Jämför Sveriges bästa betalningslösningar

Vilken betalningslösning passar bäst för din e-handel?

Ökad försäljning, nöjda återkommande kunder och höga ordervärden. Med hjälp av en smidig betalningslösning, som får era kunder att koppla ert varumärke till smidighet och effektivitet, kan det bli verklighet. Det ska vara enkelt för kunden och inga orosmoln ska skönjas. En tilltalande checkout, i kombination med bland annat smarta call to actions och unika kunderbjudanden, kan öka konverteringsgraden markant.

Det finns en mängd betallösningar online. De går att kombinera på många olika sätt och ett stort antal leverantörer erbjuder smidiga, smarta och flexibla upplägg. När ni väljer betalningslösning för ert företag måste ni ta hänsyn till flera saker. Era egna önskemål, transaktionsavgifter, möjligheter till support, lagkrav och teknik, bland annat. Och, självklart: vad just era kunder har behov av och prioriterar.

Vilka parametrar som är viktigast era kunder - som snabbhet, smidighet, säkerhet och förtroende - vet ni bäst. Enligt Postnords e-barometer avbryter allt fler kunder köp online. Ett skäl kan vara att webbshopen inte erbjuder det betalningsalternativ som kunden föredrar, vilket visar hur viktigt det är att ni väljer rätt betalmetod för just er målgrupp.

Här på BusinessWith hjälper vi dig att navigera bland en mängd olika checkoutlösningar. Med vårt smarta system kan du filtrera och jämföra betaltjänster samt hitta den bästa betalningslösningen för din verksamhet. Tänk gärna som kund när du väljer betalningslösning - det stöttar dig i valet av betalningslösning för just ert företag.

Vad behöver jag veta om betalningslösningar?

Betallösning, betalsätt och betalleverantör - vi förklarar begreppen

Det ska vara enkelt att handla online. I dag finns det dock mängder av betalleverantörer, betallösningar och betalsätt. Valen är många för dig som företagare. Det är inte alltid enkelt att hänga med, inte ens för oss som är i branschen. Med vår guide får du snabbt koll på grunderna.

Vad är en betalleverantör och vad är en betallösning?

En betalleverantör erbjuder ett eller flera betalsätt (mer om det längre ner på sidan). Ibland erbjuder leverantören enbart sina egna, ibland även andras.

En betalleverantör brukar ofta kalla sina betalsätt och eventuella paket för betallösningar. Den dominerande leverantören är Klarna, som erbjuder flera olika paket. Klarna Checkout är en populär betallösning som inkluderar flera betalsätt: Klarna faktura, direktbetalning via bank och kortbetalning. Swish är en annan populär leverantör, som erbjuder två betallösningar: “Swish för företag” och “Swish för handel”. Det finns många andra, med olika typer av erbjudanden, vilket du märker när du använder vår jämförelsetjänst.

Du kan välja en eller flera betalleverantörer och en eller flera betallösningar till din sajt.

Vad är ett betalsätt?

Betalsätt är de metoder som används för betalningen. Det finns ett flertal olika, som kredit- eller kontokort, faktura, sms och postförskott, för att nämna några. Direktbetalning via Swish, Apple Pay eller internetbank är populärt.

Länge har kortbetalningar dominerat, men allt färre kunder väljer det. Samtidigt föredrar allt fler fakturatjänster i samband med e-handel, visar en rapport från arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. Det kan, enligt undersökningen, förklaras av att användningen av Klarna ökar.

8 av 10 föredrar att verifiera sina betalningar genom mobilt bank-id, kvinnor i något större utsträckning än män, visar rapporten. För dig som vill fördjupa dig rekommenderar vi undersökningar från Svensk Handel, som återkommande rapporterar om handelns utveckling.

Håll dig uppdaterad

Du som driver en e-handel behöver en checkout som fungerar varje gång, som är säker och som inger förtroende.

När du väljer vad som är bäst för dig och ditt företag: räkna på kostnaden för den metod du väljer. Ta med startkostnad, månadskostnad och kostnaden för enskilda transaktioner i beräkningen.

BusinessWith hjälper dig att hitta den bästa betallösningen för ert företag eller er organisation. Välkommen att jämföra betalningslösningar direkt!