HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa onboardingverktyg

Vilket onboardingverktyg behöver ditt företag?

Onboarding handlar om att ge dina nya medarbetare den bästa möjliga introduktionen till företaget. En bra digital onboardingprocess gör att nya medarbetare kan börja prestera snabbare, vilket påverkar företagets resultat positivt. En sämre onboarding kan göra att det tar lång tid innan medarbetarna kan börja bidra. I värsta fall kan en dålig introduktion leda till att medarbetaren slutar – och ni riskerar att få ett rykte som en arbetsgivare som inte tar hand om medarbetarna. Lösningen? Satsa på ett onboardingverktyg!

Ett onboardingsystem eller onboardingverktyg hjälper er att samla hela introduktionsprocessen under ett och samma tak. Visa tydligt vad som förväntas av de nya medarbetarna och ge dem de uppgifter och den information de behöver. I onboardingen ingår även att dela med er av era kärnvärden och introducera medarbetaren till er arbetskultur. Allt detta kan ett onboardingverktyg hjälpa er med. Det hela handlar om att få den nya medarbetaren att trivas och komma igång med sina arbetsuppgifter på ett bra sätt – vilket gagnar båda parter.

BusinessWith hjälper dig att hitta det bästa onboardingverktyget för ert företag eller organisation – välkommen att börja jämföra onboardingsystem redan nu!

Hur ska du välja onboardingverktyg? Här är en enkel vägledning:

  1. Klargör först vilka era viktigaste mål är. Vad ska verktyget primärt lösa och innehålla? Vad ska den nya medarbetaren få tillgång till i informationsväg?
  2. Vilken budget har ni?
  3. Be om demos från er tilltänkta leverantör för att testa om det möter era förväntningar.
  4. Att fråga efter kundreferenser är en god idé.
  5. Vilken typ av stöd eller support erbjuder leverantören?

Här hos BusinessWith kan ni enkelt jämföra onboardingverktygen för att hitta det som ni känner passar ert företag allra bäst.

Vad behöver jag veta om onboardingverktyg?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 7000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Learnster

Learnster

Learnster

Learnster utvecklar morgondagens LMS för framåtlutade organisationer som vill uppnå maximal utveckling på minimal tid. Vi lanserade vår innovativa plattform 2018 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt, primärt inom den privata sektorn. Om du letar efter användarvänlighet i världsklass är Learnsters ultramoderna LMS verktyget för dig.

Lär dig mer om Learnster

Webbsida
Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

En enhetlig lösning för att attrahera, utveckla och hantera er största konkurrensfördel; era medarbetare! Cornerstone erbjuder mjukvarustöd från första kontakten med potentiella kandidater och smidig onboarding, till individuell kompetensutveckling, lärande och uppföljning dessutom kopplat till både kompensation och karriärplanering.

Lär dig mer om Cornerstone OnDemand

Webbsida
Learningbank

Learningbank

Learningbank

Användarvänlig, intuitiv LMS- och onboarding-plattform. Spara tid med automatisering, skapa engagerande innehåll eller använd färdiga utbildningsmoduler. Samla dina digitala och fysiska utbildningar på ett ställe och rapportera framstegen enkelt. Perfekt för företag med 100+ anställda. Läs mer & få en gratis demo.

Lär dig mer om Learningbank

Webbsida

Lämna den uppgiftcentrerade onboardingprocessen bakom dig och skapa personliga onboardingupplevelser som sätter medarbetaren i centrum. Bygg relationer, trygghet och engagemang med Talmundo by Talentech.

Lär dig mer om Talmundo by Talentech

Webbsida
Learnifier

Learnifier

Learnifier

Learnifier är den ledande lärplattformen i Norden. Vi erbjuder ett enkelt och kraftfullt verktyg för att skapa, ta in och dela kunskap internt och externt. Våra kunder finns inom såväl privat som offentlig sektor och vi har hittills hjälpt över 320 organisationer att skapa modernare och mer effektivt lärande. Learnifier passar både för verksamheter i början på sin digitaliseringsresa och för dem s...

Lär dig mer om Learnifier

Webbsida
Personio

Personio

Personio

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR cockpit: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde ti...

Lär dig mer om Personio

Webbsida
Enboarder

Enboarder

Enboarder LLC

Ett onboardinssystem som erbjuder fysiska utbildningar och genomgång. Finns tillgängligt globalt men fokus ligger på den amerikanska marknaden.

Lär dig mer om Enboarder

Läs mer
Freshworks

Freshworks

Freshworks

En av världens störsa mjukvaruleverantörer. Onboardingsverktyget finn tillgängligt på 20 olika språk med många e-learning samt mallar för att skapa sin bästa onboardingsprocess.

Lär dig mer om Freshworks

Läs mer
Whatfix

Whatfix

Whatfix

Whatfix är en av de större aktörerna på den globala markanden för HR & onboardingsverktyg. Finns som ett alternativ på den svenska marknaden.

Lär dig mer om Whatfix

Läs mer
Verismo HR

Verismo HR

Verismo

Ett komplett HR-system anpassat efter användaren som ger er möjligheten att skapa en organisation med människan i fokus. Med flertalet funktioner effektiviserar och digitaliserar Verismo personalarbetet, skapar en organisatorisk överblick och möjliggör att strategiskt utveckla personalstyrkan.

Lär dig mer om Verismo HR

Läs mer

Varför är onboarding viktigt?

Att börja på ett nytt jobb är inte det enklaste och det är mycket man ska sätta sig in i under de första veckorna eller månaderna, innan man blir varm i kläderna. Att förenkla och underlätta för onboardingen gör att dina nya medarbetare snabbare kommer in i sina uppgifter. En bristfällig onboarding är kostsam för företaget och innebär att det tar längre tid innan medarbetaren kan prestera. Genom att använda ett onboardingsystem eller ett verktyg för onboarding kan ni sätta upp allt från smarta checklistor, uppgifter för den nya medarbetaren att fullfölja – samt ge tillgång till information, länkar och dokument som alla som är nyanställda ska kunna få ta del av. Det ni bör sträva efter är att ge den nya medarbetaren en bra introduktion till företaget. Det innebär att ni som arbetsgivare från start ska kunna locka med ett starkt employer brand som gör att ni visar att ni värnar om era medarbetare.

Idag pratas det allt mer om ”medarbetarupplevelse”. Det är medarbetarna som är era ambassadörer och som kan sprida ryktet om er som en attraktiv och bra arbetsgivare. Därför är onboarding en viktig del – så att ni som företag snabbt kan få era medarbetare att trivas, genom att skapa bra förutsättningar för att de ska komma in i sina nya roller när de börjar arbeta hos er. För att lyckas behöver ni ett onboardingverktyg som kan automatisera de processer som har med den nya anställningen att göra. Det handlar även om att förenkla för era andra roller på företaget, såsom HR, IT eller löneavdelningen. Se till att skapa en process som är smidig för alla parter, inte minst för den nya medarbetaren. Att rekrytera är dyrt, och ni vill inte att någon slutar för att den har fått en dålig introduktion.

BusinessWith hjälper dig att hitta det bästa onboardingverktyget för ert företag eller organisation – välkommen att börja jämföra onboardingsystem redan nu!

Beskrivning av onboardingfunktioner

Checklistor

Gör det enkelt för dina anställda att se vad som måste göras

E-learning

Ett måste i onboarding verktyg. Se till att anställda lär sig nödvändig kunskap direkt i onboardingprocessen

E-signering/ BankID

Låt användare signera avtal och dokument direkt i systemet

Notiser (påminnelser)

Notifiera dina nyanställda om uppkommande deadlines eller tester

Självservice portal

Låt användare snabbt och enkelt hitta svaren på vanliga frågor

Video för utbildning

Dela informationsvideor som nyanställda kan se i verktyget

Webinar plattform (videomöten)

Genomför lektioner/föreläsningar online, direkt i onboardingverktyget