HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa appar för tidrapportering

Varför ska jag ha en app för tidrapportering?

Många företag och verksamheter idag använder sig av ett tidrapporteringssystem, där medarbetarna enkelt kan registrera sin tid. Det kan handla om att registrera när man börjar och slutar jobba, eller att tidrapportera specifika uppgifter eller projekt. Genom att tidrapportera får du som arbetsgivare koll på vilka arbetsuppgifter eller processer som lönar sig och ni minskar mycket av er administration – och ni får också koll på när medarbetare eventuellt behöver avvika från tider, eller när de kompar ut sin övertid. Tidrapporteringssystem går att ha både på stationär dator – men också som en applikation. En app gör det enklare att registrera sin tid på språng – när du vill, var du vill och **var du än befinner dig. **

Hur hittar jag rätt app för tidredovisning?

Morgondagens tidrapportering stavas applikation. För att verkligen få med dig dina medarbetare på tåget när det gäller att tidrapportera, är ett bra sätt att satsa på en applikation för tidredovisning. En app är ofta användarvänlig och något som vi alla numera vet hur man hanterar. Genom att ha en app ökar du chanserna för att dina medarbetare tidrapporterar som de ska. På marknaden idag finns ett flertal system som erbjuder mobilapplikationer. Hos oss på BusinessWith kan du jämföra tidrapporteringsystemen som finns som appar – välkommen att börja jämföra redan nu, för att hitta den bästa appen för din verksamhet.

De största fördelarna med app för tidredovisning

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 10 olika Tidrapportering app

Sortera på

Hej hantverkare! Vill du spara tid och pengar? Med Trinax Tid & Projekt gör du precis det, varje dag. Alla digitala verktyg du behöver, på ett och samma ställe – Från offerter och tidrapportering till projekthantering och fakturering – I dator eller mobil, på kontoret eller bygget.

Lär dig mer om Trinax Tid & Projekt

Läs mer

TimeLog PSA är 100 % skräddarsytt för konsultföretag och interna konsultteam med 20-200 användare. Systemet knyter ihop din tids- och kostnadsredovisning med din projekthantering, resursplanering, lönehantering, fakturering och KPI-rapportering. På så sätt minskas tiden du behöver lägga på administration drastiskt – samtidigt som du får den data du behöver för att kunna öka lönsamheten.

Lär dig mer om TimeLog PSA

Läs mer
Visma Spcs-logo

Visma Spcs

Visma Spcs

Visma Spcs finns för att förenkla allt det ekonomiska för småföretaget – med lättbegripliga och självkörande ekonomisystem som gör det mesta av jobbet åt dig. Så att du kan fokusera på din passion och samtidigt ha full kontroll. Hos oss hittar du bland annat bokföringsprogram, löneprogram, tidrapporteringssystem och projekthanteringsverktyg.

Lär dig mer om Visma Spcs

Läs mer
Timeplan

Timeplan

Exsens AB

Timeplan är ett heltäckande, molnbaserat personalhanteringssystem som anpassar sig efter varje företags unika behov, oavsett om du driver ett litet företag eller ett stort internationellt företag. Med vår användarvänliga app och webblösning kan dina medarbetare enkelt hålla koll på sina scheman, tidrapportera och kommunicera. Du får tillgång till funktioner som gör personalhanteringen smidig och e...

Lär dig mer om Timeplan

Läs mer
Chronox

Chronox

Chronox

Chronox är ett tidrapporteringssystem anpassat för mindre och medelstora företag. Ni spar både tid och pengar med oss. Med goda betyg på användarvänlighet och support får ni en tjänst anpassad för er. När företaget växer så växer vi med er. Vi har det som behövs för att spara DIG tid och pengar.

Lär dig mer om Chronox

Läs mer
QBIS Time

QBIS Time

QBIS Business Systems

QBIS är det flexibla tidrapporteringssystemet som fungerar för de flesta branscher och storlekar. Vi skräddarsyr lösningar för att passa era behov. Slipp slösa onödig tid på administration – vi har systemet som gör det smidigt för både medarbetare, administratörer och chefer. Tidrapportering blir enkelt och bekvämt med QBIS.

Lär dig mer om QBIS Time

Läs mer

Busy by 24SevenOffice förenklar tidrapportering och förbättrar kontrollen. Busy erbjuder en helt ny syn på tidrapportering, med val mellan kalendervisning, tidslinje och stämpelklocka. Visuell tidrapportering i kalender med "drag and drop", det aldrig varit lättare att planera och rapportera timmar. Tidslinjevy, lägg till en beskrivning, välj projekt och arbetstyp – sedan registreras timmen. Med t...

Lär dig mer om Busy by 24SevenOffice

Läs mer
Mobigo

Mobigo

Mobigo

Effektiv och branschspecifik tidorderhanteringsprogramvara som har en app.

Lär dig mer om Mobigo

Läs mer
SD Worx-logo

SD Worx

SD Worx

SD Worx har en skalbar lösning för just dina behov där allt som rör dina medarbetarens hela anställning kan ingå om du så vill, från rekrytering till avslut. Vill du bara välja enstaka moduler kan du enkelt integrera dem med dina övriga befintliga lösningar. Du är i trygga händer hos oss, vi förstår vi just ditt företag och dina utmaningar. Alltid tryggt och säkert. Följer GDPR.

Lär dig mer om SD Worx

Läs mer
SwedeTime

SwedeTime

SwedeTime

Med SwedeTime är det enkelt för företaget att hitta rätt kompetens för sin bemanning. Tack vare kompetensmatchning, utskick av lediga pass och status på anställda blir schemaläggningen en enkel process.

Lär dig mer om SwedeTime

Läs mer

De största fördelarna med app för tidredovisning

Den allra viktigaste egenskapen som en app för tidredovisning ska ha, är att den ska vara användarvänlig. Om medarbetarna inte förstår hur applikationen används, faller hela idén med att erbjuda en app. Något som är en fördel i dagens samhälle är dock att de flesta av oss är vana appar. Jämför tio, tjugo år tillbaka – och notera hur vi idag använder appar för allt från att beställa mat eller betala parkering till att boka ett gympass. Appar är något som vi är vana att använda och tack vare det, blir det lättare att få medarbetarna att inte skjuta upp tidredovisningen – utan att göra det direkt, oavsett om man är på språng eller inte. Andra fördelar med en app för tidredovisning är att du som arbetsgivare** kraftigt kan minska er administration** – medarbetarna sköter själva registrering av allt från flextid och frånvaro, till start och stopp vad gäller arbetsdag eller projekt. Som arbetsgivare kan du sedan ta vid för att ta ut information för att exempelvis kunna skapa fakturaunderlag, baserat på vilka timmar dina medarbetare har reggat.

På marknaden idag finns ett antal olika appar. Jämför gärna de olika funktionerna innan ni bestämmer er för den som passar er bäst. Många erbjuder att få testa gratis – varför inte investera i lite tid för att jämföra internt, eller tillsätta en arbetsgrupp som jämför och testar, för att sedan hitta bästa tidrapporteringsappen för er verksamhet? BusinessWiths jämförelseguide gör ert val så mycket lättare – välkommen att börja jämföra nu direkt.

Beskrivning av produktfunktioner

Arbetstidsscheman

Ger dig möjlighet att kunna skapa arbetsschema direkt i tidrapporteringssystemet och ger därmed anställda snabb tillgång till det.

Attestering

Attestera direkt i systemet.

Fakturering

Ser till att du kan skapa en fakturaunderlag direkt i systemet. Väldig smidig funktion för de som fakturera tid eller arbetar i projekt.

Frånvaro & flexregistrering

Frånvaro- eller flexrapportering som kan överföras direkt till ett lönesystem förenklar administration av lönearbetet och ser till att man får en bra överblick.

Integration med olika lönesystem

Tidsrapporteringssystemet kan integreras med olika lönesystem vilket är en viktig funktion vid lönerapportering och löneuträkningar.

Körjournal

Distanser som körs med fordon registrerade på företaget måste registreras i körjournalen enligt skatteverkets lagar. En viktig pusselbit i många organisationer.

Löneunderlag

Skapa underlag för löner i tidsrapporteringssystemet och synka löneunderlaget med tidsarpporteringen för att få en effektiv lönehantering.

Personalliggare

Ett digitalt rapporteringssystem som skatteverket kräver skall finnas på arbetsplatsen, gälller mest byggbolag, restauranger, skönhet och vårdföretag, livsmedel och tobakföretag m.m. Man skall helt enkelt registrera personal som arbetar i lokalen/på arbetsplatsen annars risker man böter.

Projektredovisning

Skapa tidsredovisningar och scheman för projekt direkt i tidsrapporteringssystemet, vilket är smidigt vid planering och utförande av projektet.

Statistik och rapporter

För statistik och få tillgång till rapporter som berör tidsrapporteringen för att skapa en god överblick över situationen.