HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa automation tools

Vilken typ av automation tools behöver jag?

Automation tools är precis vad det låter som: system eller program som automatiserar processer. De minskar det manuella arbetet inom en mängd branscher och verksamheter. Du stöter garanterat på automation tools här och där utan att ens reflektera över det, exempelvis om du arbetar med marknadsföring och kundkontakter online, testprocesser, IT-admin, fakturahantering eller personaladministration. Det är bara några exempel på områden där automation tools, eller automationsverktyg som det kan direktöversättas med, används i dag.

Vilken typ av automation tools just ni bör välja beror givetvis på vilket område ni verkar inom. Marknaden är full av automationsverktyg och det kan vara svårt att navigera rätt, varför det är viktigt att ha en tydlig agenda innan sökfasen tar sin början. Vad behöver just ni hjälp med? Vilka processer vill ni effektivisera? I vilka skeden skulle det vara hjälpsamt för er att ersätta personalresurser med automatiserade flöden?

Tänk gärna igenom era behov innan du börjar jämföra verktygen och gör en budget på förhand. Vi på BusinessWith har en jämförelsetjänst där du kan få en bred bild av flera av marknadens automationsverktyg. Varsågod att jämföra.

Varför är automation tools så bra?

Automation tools har en riktigt stark fördel: De minskar risken för fel som kan uppstå när vi satsar personal på en arbetsuppgift. Den “mänskliga faktorn” är helt enkelt inte en faktor när det kommer till automation tools.

De är exemplariska för att minska manuellt arbete kring tidskrävande och enkla uppgifter. AI, artificiell intelligens, används ofta för att göra automation tools ännu mer effektiva. Tack vare AI kan automationsverktygen ofta hantera stora datamängder, ofta är så pass omfattande att de är svåra att administrera för en människa.

Automationsverktygen kan även hantera enkla arbetsuppgifter, som e-post, organisation av filer, digital felövervakning och automatiska svar. När det kommer till kundsupport är chatboten en vanligt förekommande automation tool, som många av oss har stött på. Genom åren har de kommit att utvecklas en hel del och i dag kan de på allvar fungera som ersättare för manuell kundsupport – i alla fall i ett kontaktskede.

Inom e-handelssegmentet används automation tools för en hel del, bland annat för att hantera lager och administrera beställningar. Sammankopplat med andra system kan verktyget även ändra priser löpande och hantera delar av den verksamhet som tidigare krävde personella resurser.

Se över priserna på automation tools

Lista på 16 olika Automatiseringsverktyg

Sortera på
Sweet Systems-logo

Sweet Systems

Sweet Systems AB

Automatisera och digitalisera din verksamhet! Sälj, service, ärendehantering, marknad eller support? Med Sweet hanterar du alla företagets delar från samma plattform för att förenkla det dagliga arbetet. Sweet, eller hur? Säkerhet är av yttersta vikt för Sweet Systems och våra kunder. Vi är stolta över att vara ISO 27001-certifierade. Våra branschspecialiserade lösningar ger obegränsade möjlighete...

Lär dig mer om Sweet Systems

Läs mer
IDX-logo

IDX

Graz

Under de senaste två decennierna har Graz etablerat sig som en ansedd leverantör för finansiella institutioner i Norden, inklusive banker, investeringsorganisationer, pensionsfonder och försäkringsbolag. Vi hjälper våra kunder med dataintegration, rapportering, smart data lake, data sourcing och analys samt datamigrering.

Lär dig mer om IDX

Läs mer
alteryx-logo

alteryx

alteryx

Automatisera dataflödet och sammanställ flera olika datakällor med hjälp av detta automatiseringsverktyg från alteryx. Den användarvänliga och enkla lösningen kan hjälpa användaren att förbereda data och blanda data av olika slag för att skapa effektivare processer som sedemera även kan automatiseras.

Lär dig mer om alteryx

Läs mer
Automation Anywhere-logo

Automation Anywhere

Automation Anywhere

Automation Anywhere har skapat ett automatiseringsverktyg som kan kombinera RPA, analyser och AI för att på ett användarvänligt och effektivt vis automatisera företagets arbetsprocesser. Använd automatiseringssystemet för att hitta nya insikter om verksamheten och minska arbetsbördan för de anställda på företaget med hjälp av smidiga funktionaliteter som minimerar det administrativa arbetet.

Lär dig mer om Automation Anywhere

Läs mer
Barium

Barium

Barium

Genom en ökad transparens i arbetsflödet med hjälp av hög automation och effektiva processer som ersätter det manuella arbetet är Barium en stark RPA lösning. Ta kontroll över arbetsplatsen och frigör tid för de anställda som kan fokusera på värdefulla arbetsuppgifter som genererar en högre output för verksamheten. Integrera system över gränserna och bygg nya processer med användarvänliga verktyg ...

Lär dig mer om Barium

Läs mer

Få din verksamhet att arbeta smartare, vilket nödvändigtvis inte betyder att den behöver jobba hårdare. Detta är vad Blueprism RPA system kan skapa inom företag och offentlig sektor med hjälp av kundanpassade lösningar. Utveckla den digitala transformationen med hjälp av automatiserade processer som kan utföra arbetet snabbt och med hög precision, vilket resulterar i en högre kvalitet på erbjudna ...

Lär dig mer om Blueprism

Läs mer
Kissflow-logo

Kissflow

Kissflow

Styr dina projekt med hjälp av detta automatiseringsverktyg från Kissflow. Verktyget använder sig av no-code och low-code funktionaliteter som gör det till en plattform där användaren enkelt kan navigera bland processer och utan vidare kunskap inom programmering skapa kraftfulla lösningar med synliga resultat.

Lär dig mer om Kissflow

Läs mer

Sammansvetsa separata system och skapa gemensamma processer för företaget med hjälp av Kofax Total Agility från Vipetech. Utveckla smarta processer med detta BPM verktyg utan att förändra något av de befintliga systemen inom organisationen för att undvika stora omstrukturella arbeten. Genom att samla in information från olika typer av kanaler så som e-post, formulär och foton kan det sedan sammans...

Lär dig mer om Kofax Total Agility

Läs mer
Nice

Nice

Nice

Minska oönskade och oförutsedda problem i verksamheten med hjälp av automatiserade och högkvalitativa processer skapade av Nice RPA system. Integrera olika system med varandra och ska processer som är mer eller mindre avancerade med dragoch släpp funktioner som visualiserar den tilltänkta processen och gör det enkelt av skapa modeller. Systemet stödjer både bevakade och obevakade processer och kan...

Lär dig mer om Nice

Läs mer
Nintex-logo

Nintex

Nintex

Automatisera dokumentgenerering, arbetsflöden och processer med hjälp av Nintex automatiseringsverktyg. Nintex tillåter användaren att bygga processer med hjälp av drag och släpp-verktyg som är enkla att använda och därmed gör det till en automatiseringslösning som kan leverera smidiga lösningar till användaren.

Lär dig mer om Nintex

Läs mer
Papyrus-logo

Papyrus

Papyrus

Effektivisera dokumenthanteringen och skapa möjligheter för att enkelt dela och skapa dokument med hjälp av denna automatiseringslösning från Papyrus. Genom att automatisera dokumentflödet på företaget kan anställda spara tid från administrativa och repetitiva arbetsuppgifter, vilket i sin tur leder till en ökad effektivitet på bolaget.

Lär dig mer om Papyrus

Läs mer
Pega

Pega

Pega

Pega är en RPA plattform som går snabbt att implementera och genast ger resultat. Transfotmera organisationen och bygg broar mellan verksamhetens olika system för att skapa automatiska flöden och smidiga processer, vilket bidrar till ett effektivare arbete. Ersätt repetativa arbetsuppgifter med robotar och använd istället personalen till mer värdefulla uppgifter, vilket kommer att förbättra presta...

Lär dig mer om Pega

Läs mer

Skapa automatiska flöden och processer med Microsoft Power Automate och lägg tid och energi där det behövs som mest istället. Microsofts RPA lösning är enkel att använda för att skapa sömnlösa processer utan manuell handpåläggning med en ökad effektivitet som resultat. Användarvänliga funktioner för att visualisera och skapa processer gör det til ett verktyg som är simpelt att använda även fast de...

Lär dig mer om Power Automate

Läs mer
UiPath

UiPath

UiPath

UiPath är en molnbaserad plattform som skapar möjligheter att bli ett helt automatiserat företag med olika valbaramoduler som gör det möjligt att skapa en anpassningsbar lösning efter behov. Beroende på omfattningen av behovet kan plattformen upptäcka möjligheter för automation samt skapa, hantera och köra aytomatiserade processer. Börja enkelt med låg kodning och rådgivning direkt i systemet för ...

Lär dig mer om UiPath

Läs mer
Zapier-logo

Zapier

Zapier

Koppla samman data från flera olika datakällor och skapa på så vis ett automatiserat dataflöde genom att använda denna automatiseringsplattform från Zapier. Effektivisera kritiska processer inom företaget och anpassa verktyget efter de specifika behov som just er verksamhet har för att nå ett bättre resultat på lång sikt.

Lär dig mer om Zapier

Läs mer
Zimply.ai

Zimply.ai

Zimply

Digitala assistenter som utför tidskrävande uppgifter på arbetsplatsen blir erklighet vid användande av Simply's RPA system. Lägg fokus på roligare och mer givande arbetsuppgifter genom att skapa en digital assistent efter de behov som verksamheten behöver och öka precisionen i leveransen av processen. Zimply utbildar assistenten som sedan implementeras på arbetsplatsen enkelt och smidigt för snab...

Lär dig mer om Zimply.ai

Läs mer

Se över priserna på automation tools

Som nämnt finns det en mängd faktorer att beakta vid valet av automation tools, inte minst vilken bransch ni verkar i och vilka arbetsuppgifter ni vill förenkla och automatisera.

Oavsett vilken typ av verktyg ni till sist väljer, rekommenderar vi er att se över priserna. Kanske hittar ni en lösning som inledningsvis är kostnadsfri, men som sedan genererar kostnader? Sker betalningen sedan månadsvis eller årsvis, och finns någon uppsägningstid?

Det finns många aspekter att ta i beaktande vid valet av automatiseringsverktyg. Vi på BusinessWith hoppas att vår jämförelsetjänst kan hjälpa er längs vägen.

Beskrivning av produktfunktioner

Analyser och rapporter

Systemet kan automatisera rapporteringen inom affärsprocesserna.

Användarinteraktion och chatbots

Skapa chatbots för att kommunicera med kunder vid support eller andra simpla ärenden för att spara tid och lägga fokus på mer komplicerade situationer.

API

API används som gemensamt gränssnitt för att koppla samman systemen och tillåta dessa att samarbeta för att skapa ett kraftfullt flöde av data och information.

Artificiell intelligens

Systemet innehåller funktionaliteter som använder artificiell intelligens för att optimera resultatet och minska det manuella arbetet.

Low code

Vertyget kan användas utan avancerade kunskaper inom kodning. Istället finns hjälpsamma vektyg för minst lika kraftfullt resultat.

Monitorering

Bevaka processerna inom företaget i realtid.

Processhantering

Systemet kan skapa nya och hantera gamla processer på företaget.

Utlösare

Systemet kan upptäcka om det uppstår fel i företagets processer och meddelar användaren med hjälp av triggers.