HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa journalsystem

Vad är ett journalsystem?

Ett journalsystem ger dig översikt över information kring dina patienter eller kunder. Allt från historik kring patienten eller kunden, syfte och mål med behandlingen, till personuppgifter och anteckningar - är vad du kan hitta i ditt journalsystem. Patientjournalerna underlättar när du ska behandla dina patienter, och gör att du och patienten (eller kunden) kan känna er trygga kring att all nödvändig information finns samlad. Journalsystemet är såklart också ett mycket användbart verktyg i semesterperioder eller vid annan frånvaro, då eventuella vikarier behöver ta del av informationen för att kunna behandla patienten på bästa sätt. Att ha informationen samlad i ett webbaserat journalsystem eller i en molnbaserad journal gör att du inte behöver vara beroende av t.ex. en specifik dator eller enhet, utan kan logga in när du behöver, var du än är. Journalsystem används inom traditionell sjukvård, men även på skönhetssalonger eller av psykologer.

För en patient är en e-journal (journal som du loggar in och kommer åt via dator, surfplatta eller telefon) ett sätt att kunna ta del viss information. Mest kända för att erbjuda e-journaler torde vara Vårdguiden 1177, där du som är över 13 år loggar in med e-legitimation. Här finns information kring exempelvis dina läkarbesök, provsvar och medgivanden. Observera att den information som du har tillgång till i din journal beror på vilken region du bor i.

Värt att veta är att journalsystemen i Sverige regleras av ett flertal lagar som bl.a. patientdatalagen. Hos oss på BusinessWith hittar du olika leverantörer av journalsystem – välkommen att börja jämföra för att hitta det system som passar dig bäst.

Vilket journalsystem ska jag välja?

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 16 olika Journalsystem

Sortera på
Webdoc

Webdoc

Carasent Sverige

Webdoc är ett användarvänligt, webbaserat och skalbart journalsystem för privata vårdgivare inom primär-och specialistvård, paramedicin, opererande verksamheter och företagshälsa. Systemet är enkelt att logga in på oavsett plats, och har stort utbud av funktioner och integrationer - för säkra, smidiga flöden utan krångel.

Lär dig mer om Webdoc

Läs mer
EasyPractice

EasyPractice

Easy Practice

Ett enkelt och intuitivt journalsystem som förenklar patientens process hos er klinik. Med samlad e-journal och månadsvis rapportering blir kommunkationen med landstinget enklare.

Lär dig mer om EasyPractice

Läs mer

CGM J4 är ett webbaserat e-hälsosystem för vården. CGM J4 är ett komplett stöd i ditt dagliga arbete, och är ett flexibelt e-hälsosystem som möjliggör att du kan välja mellan olika funktioner och tjänster som är relevanta för dig, oavsett om du arbetar inom primärvård, specialistvård eller företagshälsovård. Vill du veta mer eller komma i kontakt med oss klickar du på knappen Boka demo.

Lär dig mer om CGM J4

Läs mer
Meridiq

Meridiq

Meridiq

MERIDIQ är ett prisvärt, enkelt journal- och bokningssystem för klinker inom skönhetsvård, hälsa och fysioterapi. Administrera journaler helt online, tryggt och säkert i mobilen, på ipad eller en laptop. MERIDIQ har ingen startkostnad, gratis onboarding och ingen bindningstid. Prova gratis i 14 dagar!

Lär dig mer om Meridiq

Läs mer
Hano

Hano

Hano

Hano förser ditt bolag med en smart journal, huruvida ni är en hudvårdsklinik eller naprapat. Med fullständig överblick över kalandern och patienter blir administrationen av patienter och vårdgivare effektiv.

Lär dig mer om Hano

Läs mer

Cambio COSMIC är nordens största leverantör av journallösningar. Med sin patientfokuserade programvara får ni en säker och smidig hantering av journaler utan att förlora funktionalitet. Med deras remissmoduler skapar ni en sömlös koppling mellan vårdgivare.

Lär dig mer om Cambio Cosmic

Läs mer
Clinicbuddy

Clinicbuddy

Clinicbuddy

Clinicbuddys digitala lösning gör vardagen mer effektiv och flexibel på er klinik. Deras journalsystem är anpassat för stora och små kliniker inom estetik, psykologi och rehabilitering.

Lär dig mer om Clinicbuddy

Läs mer
CTNotes

CTNotes

CTNotes

CTNotes är ett journalsystem som är anpassat efter kliniker inom psykoterapin. Detta lättanvända system för journalanteckningar passar både mindre och större verksamheter.

Lär dig mer om CTNotes

Läs mer
FileIt!

FileIt!

Vektor

Journalsystem med effektiv informationshantering i en intuitiv digital lösning. FileIt används av flertalet olika yrkesgrupper inom vården.

Lär dig mer om FileIt!

Läs mer
Kaddio

Kaddio

Kaddio

Ett journalprogram som passar stora som små kliniker. Med sin användarvänliga molntjänst anpassar ni enkelt funktionaliteten efter era unika behov och krav.

Lär dig mer om Kaddio

Läs mer
Melior

Melior

Cerner

En journallösning som kopplar samman alla involverade parter. Ett sömlöst flöde från patient, läkare, remiss och vård gör hanteringen av patientjournaler snabb och smidig.

Lär dig mer om Melior

Läs mer
Obstetrix

Obstetrix

Cerner

Ett journalsystem med stort fokus på obstetrik. Journalanteckningar anpassade för hela graviditetsförloppet som hanteras smidigt av sina integrerade remissmoduler.

Lär dig mer om Obstetrix

Läs mer

Det enda journalsystemet som är fokuserat på elevhälsa. Få en bättre överblick på skolans elevhälsa genom Prorenata Journals molnbaserade och anpassademjukvara.

Lär dig mer om Prorenata Journal

Läs mer

Med sina anpassningsbara funktioner, som frasminnet, skapar du enkla och smidiga journalanteckningar. Venturi Journalen håller patientinformationen säkrad genom sin krypterade molntjänst.

Lär dig mer om Venturi Journalen

Läs mer
Vivi Care-logo

Vivi Care

Appsari AB

Vivi Care – Skräddarsydd för psykologer och terapeuter. Vår plattform erbjuder ett integrerat journalsystem, effektiv bokning och säkra GDPR-kompatibla videosamtal. Få unik marknadsexponering och nya patienter genom vår exklusiva marknadsplats. Utmärkt för både enskilda praktiker och större kliniker. Prova gratis i 14 dagar!

Lär dig mer om Vivi Care

Läs mer

WinEasy Guld skräddarsyr de bästa journalfunktionerna för just er. Ett användarvänligt gränssnitt som erbjuder samlingsräkning mot landsting, koppling till NPÖ och patientöversikt.

Lär dig mer om WinEazy Gold

Läs mer

Vilket journalsystem ska jag välja?

Journalsystemet ska underlätta för dig i ditt dagliga arbete, och ge dig en bra överblick över den information som du behöver om dina patienter eller kunder. I Sverige är det ett fåtal system som har nästan hela marknaden. Vissa menar att utvecklingen är trög och långsam och att gamla, beprövade system används istället för att man välkomnar nya och mer moderna sätt att föra journaler (åtminstone inom sjukvården). Vilket journalsystem som du ska välja beror helt på vilken sorts verksamhet du bedriver och vilka behov du har. Rådet från oss på BusinessWith är att sätta användarvänligheten och tillgängligheten först. Du behöver ett system som de medarbetare som arbetar i systemet förstår och tycker passar i deras dagliga arbete. Vidare behöver såklart journalsystemet kunna användas av patienter och kunder, som kanske loggar in i sin e-journal för att se anteckningar, läsa provsvar, boka tider eller annat. Att ha ett webbaserat journalsystem eller journalföring gör att ni båda enkelt kan komma åt informationen oavsett vilken enhet ni loggar in från.

Ta gärna hjälp av BusinessWiths jämförelsetjänst för att hitta det journalsystem som passar bäst för just er verksamhet. Tveka inte att höra av dig till oss om du behöver vidare råd eller har frågor. Lycka till med att jämför och välja journalsystem!