HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa betalningslösningar

Vilken betalningslösning passar bäst för din e-handel?

Ökad försäljning, nöjda återkommande kunder och höga ordervärden. Med hjälp av en smidig betalningslösning, som får era kunder att koppla ert varumärke till smidighet och effektivitet, kan det bli verklighet. Det ska vara enkelt för kunden och inga orosmoln ska skönjas. En tilltalande checkout, i kombination med bland annat smarta call to actions och unika kunderbjudanden, kan öka konverteringsgraden markant.

Det finns en mängd betallösningar online. De går att kombinera på många olika sätt och ett stort antal leverantörer erbjuder smidiga, smarta och flexibla upplägg. När du väljer betalningslösning för ert företag måste du ta hänsyn till flera saker. Era egna önskemål, transaktionsavgifter, möjligheter till support, lagkrav och teknik, bland annat. Och, självklart: vad just era kunder har behov av och prioriterar.

Vilka parametrar som är viktigast era kunder - som snabbhet, smidighet, säkerhet och förtroende - vet ni bäst. Enligt Postnords e-barometer avbryter allt fler kunder köp online. Ett skäl kan vara att webbshopen inte erbjuder det betalningsalternativ som kunden föredrar, vilket visar hur viktigt det är att ni väljer rätt betalmetod för just er målgrupp.

Här på BusinessWith hjälper vi dig att navigera bland en mängd olika checkoutlösningar. Med vårt smarta system kan du filtrera och jämföra betaltjänster samt hitta den bästa betalningslösningen för din verksamhet. Tänk gärna som kund när du väljer betalningslösning - det stöttar dig i valet av betalningslösning för just ert företag.

Betallösning, betalsätt och betalleverantör – vi förklarar begreppen

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 16 olika Betalningslösningar

Sortera på

Crona POS är ett kassasystem som är lättanvänt, anpassningsbart för ert företag och lätt att integrera med andra system. Det spelar ingen roll om du säljer i en butik eller via restaurang och kafé. Systemet har funktioner som anpassar sig efter just det ni ska sälja. Kommissionshandel (second hand), QR-koder, onlinebeställningar, självservice & express checkout samt elektroniska hyllkantsetiketter...

Lär dig mer om Crona POS

Läs mer

Nordens största aktör för skräddarsydda betalsystem. Svea Checkout erbjuder företaget ett komplett betalningssystem som enkelt kan implementeras och anpassas efter företagets vilja.

Lär dig mer om Svea Checkout

Läs mer
Nets

Nets

Nets

Nets erbjuder en molnaserad och lättimplementerad betallösning som skapar en friktionsfri betalningsprocess för kund, med färdiga integrationer mot e-handelsplattformar, vilket leder tilll högre konvertering och nöjdare kunder.

Lär dig mer om Nets

Läs mer

Ett system för företagets betallösningar som gör det enkelt och smidigt för företagets kunder att genomföra sina köp. Med Färdiga plug-ins och öppen API går implementeringen snabbt.

Lär dig mer om Bambora Checkout

Läs mer

Denna betallösning förenklar betalningsprocessen för företagets digitala kunder. Med plug-and-play koppling till många e-handelsplattformar, helt utan bindningstid, kan företaget snabbt och smidigt komma igång med Billmate Checkout.

Lär dig mer om Billmate Checkout

Läs mer

Ecster pay är en sömlös betallösning som lämpar sig väl för såväl e-handlaren som den fysiska butiken. Tack vare det användarvänliga och integrerade systemet går betalningsprocessen snabbt och smidigt för såväl kunden som säljaren.

Lär dig mer om Ecster Pay

Läs mer
Hygglig

Hygglig

Marginalen Bank

Hygglig erbjuder en enkel betalningslösning helt utan bindningstid och fasta månadskostnader. Systemet stödjer alla de populära betalningsalternativen och kan enkelt integreras med bolagets e-handelsplattform.

Lär dig mer om Hygglig

Läs mer

En av Sveriges mest populära kassalösningar. Klarna Checkout erbjuder företaget en molnbaserad tjänst som enkelt kan integreras med flera e-handelsplattformar eller anpassas helt efter behov.

Lär dig mer om Klarna Checkout

Läs mer

Med Payson Checkout får företaget tillgång till en användarvänlig och smidig betallösning. Med stöd för alla populära betalningsmetoder såsom kortbetalning, faktura och Swish.

Lär dig mer om Payson Checkout

Läs mer
Qliro_Logo_9k.png

Qliro

Qliro

Qliro erbjuder en komplett betallösning, för stora och små e-handlare, som förenklar köpprocessen och som driver din försäljning. Vårt fokus ligger på kundupplevelse, flexibilitet och tillväxt. Med Qliro får du en checkout med hög konvertering och marknadens populäraste betalmetoder. Med Qliro får dina kunder får en förstklassig köpupplevelse.

Lär dig mer om Qliro

Läs mer
Qvalia

Qvalia

Qvalia

En automatiserad betallösning som kan integreras med företagets affärssystem. Qvalias plattform kan integreras mot företagets ekonomisystem och håller automatiska koll på påminnelser, avstämmningar och rapportering.

Lär dig mer om Qvalia

Läs mer
Resurs Checkout

Resurs Checkout

Resurs Bank

Resurs Checkout erbjuder en smidig betallösning helt utan fasta kostnader. Avgifterna dras istället vid varje debitering vilket hjälper till att underlätta företagets kassaflöden. Factoring funktionalitet gör att bolaget snabb och enkelt kan sälja sina fakturor.

Lär dig mer om Resurs Checkout

Läs mer
Rocker Logo Square.jpg

Rocker

Rocker

Rocker Pay transformerar e-handeln med smidiga och säkra betallösningar. Erbjuder flexibel prissättning och stöd för alla populära betalningsmetoder, vi förenklar transaktioner för både företag och konsumenter. Välj Rocker Pay och upplev framtidens betalningar idag!

Lär dig mer om Rocker

Läs mer

Swedbank erbjuder företaget en komplett och färdig betalningslösning. Sparade kunduppgifter, stöd för Swish och kortbetalning gör köpprocessen enkel och smidig.

Lär dig mer om Swedbank Pay Checkout

Läs mer
Trustly

Trustly

Trustly

En av marknadens mest popluära betalningslösningar. Trustly stöjder ett flertal olika betalsätt och kan enkelt integreras mot bolagets e-handelsplattform, samt samla in värdefull data från kunder.

Lär dig mer om Trustly

Läs mer
Verifone

Verifone

Verifone

Verifone erbjuder anpassningsbara betallösningar för bolag i alla storlekar. Med användarvänliga verktyg för både e-handel och fysiska butiker kan företaget använda ett och samma system för alla betalningar.

Lär dig mer om Verifone

Läs mer

Betallösning, betalsätt och betalleverantör – vi förklarar begreppen

Det ska vara enkelt att handla online. I dag finns det dock mängder av betalleverantörer, betallösningar och betalsätt. Valen är många för dig som företagare. Det är inte alltid enkelt att hänga med, inte ens för oss som är i branschen. Med vår guide får du snabbt koll på grunderna.

Vad är en betalleverantör och vad är en betallösning?

En betalleverantör erbjuder ett eller flera betalsätt (mer om det längre ner på sidan). Ibland erbjuder leverantören enbart sina egna, ibland även andras.

En betalleverantör brukar ofta kalla sina betalsätt och eventuella paket för betallösningar. Den dominerande leverantören är Klarna, som erbjuder flera olika paket. Klarna Checkout är en populär betallösning som inkluderar flera betalsätt: Klarna faktura, direktbetalning via bank och kortbetalning. Swish är en annan populär leverantör, som erbjuder två betallösningar: “Swish för företag” och “Swish för handel”. Det finns många andra, med olika typer av erbjudanden, vilket du märker när du använder vår jämförelsetjänst.

Du kan välja en eller flera betalleverantörer och en eller flera betallösningar till din sajt.

Vad är ett betalsätt?

Betalsätt är de metoder som används för betalningen. Det finns ett flertal olika, som kredit- eller kontokort, faktura, sms och postförskott, för att nämna några. Direktbetalning via Swish, Apple Pay eller internetbank är populärt.

Länge har kortbetalningar dominerat, men allt färre kunder väljer det. Samtidigt föredrar allt fler fakturatjänster i samband med e-handel, visar en rapport från arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. Det kan, enligt undersökningen, förklaras av att användningen av Klarna ökar.

8 av 10 föredrar att verifiera sina betalningar genom mobilt bank-id, kvinnor i något större utsträckning än män, visar rapporten. För dig som vill fördjupa dig rekommenderar vi undersökningar från Svensk Handel, som återkommande rapporterar om handelns utveckling.

Håll dig uppdaterad

Du som driver en e-handel behöver en checkout som fungerar varje gång, som är säker och som inger förtroende.

När du väljer vad som är bäst för dig och ditt företag: räkna på kostnaden för den metod du väljer. Ta med startkostnad, månadskostnad och kostnaden för enskilda transaktioner i beräkningen.

BusinessWith hjälper dig att hitta den bästa betallösningen för ert företag eller er organisation. Välkommen att jämföra betalningslösningar direkt!