HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Allt om system och programvara för kassasystem & betallösningar

Vad är kassasystem och betallösningar?

De olika systemen och lösningarna för att ta betalt är ett område som har vuxit rejält. Det räcker att bara titta tillbaka tio år i tiden, så ser vi hur det har blivit enklare och enklare för konsumenten att kunna betala för sina inköp. Du har säkert mer än en gång stött på att du exempelvis kan swisha, betala via Klarna eller kanske via Paypal, medan de mer traditionella tillvägagångssätten fortfarande handlar om att betala direkt med kort eller via en faktura.

Ett kassasystem eller en betallösning hjälper dig som säljer någon typ av vara eller tjänst att i förstahand hålla koll på dina beställningar och bokningar i enlighet med Skatteverkets regler. Men systemen kan göra så mycket mer för dig. Att kunna skicka kvitton digitalt, se till att beställningarna synkar med lagret eller att få alla transaktioner att ske i realtid med Swish, är några möjligheter med dagens betallösningar.

När vi på BusinessWith redovisar vilka lösningar som finns på marknaden, hittar du allt från omfattande kassasystem där du kan göra bokningar och molnbaserade kassasystem för dig som driver e-handel, till kassasystem som passar exempelvis restaurangbranschen. Kom ihåg att utvärdera era behov först. Vilken typ av kunder har ni? Tillhör kunden en målgrupp som brukar föredra faktura eller betalning med kort, eller vill de helst swisha? Behöver ni en lösning eller en paketlösning? Vilka tjänster i lösningen är viktiga för dig som säljer? Ska kvittona gå att skicka digitalt? Driver ni en e-handel och vill kunna skicka en betallänk, eller är ni en fysisk butik där betalterminalen är fokus för försäljning?

Välj, jämför och läs om de olika kassasystemen och betallösningarna direkt hos oss på BusinessWith. Du kan enkelt filtrera genom att klicka i vilka tjänster eller verktyg som lösningen behöver ha för att passa din verksamhet allra bäst.

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 9000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Toppsystem inom Kassasystem

Nimpos Kassasystem underlättar och förenklar vardagen. Genom specialanpassade funktioner, som vi under åren har utvecklat tillsammans med våra kunder, kan vi idag erbjuda en helhetslösning helt anpassad efter din bransch. Dessutom har vi lagt mycket tid på att ta fram ett användargränssnitt som gör systemet användarvänligt och lätt att lära sig.

Lär dig mer om Nimpos Kassasystem

Northmill Flo

Northmill Flo

Northmill Flo

Northmill erbjuder ett heltäckande kassassystem som är stabilt, flexibelt och hjälper dig öka din försäljning. Du får alltid personlig service, 24/7 året om. Northmills kassasystem är molnbaserat. Integrera med alla kända bokföringssystem, eller välj mellan flertalet andra integrationer och lika många onlinelösningar. Ta betalt och få betalt, som du vill, hur du vill - utan bindningstider.

Lär dig mer om Northmill Flo

Vem passar kassasystem och betallösningar för?

Du som säljer någon typ av vara eller tjänst är i behov av ett kassasystem eller betallösning för att transaktionerna ska kunna ske smidigt och utan krångel. Alla typer av verksamheter behöver en lösning för att kunna ta betalt. För att veta vilket system du är i behov av, måste du först utvärdera vad ni har i dag och vad som fungerar samt inte fungerar med den lösningen. Nästa steg är att tänka på var ni är om några år. Behöver ni en lösning som är flexibel, så att ni kan växa och kunna erbjuda olika betalningsmetoder? Vilka behov har målgruppen och vilka behov av ni när det gäller val av system?

Restaurangbranschen behöver tänka på ha en stationär kortterminal, eller om personalen ska kunna ta betalt ute i restaurangen - då är det det fristående terminaler som gäller. I e-handeln är saker som en check-out-sida viktigt, där man kan välja hur man vill betala. Hyr du ut någon typ av utrustning i en butik eller bedriver torghandel, ja då kanske du helst vill att dina kunder ska swisha. Om dina kunder kommer från utlandet, behöver du öppna upp för betallösningar som passar dem, som exempelvis betal-appar. Betalsätten i dag är således många - och många leverantörer vill framstå som moderna, genom att anpassa sig till både dagens och framtidens behov.

BusinessWith hjälper dig att jämföra och hitta den lösning eller det kassasystem som passar för just er verksamhet. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss, så guidar vi och ger dig de råd du behöver för att hitta rätt.