HemSystemguidenBloggOm ossFör leverantörer

Jämför Sveriges bästa ekonomisystem

Varför ska mitt företag ha ett ekonomisystem?

Fakturering, bokföring, rapporter och beställningar - all din ekonomi i ditt företag eller organisation, behöver struktur och har behov av automatiserade processer. Därför behöver du ett ekonomisystem. Men vilket är då det bästa ekonomisystemet för dig?

Det första att tänka på när du står inför valet och kvalet att köpa in ett ekonomisystem, är att det inte är lika avancerat som ett affärssystem. Vilket å andra sidan kan vara bra om det du söker är att få ordning på själva bokföringen i verksamheten. Känner du redan nu att du är ute efter ett affärssystem istället? Varmt välkommen att jämföra, välja och köpa system via BusinessWith. Här hittar du affärssystemen på marknaden.

När vi kikar närmre på ekonomisystemet hittar vi att systemet även kan hjälpa er med bland annat kundreskontra eller tidrapporteringar. Behöver ni det? Innan ni väljer system bör ni fundera över vilka funktioner som ni är intresserade av att ha. Den viktigaste egenskapen som ekonomisystemet kommer ha för er är, precis som med andra system, att det ska spara er tid. Välj därför det system som överensstämmer bäst med vad era primära mål och behov är. Molnbaserade ekonomisystem blir exempelvis alltmer populära, där du slipper fundera över lagring. Här gäller det naturligtvis att du har god uppkoppling till internet så att den som behöver använda systemet kan nyttja det var hon eller han än är - perfekt för den som arbetar på fältet eller på resande fot.

Det finns ett antal ekonomisystem på marknaden idag, där vissa är bättre för offentlig sektor, och vissa lämpar sig bäst för den privata sektorn. Du hittar olika alternativ när du jämför och väljer i vår systemguide. Om du är ute efter en mer skräddarsydd lösning, finns även leverantörer som kan hjälpa er att ta fram ett verktyg som passar ert företag eller organisation. Använd BusinessWiths jämförelseguide nu direkt för att hitta det bästa systemet för just er.

Jämför leverantör av ekonomisystem

Hjälp att hitta rätt?

Gör som 12000+ svenska företag, låt våra algoritmer vägleda dig till rätt systemval.

Lista på 17 olika Ekonomisystem

Sortera på
NetSuite-logo-half-light.png

NetSuite

Oracle NetSuite

Det första och sista ERP du kommer att behöva. Den främsta ERP plattformen i molnet för små till medelstora, växande och multinationella företag.

Lär dig mer om NetSuite

Läs mer
Control Edge

Control Edge

Visma Software

Modernt, molnbaserat ekonomisystem för stora företag med många användare.

Lär dig mer om Control Edge

Läs mer
Bokio

Bokio

Bokio

Bokföringssystemet erbjuder färdiga bokföringsmallar, automatiska rapporter, momsdeklaration m.m. Dessutom erbjuder Bokio en detaljerad databas med guider och videos för alla sina användare.

Lär dig mer om Bokio

Läs mer
24sevenoffice_Logo_Vertical_Black_CMYK.jpg

24SevenOffice

24SevenOffice

24SevenOffice erbjuder ett komplett affärs- och redovisningssystem designat för små och medelstora företag. Lösningen interagerar redovisning, fakturering, projektledning, CRM och tidsregistrering i en plattform, vilket effektiviserar arbetsflödet och ger en sömlös användarupplevelse.

Lär dig mer om 24SevenOffice

Läs mer

Akribis ekonomisystem är 100% molnbaserat och är enkelt att integrera med organisationsens övriga systsem. Verktyget kan hantera flera bolag inom ramen för systemet och kan användas av både privat och offentlig sektor.

Lär dig mer om Akribi Ekonomisystem

Läs mer

Ett användarvänligt system som kan anpassas efter användarens behov i form av valmöjligheter av moduler till ekonomisystemet. Verktyget kan hantera autogiro och är smidigt för ekonomiska redovisingar.

Lär dig mer om Briljant Ekonomisystem

Läs mer

Innehåller olika ERP moduler som kan appliceras och anpassas kundens behov. Hogia är även en populär leverantör inom HR och lönesystem.

Lär dig mer om Hogia OpenBusiness

Läs mer
KR System

KR System

KR system

Ett molnbaserat system med valbara moduler som gör att verktyget blir anpassningsbart efter användarens behov. KR systems ekonomisystem erbjuder bland annat funktioner för bokföring, projekthantering och rapportering, vilket kan hjälpa din organisation att ha full koll på ekonomin.

Lär dig mer om KR System

Läs mer

Raindance erbjuds till såväl offentligsektor som privatsektor och de olika modulerna i systemet kan även användas via appar och på dator. Med verktyg för budgetering, fakturor och analys med mera, så är Raindance ett bra alternativ för att hålla koll på organisationens ekonomi.

Lär dig mer om Raindance

Läs mer
Rambase

Rambase

Rambase

Ett webbaserat system byggd på moduler för en så bra anpassning som möjligt till användarens behov. En lösning som fungerar både för småföretag och storföretag, och har även erbjudanden för start-ups.

Lär dig mer om Rambase

Läs mer
Rexor

Rexor

Rexor

Rexor är affärssystemet för konsulter. Systemet är Born in the cloud och skapat i Sverige på 2010-talet. Rexor förenklar och effektiviserar större nordiska konsultföretags hantering av tid, projekt och ekonomi – över land-, valuta- och bolagsgränser.

Lär dig mer om Rexor

Läs mer
SoftOne Go

SoftOne Go

SoftOne

Softone ERP system har moduler inom lönehantering, ekonomi, försäljning, bemanning, projekt och tid. Affärsystemet kan branschanpassas, och fokus ligger på de nordiska marknaderna.

Lär dig mer om SoftOne Go

Läs mer
Unicell

Unicell

Unicell

Unicell kan antingen användas direkt från din dator eller i molnet. Systemet innehåller automatiska funktioner för att underlätta för bland annat bokföringen och är enkelt att använda med valmöjligheter för olika paket beroende på vad som efterfrågas i systemet.

Lär dig mer om Unicell

Läs mer
Unit4

Unit4

UNIT4

Ett flexibelt ERP-system med moduler inom HR, ekonomi, inköp m.m. Populärt inom tjänstesektorn och offentlig sektorn

Lär dig mer om Unit4

Läs mer

Orderhantering är ett av Vismas många områden och systemet kan anpassas efter användarens behov. Orderhanteringssystemet är webbaserat och innehåller funktioner för spårning av produkter, rapporter och statistik samt fakturering för att nämna några.

Lär dig mer om Visma Business

Läs mer
Vitec PP7

Vitec PP7

Vitec vertical software

Systemet är främst ämnat för bygg och fastighetsbolag. Vitecs verktyg hjälper organisationen att hantera flera bolag inom samma system och innehåller funktioner för fakturering, bokslut och redovisngar.

Lär dig mer om Vitec PP7

Läs mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger är ett 100% molnbaserat affärssystem - utvecklat i och för molnet som en äkta SaaS lösning. Deras största fokus ligger på automatisering, insikt och skalbarhet för att hjälpa sina kunder att ha full koll på sin verksamhet – var som helst, när som helst. Deras true cloud affärssystem är användarvänligt, anpassningsbart och modernt, och hjälper företag runt hela världen att effektivisera sin...

Lär dig mer om Xledger

Läs mer

Jämför leverantör av ekonomisystem

Flerbolagshantering, webbaserat ekonomisystem eller stort behov av integration med era andra system? Att välja system till ditt företag eller organisation är inte gjort i en handvändning, men det bästa sättet att hitta rätt är att jämföra och ställa olika leverantörer mot varandra.

I valet av ekonomisystem bör dem som ska använda systemet vara i fokus - ta inga beslut över deras huvuden, utan involvera dem i processen och låt dem jämföra och utvärdera de system som finns. Ta också i beaktning var ni kan tänkas vara om exempelvis fem år. Är det bättre att satsa direkt på ett mer avancerat affärssystem, eller är ekonomisystemet hos er för att stanna? Många företag har endast behov att ett enklare ekonomisystem, så det finns heller inga skäl att köpa ett ekonomisystem som har funktioner som aldrig kommer att bli aktuella för er. Affärssystemen är mer avancerade, medan ekonomisystemen främst har till uppgift att automatisera allt kring bokföring, rapporter, ordrar etc.

Ställ gärna dessa frågor innan ni väljer ekonomisystem:

  • Vilka är våra mål idag - och i framtiden?
  • Vilka är våra utmaningar, som vi behöver lösa med ekonomisystemet?
  • Hur ser dataflödena ut - behöver vi integrera systemen?
  • Vad tycker de som ska jobba med systemet?
  • Behöver det vara molnbaserat eller inte?

Efter att ha kartlagt vilka era primära mål är, blir det enklare att fatta rätt beslut. Hos BusinessWith kan du jämföra, välja och till slut fatta beslut om att köpa ett ekonomisystem. Kom igång direkt och börja jämför.

Beskrivning av ekonomisystems funktioner

Analysverktyg

Med hjälp av analysverktyg kan insamlad data och statistik analyseras för att skapa goda förutsättningar till bra beslut inom organisationen.

Automatisk bokföring

Vid betalningar sker bokföring utan manuellt arbete och noteras direkt i systemet vilket sparar tid för användaren och minskar utrymme för fel i bokföringen.

Bokföring

Systemet erbjuder möjlighet till att utföra bokföringar, vilket är smidigt då denna funktion är lättillgänglig i systemet tillsammans med övriga ekonomifunktioner inom företaget.

Budgetering

Budgeteringsverktyg som underlättar för den ekonomiska planeringen inom organisationen. Undelaget för budgerteringen kan till exempel skapas med hjälp av prognostisering.

Fakturering

Fakturor kan hanteras digitalt, vilket gör att manuellt arbete med pappersfakturor kan undvikas. Detta sparar både tid och plats för din organisation då anställda slipper hantera fakturorna och papper ej behöver lagras på kontoret.

Flerbolagshantering

Verktyget kan hantera flera bolag inom ramen för systemet. Gör det smidigt att hantera ekonomin för organisationer som består av flera olika bolag men bedrivs inom samma koncern.

Integrerbart

Systemet är skapat för god integration med andra system inom organisationen. Underlättar för implementeringen av verktyget och skapar ett bra flöde av information genom organisationens olika system.

Lönehantering

Funktionen tillåter användaren att hantera löner i systemet. En funktion som gör att din organisation kan samla allt fler av de ekonomiska aktiviteter som utförs inom en och samma platform.

Rapporter

Att skapa rapporter vid redogöring för ekonomin inom organisationen är ett bra verktyg för god översikt kring den ekonomiska situationen. Ett basverktyg inom ekonomisystem.

Tid & projekthantering

Denna funktion möjliggör för användaren att planera tid och projekt i systemet. Innefattar bland annat planering av personal och arbetstimmar samt projekttider med mera.