HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa onboardingverktyg & onboardingsystem

Vilket onboardingverktyg behöver ditt företag?

Onboarding handlar om att ge dina nya medarbetare den bästa möjliga upplevelsen under introduktionen till företaget. En bra digital introduktionsprocess gör att nya medarbetare kan börja prestera snabbare, vilket påverkar företagets resultat positivt. En dålig onboarding kan göra att det det tar lång tid innan medarbetarna kan börja bidra. I värsta fall kan en dålig sådan introduktion leda till att medarbetaren slutar – och du riskerar att få ett rykte som en arbetsgivare som inte tar hand om sina anställda. Lösningen? Satsa på ett introduktionsverktyg!

Ett onboarding-system eller ett onboarding-verktyg hjälper dig samla hela induktionsprocessen under ett tak. Visa tydligt vad som förväntas av de nyanställda och ge dem arbetsuppgifterna och de information de behöver. Introduktionen inkluderar också att dela kärnvärden och introducera medarbetaren till din arbetskultur. Allt detta kan ett onboarding-verktyg hjälpa dig med. Allt handlar om att få den nya medarbetaren att trivas och komma igång med sina arbetsuppgifter på ett bra sätt - vilket gynnar båda parter.

BusinessWith hjälper dig att hitta det bästa introduktionsverktyget för ditt företag eller organisation - välkommen att börja jämföra onboarding-system redan nu!

Hur ska du välja onboarding-verktyg? Här är en enkel guide:

  1. Förtydliga först vilka dina viktigaste mål är. Vad ska verktyget i första hand lösa och innehålla? Vad ska den nyanställde ha tillgång till i informationsväg?
  2. Vad är din budget?
  3. Begär demos från din tilltänkta leverantör för att testa om den uppfyller din förväntningar.
  4. Be om kundreferenser är en bra idé.
  5. Vilken typ av support eller support erbjuder leverantören?

Här på BusinessWith kan du enkelt jämföra onboarding-verktygen för att hitta vad du tycker passar bäst för ditt företag.

Varför är onboarding viktigt?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 21 olika Onboardingverktyg

Sortera på
Learnster

Learnster

Learnster

Learnster utvecklar morgondagens LMS för lärande organisationer som vill uppnå maximal utveckling på minimal tid. Vi lanserade vår innovativa plattform 2018 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt, primärt inom den privata sektorn. Om du letar efter användarvänlighet i världsklass är Learnsters ultramoderna LMS verktyget för dig.

Lär dig mer om Learnster

Läs mer
Boardon-logo

Boardon

Boardon

Boardon är en lätt och smidig lösning för att hantera pre och onboarding. Ingen app att ladda ner, bara en länk via SMS eller mail som leder direkt till en personlig onboardingportal. Perfekt för organisationer som vill ge den nyanställde uppmärksamhet tidigt och enkelt skicka ut innehåll, påminnelser och enkäter.

Lär dig mer om Boardon

Läs mer
lingio_orange.jpg

Lingio

Lingio

Lingios utbildningsplattform är utvecklad för dig som har mycket personal på golvet. Med gamification, språkstöd och utbildning i mobilen blir det lätt att få tid till utbildning som inte krockar med schemat. Använd färdiga kurser eller skapa själv med AI.

Lär dig mer om Lingio

Läs mer
Thrive

THRIVE

Aleido Learning Sweden AB

THRIVE Learning & Skills Platform är en Europas mest snabbväxande och omtalade lärplattformar. I grunden handlar detta om ett extremt tydligt fokus på användarvänlighet och att tillhandahålla engagerande lärupplevelser. Dessa lärupplevelser bygger i sin tur på innovativ teknik, som möjliggör individanpassat, socialt och data-drivet lärande.

Lär dig mer om THRIVE

Läs mer
HiBob_logo_color (1).png

HiBob

HiBob

Hibob och dess HR-plattform Bob, är utformat för att främja företagskultur och medarbetare engagemang och hjälper moderna, medelstora, snabbväxande företag att öka prestanda och bibehållandet av personal. Detta leder i sin tur till hälsosammare och mer produktiva team. HR-systemet innehåller CoreHR och HR-funktionaliteter såsom onboarding, tidrapportering, frånvarohantering m.m.

Lär dig mer om HiBob

Läs mer
Learnifier-logo

Learnifier

Learnifier

Learnifier är den ledande lärplattformen i Norden. Vi erbjuder ett enkelt och kraftfullt verktyg för att skapa, ta in och dela kunskap internt och externt. Våra kunder finns inom såväl privat som offentlig sektor och vi har hittills hjälpt över 320 organisationer att skapa modernare och mer effektivt lärande. Learnifier passar både för verksamheter i början på sin digitaliseringsresa och för dem s...

Lär dig mer om Learnifier

Läs mer
Learningbank

Learningbank

Learningbank

Användarvänlig, intuitiv LMS- och onboarding-plattform. Spara tid med automatisering, skapa engagerande innehåll eller använd färdiga utbildningsmoduler. Samla dina digitala och fysiska utbildningar på ett ställe och rapportera framstegen enkelt. Perfekt för företag med 100+ anställda. Läs mer & få en gratis demo.

Lär dig mer om Learningbank

Läs mer

Ispring learn är ett snabbt och enkelt learning management system som tillåter användaren att köra ett brett utbud av scenarion. Detta inkluderar onboarding, produktträning, säljträning, kanalträning, efterlevnadsträning och certifiering. Plattformen har ett intuitivt gränssnitt som gör det enkelt för både den som lär sig och den som lär ut. Systemet har en stark analys- och rapportmotor som tillå...

Lär dig mer om iSpring Learn

Läs mer
Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

En enhetlig lösning för att attrahera, utveckla och hantera er största konkurrensfördel; era medarbetare! Cornerstone erbjuder mjukvarustöd från första kontakten med potentiella kandidater och smidig onboarding, till individuell kompetensutveckling, lärande och uppföljning dessutom kopplat till både kompensation och karriärplanering.

Lär dig mer om Cornerstone OnDemand

Läs mer
Personio

Personio

Personio

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR-hub: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde till f...

Lär dig mer om Personio

Läs mer

Genom vårt boardingverktyg kan du skapa skräddarsydda onboard- och offboardresor för dina anställda. De kan bekanta sig med företaget och sina team, utföra uppgifter, följa framsteg, kommunicera med kollegor, fylla i onlineformulär med mera. Vår mobilvänliga, molnbaserade plattform ger en sömlös upplevelse oavsett om de går med i eller lämnar din organisation.

Lär dig mer om Boarding by Talentech

Läs mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Största plattformsleverantören av HCM-lösningar i Norden, med mer än 250 kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Skalbar lösning för såväl små som stora företag. Heltäckande lösningar för allt från talent management, HR-masterdata till lön och experience management.

Lär dig mer om SAP SuccessFactors

Läs mer
Enboarder

Enboarder

Enboarder LLC

Ett onboardinssystem som erbjuder fysiska utbildningar och genomgång. Finns tillgängligt globalt men fokus ligger på den amerikanska marknaden.

Lär dig mer om Enboarder

Läs mer

Grade Onboarding är lösningen för organisationer som vill ge nya medarbetare en engagerande och effektiv introduktion genom digital pre- och onboarding. Inbyggt författarverktyg för produktion av e-learning. 98,25% kundnöjdhet i supporten. Tillgänglighetsanpassat enligt WCAG 2.1 AA. Sömlös integration mot rekryteringsverktyg.

Lär dig mer om Grade Onboarding

Läs mer
Leapsome

Leapsome

Leapsome

Leapsome är ett personalsystem som möjliggör vidareutveckling av organisationen genom smarta funktioner och effektiva integrationer. Med allt ifrån onboarding till måluppföljning och enkäter underlättar Leapsome den dagliga personalhanteringen och bidrar till personalutveckling.

Lär dig mer om Leapsome

Läs mer
Liana

Liana

Liana Technologies

Liana är en komplett plattform för företagets e-postmarknadsföring. Med koppling till webbutik, personanpassade meddelanden och kampanjer, samt A/B-test kan företaget skapa större träffsäkerhet och värde genom sin digitala marknadsföring.

Lär dig mer om Liana

Läs mer
Monday

Monday

Monday

En molnbaserad plattform för att hantera alla projekt, stora som små. Monday erbjuder en totallösning för att behandla projekten med hjälp av funktioner som Ganttscheman och Kanban.

Lär dig mer om Monday

Läs mer
SD Worx-logo

SD Worx

SD Worx

SD Worx har en skalbar lösning för just dina behov där allt som rör dina medarbetarens hela anställning kan ingå om du så vill, från rekrytering till avslut. Vill du bara välja enstaka moduler kan du enkelt integrera dem med dina övriga befintliga lösningar. Du är i trygga händer hos oss, vi förstår vi just ditt företag och dina utmaningar. Alltid tryggt och säkert. Följer GDPR.

Lär dig mer om SD Worx

Läs mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer
Verismo HR

Verismo HR

Verismo

Ett komplett HR-system anpassat efter användaren som ger er möjligheten att skapa en organisation med människan i fokus. Med flertalet funktioner effektiviserar och digitaliserar Verismo personalarbetet, skapar en organisatorisk överblick och möjliggör att strategiskt utveckla personalstyrkan.

Lär dig mer om Verismo HR

Läs mer
Whatfix

Whatfix

Whatfix

Whatfix är en av de större aktörerna på den globala markanden för HR & onboardingsverktyg. Finns som ett alternativ på den svenska marknaden.

Lär dig mer om Whatfix

Läs mer

Varför är onboarding viktigt?

Att börja ett nytt jobb är inte det lättaste och det finns mycket att göra sätta sig in i under de första veckorna eller månaderna, innan du är varmr i kläderna. Att förenkla och underlätta onboarding innebär att din nya anställda kommer in i sina uppgifter snabbare. En bristfällig ombordstigning är kostsamt för företaget och gör att det tar längre tid innan medarbetaren kan utföra vissa arbetsuppgifter. Genom att använda ett onboarding-system eller ett verktyg för onboarding, du kan ställa in allt från smarta checklistor och arbetsuppgifter för den nyanställde att utföra – samt ge tillgång till information, länkar och dokument som alla som är nyanställda ska kunna ta del av. Det du ska sträva efter är att ge den nyanställda en bra sådan introduktion till företaget. Det innebär att du som arbetsgivare från start måste kunna attrahera med ett starkt arbetsgivarvarumärke som gör att du kan visa att du tar hand om dina anställda.

Idag pratas det mer och mer om "arbetarerfarenhet". Det är de anställda som är dina ambassadörer och som kan sprida ditt rykte som en attraktiv och bra arbetsgivare. Därför är onboarding en viktig del – så att ni som företag snabbt kan göra era medarbetare nöjda, genom att skapa bra förutsättningar för att de ska komma in i sina nya roller när de börjar arbeta med er. För att bli framgångsrik behöver du ett onboarding-verktyg som kan automatisera processerna relaterade till den nya medarbetaren. De handlar också om att förenkla för dina övriga roller i företaget, såsom HR, IT eller löneavdelningen. Se till att skapa en process som är smidig för alla parter, inte minst för den nyanställde. Att rekrytera är dyrt, och du vill inte att någon ska sluta för det fick en dålig introduktion.

BusinessWith hjälper dig att hitta det bästa introduktionsverktyget för ditt företag eller organisation – välkommen att börja jämföra onboarding-system redan nu!

Beskrivning av onboardingfunktioner

Checklistor

Gör det enkelt för dina anställda att se vad som måste göras

E-learning

Ett måste i onboarding verktyg. Se till att anställda lär sig nödvändig kunskap direkt i onboardingprocessen

E-signering/ BankID

Låt användare signera avtal och dokument direkt i systemet

Notiser (påminnelser)

Notifiera dina nyanställda om uppkommande deadlines eller tester

Självservice portal

Låt användare snabbt och enkelt hitta svaren på vanliga frågor

Video för utbildning

Dela informationsvideor som nyanställda kan se i verktyget

Webinar plattform (videomöten)

Genomför lektioner/föreläsningar online, direkt i onboardingverktyget