HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa no code-plattform

Vad är en no-code plattform?

No-code plattformar är innovativa plattformar som gör det möjligt för användare att skapa digitala applikationer utan att behöva skriva kod. De är utformade för att vara intuitiva och användarvänliga, vilket gör det möjligt för personer utan programmeringserfarenhet att bygga funktionella och visuellt tilltalande applikationer. Genom att dra och släppa olika komponenter kan användare skapa webbplatser, applikationer och automatisera processer, vilket bidrar till snabbare utvecklingstid och minskade kostnader.

Kort sagt, en no-code plattform förenklar och möjliggör teknikutvecklingen genom att tillåta vem som helst att bli en skapare utan hinder av den tekniska komplexiteten. Detta öppnar upp för en värld av möjligheter för företag, entreprenörer och kreativa individer att skapa produkter som de annars inte skulle ha möjlighet till.

Hur fungerar en no-code plattform?

En no-code plattform fungerar genom att erbjuda en visuell utvecklingsmiljö där användare kan bygga applikationer genom att välja, placera och konfigurera fördefinierade komponenter. Dessa komponenter, eller pusselbitar om man så vill, kan vara allt från textfält och knappar till mer komplexa funktioner som databasintegrationer och API-anrop. Genom att använda ett gränssnitt baserat på dra och släpp, kan användare arrangera dessa komponenter för att skapa den önskade funktionaliteten och designen.

Utöver detta innehåller många no-code plattformar också möjligheten till anpassning genom enkla inställningar eller visuella script, vilket ger ytterligare flexibilitet. Genom att använda dessa plattform kan användare testa och modifiera sina applikationer, ofta i realtid, vilket accelererar utvecklingsprocessen och gör det lättare att anpassa applikationen efter specifika behov och snabbt lansera nya funktioner.

Skillnaden mellan no-code och low-code

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 12000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 11 olika No-code plattform

Sortera på
CMA-stacked-logo-Black.png

Canvas

ConnectMyApps

Canvas är den ultimata lösningen för organisationer som enkelt vill överföra data mellan affärskritiska applikationer. Med Canvas kan du automatisera datasynkronisering, spara tid och minska fel samt ha full kontroll över din data - allt i samma plattform. Du kan konfigurera dina integrationer själv eller med hjälp av vårt expertteam.

Lär dig mer om Canvas

Läs mer
IDX-logo

IDX

Graz

Under de senaste två decennierna har Graz etablerat sig som en ansedd leverantör för finansiella institutioner i Norden, inklusive banker, investeringsorganisationer, pensionsfonder och försäkringsbolag. Vi hjälper våra kunder med dataintegration, rapportering, smart data lake, data sourcing och analys samt datamigrering.

Lär dig mer om IDX

Läs mer
Airtable

Airtable

Airtable

Airtable skapar en databas för uppgifter som ska göras i alla projekt ni har. Airtable erbjuder en användarvänlig mjukvara som är smidig och enkel att använda. Kommer med alla nödvändiga funktioner som projekthanterinsgsystem skall ha, så som tilldeling av uppgifter, deadlines och notiser på kommande uppgifter.

Lär dig mer om Airtable

Läs mer

Appy Pie är en no-code plattform som gör det möjligt för alla att skapa mobilappar, webbplatser och andra digitala lösningar utan några kodningskunskaper. Plattformen erbjuder ett enkelt dra-och-släpp-gränssnitt tillsammans med ett stort urval av mallar, vilket gör det lätt att anpassa och bygga unika applikationer. Användare kan också integrera olika tredjepartstjänster, såsom e-handel och kundsu...

Lär dig mer om Appy Pie no-code

Läs mer
Quickbase-logo

Quickbase

Quickbase

Quickbase är en no-code plattform som gör det möjligt för företag att skapa och anpassa applikationer för att hantera arbetsflöden och projekt utan behov av programmeringskunskaper. Plattformen stöder dynamisk arbets- och projektledning genom att tillhandahålla verktyg för att bygga applikationer som förbättrar synligheten och effektiviserar processerna inom organisationen.

Lär dig mer om Quickbase

Läs mer
Quixy_Logo1-1.png

Quixy

Quixy

Quixy är en no-code plattform som gör det möjligt för användare att snabbt utveckla anpassade applikationer och automatisera arbetsflöden utan programmeringskunskaper. Plattformen är designad för att stärka affärsanvändare att skapa, hantera och optimera affärsprocesser och arbetsflöden genom enkla dra-och-släpp-verktyg och intuitiva användargränssnitt.

Lär dig mer om Quixy

Läs mer

För en snabb digitalisering är Salesforce Platform ett användbart system som enkelt kan skapa applikationer som kan användas av anställda och kunder. Med smarta lösningar kan plattformen hantera förändringar i verksamheten på ett tillförlitligt vis med hög prestation, vilket är fördelaktigt i tider av förändring. Mobil applikationsutveckling gör det möjligt för anställda och kunder att enkelt komm...

Lär dig mer om Salesforce Platform

Läs mer

SAP Low-Code/No-Code är en plattform som gör det möjligt för företag att snabbt utveckla och implementera applikationer utan omfattande kodning. Med hjälp av dra-och-släpp-verktyg och förbyggda mallar kan användare enkelt skapa skräddarsydda lösningar för sina specifika behov. Plattformen integreras sömlöst med SAP ekosystem, vilket gör det möjligt att effektivisera arbetsflöden, förbättra produkt...

Lär dig mer om SAP Build

Läs mer
Signicat

Signicat

Signicat

Rekrytera rätt kunder genom att kontrollera deras bakgrundsprofiler och gör en ID identifikation som en del av onboardingen med Signicats KYC verktyg. Detta system ha fokus på onboarding processen och strävar efter att skapa en så pass smidig onboarding för nya kunder som möjligt samtidigt som användaren undviker att rekrytera kunder med ett dåligt rykte eller med bakgrund inom pengartvätt eller l...

Lär dig mer om Signicat

Läs mer
idKd88m6dS.png

Softr

Softr

Softr är en plattform för no-code som gör det möjligt för företag att snabbt och enkelt bygga interna verktyg och applikationer. Med Softr kan användare skapa anpassade dashboards, CRM-system, kataloger och mycket mer, utan att behöva några kodningskunskaper. Plattformen erbjuder en mängd förbyggda mallar, dra-och-släpp-komponenter och integrationer med populära datakällor som Airtable och Google ...

Lär dig mer om Softr

Läs mer
Zapier-logo

Zapier

Zapier

Koppla samman data från flera olika datakällor och skapa på så vis ett automatiserat dataflöde genom att använda denna automatiseringsplattform från Zapier. Effektivisera kritiska processer inom företaget och anpassa verktyget efter de specifika behov som just er verksamhet har för att nå ett bättre resultat på lång sikt.

Lär dig mer om Zapier

Läs mer

Beskrivning av produktfunktioner

Datahantering och rapportering

Verktyg för att hantera data och generera rapporter direkt från plattformen.

Drag och släpp funktioner

Genom att dra och släppa färdiga moduler och mallar blir det enkelt och smidigt att bygga det nya systemet utan kodning.

Förbyggda mallar

Användningsklara mallar som förenklar applikationsutveckling.

Integrationer med tredjepartstjänster

Möjligheten att integrera med externa tjänster och APIer.

Mobilanpassning

Plattformar justeras automatiskt till mobila enhetsskärmar.

Realtidssamarbete

Möjliggör för flera användare att arbeta på samma projekt samtidigt.

Rollbaserad åtkomstkontroll

Funktioner som hanterar användarrättigheter baserat på deras roll.

Visuell modellering

Verktyg som låter användare visuellt kartlägga applikationer och arbetsflöden.