HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa PR-verktyg

Vilket PR-verktyg ska jag välja?

Egna kanaler är fantastiska för att driva kampanjer, men förtjänad media är något alldeles extra. Att få synas hos andra och rida på deras trovärdighet och synas för deras publik brukar innebära jackpot om budskapet är rätt. För den som inte har möjlighet att använda en PR-byrå finns mängder av fantastiska PR-verktyg som gör jobbet enklare och betydligt mindre kostsamt. Perfekt för små och medelstora företag.

Det behöver inte alls vara svårt att göra jobbet själv. Tvärtom, verktygen är ofta användarvänliga och effektiva, och vi på BusinessWith hjälper dig att jämföra och välja det bästa verktyget just för er.

Vad kan ett PR-verktyg ge dig?

BusinessWith rekommenderar att ni börjar urvalsprocessen genom att analysera era behov. Vad gör ni internt i dag? Vad kan ni utveckla? Vad behöver ni för att klara av de arbetsuppgifter som ni ställs inför gällande PR och kommunikation? Sannolikt krävs en databas med kontaktuppgifter, där ni kan filtrera efter rätt kanal vid varje givet tillfälle. Vilka kompetenser har ni i företaget i dag? Kanske har ni en dold stjärnskribent bland era administratörer, som kan kliva fram och arbeta med er content marketing? Vet ni vad som sägs om er i dag? Kanske behöver ni bevaka sociala medier bättre? Oavsett vilka behov ni har, kommer ni via vår jämförelsetjänst att hitta det ni söker hos en PR-byrå.

Vad behöver jag veta om PR-verktyg?

Lista på 12 olika PR-verktyg

Sortera på
All ears

All ears

All Ears

AllEars hjälper små- och storföretag med media- och omvärldsbevakning fast i talade kanaler. Detta verktyg hjälper dig analysera videor, podcasts och ljudfiler, baserat på företagsnamn och information. Talande kanaler ökar dag för dag och AllEars hjälper dig med en fullständig analys av dessa kanaler. Boka en demo idag för att lära dig mer!

Lär dig mer om All ears

Läs mer
Brand24

Brand24

Brand24 Global

Ett system för små och stora företag som söker en enkel plattform att hantera kund relationer och varumärkes hantering. Övervaka hur ditt namn och dina produkter används i sociala konversationer, se ockås hur dina kunder och konkurrenters namn används. Förbygg PR-kris, anlita influencers och se markandsföringsstatistik i en komplett molm-baserat system.

Lär dig mer om Brand24

Läs mer
Brandwatch

Brandwatch

Brandwatch

Brandwatch hjälper dig med kundförståelse i ett lätthanterat system med alla funktioner du behöver. Systemet har en benchmarking-funktion och låter dig få insyn i kundernas tankar eller analysera trender i ett heltäckande system.

Lär dig mer om Brandwatch

Läs mer
Cision

Cision

Cision Sverige

Cision hjälper kommunikatörer med det vardagliga arbetet samtidigt som systemet hjälper dig med framtida markandsföringkampanjer. Underlätta mediehanteringen i ett arkriv med influencers och mediainlägg för att hitta rätt influencers till ditt varumärke.

Lär dig mer om Cision

Läs mer

Bygg varumärke, driv omsättning, skapa impact. Marketo Engage är ett ledande system för att hantera dina prospekt och kunder.

Lär dig mer om Marketo Engage

Läs mer
Meltwater

Meltwater

Meltwater

Meltwater är ett heltäckande och användarvänligt system för företag som vill ha full insyn till hur varumärket används på nätet och sociala medier samt se statistik i real-tid för att kunna anpassa sig till nya marknandssituationer.

Lär dig mer om Meltwater

Läs mer
Mynewsdesk

Mynewsdesk

Mynewsdesk

Mynewsdesk levererar en molnbaserad omvärldsbevakande tjänst som hjälper inom PR och kommunikation. En helhetslösning för din verksamhet. Håll utkik efter ditt varumärke på miljontals platser i real-tid för se hur din organsisation speglas världen runt. Men en hög sökmotoroptimering håller Mynewsdesk dig uppdaterad om din omvärld.

Lär dig mer om Mynewsdesk

Läs mer
Notified

Notified

Intrado

Notified förenklar processen inom marknadsföring och kommunikation. Automatisera mediabevakning i ett molnbaseratsystem, utvecklat med användarvänlighet i fokus. I systemet finnes mediabevakning, Social Listening-verktyg, anpassade reporter för medarbetare och automatiska analayser för produkt utveckling.

Lär dig mer om Notified

Läs mer
PressMachine

PressMachine

NewsMachine

Ett PR-system som bidrar med digitala pressrum och smidiga pressutskick som möjliggör goda möjligheter för att administrera, sända och analysera pressutskick. Pressmachine kan även kombineras med Mycroft som är ett AI-verktyg som utför omvärldsbevakning, vilket skapar en heltäckande lösning för PR-verksamheten inom organisationen. På det viset kan både publicering och varumärkes anayser genomföras...

Lär dig mer om PressMachine

Läs mer
Prezly

Prezly

Prezly

Prezly är ett användarvänligt omvärldsbevakningssystem som hjälper med kampanjhantering, kundhantering och att föra statistik i pågående marknadsföring. Följ hur varumärket används på internet och dess källa för att förhindra desinformation. Skapa kännedom om vilka kampanjer som går bra och används runt om i media.

Lär dig mer om Prezly

Läs mer
Semrush

Semrush

Semrush

Ett omvärldsbevakningsystem som hjälper dig med de största utmaningarna inom digital marknadsföring med detta lätthanterade system. Navigera genom komplexa markandssituationer och se dina konkurrenter och hur dem gör sin markandsföring. Semrush hjälper dig med sökmotoroptimering och att driva kunderna till din hemsida.

Lär dig mer om Semrush

Läs mer
Vocast

Vocast

Infomedia

Strukturera upp PR-arbetet och skapa god kunskap kring PR-aktiviteterna med hjälp av Vocast, en allt i ett lösning från Infomedia. Skaffa full kontroll över potentiella intressenter och skicka utmeddelanden för att skapa intresse och tillföra viktiga budskap till publiken. Samtidigt finns det goda möjligheter till att få full koll på verksamhetens varumärke och identitet med hjälp av mediabevaknin...

Lär dig mer om Vocast

Läs mer

Vad behöver jag veta om PR-verktyg?

Dagens digitala PR-verktyg kan var väldigt omfattande och innehålla i princip allt som behövs för att efterleva en välformulerad PR-strategi. Samtidigt finns det mindre verktyg som bara hanterar delar av av alla de frågor och utmaningar som ställs kring public relations. Som vanligt är det dumt att lägga resurser på sådant som inte behövs, varför vi rekommenderar er att filtrera noga och göra avvägningar kring vilka behov ni har. Tänk gärna långsiktigt: Kanske finns det delar av PR-arbetet som ni i dag inte har utvecklat, men som ni kan behöva satsa på längre fram. Små företag är ofta lättrörliga, men i en stor organisation kan det ta tid att implementera nya verktyg. Tänk gärna på att det kan det bli kostsamt att satsa på fel program.

De flesta PR-verktyg, för att inte säga alla, är onlinebaserade och finns i molnet. Ni kan jobba med ert verktyg i vilken enhet som helst och varhelst ni befinner er. Och oavsett om ni vill arbeta med ett verktyg som sköter det mesta åt er, till och med digital distribution till verktygets egna kontaktnät, eller ett mindre omfattande PR-verktyg, gäller det att välja rätt. Högt prioriterat för att leverera stark kommunikation är att hitta rätt journalist för rätt budskap och att skapa pressmeddelanden som sticker ut i det brus som utgör mediernas mejlkorgar. Att dessutom kunna spara alla utskick i ett proffsigt pressrum är en bonus.

Rätt budskap formulerar ni genom att lyssna på det som uttalas om er bransch där ute, framförallt i sociala kanaler. PR-verktyg gör det möjligt att jobba med social listening på ett sätt som är omöjligt utan ett verktyg. Alla öppna källor bevakas och minskar risken att ni trampar snett i er kommunikation. Utöver det kan ni dessutom delta i de samtal som känns viktigast och interagera med era kunder på de plattformar där de själva har valt att vara, och där de pratar om just er. Och, vi ska inte glömma det som kan vara nog så skrämmande, men ack så viktigt: Analys och statistik. Tack vare de användarvänliga PR-verktygen blir det lätt att se vad som är en framgång och hur ni kan förädla er kommunikation för att lyckas ännu bättre nästa gång.

Lycka till i valet av PR-verktyg. Vi på BusinessWith hjälper er att jämföra och hitta det bästa verktyget just för er.

Beskrivning av produktfunktioner

API

API används som gemensamt gränssnitt för att koppla samman system och tillåta dessa att samarbeta för att skapa ett kraftfullt flöde av data och information.

Dashboard

Se den viktigaste informationen och datan sammanställd på en och samma instrumentbräda och håll full koll på företagets situation.

Konkurrentbevakning

Konkurrensbevakning hjälper dig hålla koll på hur andra i branschen för marknadföring eller hur deras namn används på internet. Detta skapar fördelaktiga markandspositioner genom precist affärsinsikt.

Marknadsföringsstatistik

Se färdig statistik hur du eller dina konkurrenter syns via sin marknadsföring. En viktig funktion för marknadsförare för att ge bättre insikt i hur deras jobb tas upp av konsumneterna

Mediabevakning

Hur används företagets namn inom sociala medier. Se hur varumärket används bakom betalväggar och i twitterflöden mm.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev ger dig regelbundna uppdateringar om hur ditt eller konkurrenters varumärken används runt om i media. Detta är för att ge en kortsiktig överblick över hur företagets namn används.

Pressmedelanden

Publisera material så som bilder, videos, nyheter, blogginlägg och liknande för att nå ut till företagets publik och skapa den publiceing som kävs för att uppnå de uppsatta målen.

Real tids uppdateringar

Se infomationen i real-tid, systemet uppdaterar sig kontinuerligt för att ge användaren en så tydlig bild av omvärldsläget som möjligt.