HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa körjournaler

Vad behöver jag veta om körjournaler?

För många är skrynkliga kaffefläckade körjournaler ett minne blott. Men inte för alla. För trots att det idag finns moderna lösningar där den som framför bilen i princip bara behöver köra, är det många som fortfarande måste bekymra sig över att manuellt fylla i miltal, adresser, mätarställningar och datum med en bläckpenna som förhoppningsvis fungerar.

Förenkla vardagen för er, och era anställda, genom att satsa på moderna digitala och elektroniska körjournaler. De elektroniska körjournalerna är ofta enkla att installera i bilen och minimerar risken för felkällor, effektiviserar era arbetsdagar och ger er möjlighet att fokusera på förbättrad produktivitet. Som arbetsgivare får du dessutom ofta möjlighet till verktyg som GPS-positionering under arbetsdagarna, GPS-spårning om bilen blir stulen, CO2-rapporter samt registrering av trängselskatter och avgifter.

Måste jag ha en körjournal?

Enligt svensk lag finns inget krav på att föra körjournal. Men de digitala, och ofta automatiserade, körjournalerna ger möjlighet till rapporter som uppfyller Skatteverkets krav. Som företagare bör ni se till att alla bilar har system för körjournal installerade och att ni har rutiner för hanteringen av journalerna. Förutom att ni gör rätt och har ordning på alla siffror och dokument, förenklas jobbet med saker som milersättning och reseräkningar. Vem vill inte ha det så?

Jämför gärna marknadens alternativ för körjournaler med hjälp av oss på BusinessWith. Testa gärna att börja jämföra redan idag.

6 punkter som Skatteverket vill ha i körjournalen

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 18 olika Körjournal

Sortera på
NorthTracker

NorthTracker

NorthTracker

Utan installation erbjuder NorthTracker en bekväm och automatiserad körjournal som uppfyller Skatteverkets krav på dokumentation. I körjournalens hemsida eller app går det att följa fordonens plats i realtid, ställa in funktioner för noteringar eller se alla förare. NorthTracker har dessutom anställda skatteexperter som via sin support kan hjälpa till med regler, tolkningar eller vid en skatterevi...

Lär dig mer om NorthTracker

Läs mer

Allt du behöver! Trinax digitala körjournal är en helhetslösning med allt som krävs för att möta Skatteverkets krav. Du installerar den medföljande körjournalsenheten på några sekunder, och med hjälp av rapportverktyget sköter du administrationen lekande lätt.

Lär dig mer om Trinax Körjournal

Läs mer

SmartDok är ett komplett rapporteringssystem för små och stora bygg- & anläggningsföretag. Allt från tidrapportering till maskinunderhåll och KMA-dokumentation får du samlat i en app. Med kunder i hela Norden och över 70.000 aktiva användare är SmartDok nordens mest använda rapporteringssystem.

Lär dig mer om SmartDok

Läs mer

Nordens största leverantör inom telematik, Abax, har skapat en körjournal som hjälper dig att öka effektiviteten inom organisationen. Det görs bland annat genom att rapporter i körjournalen går att använda som fakturabas, vilket sparar tid eller möjligheten att övervaka företagets förarbeteenden.

Lär dig mer om Abax Körjournal

Läs mer
au2

au2

jiricom

I sin semiautomatiska körjournal hjälper au2 dig att styra dina tjänstefordon konstnadsfritt. Körjournalen erbjuds både i en begränsad kostnadsfri variant med flertalet praktiska funktioner men även en helautomatisk variant erbjuds där fler funktioner ingår som bland annat serviceavtal eller fartkameravarnare.

Lär dig mer om au2

Läs mer
Automile

Automile

Automile

Automiles körjournal erbjuder en komplett körjournal innehållande flertalet användbara funktioner som föraridentifiering, notiser eller automatisk registrering av trängselskatt. Olika abonnemang och hårdvara erbjuds beroende på dina organisationsbehov och antal fordon. Skaffa den på egen hand lättinstallerade hårdvaran Automobile Box eller den teknikerinstallerade Automobile Hub som bland annat ha...

Lär dig mer om Automile

Läs mer
Boomr

Boomr

Boomr

Den molnbaserade körjournalen från Boomr erbjuder ett heltäckande system med funktioner för bland annat föraridentifiering via taggar, statistik som loggas automatiskt eller sparade resesyften på adresser. I Boomr blir körningar tydliga och lätthanterliga genom rapportexporter till andra system och flexibel hantering via appen.

Lär dig mer om Boomr

Läs mer
Ease Fleet

Ease Fleet

infobric

I Ease Fleets användarvänliga körjournal blir det enklare att hålla ordning på organisationens fordonanvändning, både för anställda och chefer. Dokumentationen automatiseras tack vare integrationer med olika ekonomisystem.

Lär dig mer om Ease Fleet

Läs mer
FieldTrack

FieldTrack

FieldTrack

Via GPS-tracker dokumenterar FieldTrack alla körningar automatiskt. GPS-trackern är lättmonterad och kräver inga specialverktyg, den registrerar därefter all information Skatteverket kräver av en körjournal.

Lär dig mer om FieldTrack

Läs mer

I Fleet Management systemet från OKQ8 finns en mängd praktiska funktioner som realtidsspårning av uppkopplade fordon, kostnadsöversikter för vardera fordon och analyser av körbeteende. OKQ8 erbjuder tre olika paket innehållande olika mängder funktioner anpassade efter dina organisationsbehov.

Lär dig mer om Fleet Management

Läs mer
FleetComplete

FleetComplete

FleetComplete

FleetCompletes körjournal är användbar för företag av alla storlekar och har över 650 000 användare. Körjournalens smarta funktioner uppdateras kostnadsfritt för dess användare och kan nu bland annat skilja på privat-och tjänsteresa automatiskt.

Lär dig mer om FleetComplete

Läs mer

Spara tid, pengar och effektivisera arbetsdagen via körjournalen från CSGroup som är till för företag i alla storlekar. Det går lika bra via appen som hemsidan att se alla resor och registrera alla körningar, allt enligt Skatteverkets dokumentationskrav.

Lär dig mer om GSGroup Körjournal

Läs mer

MiniFinder Körjournal fungerar i över 190 länder och den fysiska hårdvaran kopplas enkelt till bilens diagnostikuttag på sekunder. Ta kontroll över din fordonsflotta genom GPS-teknik som registrerar viktiga datum, hastigheter och tidpunkter för resor, markera i efterhand som privat-eller tjänsteresa.

Lär dig mer om MiniFinder Körjournal

Läs mer

Rekyl Körjournals molnbaserade system riktar sig till företag i alla storlekar och tillhandahåller automatiserad koll på organisationers fordon. Genom goda integrationer går det exempelvis att koppla körningar till arbetsorder i system från samma utgivare.

Lär dig mer om Rekyl Körjournal

Läs mer
Ringup Me

Ringup Me

Ringup

Med denna mobila växel kan du hantera tillgängligheten för individuella behov, beroende på om du sitter i möte eller är på resande fot.

Lär dig mer om Ringup Me

Läs mer
Smartlogg

Smartlogg

Smartlogg

Smartlogg har i sitt system automatiserat dokumentationen av all körning via GPS. Systemet erbjuder smarta funktioner som datalagring i 5 år, fordonsskydd mot stöld eller föraridentifiering. Den tillhöranbde hårdvaran kräver ingen installation och är redo att användas direkt vid leverans.

Lär dig mer om Smartlogg

Läs mer
ViaTracks

ViaTracks

Devinco

Genom smarta funktioner som automatisk föraridentifiering, automatisk registrering av tillpasseringar och möjligheten att exportera körningar till excel gör ViaTracks det lättare att hålla koll på företagets fordon. Med ViaTracks körjournal medkommer hårdvara som enkelt kan installeras av kund utan monteringshjälp.

Lär dig mer om ViaTracks

Läs mer
WorkMirror

WorkMirror

WorkMirror

Workmirror marknadsför sig som Sveriges billigaste digitala körjournal. Från 79 kr per månad erbjuder WorkMirror en digital körjournal tillsammans med lättmonterad hårdvara för företagsbilar. Genom systemets smarta funktioner går det att ha god översikt över sina fordon, implementera föraridentifiering och exportera rapporter för Skatteverket.

Lär dig mer om WorkMirror

Läs mer

6 punkter som Skatteverket vill ha i körjournalen

En körjournal som dokumenterar resor är en förutsättning för dig som använder bil i tjänsten. Har du ordning på körjournalen kan du enkelt visa upp siffrorna för Skatteverket vid en eventuell kontroll. I listan nedan redogör vi på BusinessWith för det som myndigheten uppger som viktigt för den som för körjournal.

  1. Mätarställning. Vid årets början och vid årets slut, samt information om vilket år det gäller.
  2. Registreringsnummer. För den aktuella bilen.
  3. Information om varje resa. Datum och mätarställning vid resans start och slut, antal kilometer per resa samt adress för start och slut.
  4. Ärende för körningen. För varje resa måste körjournalen visa vad syftet med resan var.
  5. Kontaktinfo. Information om vilka platser, företag eller kontaktpersoner den anställda har besökt (endast för resor i jobbet, inte vid privata resor med förmånsbil).
  6. Namn. Anteckningar om bilförare och tankning med mera.

Vissa av dessa uppgifter loggas av naturliga skäl inte automatiskt av körjournalen. Därför rekommenderar Skatteverket att journalen uppdateras med manuell information i en dator med jämna mellanrum. BusinessWith guidar gärna i valet av körjournal. Välkomna att använda vår jämförelsetjänst.

Beskrivning av produktfunktioner

API

Körjournalen går att integrera tillsammans med andra system, exempelvis genom att reseräkning skickas till ekonomisystem.

Följer Skatteverkets krav

Systemet uppfyller Skatteverkets krav för färd i yrkesbil. Det vill säga dokumentation av datum, mätarställning vid resans start och slut, adress där resan startade från och avslutades vid samt syfte med resan.

Föraridentifiering

Föraridentifiering för att skilja på användare av ett fordon och veta vem som kör och när.

Hastighetskontroll

Systemet kan självt varna vid överskriden hastighet, fartkamera eller ge information om förarbeteenden.

Hårdvara

Systemet kommer med implementerbar hårdvara för fordonet.

Realtidsspårning

Funktionen möjliggör information om fordonens plats i realtid.

Statistik

Statistik om fordonen och resor dokumenteras. Exempelvis bränsleförbrukning, förarbeteenden eller dylikt som kan användas som underlag för utveckling.

Trängselskatt

Automatisk dokumentering eller beräkning av trängselskatt vid körning.

Utomlandskörning

Möjligheten att använda systemet utomlands och registrera adresser utrikes.