Jämför Sveriges bästa Onboardingverktyg

Vilket onboardingverktyg behöver ditt företag?

Onboarding handlar om att ge dina nya medarbetare den bästa möjliga introduktionen till företaget. En bra digital onboardingprocess gör att nya medarbetare kan börja prestera snabbare, vilket påverkar företagets resultat positivt. En sämre onboarding kan göra att det tar lång tid innan medarbetarna kan börja bidra. I värsta fall kan en dålig introduktion leda till att medarbetaren slutar – och ni riskerar att få ett rykte som en arbetsgivare som inte tar hand om medarbetarna. Lösningen? Satsa på ett onboardingverktyg!

Ett onboardingsystem eller onboardingverktyg hjälper er att samla hela introduktionsprocessen under ett och samma tak. Visa tydligt vad som förväntas av de nya medarbetarna och ge dem de uppgifter och den information de behöver. I onboardingen ingår även att dela med er av era kärnvärden och introducera medarbetaren till er arbetskultur. Allt detta kan ett onboardingverktyg hjälpa er med. Det hela handlar om att få den nya medarbetaren att trivas och komma igång med sina arbetsuppgifter på ett bra sätt – vilket gagnar båda parter.

BusinessWith hjälper dig att hitta det bästa onboardingverktyget för ert företag eller organisation – välkommen att börja jämföra onboardingsystem redan nu!

Hur ska du välja onboardingverktyg? Här är en enkel vägledning:

  1. Klargör först vilka era viktigaste mål är. Vad ska verktyget primärt lösa och innehålla? Vad ska den nya medarbetaren få tillgång till i informationsväg?
  2. Vilken budget har ni?
  3. Be om demos från er tilltänkta leverantör för att testa om det möter era förväntningar.
  4. Att fråga efter kundreferenser är en god idé.
  5. Vilken typ av stöd eller support erbjuder leverantören?

Här hos BusinessWith kan ni enkelt jämföra onboardingverktygen för att hitta det som ni känner passar ert företag allra bäst.

Vad behöver jag veta om onboardingverktyg?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Grade Onboarding är ett modernt och skalbart onboardingverkyg som används av allt ifrån mindre företag till Sveriges allra största arbetsgivare inom både privat och offentlig sektor. Med vår lösning kan ni välkomna och introducera nya medarbetare på ett effektivt sätt. Vi är en trygg och engagerad helhetsleverantör med över 25 år i branschen och en kundnöjdhet i supporten på 98,25% (genomsnittli...

Lär dig mer om Grade Onboarding

Webbsida

Varför är onboarding viktigt?

Att börja på ett nytt jobb är inte det enklaste och det är mycket man ska sätta sig in i under de första veckorna eller månaderna, innan man blir varm i kläderna. Att förenkla och underlätta för onboardingen gör att dina nya medarbetare snabbare kommer in i sina uppgifter. En bristfällig onboarding är kostsam för företaget och innebär att det tar längre tid innan medarbetaren kan prestera. Genom att använda ett onboardingsystem eller ett verktyg för onboarding kan ni sätta upp allt från smarta checklistor, uppgifter för den nya medarbetaren att fullfölja – samt ge tillgång till information, länkar och dokument som alla som är nyanställda ska kunna få ta del av. Det ni bör sträva efter är att ge den nya medarbetaren en bra introduktion till företaget. Det innebär att ni som arbetsgivare från start ska kunna locka med ett starkt employer brand som gör att ni visar att ni värnar om era medarbetare.

Idag pratas det allt mer om ”medarbetarupplevelse”. Det är medarbetarna som är era ambassadörer och som kan sprida ryktet om er som en attraktiv och bra arbetsgivare. Därför är onboarding en viktig del – så att ni som företag snabbt kan få era medarbetare att trivas, genom att skapa bra förutsättningar för att de ska komma in i sina nya roller när de börjar arbeta hos er. För att lyckas behöver ni ett onboardingverktyg som kan automatisera de processer som har med den nya anställningen att göra. Det handlar även om att förenkla för era andra roller på företaget, såsom HR, IT eller löneavdelningen. Se till att skapa en process som är smidig för alla parter, inte minst för den nya medarbetaren. Att rekrytera är dyrt, och ni vill inte att någon slutar för att den har fått en dålig introduktion.

BusinessWith hjälper dig att hitta det bästa onboardingverktyget för ert företag eller organisation – välkommen att börja jämföra onboardingsystem redan nu!

Beskrivning av onboardingfunktioner

Checklistor

Gör det enkelt för dina anställda att se vad som måste göras

E-learning

Ett måste i onboarding verktyg. Se till att anställda lär sig nödvändig kunskap direkt i onboardingprocessen

E-signering/ BankID

Låt användare signera avtal och dokument direkt i systemet

Notiser (påminnelser)

Notifiera dina nyanställda om uppkommande deadlines eller tester

Självservice portal

Låt användare snabbt och enkelt hitta svaren på vanliga frågor

Video för utbildning

Dela informationsvideor som nyanställda kan se i verktyget

Webinar plattform (videomöten)

Genomför lektioner/föreläsningar online, direkt i onboardingverktyget