HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa SEO-verktyg

Varför ska jag ha ett SEO-verktyg?

Syns du inte, finns du inte – det är den bistra sanningen på sökmotorerna. SEO står för Search Engine Optimization och handlar alltså om att sökordsoptimera innehållet på din hemsida, så att ni ska få fler besökare – och fler kunder. I den här djungeln fylld av algoritmer är det ingen idé att gissa sig till, om man vill få effekt. Istället är det bättre att ta hjälp av dem som kan. På BusinessWith har vi kartlagt några av de mest populära SEO-verktygen, för att du ska hitta det som passar dig allra bäst. Optimera infrastrukturen på hemsidan, förbättra sökordsoptimeringen och maxa prestandan. Det är bara några av sakerna som ett gediget SEO-verktyg kan hjälpa din verksamhet med. Vägen till rätt SEO-verktyg börjar hos BusinessWith. Hitta och jämför verktyg redan idag.

Hur ska jag välja SEO-verktyg?

Det krävs lite research innan du väljer SEO-verktyg. Vilka funktioner är viktiga för er? Hur jobbar ni med sökordsoptimering idag? Viktigt att komma ihåg är att SEO-verktyget hjälper er att öka antalet besökare, men det kan inte trolla. Är innehållet platt och tråkigt och layouten utdaterad, kan ni inte räkna med att några besökare vill vara kvar på sidan. SEO handlar därför ska mycket om att jobba med innehåll, bilder, struktur och text som med ord och fraser som lockar besökare. Flera av dagens SEO-verktyg går att skräddarsy, medan flera är mer statiska och exempelvis lämnar sig bättre för en viss bransch eller en viss storlek på företaget. Hur aggressivt du vill arbeta med SEO vet bara du.

Ta chansen att gör en jämförelse av SEO-verktygen för att lättare förstå vilket som känns bäst för er. Som med allt annat är användarvänlighet A och O. BusinessWith hjälper dig att hitta, jämföra och välja SEO-verktyg.

Vad är fördelarna med ett SEO-verktyg?

Lista på 12 olika SEO-verktyg

Sortera på
Ahrefs

Ahrefs

Ahrefs

Ahrefs är ett omfattande system för SEO och kan användas för att optimera den egna hemsidan, analysera konkurrenter och följa utvecklingen med hjälp av en rank tracker. Lösningen har en dashboard som ger god överblick över hemsidans prestationer och Ahrefs hemsida finns även en guide för dem som är nybörjare inom SEO.

Lär dig mer om Ahrefs

Läs mer

Serpstat är en webbaserad plattform som erbjuder sina användare en kundanpassad och lättanvänd plattform med många olika funktioner. Genom nyckelordssökningen kan användaren snabbt utsöka populära fraser för att optimera innehållet av sin hemsida. Vidare ger analysverktygen en djupare förståelse för datatrafik hanteras och vilka aspekter som kan vidare optimeras.

Lär dig mer om All-in-one SEO Platform

Läs mer
MissHosting

MissHosting

MissHosting

Öka den organiska trafiken på hemsidan med hjälp av detta SEO verktyg från MissHosting. Systemet kan köpas separat eller inkluderas i MissHostings lösning för webbhotell, vilket kombinerar skapandet av hemsidan och optimeringen av den. Håll ett öga på konkurrenter och utveckla den egna hemsidan genom att använda denna molnbaserade lösning.

Lär dig mer om MissHosting

Läs mer
Partoo

Partoo

Partoo

Partoo erbjuder en allt i ett lösning designad för olika företag i olika storlekar. Deras tjänst är webbaserad och genom de användarvänliga funktionerna kan kunden optimera sin hemsida och hamna högre upp på olika sökresultat. Tjänsten är designat för att driva in mer data trafik och på så sätt generera högre resultat.

Lär dig mer om Partoo

Läs mer
Semrush

Semrush

Semrush

Ett omvärldsbevakningsystem som hjälper dig med de största utmaningarna inom digital marknadsföring med detta lätthanterade system. Navigera genom komplexa markandssituationer och se dina konkurrenter och hur dem gör sin markandsföring. Semrush hjälper dig med sökmotoroptimering och att driva kunderna till din hemsida.

Lär dig mer om Semrush

Läs mer
SEO Software-logo

SEO Software

DataForSe

DataForSe är en webbaserad SEO plattform som fokuserar på API-funktioner. Kunden erbjuds intuitiva API integrationer till en rad olika marknadsförings plattformar som exempelvis Google Ads, där statistik och analysverktyg kombineras för att återspegla en god helhetsupplevelse. Via dessa kan användaren förbättra sin hemsida och optimera olika processer manuellt.

Lär dig mer om SEO Software

Läs mer

Robinize är ett molnbaserat SEO verktyg som är framförallt lämpat åt skribenter. Tjänsten går ut på att driva in organisk datatrafik för att rankas högre upp på exempelvis Google. Verktyget är modulärt och anpassningsbart utefter det individuella behovet och kan med hjälp av smarta tjänster ge förslag på optimeringar och förbättringar av innehållet i skriven text

Lär dig mer om SEO tools from WIX

Läs mer
SEranking

SEranking

SEranking

SEranking är en molnbaserad leverantör av SEO tjänster. Via deras plattform har kunden möjlighet att upptäcka, övervaka och kontrollera olika datapunkter, och via deras hanteringsverktyg ges möjligheten att förbättra hemsidans prestanda och få den att synas högre i sökresultaten. Vidare har tjänsten ett stort urval av olika funktioner som via automatiserade processer analyserar datatrafiken och op...

Lär dig mer om SEranking

Läs mer

Detta SEO verktyg är både molnbaserat och användarvänligt. Funktionerna sträcker sig breda där kunden har möjlighet att spara tid genom automatiserade aktiviteter som kontinuerligt förbättrar hemsidans innehåll och ger förslag på optimeringsstrategier. Genom rankings analys kan kunden få en djupare förståelse kring hur de placeras bland konkurrenter och sökordsanalyser får användaren möjlighet att...

Lär dig mer om sheerseo SEO Software

Läs mer
Verbolia SEO

Verbolia SEO

Verbolia

Verbolia är en lättanvänd och webbaserad SEO plattform som hjälper företag hamna högre upp i sökresultaten. Deras tjänster hjälper till att optimera hemsidor, generera intuitiva sökord och snabba upp back-end URL:er. Vidare går det att på ett enkelt sätt skala deras tjänster för tillmötesgå det individuella behovet.

Lär dig mer om Verbolia SEO

Läs mer

Web.com är ett användarvänligt SEO program som genomför automatiska hälsokontroller på hemsidan och identifierar förbättringar för att öka sökrankingen. Tjänsten kan snabbt anpassas efter det individuella behovet och de smarta algoritmerna analyserar och utvärderar webbplatsen som helhet för att anpassa webbplats optimeringen för bättre datatrafik och upplevelse.

Lär dig mer om web.com SEO service

Läs mer

Wincher är ett kraftfullt molnbaserat SEO verktyg som tillåter användaren att spåra och upptäcka nya sökord och få intuitiva ranknings rapporter för att förbättra innehållet av sin sida. Tjänsten hjälper sina kunder att minska kostnaderna genom smartare marknadsföring och hitta högvolymsökord med låg konkurrens. Dessutom kan användaren spåra sina konkurrenter och får konkreta förslag på förbättrin...

Lär dig mer om Wincher SEO

Läs mer

Vad är fördelarna med ett SEO-verktyg?

Att ha en riktigt snygg hemsida tjänar ingenting om ingen hittar dig. Det är lite som att anordna en påkostad fest utan att någon hittar dit. Dagens SEO-verktyg är komplexa och smarta, och gör jobbet åt dig genom att öka trafiken till själva festen, om man vill uttrycka det så. Vad vill folk läsa? Vilken information är de ute efter? Vilka titlar och metabeskrivningar har ni? Och viktigast av allt kanske – vad gör konkurrenterna bra och dåligt? Ett SEO-verktyg har fördelen att analysera hur er sökordsoptimering ser ut idag, så att ni i nästa skede ska kunna sätta en strukturerad plan baserad på data och fakta. Efter det kan ni sätta en ny och verklighetsbaserad plan för sökord och innehåll. Rapporter med föreslagna ord, analyser, omdirigeringar av gamla sidor – fördelarna med ett SEO-verktyg är många, alla funktioner med målet är att öka er ranking och trafiken till just er.

Varför inte börja jämföra SEO-verktyg redan nu, för att bli klokare på det utbud som finns? BusinessWith ger dig inte mindre än 15 stycken SEO-verktyg för att du ska hitta det bästa för er. Vi önskar dig lycka till med sökordsoptimeringen!

Beskrivning av produktfunktioner

Analysverktyg

Avancerade analysverktygen tillåter användaren att dra härledningar och slutsatser kring hemsidans prestation. Genom analysverktygen kan användaren få en djupare förståelse kring den totala prestationen men även möjlighet till att utsöka individuella komponenter inom hemsidan för vidare optimeringar.

API integrering

Application Programming Interface (API) är en integrations metod som gör det möjligt att både extrahera men även överföra och korrigera data utan att manuellt behöva logga in i programvaran. Detta innebär att användaren kan koppla olika program samman och få en bättre användning av datan i olika applikationer.

Dashboard

Off-page SEO är en avancerad funktion som bidrar till åtgärder som ska vidtas av användaren utanför webbplatsen för att påverka den totala rankingen. Aspekter som analyseras av funktionen är bland annat kvaliteten av länk, källor, kvantiteten av bakåtlänkar och hänvisningstrafik.

Dashboard

Se den viktigaste informationen och datan sammanställd på en och samma instrumentbräda och håll full koll på företagets situation.

Konkurrentanalys verktyg

Funktionen låter kunden spåra sina konkurrenter och ger kontinuerliga uppdateringar på vad de gör och hur det går för dem. Funktionen har oftast stöd för notiser vid rankings förändringar och ger dagliga uppdateringar för konkurrenternas ranking och autogenererade förslag på förbättringar.

Rank Spårning

Rank spårningsfunktionen ger användaren möjligheten att filtrera relevant data som exempelvis trafikdata och sökvolym som sammanställs och på så sätt ranka hemsidor. Funktionen ger kunden djupare insikter vilket hjälper till vid optimering av Google Analytics och Google Webmaster Tools.

Sökords Utforskning

Funktionen ger användaren möjlighet att undersöker populära söktermer som folk skriver in i sökmotorer som exempelvis på Google och inkluderar dem strategiskt i innehållet i hemsidan så att ditt webbplatsen visas högre upp på sökmotorns resultatsida.

Webbplats SEO analys

Webbplats SEO analys funktionen är anpassad efter de stora sökmotorernas algoritmer och ger på så sätt användaren en bra insikt kring hur anpassad hemsidan är. Verktyget innefattar även server-side rendering och användarvänliga URL:er som kan anpassas för att optimera SEO för hela hemsidan.

Webbplatsrevision

Webbplatsrevisionen är en omfattande rapport som utvärderar den totala och mest övergripande prestandan för hela webbplatsen. Funktionen kombinerar samtliga sidor för att ge användaren en övergripande SEO-hälsopoäng. Funktionen möjliggör enklare identifiering av eventuella problem som kan finnas både på och utanför hemsidan och ger förslag på autogenererade förbättringar.