HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa avtalshanteringssystem

Vilket avtalshanteringssystem ska du välja?

Att ha ett ordentligt avtalshanteringssystem innebär en mängd fördelar för ditt företag och verksamhet. Det är lätt hänt att glömma bort förnyelse av avtal och ha koll på regelefterlevnad om man inte har ett system för avtalshantering som underlättar och ger dig och dina medarbetare en smart överblick. Avtalssystemet gör att ni slipper leta avtal i pärmar eller kanske i medarbetarnas egna datorer, och gör att ni istället vet att dokumenten finns samlade på ett och samma ställe – på ett säkert sätt. Digital avtalshantering sparar både tid och ger er den kontroll och överblick ni behöver.

Det bästa avtalshanteringssystemet för ert företag är det som motsvarar de förväntningar ni har. Många gånger kan det räcka med ett system som har enkla funktioner som att lagra säkert, påminna via exempelvis mejl när avtalet är på väg att löpa ut, och som hjälper er med vem som ska ha behörighet till avtalen. Vill ni anpassa avtalshanteringsystemet helt efter företaget, integrera med andra system, få ut noggrann statistik och sortera efter avtalstyper bör ni leta efter ett system med fler funktioner.

Vilka avtalshanteringssystem finns på svenska marknaden?

Det finns många fler leverantörer inom e-signering än vad det gör inom digital avtalshantering. För att kvalificeras som en leverantör inom avtalshantering så är det viktigt att man erbjuder en komplett produktportfölj inom säkerhet, behörigheter, kryptering och kommunikation. Det finns en blandad kompott av stora globala aktörer och populära lokala leverantörer listade här på businesswith.se.

Välkommen att jämföra avtalshanteringssystem här hos oss på BusinessWith för att hitta fram till systemet som passar er allra bäst.

Vad behöver jag veta om avtalshanteringssystem?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 7000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

eAvtal

eAvtal

QNOVA

Helsvensk leverantör som erbjuder en digital avtalshantering och eSignering för samtliga avtal. Få automatiska påminnelser och enkelt se avtalsinformation. Styr behörigheterna så rätt person ser rätt avtal och låt hela organisationen komma åt just sina avtal.

Lär dig mer om eAvtal

Webbsida
Centuri

Centuri

Centuri

Hantera all viktig information på samma ställe - Smart processmotor för operativa arbetsflöden - Dokument-, ärende-, avvikelse- och avtalshantering med samma logik - Prickskjut information och arbete automatiskt till rätt personer i din organisation - Anpassa systemet till er verksamhet, inte verksamheten till systemet - Lätt-integrerat - Låga förvaltningskostnader och enkelt att göra förändringar...

Lär dig mer om Centuri

Webbsida
Oneflow

Oneflow

Oneflow

Oneflow är en plattform för helt digitala avtal som automatiserar hela avtalsflödet. Skapa dina avtal från mallar, förhandla i realtid direkt i webbläsaren, signera med juridiskt bindande e-signaturer, förvalta och få påminnelser om viktiga avtalshändelser, analysera avtalshanteringen och integrera med ditt CRM. Allt på ett ställe. Glöm friktion, ta tillvara på data och få kontroll.

Lär dig mer om Oneflow

Webbsida
Avtalsbevakning

Avtalsbevakning

True Fiction Production

Samla alla avtal och dokument på ett ställe. Prisvärt, funktionsrikt och passar perfekt för det mindre företaget eller startups. All data lagras och hanteras helt i Sverige. Låt Avtalsbevakning bevaka och automatiskt skapa fakturor i Fortnox eller Visma med givet intervall. Det går snabbt att komma igång och enkelt att använda.

Lär dig mer om Avtalsbevakning

Webbsida

Addsystems erbjuder en webbplattform för ledningssystem som det ska kännas roligt, tryggt och effektivt för användaren att arbeta i. På så vis blir det enklare att få med hela organisationen i ett system med ISO som verkligen gör skillnad. Det går även utmärkt att lägga till standardlösningar men även göra kundanpassningar utifrån förändrade behov och önskemål.

Lär dig mer om Add Ledningssystem

Webbsida
Precisely

Precisely

Precisely

Precisely är en digital avtalsplattform som automatiserar hanteringen av kontrakt och hjälper dig minimera rutinuppgifter. Preciselys plattform ger dig upp till 25x snabbare handläggningstid och låter dig skapa ett avtal mer än 10x snabbare. Vår plattform hjälper dig öka kontrollen, sänka kostnaderna och frigöra otaliga timmar av administrativt arbete – allt i en, användarvänligt plattform, som pa...

Lär dig mer om Precisely

Läs mer
PandaDoc

PandaDoc

PandaDoc

Med PandaDoc dokumenthanteringssystem kan företaget enkelt hantera och skapa dokumentation på en användarvänlig plattform. Med funktioner som färdiga templates, API integration och en hög säkerhetsnivå.

Lär dig mer om PandaDoc

Läs mer
AM system

AM system

AM Hultdin system AB

AM System är ett molnbaserat ledningssystem som förenklar styrningsprocessen för både små och stora företag. Med funktioner som ärendehantering, dokumenthantering och underhållsprogram.

Lär dig mer om AM system

Läs mer
Advantum

Advantum

InfoTech Scandinavia AB

Advantum är ett heltäckande och skalbart ärendehanteringssystem för bolag med både enkla och komplexa ärenden. Systemet innehåller grafiska illustrationer och automatiserad publicering.

Lär dig mer om Advantum

Läs mer

DocuNote är ett användarvänligt avtalshanteringssystem som ger dig goda perspektiv över dina avtal vilket möjliggör ett effektivare arbetsflöde. Här får du även tillgång till dina dokument på mobila enheter.

Lär dig mer om DocuNote Avtalshantering

Läs mer
ControlKeeper

ControlKeeper

ControlKeeper

ControlKeeper erbjuder en interaktiv dashboard och automatisk avtalsbevakning som hjälper dig att få fullständig överblick och kontroll över dina avtal. Med sitt intuitiva gränssnitt kommer ni aldrig glömma bort ett avtal igen.

Lär dig mer om ControlKeeper

Läs mer
CoreData

CoreData

CoreData

Med hjälp av Coredatas plattform får företaget ett dokumenthanteringsverktyg för tydlig översikt över sin dokumenthantering. Med sin användarvänliga dashboard, sökfunktion och versionshistorik kan företag i alla storlekar få en effektivare arbetsprocess.

Lär dig mer om CoreData

Läs mer
Complete Control

Complete Control

House of Control

Complete Control erbjuder ett komplett verktyg för hanteringen av företagets avtal. Med god översikt och effektiva påminnelser underlättar Complete Control ekonomichefens möjligheter till att minska onödiga kostnader och öka lönsamheten.

Lär dig mer om Complete Control

Läs mer

StoneBeach är ett avtalshanteringssystem som underlättar processer och rutiner i hanteringen av avtal, genom total översikt av dessa. Systemet är även utrustat med juridskt bindande e-signering.

Lär dig mer om StoneBeach Avtalshantering

Läs mer

CongaContracts strömlinjeformar er hantering av avtal. Skapa nya kontrakt och avtal med deras färdiga mallar och missa aldrig förnyelsen av ett gammalt.

Lär dig mer om CongaContracts

Läs mer
Deal Manager

Deal Manager

Deal Management

Deal Manager skapar ordning och reda på era avtal. Ett smart system som effektiviserar artbetsordningen med sina integrerade påminnelser om utlöpande avtal.

Lär dig mer om Deal Manager

Läs mer

Med Multinets Avtalshantering får man en enkel och smidig översikt över sina avtal. Med sina effektiva påminnelserfunktioner kommer ett avtal aldrig glömmas att förlängas, sägas upp eller omförhandlas.

Lär dig mer om Multinet avtalshantering

Läs mer

Varför ska jag ha ett avtalshanteringssystem?

Ett avtal som är borta och ett febrilt letande i osorterade pärmar. Ett mejl ut till personalen med frågan ”vem har det här avtalet” eller kanske fel version sparad. Det här är huvudbry som alla företag vill slippa. Lösningen? Ett avtalshanteringssystem.

Det allra viktigaste man vill åt när man letar, väljer och jämför avtalshanteringssystem är säkerheten. Att lagra avtalen i molnet ger en säker avtalshantering och är därför att föredra. När du jämför leverantörerna på marknaden, kolla gärna hur ofta som säkerhetskopiering görs och hur det ser ut med behörighetsrättigheter. En säker struktur kring avtalen måste finnas.

Det blir allt mer vanligt med digital signering av avtal, också kallad e-signering. Det innebär att du kan skicka ut signering digitalt, vilket också ökar säkerheten och sparar tid. Att göra detta direkt från avtalshanteringssystemet är oerhört smidigt.

Kort och gott – rätt avtal, rätt version och en säker hantering och lagring är varför ditt företag bör investera i ett avtalshanteringssystem. Få hjälp med att välja avtalshanteringssystem direkt i BusinessWiths jämförelsetjänst.

Beskrivning av avtalshanteringsfunktioner

Administrativa behörighetsnivåer

Viktig funktion för att kunna se vem som kan se och ändra i avtal. Bra att tänka på för GDPR och känslig data

Automatiska påminnelser

Ett måste i avtalshanteringssystem. Systemet skickar notiser och uppdateringar om avtal som snart löper ut eller är pågående

Avtalsöverblick

Vanligt förekommande funktion i ett avtalshanteringssystem. Gör att du kan få en snabb och tydlig överblick över statusen på alla avtal

Krypterad lagring av avtal

Kryptering av digitala avtal används för att lagras era avtal på ett säkert sätt. En nödvändig funktion för de som arbetar med avtal innehållande hög nivå av känslighet.

Sökfunktion

Med sökfunktion kan du som användare enkelt söka och filtrera samt hitta rätt avtal

Verktyg för avtalsgranskning

Systemverktyg som hjälper till att hålla era avtal uppdaterade med exempelvis de senaste GDPR lagarna och regelverken