HemSystemguidenBloggOm oss

Jämför Sveriges bästa projekthanteringsverktyg

Hur skall jag tänka kring projekthanteringssystem?

Att ha ett tillförlitligt projektsystem eller projekthanteringsverktyg handlar om att skapa och kunna följa upp projekt effektivt och minska på pappersarbetet. I ett projektsystem kan allt från schemaläggning, resursfördelning, bokningar, offerter, förfrågningar, kommunikation, påminnelser och projektstatus ingå – kort och gott alla delar du behöver för att kunna hantera och arbeta i varje projekt. För att kunna hantera arbetsflödet behöver du alltså ett system eller ett projektverktyg.

Idag finns många enkla och webbaserade projektverktyg som du kan arbeta i när du är på språng, men det finns även system som kan erbjuda många detaljer som är smart integrerade. Vilken nivå du behöver lägga dig på beror helt på hur komplexa era projekt är. Hur stor valfrihet vill du eller ni ha? Vill ni kunna lägga till eller koppla på olika moduler allt eftersom? Kan behoven komma att ändras över tid? Behöver systemet integreras med exempelvis ekonomisystem?

Försök få en översikt över vilka era behov är och jämför sedan projekthanteringssystem hos BusinessWith. Här kan ni hitta det bästa verktyget för er projekthantering.

Vad behöver jag veta om projekthanteringsverktyg?

Öka chanserna att leverera framgångsrika projekt med QBIS projektverktyg som möjliggör planering, hantering och uppföljning i realtid. Planera enkla eller mer avancerade projekt med flexibla prismodeller, resurser och budget. Integrerad rapportering av projekttid ger möjligheten att identifiera risker innan de sker och ökar chanserna att projektet följer planen. Registrerad tid och material samlas...

Lär dig mer om QBIS Project

Webbsida

Millnet Tid & Projekt är ett modernt molnbaserat system med färdiga integrationer mot flertalet lön-, ekonomi och CRM-system. Systemet passar sig extra väl mot olika typer av konsultbolag där färdiga paketeringar finns mot arkitekter, ingenjörsbyråer, IT-konsulter, advokat, miljökonsulter, bemanningsbolag samt PR och kommunikation. Klicka gärna på demoknappen nedan så visar vi mer.

Lär dig mer om Millnet Tid & Projekt

Webbsida

Vad skall jag kräva av ett projektsystem?

De rätta systemen för just ert företag kan kännas som stora och svåra uppgifter att lösa, och att få med alla på tåget när det gäller byte eller implementering av system är inte alla gånger enkelt. Förändringar tar tid och kräver lyhördhet från ledningen, eller från den som ansvarar för inköp av ett nytt system.

Letar du just nu efter ett projekthanteringssystem? Då har du säkert redan koll på vad det är dina medarbetare behöver för att kunna hantera era olika projekt på bästa vis. Det kan dock kännas som en djungel att hitta det rätta projekthanteringsverktyget. Ett krav som ni bör ställa är att systemet ska vara molnbaserat. På så sätt är det tillgängligt var ni eller er personal än befinner er. Vi går alla mot att arbeta mer på språng, hemifrån eller från fältet – och därför kan ni ställa kravet att systemet ska vara molnbaserat.

Användarvänlighet gäller egentligen alla system, inte minst projekthanteringssystemet. Att kunna arbeta friktionsfritt och utan krångel är viktiga delar för att kunna hantera alla typer av projekt. Se till att det system ni väljer verkligen kan ta hand om alla delar som hör till projektet. Med detta menas att det kan vara otroligt frustrerande om någon del inte täcks in av verktyget.
Anpassat, flexibelt och smart – det är goda ledord för ett fullgott projekthanteringssystem!

0