HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa talent management-system

Vilket talent management-system uppfyller dina behov och krav?

Visst vill du och ditt företag göra allt för att behålla och utveckla era medarbetare? Många företag idag har uttalade strategier när det gäller att attrahera de allra bästa talangerna på marknaden. Men hur gör man för att vara en attraktiv arbetsgivare och utvecklar talangerna ni har?

Ett talent management system hjälper ditt företag att följa era medarbetares utvecklingskurvor, ni får ett effektivt performance management och systemet bidrar till att ni enkelt kan göra en kompetenskartläggning. Vidare förvarar ni all medarbetaredata på rätt sätt och får ett verktyg som bidrar till att motivera medarbetarna. När deras kompetenser utvecklas i rätt riktning når ni som företag era mål lättare. Det är således en "win-win" för båda att kunna utveckla era förmågor.

Ett bra talent management-system ger er den kompetenshantering ni behöver och kan hantera den information som ni som företag behöver integrera i verktyget. Se till att era andra system passar bra ihop med det talent mgmt-system ni väljer. Marknaden erbjuder en uppsjö av system. Vilket passar ditt företag? BusinessWith hjälper dig att jämföra och förstå de talent management-system som finns i Sverige.

Hur hittar jag ett talent mgmt-system som uppfyller förväntningarna?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 12000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 15 olika Talent management

Sortera på

Användarvänlig och smidig HRM och talent management system. Bra kundanpassning och design ger en modern känsla. Talensofts HR-system bygger på öppna API:er som välkomnar integration till andra system. Som kund får du tillgång till en plattform där du kan hantera alla dina HR processer.

Lär dig mer om Cegid Talentsoft

Läs mer
Visma Talent Solutions

Visma Talent HR

Visma Talent Solutions

Visma erbjuder en komplett Talent Management plattform (Visma Talent Solutions) som omfattar stöd för samtliga strategiska HR-processer för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare, kunder och partners. Systemet används av alla former av privata och offentliga organisationer och branscher. Systemet passar både det lite mindre företaget till en stor global organisation.

Lär dig mer om Visma Talent HR

Läs mer

Vårt HR-lösning ger HR och chefer djupgående insikter om medarbetarna, med enkla klick för medarbetarsamtal, kompetensbedömningar och potentialuppföljning. Flexibilitet är nyckeln - anpassa information och behörigheter efter era behov för att maximera effektivitet och engagemang.

Lär dig mer om Talent Management by Talentech

Läs mer
Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

En enhetlig lösning för att attrahera, utveckla och hantera er största konkurrensfördel; era medarbetare! Cornerstone erbjuder mjukvarustöd från första kontakten med potentiella kandidater och smidig onboarding, till individuell kompetensutveckling, lärande och uppföljning dessutom kopplat till både kompensation och karriärplanering.

Lär dig mer om Cornerstone OnDemand

Läs mer
CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne

En av Nordens ledande leverantörer av HR-system för medelstora och stora företag. CatalystOne erbjuder ett brett urval av flexibla HR-lösningar som kan effektivisera er HR. Detta kan förbättra medarbetarupplevelsen, frigöra tid och förenkla vardagen för HR, chefer och medarbetare.

Lär dig mer om CatalystOne

Läs mer
Personio

Personio

Personio

Systemet är optimalt för små och medelstora företag. Detta verktyg kan allt – rekrytering, hantering och utveckling av personal samt löneadministrering. Personio blir er nya HR-hub: ni får tillgång till all personaldata genom ett knapptryck och kan automatisera alla era HR-processer under hela anställningsperioden. På så vis kommer ni äntligen få tid över till HR-uppgifter som adderar värde till f...

Lär dig mer om Personio

Läs mer

Optimalt för stora företag. En fullständig HCM molnbaserad lösning utvecklad från grunden för hela medarbetarlivscykeln (”from hire to retire”). Bygger på många år av utförlig, kunddriven forskning och design för att skapa en användarupplevelse för en ny generation av systemstöd, innovation och ny teknik som digitala assistenter, AI, ML, blockchain och IoT. En användarupplevelse oavsett om man anv...

Lär dig mer om Oracle Cloud HCM

Läs mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Största plattformsleverantören av HCM-lösningar i Norden, med mer än 250 kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Skalbar lösning för såväl små som stora företag. Heltäckande lösningar för allt från talent management, HR-masterdata till lön och experience management.

Lär dig mer om SAP SuccessFactors

Läs mer

Grade Talent är ett skalbart och modernt Talent Management System som används av allt ifrån mindre företag till närmre hälften av Sveriges regioner. Våra moderna HR-lösningar hjälper er att säkra er kompetensförsörjning. Vi är en trygg och engagerad helhetsleverantör med över 25 år i branschen och en kundnöjdhet i supporten på 98,25% (genomsnittligt värde 2021). Våra erfarna projektledare utgår f...

Lär dig mer om Grade Talent

Läs mer
Leapsome

Leapsome

Leapsome

Leapsome är ett personalsystem som möjliggör vidareutveckling av organisationen genom smarta funktioner och effektiva integrationer. Med allt ifrån onboarding till måluppföljning och enkäter underlättar Leapsome den dagliga personalhanteringen och bidrar till personalutveckling.

Lär dig mer om Leapsome

Läs mer
SD Worx-logo

SD Worx

SD Worx

SD Worx har en skalbar lösning för just dina behov där allt som rör dina medarbetarens hela anställning kan ingå om du så vill, från rekrytering till avslut. Vill du bara välja enstaka moduler kan du enkelt integrera dem med dina övriga befintliga lösningar. Du är i trygga händer hos oss, vi förstår vi just ditt företag och dina utmaningar. Alltid tryggt och säkert. Följer GDPR.

Lär dig mer om SD Worx

Läs mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har byggt ett HRM-system med människorna i centrum. Vi kallar det people first technology. De praktiska verktygen ger en mer effektiv arbetsvardag som sparar tid och ser till att ni har enhetliga processer i verksamheten. Vad som gör Simployer HRM-system unikt är att vi erbjuder både HR-programvara och personligt HR-stöd i en och samma lösning – så att du kan använda din tid på värdeskapande HR...

Lär dig mer om Simployer

Läs mer

Totara är framförallt känt för sitt väletablerade och globala lärplattform. På senare tid har denna plattform utökats till att bli en mer heltäckande lösning i form av Totaras "Talent Experience Platform". I plattformen finns nu modulen "Totara Perform", med stöd för såväl traditionell som mer modern och kontinuerlig performance management. Den innehåller stöd för kompetenshantering i form av ko...

Lär dig mer om Totara Perform

Läs mer
Verismo HR

Verismo HR

Verismo

Ett komplett HR-system anpassat efter användaren som ger er möjligheten att skapa en organisation med människan i fokus. Med flertalet funktioner effektiviserar och digitaliserar Verismo personalarbetet, skapar en organisatorisk överblick och möjliggör att strategiskt utveckla personalstyrkan.

Lär dig mer om Verismo HR

Läs mer

En global HCM-aktör som har funktioner för hela anställningslivscykeln. Talent, Core HR, lön, förmåner m.m.

Lär dig mer om Workday HCM

Läs mer

Hur hittar jag ett talent mgmt-system som uppfyller förväntningarna?

Hur hittar jag ett talent mgmt-system som uppfyller förväntningarna?

Många talent management-system kan se toppen ut vid första anblicken, men för att se till att du hittar det verktyg som passar ditt företag eller organisation bäst bör du kika lite närmre. Jämför gärna olika system och ställ er följande frågor:

Hur väl passar er information in i systemet?

Det kan låta som en självklarhet att ert företags information enkelt ska kunna integreras eller föras in i det nya systemet. Men system pratar inte alltid med varandra. Var därför noggrann med att fråga leverantören om dennes system är anpassat för att hantera just det er organisation besitter när det gäller information, uppbyggnad och krav. Är det flexibelt? Går det att anpassa? Viktiga frågor innan du skriver på och köper ditt system.

Är systemet anpassat för framtiden?

För att bäst förstå om talent management-verktyget är redo för framtiden, kika då på hur systemet har utvecklats de senaste åren. Har det erbjudit nya funktioner över åren, har det utvecklats och anpassats för den verklighet vi lever? Följer det med i de organisationsstrukturer och krav på system som finns? Läs på, och ta reda på vad andra kunder tycker om systemet. Ni vill ha ett system som hänger med i de trender som finns, och som dessutom är smart nog att hantera en mängd olika talanger och medarbetare. Jämför systemens olika demos.

Därför är talent management så viktigt

Företagen krigar ofta hårt när det gäller att attrahera, behålla och utveckla sina medarbetare idag. Ett ord som ofta nämns i sammanhanget är ”kompetensbrist”. Men hur hittar man de bästa talangerna, och vad är egentligen en talang?

En talang behöver inte vara något man föddes med. En talang behöver rätt förutsättningar för att kunna frodas, och det är upp till dig och ditt företag att identifiera dessa, att göra en kompetenskartläggning för att sedan kunna erbjuda utveckling, som går hand i hand med ert företags mål. När era talanger ges förutsättningar att växa, växer ni som företag samtidigt.

De företag som förstår hur viktigt talent management är kommer ha enklare att behålla sina medarbetare och på så sätt nå framgång. Rekrytering är dyrt, men när du har ett väl anpassat talent management-system blir det enklare att kompetenshantera och att fylla de luckor ni eventuellt har. Se till att företaget har kompetensutveckling som en del i er strategi.

Glöm inte: Personlig utveckling och möjligheter att göra karriär är ofta kraftfulla incitament för dagens medarbetare. Med BusinessWiths hjälp och enkla verktyg för jämförelse, kan ni hitta det system som passar just er.