Jämför Sveriges bästa avtalshanteringssystem

Vilket avtalshanteringssystem ska du välja?

Att ha ett ordentligt avtalshanteringssystem innebär en mängd fördelar för ditt företag och verksamhet. Det är lätt hänt att glömma bort förnyelse av avtal och ha koll på regelefterlevnad om man inte har ett system för avtalshantering som underlättar och ger dig och dina medarbetare en smart överblick. Avtalssystemet gör att ni slipper leta avtal i pärmar eller kanske i medarbetarnas egna datorer, och gör att ni istället vet att dokumenten finns samlade på ett och samma ställe – på ett säkert sätt. Digital avtalshantering sparar både tid och ger er den kontroll och överblick ni behöver.

Det bästa avtalshanteringssystemet för ert företag är det som motsvarar de förväntningar ni har. Många gånger kan det räcka med ett system som har enkla funktioner som att lagra säkert, påminna via exempelvis mejl när avtalet är på väg att löpa ut, och som hjälper er med vem som ska ha behörighet till avtalen. Vill ni anpassa avtalshanteringsystemet helt efter företaget, integrera med andra system, få ut noggrann statistik och sortera efter avtalstyper bör ni leta efter ett system med fler funktioner.

Vilka avtalshanteringssystem finns på svenska marknaden?

Det finns många fler leverantörer inom e-signering än vad det gör inom digital avtalshantering. För att kvalificeras som en leverantör inom avtalshantering så är det viktigt att man erbjuder en komplett produktportfölj inom säkerhet, behörigheter, kryptering och kommunikation. Det finns en blandad kompott av stora globala aktörer och populära lokala leverantörer listade här på businesswith.se.

Välkommen att jämföra avtalshanteringssystem här hos oss på BusinessWith för att hitta fram till systemet som passar er allra bäst.

Vad behöver jag veta om avtalshanteringssystem?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 5000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Precisely är en digital avtalsplattform som automatiserar hanteringen av kontrakt och hjälper dig minimera rutinuppgifter. Preciselys plattform ger dig upp till 25x snabbare handläggningstid och låter dig skapa ett avtal mer än 10x snabbare. Vår plattform hjälper dig öka kontrollen, sänka kostnaderna och frigöra otaliga timmar av administrativt arbete – allt i en, användarvänligt plattform, som pa...

Lär dig mer om Precisely

Webbsida

Oneflow är en plattform för helt digitala avtal som automatiserar hela avtalsflödet. Skapa dina avtal från mallar, förhandla i realtid direkt i webbläsaren, signera med juridiskt bindande e-signaturer, förvalta och få påminnelser om viktiga avtalshändelser, analysera avtalshanteringen och integrera med ditt CRM. Allt på ett ställe. Glöm friktion, ta tillvara på data och få kontroll.

Lär dig mer om Oneflow

Webbsida

Centuri fungerar som nav för avtal, dokument och ärenden som skapas, hanteras och flödar i verksamheten. Systemet hjälper dig att hitta och hantera information snabbare, med mindre arbetsinsats och med högre kvalitet.  Centuri är flexibelt och anpassas enkelt för att stödja era arbetssätt. Byggd på senaste teknik inom användargränssnitt, mobilitet, integrationer och sökfunktioner så klarar den av ...

Lär dig mer om Centuri

Webbsida

Varför ska jag ha ett avtalshanteringssystem?

Ett avtal som är borta och ett febrilt letande i osorterade pärmar. Ett mejl ut till personalen med frågan ”vem har det här avtalet” eller kanske fel version sparad. Det här är huvudbry som alla företag vill slippa. Lösningen? Ett avtalshanteringssystem.

Det allra viktigaste man vill åt när man letar, väljer och jämför avtalshanteringssystem är säkerheten. Att lagra avtalen i molnet ger en säker avtalshantering och är därför att föredra. När du jämför leverantörerna på marknaden, kolla gärna hur ofta som säkerhetskopiering görs och hur det ser ut med behörighetsrättigheter. En säker struktur kring avtalen måste finnas.

Det blir allt mer vanligt med digital signering av avtal, också kallad e-signering. Det innebär att du kan skicka ut signering digitalt, vilket också ökar säkerheten och sparar tid. Att göra detta direkt från avtalshanteringssystemet är oerhört smidigt.

Kort och gott – rätt avtal, rätt version och en säker hantering och lagring är varför ditt företag bör investera i ett avtalshanteringssystem. Få hjälp med att välja avtalshanteringssystem direkt i BusinessWiths jämförelsetjänst.

Beskrivning av avtalshanteringsfunktioner

Administrativa behörighetsnivåer

Viktig funktion för att kunna se vem som kan se och ändra i avtal. Bra att tänka på för GDPR och känslig data

Automatiska påminnelser

Ett måste i avtalshanteringssystem. Systemet skickar notiser och uppdateringar om avtal som snart löper ut eller är pågående

Avtalsöverblick

Vanligt förekommande funktion i ett avtalshanteringssystem. Gör att du kan få en snabb och tydlig överblick över statusen på alla avtal

Krypterad lagring av avtal

Kryptering av digitala avtal används för att lagras era avtal på ett säkert sätt. En nödvändig funktion för de som arbetar med avtal innehållande hög nivå av känslighet.

Sökfunktion

Med sökfunktion kan du som användare enkelt söka och filtrera samt hitta rätt avtal

Verktyg för avtalsgranskning

Systemverktyg som hjälper till att hålla era avtal uppdaterade med exempelvis de senaste GDPR lagarna och regelverken