HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa enkätverktyg

Varför ska jag investera i ett enkätverktyg?

Enkätverktyg är viktiga för att samla in data och därigenom kunna ta bättre beslut och förstå specifika utmaningar, både inom organisation och externt, oavsett vilken bransch man än är aktiv. Genom att använda enkätverktyg kan du samla in värdefull data från kunder, anställda eller marknadsundersökningar, vilket möjliggör välgrundade beslut, exempelvis inom produktutveckling, kundservice och interna strategier.

Ett enkätverktyg kan erbjuda insikter i kundnöjdhet, anställdas engagemang och marknadsbehov, baserade på realtidsdata och analyser. Denna information är avgörande för att kunna anpassa sig efter marknadens förändringar och interna behov. Beroende på vad du ska använda enkätverktyget kan det ibland vara synonymt med verktyg fär medarbetarundersökningar, kundundersökningar eller pulsmätningar.

Valet av vilket enkätverktyg som bäst passar er organisation beror på specifika behov och målsättningar. Det är viktigt att bedöma dessa behov noggrant före valet av verktyg. Hur mäter ni framgång? Vilka data är viktigast för er? Vilka är era långsiktiga mål? Beroende på hur er organisation fungerar och vad för typ av fråga ni vill ha svar på kan olika verkyg passa bäst för just er.

Hur fungerar verktyg för enkäter?

Enkätverktyg är idag ofta molnbaserade och tillgängliga från olika enheter, vilket möjliggör enkla och tillgängliga sätt att skapa, distribuera och analysera enkäter. Användare kan dra nytta av förkonstruerade mallar eller skapa egna skräddarsydda formulär för att fånga upp specifika insikter.

Data från enkätverktygen kan ofta exporetas och/eller integreras med andra plattformar som CRM-system och affärssystem, vilket ger ett holistiskt synsätt på kundernas och anställdas upplevelser och åsikter. Realtidsanalys av svaren gör det möjligt att direkt agera på feedback och ständigt förbättra verksamhetsstrategierna.

Oavsett storlek på företaget kan det vara ett klokt beslut att investera i ett effektivt enkätverktyg. Det ger er möjligheten att förstå era målgrupper djupare och optimera era beslutsprocesser. Välkommen att utforska och jämföra olika verktyg med hjälp av BusinessWith.

Så hittar du det bästa enkätverktyget

Lista på 5 olika Enkätverktyg

Sortera på
Easyquest

EasyQuest

EasyQuest

Med EasyQuests användarvänliga och prisvärda verktyg för alla typer av enkäter kan du enkelt genomföra en medarbetar- eller kundundersökning. Vi erbjuder mallar och hjälpartiklar på svenska. Respondenten fyller i ett webbaserat frågeformulär som ser lika bra ut på alla skärmtyper. Du får omedelbar tillgång till automatgenererade rapporter. Allt är säkert, tryggt och enkelt!

Lär dig mer om EasyQuest

Läs mer
Enkät fabriken

Enkätfabriken

Enkätfabriken

Erbjuder enkätverktyg för medarbetarundersökningar och marknadsundersökningar m.m. Fokuserar på att erbjuda sin kunder expertid och systemstöd inom olika typer av undersökningar.

Lär dig mer om Enkätfabriken

Läs mer
Netigate

Netigate

Netigate

Netigate är ett anpassningsbart system som erbjuder en god översikt över företagets medarebetare. Netigate erbjuder API samt SMS-funktioner och har även en valbar design för medarbetarundersökningen.

Lär dig mer om Netigate

Läs mer
main horizontal logo dark green.png

Questback

Questback

Questbacks medarbetarundersökning arbetar för att skapa den bästa arbetsmiljön på din arbetsplats. Verktyget är enkelt att använda och möjliggör för smidig kommunikation mellan anställda med hjälp av inbyggda chattfunktioner i systemet.

Lär dig mer om Questback

Läs mer
Surveymonkey

Surveymonkey

Surveymonkey

Samla kunddata i minndre eller större skala och fånga hela kundresan med Surveymonkeys kundundersökningssystem. Ställ de rätta frågorna med hjälp av färdiga mallar utformade för att leverera bästa möjliga resultat. Nå alla kunder i olika kanaler och använd smarta mätvärden som Net Promoter Scores för att förstå vad som skapar din framgång och vad som saknas för att förbättra den med Surveymonkey.

Lär dig mer om Surveymonkey

Läs mer

Så hittar du det bästa enkätverktyget

Att välja rätt enkätverktyg kan vara en stor utmaning. Börja med att definiera vilka behov ni har och jämför sedan olika verktyg online.

Vilken bransch är ni aktiva inom? Vilken typ av feedback eller data behöver ni samla in? Hur många kommer att hantera insamlingen och analysen av svaren? Vilka är era ekonomiska förutsättningar och hur mycket tid kan ni avsätta för att skapa, distribuera och analysera enkäterna? Det är viktigt att hitta ett verktyg som matchar era förutsättningar utan att bli för omfattande.

En annan central aspekt är hur användarvänligt verktyget är. Vilka i organisationen ska använda det? Har de erfarenhet av liknande verktyg, eller behöver systemet vara särskilt enkelt att använda? Behöver ni även teknisk support, och i så fall, hur omfattande?

Vi på BusinessWith erbjuder en jämförelsetjänst där du kan filtrera och jämföra olika enkätverktyg för att hitta det bästa alternativet för just er verksamhet.

Beskrivning av produktfunktioner

Adaptiva formulär

Möjligheten att inkludera eller utesluta frågor baserat på tidigare svar, vilket gör enkäterna mer relevanta för varje respondent.

Anpassningsbar design

Möjligheten att anpassa utseendet på enkäten, inklusive typsnitt, färger och logotyp för att spegla företagets varumärke.

Flera distrubitionskanaler

Flera alternativ för att distribuera enkäter, exempelvis e-post, inbäddning på webbsidor eller delning via sociala medier, vilket ökar räckvidden och tillgängligheten.

Flerspråkigt stöd

Verktyget stödjer skapandet och distributionen av enkäter på flera olika språk för att nå en bredare publik.

Mallbibliotek

Ett utbud av förkonstruerade mallar för olika typer av enkäter som kan anpassas efter specifika behov.

Mobiloptimering

Enkäterna är optimerade för att fungera på mobila enheter, vilket gör det möjligt för deltagare att svara bekvämt från smartphones och surfplattor.

Realtidsanalys

Funktionen tillåter användare att se resultat och svar i realtid så snart de samlas in, vilket möjliggör snabba beslut och analys.