offentlig sektorn

Lär dig mer om Unit4

Läs mer
Vitec vertical software

Vitec vertical software

Vitec vertical software

Ett fastighetssystem som är tillgängligt på svenska, danska, norska, finska och engelska. Med andra ord ett bra val för hela norden och företag med verksamheter på nordisk nivå. Vitec erbjuder bland annat moduler för energiuppföljning, ekonomisk förvaltning och kan erhålla statistiska verktyg för analys.

Lär dig mer om Vitec vertical software

Läs mer

3 saker du ska kräva av ett fastighetssystem

Är du fastighetsägare i behov av ett verktyg som kan automatisera era processer? Hos oss på BusinessWith kan du jämföra och välja system enkelt genom att använda dig av vår systemguide. Men vad ska du egentligen kräva av ett modernt fastighetssystem? Vi listar tre måsten och krav:

  1. Molnbaserat. De flesta system, oavsett typ, är i dag molnbaserade vilket betyder att lösningen inte installeras på er egen server. Att systemet är molnbaserat ska vara ett absolut krav från dig och er när ni väljer system. Ni blir mindre sårbara tack vare att alla uppgifter och processer finns tryggt förvarade ”i molnet” – och att alla uppdateringar kan ske utan större problem.
  2. Användarvänligheten. Ett bra system erbjuder en god user experience, alltså upplevelse. Låt de personer som ska använda fastighetssystemet testa sig fram. De flesta leverantörer i dag kan ge en gratis demo, där användarna tillåts testa alla funktioner för att se om de passar i praktiken.
  3. Så digitalt som möjligt. Fastighetssystemen har tagit stora kliv in i den digitala eran och kan hantera personuppgifter säkert och tryggt (med GDPR-standard) samt all annan data som kräver trygg förvaring. Dessutom har många system funktioner som digitala hyreskontrakt, automatisk generering av hyresavier eller avtalshantering med digital signering. Vägen till bra framtid för dig som fastighetsägare stavas att digitalisera mera.

Redo att bege dig ut på jakt för att jämföra och hitta det bästa systemet för er verksamhet? Välkommen att ta hjälp av BusinessWith jämförelseguide för att hitta fastighetssystemet som matchar dina processer och behov.

Beskrivning av produktfunktioner

API

Möjliggör för systemet att samarbeta med andra verktyg inom organisationen utan några problem.

Avtalshantering

Systemet innehåller en samlingsplats för avtal med till exempel hyresgäster. Ger en god översikt och kontroll över de avtal som är skrivna.

Besiktningsverktyg

Ett mobilt verktyg som gör att besiktning kan ske direkt på plats i boendet. Signering av genomförd besiktning sker direkt i mobilen och övriga noteringar kan även göras på plats.

Boendeportal

En sida där hyresgäster och boende kan hantera sina personliga uppgifter med mera, vilket underlättar arbetet för fastighetsskötaren och förbättrar kommunikationen mellan parterna.

Energiuppföljning

Funktionen gör det möjligt att följa energiförbrukningen för fastigheterna och dess utveckling. En bra funktion för att planera för budget och kostnader inom företaget.

Hyresavisering

Skapar hyresavier som skickas ut till de boende för betalning av bostaden.

Kösystem

Kösystem används då sökande står i bostadskö och rangordnas efter den kötid eller de preferenser som är ansatta av fastighetsförvaltaren.

Statistik och rapporter

Systemet har tillgång till funktioner för statistik och analys av till exempel viktiga nyckeltal inom fastighetsbranshen, vilket hjälper till att se potentiella förbättringar inom organisationen.

Underhållsplanering

Planera för framtida underhåll som behöver genomföras på organisationens bostäder. God planering för underhåll är gynsamt för både fastighetsägare och boende då de sistnämnda kan informeras i tid vid störningsmoment.

Ärendehantering

Hanterar status på ärenden och tar emot nya ärenden från de boende. Gör det enkelt att visualisera vilka ärenden som inte har påbörjats, är under arbete eller är slutförda.